PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: rstr617 - 22 Eylül 2010, 22:58:33
15 milyar dolar çok para. Terör örgütüne verilmeyecek kadar çok. Tamam avrupa2da yapılan operasyonlar önemli ama terörün geçim kaynağı sadece avrupa değil. Ne kadar operasyon yapılırsa yapılsın terör örgütü bitmeden kaynaklarını %100 kurutmak münkün değil. 15 milyar dolar falan hikaye. Hatta böyle bir haber gerçekten varsa dezenformasyon amaçlı çıkarıldığı kesin.
Evet çok büyük para yazdığın gibi hikaye. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Alıntı yapılan: rstr617 - 22 Eylül 2010, 22:48:03
Çözüm aslında ilkesel olarak imkansız değil. Nedir çözüm?

- Yıllardır var olan bazı vatandaşları "devlete düşman" görme, ikinci sınıf vatandaş yapma uygulamasının kaldırılması.

- Türkiye'yi yasakları ülkesinden özgürlükler ülkesine çevirme. Bunu pratikte şöyle örneklendirelim: Soğuk savaş zamanındaki iltica olaylarına bakın. Sovyetlerin en güvendiği ajanları, savaş pilotları dahi ABD'ye iltica ederken ABD'den sovyetlere iltica eden pek olmamıştır. Bunun sebebi insan doğasının özgürlüğü aramasıdır, yasaklar vatandaşı devletten uzaklaştırır. Hele dil, konuşma yasağı için yorum dahi yapmıyorum.

- Doğu illerinde pek var olmayan "vatandaşlık bilinci" nin oluşturulması. Bu nasıl mümkün olur? Dağda silahlı gezenleri bitirirsin, ya da en azından rahat dolaşmalarını engellersin. Sonra devletin asker ve polis dışındaki birimlerini de kurar veya yeniden yapılandırırsın. Bugün bölgedeki devlet daireleri dahi örgüt kontrolündedir, devlet memurları örgüte hesap veriyor. Bu düzeni yıkmadan birşey değişmez.

- Bölgede büyük bir fakirlik var. Üretim yok. Batıda üretileni tüketmekten başka bir ekonomik faaliyet yok. Bunun değişmesi lazım. Bunun yolu toprak reformu yapmak ve hayvancılığı teşvik etmektir. Ayrıca boşaltılan köylere halk yeniden yerleştirilmeli, tarım ve hayvancılıkla uğraşabilmeleri için kredi vb. destek verilmelidir. Kalkınmayı devlet başlatmalıdır, yoksa özel sektör gidip iş yapmaz orda.

- Son olarak bölgede aşiret sistemi var ama bu sisteme karşı ne yapılabilir bilmiyorum.

Devlet, bu adımları atabildiği ölçüde bölgeyi kurtarır. Yoksa gidişat kötü.
+1 Mesajı Paylaş

Çok özür dilerim, affınıza sığınarak koyuyorum. Manşetlere bakarken görünce buraya koymadan duramadım.

Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Terör örgütü PKK ile İsrail arasında bir bağlantı olduğu iddia ediliyor, hatta Türkiye'deki son eylemler de bu ilişkiye dayandırılıyordu. 3 teröristin İsrail ajanlığından tutuklanması bu iddiaları daha da derinleştirecek. İşte ayrıntılar:
Lübnan güvenlik birimlerinin İsrail casus şebekelerine yönelik Eylül ayı başında başlatılan operasyonları kapsamında, Lübnan Askeri İstihbarat Teşkilatı, geçen hafta bir operasyon gerçekleştirdi. Başkent Beyrut'un yaklaşık 20 kilometre kuzeyindeki sahil kenti Jounieh'te gerçekleştirilen operasyonda 3 PKK'lının yakalandığı belirlendi.

Yakalanan terör örgütü mensuplarının sorgulanmaları sonrasında, ''Lübnan'da İsrail adına casusluk faaliyetleri yürüttükleri'' gerekçesiyle tutuklandıkları kaydedildi.

Bu arada, PKK terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan'ın, önceki gün İsrail'in Channel-2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin İsrail'in düşmanları Suriye ve İran ile sıcak ilişkilerine atıfta bulunarak, ''Bizim düşmanlarımız İsrail'in de düşmanlarıdır'' demişti.

Geçen hafta terör örgütü PKK'nın Lübnan'daki faaliyetlerinden rahatsız olan Hizbullah mensuplarının, PKK'lıların ''PKK'ya yönelik operasyonlar ve idamlar'' nedeniyle başkent Beyrut'ta İran karşıtı düzenledikleri protesto gösterisine müdahale etmeleri nedeniyle yaşanan çatışmada 2 PKK'lı ölmüş, 8'i yaralanmıştı.

Terör uzmanları, Lübnan'da PKK ile ilgili yaşanan son gelişmeler ile terörist Murat Karayılan'ın İsrail televizyonuna yaptığı açıklamaların, İsrail-PKK ilişkilerinin boyutunu göstermesinin yanı sıra, PKK'nın İsrail tarafından ''taşeron'' olarak kullanıldığı iddialarının geçerliliği açısından önemine dikkat çekiyorlar.

AA
Mesajı Paylaş

Þuan etmiyorum aslında ama birine 40 kez deli derrsen deli olur hesabı ilkokulların söylemesi gerekşi bence. Mesajı Paylaş

Adamların ne olduğu belli zaten, görünen köy kılavız istemez. Mesajı Paylaş

Öcalan ve Karayılan'a zamanaşımı

1980 öncesi Þanlıurfa ve çevresinde işlenen suçlar nedeniyle, başta Öcalan olmak üzere 117 sanıklı dava zamanaşımından düştü
24 Eylül 2010 Cuma, 10:51:09
Öcalan ve Karayılan'a zamanaşımı

Cemal DOĞAN/ANKARA

PKK'nın lider kadrosu Abdullah Öcalan, Murat Karayılan ve Öcalan'ın eski eşi Kesire Yıldırım'ın (Öcalan) idamla yargılandıkları dava 30 yıllık zamanaşımı dolayısıyla düştü.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 1980 öncesi Þanlıurfa ve çevresinde işlenen suçlar nedeniyle, başta Öcalan olmak üzere aralarında halen Kandil'den PKK'yı yöneten Murat Karayılan, Öcalan'ın eşi Kesire Yıldırım (Öcalan) ve dağ kadrosunun önemli isimlerinin olduğu 117 sanıklı PKK davasını sonuçlandırdı.

Mahkeme, ilk duruşması 15 Aralık 1999'da yapılan davada, haklarında "idam" cezası istenen tüm sanıklar hakkında 30 yıllık süreyi göz önüne alarak "zamanaşımı" kararı verdi.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/554880-ocalan-ve-karayilana-zamanasimi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İran'dan sınırötesi operasyon: 30 PKK'lı öldürüldü

İran'dan Irak topraklarına PKK operasyonu
İran silahlı kuvvetleri, geçen hafta askeri bir yürüyüş sırasında düzenlenen ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faillerini yakalamak için Irak topraklarına girdi.

İran devlet televizyonunun haberine göre İran kuvvetleri, önceki gün militanların Irak topraklarındaki mevzilerine girdi.

2 MİLİTANI ARAMA ÇALIÞMASI
Baskında 30 teröristin öldürüldüğü, 2'sinin kaçtığı açıklandı.

İran kuvvetlerinin 2 militanı arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İran'ın kuzeybatısındaki Mehabad kentinde geçen çarşamba günü askeri geçit töreni sırasında meydana gelen patlamada 12 kadın ve çocuk ölmüştü.

Tahran yönetimi saldırıdan ayrılıkçı Kürt grupları sorumlu tutmuş, İsrail ile Amerika Birleşik Devletleri'ni de bu grupları desteklemekle suçlamıştı.

http://www.ensonhaber.com/irandan-irak-topraklarina-pkk-operasyonu.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

oldukca iyi iş çıkarmışlar  helal olsun Mesajı Paylaş

Bizim hava harekatlarıyla ya da sınır ötesi operasyonlarımızda vurduğumuz bölgeyle aynı yer midir İran ın vurduğu bölge? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz