PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Valla ciddi ciddi 30 kişi öldürdülerse ve hiç asker kaybı vermedilerse helal olsun diyorum ve alkışlıyorum. Mesajı Paylaş

HELAL OLSUN IRANA! ÖLEN PKK´lilari cok olsun.........  Mesajı Paylaş

PKK ateşkes ilan etse NE YAZAR etmese NE YAZAR ! ! ! ! !

Mesajı Paylaş

teröristleri muhattap almak ve onlarla anlaşma yapmak demek teröristi bir devlet olarak görmek demektir ve teröristlerle anlaşma yapmak daima kötü sonuçlar doğurur.  kafasına sıkacan  daha fazla söze gerek yok Mesajı Paylaş

Türkiye Öcalan'ı affedecek mi?

29 Eylül 2010 Çarşamba 11:07
MİT Kontrterör Dairesi eski başkanı Mehmet Eymür, PKK ve Kürt sorununda gelinen noktayı değerlendirdi.

Terörle mücadelede yaklaşık 10 gündür sürdürülen başdöndürücü trafikle ilgili, eski MİT'çi Mehmet Eymür, Canlı Ana Haber'de Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Abdullah Öcalan'a affın yakın olduğunu belirten Eymür, çarpıcı açıklamalar yaptı.

- Abdullah Öcalan Türkiye'ye getirildiğinde, 'beni kulanın, ben her türlü işbirliğine hazırım' demişti. Devlet bunu değerlendiremedi mi?

Ben o dönemi tam bilmiyorum, uzaktım. Ama tabi ki faydalanılabilinirdi. Hatta yıl 2011 ve aradan epey zaman da geçti. Sizin döneminizde yakalama çabaları, operasyon hazırlıkları vardı sanıyorum. Bir takım temaslar yapılıyordu. Suriye ile temastaydık ve canlı getirmeyi umuyorduk.

- Canlı getirmekte amaç, şimdikine bezer bir yöntemle yararlanmak mıydı?

İlişkilerini ortaya çıkarmak, kimden yardım aldığı noktasında sorgulamak ve adalete teslim etmek düşünceseydik. Bunun gerçekleşmesi için içten ve dıştan çok fazla engel vardı.

- İçerideki engellerin sebebi neydi?

Terörün devam etmesinde medet umanlar vardı ve hala da vardır.

- Bugün de varsa işimiz zor mu?

Biraz zor. Bakıyorum da olaylar bitmiyor. Ateşkes varken olaylar oluyor, bu daha önce de yaşanmıştı.

- Bunlar provokasyonları engellemenin bir yolu var mı?

Yok. İçimizdeki nüveleri bulmak lazım.

- Savaşı bu kadar kar getiren bir şey olmaktan mı çıkarmak lazım?

O zaman savaştan fayda umanlar başka şeyler bulacaklardır. Bir BOP projesi var, petrol savaşı var ve bunlar dikkate alınmalı. Ama yine de bu kanın durması lazım.

Bu diyalog süreci tamamen gizli servisler yoluyla yapılmalı. Gerekirse dağdakilerle görüşülmeli ama gizli şekilde yapılmalı. Tabi bu rencide edici bir şey. O kadar şehit verilmiş. Daha dikkatli şekilde yapılması lazım. Örneğin Habur girişleri rencide ediciydi.

- Þu anda süreci MİT mi götürüyor?

Bilemiyorum. MİT'in içinde de fikir ayrılıkları olduğu kanaatindeyim. Görüşelim diyenler olacağı gibi görüşmeyelim diyenler de olacaktır. MİT'ten bu süreci sabote edenler de çıkabilir. İnsan faktörü her yerde aynıdır. 'Askerler devre dışı ve daha çok MİT öne çıktı' deniyor.
Yeni müsteşarın faaliyetleri bunu gösteriyor.

- Müsteşar Hakan Fidan'ın CIA'le tamasları nasıl yorumlanmalı?

O bölgede ABD'nin etkinliği çok fazla ve samimi bir işbirliği olursa faydalı olur. Barzani ile muhakkak iyi ilişkiler kurmak gerekir.

- Barzani işin neresinde sizce?

Barzani kendi geleceği için de barış ister. Öbür taraftan, fazla risk almayabilir de. Soydaşlarını kollayacaktır. Daha önce Barzani PKK ile savaşırken bizden mühimmat ve silah desteği istedi ama veremedik. O zamanlardan küskünlüğü var bize karşı.

- Þu an örgütle neyin görüşmesi yapılıyordur?

Þartlar görüşülüyordur. Silah bırakıp dönülürse ne olacağının ayrıntıları konuşuluyordur.

- Bu ayrıntılar ne olabilir? Örneğin ETA'da kapsamlı bir af ve rehabilitasyon programı yapıldı. Dağdakiler silahsızlandırılarak topluma kazandırılıyor. Öyle bir şey olabilir mi?

Daha önce de söylemiştim. Liderlerini affetmiyorlar da alttakileri af ediyorlar. Lider altındaki adamı bırakır mı? Yapılacak olan bütünüyle ve kapsamlı bir aftır.

- Öcalan da katılmalı bu affa?

Öcalan 1998'de Suriye'den çıkarıldığında politize olma süreci başladı...

- Bu korkutucu mu yoksa hayırlı mı?

Hep onu söylüyorum. Bütün komşularla kavga eden, savaşan, içinde terörle yaşayan bir ülke olmaktan çıkmalıyız. Öcalan'ın af kapsamında olması, Türkiye tarafından kabullenilebilir mi? Ben oraya varacağını düşünüyorum ve iş oraya doğru gidiyor.

- Öcalan'ın örgüt üzerindeki hakimiyeti nedir sizce?

Bence hala hakim. Muhakkak dinlemeyen kişiler de olacaktır. Ama hala güçlü olduğunu düşünüyorum.

- Terör biterse, Kürt sorunu da biter mi?

Ben Kürt sorununun suni yaratılmış bir sorun olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de, bu işin ustaları var ve başka sorunlar çıkartabilirler. Azınlıklarla, halkımızın diğer renkleriyle ilgili olabilir bu. Bir ara Aleviliği kaşıdılar. Her zaman bunlar vardı ve öyle geldik öyle gidiyoruz. Değişik bir manzara görmedik şimdiye kadar.

Çözüm için uzun bir süreç deniyor. Ne kadar uzun, biz görür müyüz bu işin bitiğini; riskleri de var mı, kamuoyu neye hazırlıklı olmalı?
Bir kere bir af çıkacaksa, aftan sonra bir şeyler yapanları hiçbir şekilde affetmemek lazım. Ağır cezalar verilmeli. Bence iyi nasıl elenecek onu da düşünmek gerekir. Kime ne dereceye kadar af gelecek. Bir takım kişilerin ceza almaları gerekecek. O ne kadar hafifletilecek. Tüm bunlar iyi düşünülmeli.

- Þu anki yöntem sağlıklı mı?

Çok açığa çıktı ve bu çok rahatsızlık veriyor.

http://www.internethaber.com/turkiye-ocalani-affedecek-mi-296917h.htm Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

türkiye milliyetcisi bir insanım ama günümüzde terör ve destekcileri bizi resmen türk milliyetciliğine zorluyor  terörün amaçlarından biriside buydu ve malesef ırkcılığı bütün haklımıza (türk ve kürt) büyük oranda aşıladılar!!!  öcalanın canı cehenneme  hala bu adamı muhattap alan devlet kendisini komik duruma düşürmekten ileriye gitmemiştir  önemli olan öcalan yada karayılan gibi maşalar değil gerek bizim devletimizin gerekse dış güçlerin içerisindeki pkk yı kullanan şerefsiz şahıslardır. Mesajı Paylaş

öcalanı affetmek hitlere baba diyip yahudi evine yatıya çağırmak gibi bişey. Mesajı Paylaş

ELLER YUKARI HERÞEY AJAN SHEPPARDIN KONTROLU ALTINDA. [SGA 5X19-VEGAS] (STARGATE ATLANTİS CSI VERSİON EPİSODES)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çocuklar tarafından bulunan insanın hava aracına el konuldu.
Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesi'nde bugün saat 16:00 sıralarında Çukurca Kalesi'nin hemen  arkasında oynayan çocuklar boş alanda kanat genişligi yaklaşık 2 metre gövdesi metre olan bir cisim buldu.
Üzerinde kamera da bulunan cismin, bir arıza sonucvu düşen insansız hava aracı olduğu belirtildi.
İlçe merkezine getirilen insansız hava aracını, gelen askerler alıp götürdü.

http://haber.mynet.com/detay/yasam/cukurcada-heron-bulundu/534599?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_2 Mesajı Paylaş

Neresi heron, baykar'ın ihası bu.

Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

La havle yine mi heron.Büyük ihtimalle Baykar Makinanın mini ihalarından biri bir arıza sonucu düşmüştür.Her kanatlıya artık heron deniyor medyamızda.2m kanadı olan şeye bile heron dediler ya artık yoruma bile gerek yok.

Edit:Demeye kalmadı.Linke bakmadan yazmıştım,linkte açıkça Bayraktar mini İha olduğu belli. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz