PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Herşeyi yaparlar. Kendi kızını canlı canlı toprağa gömen canlılar bunlar. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

5 terörist teslim oldu
Þırnak'ta 5 terörist teslim oldu
Genelkurmay Başkanlığınıninternetsitesinde yer alan bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 terörist, Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu. 

AA

Mesajı Paylaş

Son günlerde verdikleri kayıplar örgütte moralleri bozmaya başladı çözülme devam edecektir. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "KCK'nın PKK'nın kendisi olduğunu, yöneticisinin Murat Karayılan" olduğunu söyledi
22 Ekim 2010 Cuma, 23:39:04
"KCK, PKK'nın ta kendisi"

HABERTÜRK'te Didem Yılmaz Aslan'ın yönetimindeki Türkiye'nin Nabzı programında soruları yanıtlayan Baydemir, "KCK Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Karayılan'ın kendisidir. Peki Yürütme Kurulu Başkanı Karayılan ise ben nasıl KCK'nin üyesi olurum. Bana isnat edilen bütün delilerin hiçbirinde tek bir şiddet yok. Örgütle de pek bir bağım yok. Niye ben 39 yılla yargılanıyorum? KCK zaten PKK'nın adıdır. PKK adını KCK olarak değiştirmiştir" dedi.

"Legal siyasetten bahsediyorsak legal demokratik siyaset aktörlerini cezaevine koyarak, olduğundan farklı göstererek legal demokratik siyasetin önünü açamayız" diyen Baydemir, KCK operasyonunu "fiyasko" olarak niteledi.

"PKK VAZGEÇSE BEN VAZGEÇMEM"
Baydemir, şöyle devam etti: "Dünyanın hiçbir illegal örgütü bu kadar uzun yaşamamıştır. Bunun başka nedenleri vardır. PKK yarın kendisi feshetse, dese ki 'Ben bu işten vazgeçtim.' Ben vazgeçmem, Kürt davasından, Kürtlerin özgülük davasından, hak ve adalet davasından.

"PKK'YI İNKAR POLİTİKASI DOĞURDU"
Tek bir gerilla, tek bir polis, tek bir asker yaşamını yitirmesin. Kurban olayım, PKK var diye bu halkın haklı talebini yok sayamayız. PKK'nın bana talimat vermesine gerek yok. PKK hiçbir Kürt örgütünün yapamadığını yaptı. Onu doğuran 70-80 yıllık inkar politikasının ta kendisiydi. PKK rolünü oynadı. Þu anda yok olsa bile Kürt halkı ne birlikte yaşamaktan vazgeçer ne de özgürlüğünden vazgeçer. PKK olmasa da bu mücadele sürer.

2004'ten sonra yeni bir kuşak geldi. Benim akranlarım aktif siyasette, kimi cezaevinde tabii ki... Bırakın legal siyasetin önü açılsın. Ben Diyarbakır'da 1 milyon kişiye 'Askere gelen kurşun bana gelsin' dedim, insanlar alkışladı. Yuhalayabilirlerdi de ama siz KCK ya da herhangi bir adla cezaevine koyarsanız, benim bu topluma söyleyecek bir sözüm olmaz.

"PKK ROLÜNÜ OYNADI"
PKK rolünü oynamıştır. Artık rol ve misyon legal siyasetindir. Ama legal siyasetin önü devlet tarafından açılmalıdır. Eninde sonunda PKK dağdan inecek, ben ümidimi yitirmedim. İkna edilerek dağdan indirilecek. Kimi kadroları CHP'ye, kimi kadroları BDP'ye girecek ya da başka partilere... Bundan bizim rahatsızlık duymamamız lazım."

Mahkemenin kendisi hakkında yurt dışına çıkış yasağını koyduğunu anımsatan Baydemir, "İstesem bu sabah yurt dışına kaçarım ama gitmeyeceğim. Doğumum da bu coğrafyada oldu, ölümüm de bu coğrafyada olacak. Ben bu coğrafyanın acısını başka coğrafyaların tatlısına değişmem" dedi.

Baydemir Kürt sorununun çözümüyle demokratik, müreffeh bir Türkiye'nin ortaya çıkacağını kaydetti. Kürt sorununu çözmeden komşularla "sıfır sorun" politikasına sahip olunamayacağının altını çizen Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölünme olmayacak. Cumhuriyetin 70 yılının bu kadar acı ve travmayla dolu olmasının nedeni bu bölünme korkusudur. Tek bir üniversite Kürt sorunu konusunda rapor hazırlamamıştır. Bizim kast ettiğimiz özerklik, adem-i merkeziyetçilik  Bu sadece Diyarbakır için değil, Karadeniz içindir, diğer bölgeler içindir. Her bir bölgenin bölgesel parlamentosu olacaktır. Ama ulusal parlamento da olacaktır. Gücümüzü enerjimizi birbirimize engel olmaya harcamayalım. Bir de denenmeyeni deneyelim. Kardeşim olan Türk halkının hakkı neyse benim de hakkımın o olması lazımdır. Ben 20 yılımı bu davaya verdim çocuğuma ana dilimi öğretemiyorum."

http://www.haberturk.com/gundem/haber/564120-kck-pkknin-ta-kendisi Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Ne demek anadilimi öğretemiyorum? Anadil ailede öğrenilir zaten. Sen çocuğuna anadilini öğretemeyecek kadar acizsen neden devlete kızıyorsun? Türk halkının hakkı neyse senin hakkında o zaten. Daha ne istiyorsun? Neden kıvıyorsun? İçinden geçenler yüzünden akıyorken kimi kandıracağını sanıyorsun Baydemir? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Ekim 2010, 17:45:11
Ne demek anadilimi öğretemiyorum? Anadil ailede öğrenilir zaten. Sen çocuğuna anadilini öğretemeyecek kadar acizsen neden devlete kızıyorsun? Türk halkının hakkı neyse senin hakkında o zaten. Daha ne istiyorsun? Neden kıvıyorsun? İçinden geçenler yüzünden akıyorken kimi kandıracağını sanıyorsun Baydemir?

ayrıca özel kürtçe kurslar da serbest. Mesajı Paylaş

Tunceli'de Karakola Silahlı Saldırı Düzenleyern PKK'lı Teröristleriden Biri, Dere Yatağında Ölü Olarak Ele Geçirildi.
Tunceli'de Cumhuriyet mahallesinde Þehit Cemalettin Özdemir Polis Merkezi'ne silahlı saldırı düzenleyerek polis memuru İsa Çağlaoğlu'nun yaralanmasına sebep olan PKK'lı teröristleriden biri, karakola 1 km uzaklıkta bulunan dere yatağında ölü olarak ele geçirildi.

Polis merkezinin dün gece saat 22.00 sıralarında 3 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla taranmasının ardından, güvenlik güçleri teröristlerin kaçtığı bölgeye yönelik geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

Teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında karakol önünde nöbet tutan polis memuru ağır yaralanmıştı. Saldırı sonrası ormanlık alana kaçan terörisleri yakalamak için güvenlik güçleri operasyon başlatmıştı. Teröristlerin kaçtığı bölgeler Termal kameralarla sürekli taranarak yoğun ateş altına alınmış, ağır yaralanan polis memurunun askeri helikopter ile Elazığ Fırat üniversitesi araştırma hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.

Saldırı sonrası karakol çevresinde yapılan incelemede teröristleri uzun namlularla saldırı yaptıkları öğrenilirken olay yerinde 40 adet boş kovan bulundu. Teröristlerin bu saldırıyı 13 Ekim'de Tunceli Ovacık'ta yaşanan çatışma sonucu 4 PKK'lının öldürülmesi olayına karşılık olarak misilleme eylemi olarak düzenledikleri tahmin edildiği bildirildi.

Teröristlerden biri karakola 1 km uzaklıktaki dere yatağında ölü ele geçirildi. Teröristin yakınında bir adet de el bombası ve giysi bulundu.Teröristin cenazesi savcının olay yerine gelip yapacağı incelemenin ardından Tunceli Devlet Hastanesi morguna kaldırılacak.

Kaçan diğer teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.
Mesajı Paylaş

Esenlerde Terör Operasyonu 

Esenler'de Terör Olaylarına Karışan 8 Kişi Yakalandı

İstanbul'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda, aralarında Esenler ilçesindeki bazı terör olaylarına karıştıkları belirtilen kişilerin de yer aldığı 8 kişinin yakalandığı açıklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Þube Müdürlüğü ile İstihbarat Þube Müdürlüğü'nün, Van Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüttüğü çalışmalarda toplam 8 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Açıklamada bölücü terör örgütü adına "Esenler ilçesinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla bombalı eylemler gerçekleştiren kırsal alanda faaliyet gösteren şahıslar ile irtibatlı olarak ilimizde faaliyet yürüten ve eleman aktarımı yaptıkları tespit edilen toplam 8 kişi yakalanmıştır" denildi.

Açıklamada ayrıca, yakalanan iki şüphelinin Van Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü ifade edildi. Yakalanan kişilerin karıştığı belirtilen eylemler ise şunlar, 26 Eylül 2010 tarihinde Esenler'de bir ilköğretim okulu önüne bomba konulması, 10 Ekim 2010 tarihinde Esenler'de bir market önüne bırakılan bombanın patlaması ve 3 vatandaşın yaralanması.

Ayrıca operasyonda yakalanan iki şüphelinin de bölücü örgütün kadrolarına katılmak üzere hazırlandıkları sırada yakalandığı belirtildi. (Cihan Haber Ajansı) Mesajı Paylaş

Bitlis'te 90 Kg Patlayıcı Ele Geçirildi 

Bitlis'in Döşkaya Bölgesinde Yapılan Arazi Arama Tarama Çalışmaları Sırasında 90 Kilogram Patlayıcı Madde Bulundu. 

Bitlis'in Döşkaya bölgesinde yapılan arazi arama tarama çalışmaları sırasında 90 kilogram patlayıcı madde bulundu. Bulunan Patlayıcı madde, yerinde patlatılarak imha edildi.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, patlayıcının dün akşam saatlerinde Bitlis'in Döşkaya Köyü yakınlarında bulunan Bitlis-Siirt Karayoluna 750 metre uzaklıkta, toprağa gömülü halde bulunduğu bildirildi. 90 kilogram olduğu belirtilen patlayıcının Amonyum ve Potasyum nitrat kullanılarak hazırlandığı bildirildi. Bulunan patlayıcının, yerinde patlatılarak imha edildiği bildirildi.

Diğer yandan dün ise Bölücü terör örgütünden kaçan 1 terörist, Bitlis ili Merkez ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olmuştu
http://www.haberler.com/bitlis-te-90-kg-patlayici-ele-gecirildi-2345012-haberi/ Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz