PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

İsveç polisi, Göteborg'da bombalı saldırı düzenleyecekleri iddiasıyla çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polis tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Goteborg'un merkezi yerlerine bombalı saldırı hazırlığında bulunduğundan şüphelenilen çok sayıda kişi tutuklandı." denildi
Açıklamada şüphelilerin kim olduğu, kaç kişi oldukları, nerelere saldırı hazırlığında oldukları gibi konularda ise bilgi verilmedi. Polis Sözcüsü Björ Blixter, Goteborg'a bombalı saldırı hazırlığı olduğu hakkında çok ciddi bir duyum aldıklarını, bu nedenle şehirde yaptıkları operasyonlarla çok sayıda kişiyi tutukladıklarını söyledi. Operasyonların devam ettiğini belirten sözcü Blixter: "Henüz tehlikeyi atlatmış sayılmayız. Saldırıyı engelledik mi henüz emin değiliz. Bu nedenle operasyonlar hakkında ekstra bilgi veremeyeceğim." şeklinde konuştu.

Bu arada bombalı saldırının hedefi olabileceğinden şüphelenilen merkez tren istasyonunda ve Nordstan alışveriş merkezinde polis sayısının normalden fazla olması dikkat çekti. İsveç gizli servisi Sapö'nun polis ile çok yakın işbirliği halinde çalıştığı öğrenilirken verdiği bilgilerle Goteborg polisine destek verdiği belirtildi. Diğer taraftan son gelişmeler sonrası ülkede terör alarm seviyesinin değiştirilmediği duyuruldu. Bilindiği gibi İsveç ekim ayında Avrupa'ya yönelik terör saldırıları hazırlığı olduğu duyumları üzerine terör alarm seviyesini bir derece yükseltmişti. (Cihan Haber Ajansı)
http://www.haberler.com/isvec-te-bombali-saldiri-hazirligi-2345032-haberi/ Mesajı Paylaş

Taksim'de Canlı Bomba

Çevik Kuvvet ekibine saldırı
31 Ekim 2010 Pazar, 10:44:25
Taksim'de patlama

İstanbul Taksim'de Çevik Kuvvet ekibine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre erkek canlı bomba Taksim Meydanı'nda görev yapan Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya geldi ve üzerindeki bombanın pimini çekti.

2'Sİ AĞIR 15 YARALI

Patlamanın ardından Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı ve gazeteciler patlamanın olduğu yere yaklaştırılmıyor. Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, erkek canlı bombanın Çevik Kuvvet otobüsüne binmeye çalışırken meydana gelen patlamada 2'si ağır 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

Uluslararası haber ajansları patlamayı flaş haber olarak duyurdu.

Saldırının pazar sabahı erken saatlerde gerçekleşmesi can kaybı ve yaralı sayısını azalttı.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/566708-taksimde-patlama Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

allah belalarını versin bu itlerin. Mesajı Paylaş

Görgü tanıkları olay anını anlattı

BEGÜM ÇELİKKOL/ HABERTURK.COM

Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet ekiplerinin bulunduğu noktaya düzenlenen saldırı vatandaşları da ürküttü. Pazar gününü değerlendirmek için Taksim'e gelen ya da Taksim'den geçen vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Patlama anında olay yerinde bulunan vatandaşlar, tam anlamıyla şokta.

Olaya şahit olanlar, "Pazar günü tatilini değerlendirmek için Taksim'e gelmiştik. Çay içip, sohbet ediyorduk. Korkunç bir gürültüyle yerimizden sıçradık. Herkes korku içinde etrafına koşturuyordu. Bir anda ortalık mahşer yerine döndü. Hala şoktayız" dediler.

BİR ANDA ORTALIK POLİS DOLDU

Bu arada olay yerinde patlamaya şahit olanlardan Nevzat Çebi ise, "Beşiktaş'a inmek için meydandan geçiyordum. Gürültü kopunca kendimi yere attım. Ne yapacağımı bilemedim. Ortalık bir anda polis doldu, inanılmaz bir karmaşa yaşandı. Herkes sağa sola koşturuyordu. Çok korkunçtu" şeklinde görüş verdi.

TATİLE GELEN TURİSTLER ÞOKTA!

Tatilini geçirmek için İstanbul'a gelen turistleri büyük bir şok karşıladı. Ellerinde valizlerle otobüslerine binerken patlama sesini duyduklarını belirten turist kafilesinde sinir krizi geçirenler vardı. Gözyaşlarını tutamayan turistler, ne olduğunu anlamadıklarını ama çok büyük bir gürültü duyduklarını belirttiler.

Bu arada görüntü almak isteyen basın mensupları ile olay yerini izlemeye çalışan vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırılıyor.
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

PKK sözcüsü Cnn'e konuştu
Saldırı haberi, uluslararası ajanslar tarafından acil koduyla geçilirken, CNN'e konuşan PKK sözcüsü, "patlamadan haberleri olmadığını" söyledi.

Sabah saatlerinde Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlama, dış basında da geniş yer buldu.  CNN: Polis, patlamada 10 güvenlik görevlisiyle 12 sivilin yaralandığını belirtti. Erkek olduğu belirlenen saldırganın, Taksim Meydanı'nda park halinde olan bir polis otobüsüne binmeye çalıştığı bildirildi.

PKK'yı yakından tanıyan uzmanlar, saldırının terör örgütü tarafından gerçekleştirilmiş olmasının muhtemel olduğunu belirtti.

CNN'E KONUÞTU
Ancak CNN International'a konuşan bir PKK sözcüsü, patlama hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.

PKK sözcüsü, "Taksim'deki bu patlama hakkında hiçbir fikrim yok" ifadesini kullanırken, örgüt tarafından ilan edilen "tek taraflı ateşkesin" bugün sona erdiğini belirtti.

Sözcü ayrıca, PKK lideri Murat Karayılan'ın geçtiğimiz günlerde Radikal gazetesine verdiği röportaja vurgu yaparak, Karayılan'ın, "artık sivillere yönelik eylemlerde bulunmayacağız" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

Hürriyet Planet
Mesajı Paylaş

Saldırının arkasında kim var?

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, canlı bomba eylemini HABERTÜRK TV'ye değerlendirdi
31 Ekim 2010 Pazar, 20:20:06

HABERTÜRK TV'de Ece Üner'in sunduğu Akşam Haberleri'ne katılan MİT Eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, tam da terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararının sona erdiği tarih olan 31 Ekim gününde böyle bir saldırı düzenlenmiş olmasını değerlendirdi.

Cevat Öneş, "Bir kör terör olayıyla karşı karşıya kaldık yeniden. Asker, polis, sivil ayırımı yapmadan böylesi bir eyleme kalkışan herkes, duruşlarını ortaya koymak sorumluluğu ile karşı karşıyadır. Bugünkü olay değerlendirilirken sadece, PKK üzerinden odaklanmak doğru değildir, Çünkü hiç bir kurumdan ve terör örgütü yapılanmasından henüz bir açıklama yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

Öneş değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"PKK açısından eylemsizliğe devam etme çabalarını engellemeye yönelik olabilir; devam eden KCK davası ile sorunu çözümden uzaklaştırıcı biçimde bu mesele ortaya konulmak isteniyor olabilir. İkinci olarak Aysel Tuğluk'un İmralı'yla görüşme çabası engellenmek isteniyor olabilir.

Bunların dışında olarak, özellikle Köşk'teki Cumhuriyet Resepsiyonu'nda karşımıza çıkan ayrımcı bir tavırın hassasiyetleri içerisinde gene bir toplumsal bölünmeyi isteyen ve saflaşmayı derinleştirmeye çalışan demokrasi dışı güçlerin arayışlarını dikkate almamız gerekir.

Tüm bunların dışında ise, iç ve dış dinamikleri, bölgesel bir yeniden yapılanma olayları çerçevesinde, Türkiye-Irak ya da Türkiye-Amerika ilişkilerine dikkat etmek gerekir."

http://www.haberturk.com/gundem/haber/566930-saldirinin-arkasinda-kim-var Mesajı Paylaş

Patlamayla ilgili iki müthiş iddia
Polis ihbar aldı saldırgan takipteydi
01 Kasım 2010 Pazartesi, 09:38:08
Patlamayla ilgili iki müthiş iddia
İlgili Haberler

* ABD Temsilciler Meclisi'den saldırı kınaması
    * Patlama anı güvenlik kamerasında
    * Dün orada neler yaşandı?
    * Kadın polisin inanılmaz şansı!

Tüm ilgili haberler

Bülent CEYHAN - Lokman HAPPANİ - Alper URUÞ / AHT

İDDİA-1 Amerikalılar uyarıldı

PATLAMANIN ardından HABERTÜRK'e konuşan organizatör Özcan Işık, çok önemli bir iddiada bulundu. Cumartesi gecesi Taksim'deki Rumeli Han'da Amerikalı davetlilerin de bulunduğu Halloween Party (Cadılar Bayramı) kutlaması yapıldığını anlatan Işık, Amerikalılardan sürpriz bir şekilde rezervasyon iptalleri geldiğini dile getirdi. Özcan Işık, şöyle konuştu: "Rumeli Han'daki Atölye'de, yabancı bir müşterimizin Cadılar Bayramı nedeniyle parti düzenleme talebi oldu. Cumartesi gecesine değin katılacakların rezerve talebi 30 kişiydi. Ancak, parti talebinde bulunan müşterimiz arayıp 12 iptal olduğunu ifade etti. Müşterimiz Amerikan Elçiliği'nin Amerikalıları arayarak 'Taksim'de bomba patlayabilir' uyarısında bulunduğunu söyledi."

İDDİA-2 Terörist, eylemi takip altında yaptı

KANLI saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın eylemini takip altında yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre polis, canlı bombayı 29 Ekim'de saldırı gerçekleştireceği ihbarı üzerine takibe aldı. Eylem 29 Ekim günü gerçekleştirilmedi. Polis de eylemin ne zaman yapılacağını tespit edemedi. Ve canlı bomba, dün sabah korkunç saldırıyı gerçekleştirdi. Öte yandan, ağustos ayında Kandil'de canlı bomba eğitimi alan biri kadın 3 teröristin, Kuzey Irak üzerinden Suriye'ye, buradan da mayınlı alanı kullanarak 4 Ağustos'ta Kilis'e geçtiği ihbarının alındığı belirtildi. Ancak, büyük şehirlerde eyleme hazırlandığı belirlenen teröristlerin izine rastlanamadı. Polis, Taksim'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, bu teröristlerden biri olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/566986-patlamayla-ilgili-iki-muthis-iddia Mesajı Paylaş

Taksim saldırısı ile ilgili TSK'dan açıklama

Canlı bomba saldırısı ile ilgili ilk açıklama
01 Kasım 2010 Pazartesi, 10:21:07
Taksim saldırısı ile ilgili TSK'dan açıklama

İstanbul Taksim Meydanında 31 Ekim 2010 günü güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı hedef alan alçakça saldırıdan derin bir üzüntü duyuyor ve bunu yapanları nefretle telin ediyoruz.

Saldırı, terörün vahşetini, çaresizliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu olayın, teröre karşı yürütülmekte olan mücadelede birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğinden ve mücadele azmimizi artıracağından kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu insanlık dışı saldırının sorumlularının mutlaka yakalanarak, yaptıklarının hesabını yargı önünde verecekleri inancıyla, menfur saldırıda yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Mesajı Paylaş

Taksim bombacısının örgütü belli oldu

Taksim canlı bombacısının örgütü
Canlı bombanın mensup olduğu terör örgütü tespit edildi. Taksim'deki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın, yasadışı DHKP-C örgütüne mensup olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, bombacının fotoğrafının basına dağıtılmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne çok sayıda ihbar telefonu geldiği öğrenildi.

Gelen ihbar telefonları değerlendirilirken, canlı bombanın kimliğinin de kısa süre içerisinde tespit edilmesi bekleniyor.

Önceki gün Taksim meydanında polise yapılan canlı bomba saldırısında 15'i polis 32 kişi yaralanmıştı. Saldırı sonrası canlı bombanın fotoğrafı medyaya servis edilmiş ancak saldırganın kimliğine ilişkin bir açıklama yapılmamıştı.

İHA

http://www.ensonhaber.com/taksim-bombacisinin-orgutu-belli-oldu-2010-11-02.html Mesajı Paylaş

Teröristin otobüse binmesini engelleyen polis memurumuz kürt kökenli bir kardeşimiz ağır yaralı şu anda ve annesi Türkçe bile konuşamıyor babası vatan sağolsun diyor... bu ülkeyi bölemezsiniz debelendikçe çamura batıyorsunuz hainler. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz