PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 07 Aralık 2010, 12:33:16
İyi, 10 sene sonra dersin "nasıl kurdular bunu" diye. Görürsün nasıl da her yerden petrol de fışkıracak o zaman.
Demedi deme. :)

Bir gurp öğrenci gösteri yaptığında devletin güvenlik güçlerinin "yasal" müdahalesiyle hastanelik edlilirken, binlerce hain sürekli meydanlarda "yasal olmayan bir terör örgütü" lehine sloganlar atıp, ortalığı yakıp yıkarken neden devletin güvenlik güçleri aynı sertlikte"yasal" müdahalede bulunmuyor? Var mı bunun mantıklı bir açıklaması?

Mecliste bile pkknın açıkça propagandası yapılıyor ve buna demokrasi deniliyor, ancak bir avuç öğrenci protesto edince savaş çıkıyor.

REZALET!

Bence devlet dediğimiz şey, bir şeyleri bekliyor ve zemin hazırlıyor ama neyi bekliyor anlamış değilim, yoksa kimse bu kadar körü körüne gözlerini kapayamaz bu olan bitene. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Birileri Osmanlıyı yeniden kurmak istityor sanki. Ya da öyle bir izlenim yaratıyorlar da altında başka birşey var gibi. Daha fazla demokrasi, ama sadece bazı kesimlere... Irak'da artık bir zamanlar kırmızı çizgilerimiz dediğimiz bir devlet var. Türk milletinden gizlenmeye çalışılan . :)  Bizde de hem etnik milliyetçiliğe karşı oldukları söylenerek Türk Milliyetçilerine baskı yapılıyor, hem de açık bir şekilde Kürt milliyetçiliğine göz yumuluyor. Sürekli İsrail üzerine oynayarak Ortadoğu'da güçlü Türkler imajı yeniden yaratılıyor. İşe de yaramıyor değil. Devletin üst kademesinde buna karşı çıkanlar da tasfiye ediliyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

kokusu yakinda cikar hayirdir insll.. Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 07 Aralık 2010, 12:33:16
İyi, 10 sene sonra dersin "nasıl kurdular bunu" diye. Görürsün nasıl da her yerden petrol de fışkıracak o zaman.
Demedi deme. :)

Bir gurp öğrenci gösteri yaptığında devletin güvenlik güçlerinin "yasal" müdahalesiyle hastanelik edlilirken, binlerce hain sürekli meydanlarda "yasal olmayan bir terör örgütü" lehine sloganlar atıp, ortalığı yakıp yıkarken neden devletin güvenlik güçleri aynı sertlikte"yasal" müdahalede bulunmuyor? Var mı bunun mantıklı bir açıklaması?

Mecliste bile pkknın açıkça propagandası yapılıyor ve buna demokrasi deniliyor, ancak bir avuç öğrenci protesto edince savaş çıkıyor.

REZALET!

+1 Öğrenci eylemlerinde aşırı aşırıya kaçıyorlar, havadan sebeplerle hapiscezasına çarptırılıyor sonra şartlı tahliye ediliyor. Ama her tarafı yakan elin dağdan inmişini bırakın bir yerlere tıkmayı yakından müdahale bile etmiyorlar. Zaten saçma YÖK diye bir kurum var. Mesajı Paylaş

Öcalan'ın son isteği belgeselinin yapılması

Öcalan'ın son isteği belgeselinin yapılması
Belgeselinin yapılmasını istiyor
Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmede kendilerine yakın sinemacı ve gazetecilerden belgeselinin yapılmasını istediği ortaya çıktı.

PKK'nın eylemsizlik kararının sona ermesiyle ilgili sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Öcalan'ın, 'eylemsizlik takvini' mart ayın değil haziran ayı olarak düzelettiği ileri sürüldü.

AVUKATLARIYLA GÖRÜÞTÜ
Abdullah Öcalan'ın, geçen hafta hava koşulları nedeniyle İmralı'ya gidemeyen avukatları Muharrem Þahin, Mehmet Bayraktar ve Cengiz Çiçek ile bu pazartesi günü yaptığı görüşmeye ilişkin notlar, PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde yayımlandı. Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede iddiaya göre şunları söyledi:

"BENİM BELGESELİMİ YAPIN"
Benimle ilgili belgesel yapılmalı. Bu konularda yeteneği olan, bu konuların uzmanı gazeteciler, sinemacılar bizim yöreye (Þanlıurfa'nın Halfeti İlçesi Ömerli Köyü) gidilip, köy ve çevrede gerçi birçoğıu ölmüştür ama yaşayanlardan benimle ilgili anısı olanları dinleyip, kameraya çekebilirler. Bu konuda sinema hatta belgesel de yapabilirler. Yine araştırma yapılıp, not tutabilirler. Bunların hepsi tarihtir, müthiş bir arşiv konusudur. Bu konuda geç kalınmamalıdır. Tarihimizin daha iyi anlaşılması için bu çalışmalar yapılmalıdır. Bu konular önemli, yarın-öbür gün geç kalınabilir. İşte gazeteciler, sinemacılar öyle köşeye çekilerek iş yapacaklarına, bu tür önemli çalışmalar içine girebilirler. Bu çekimler ve çalışmalar aydınlar, yazarlar ve özellikle edebiyatçılar için çok önemlidir. İleride edebiyatlar için bulunmaz bir şeydir."

EYLEMSİZLİK KARARI
Eylemsizlik kararıyla ilgili 1 Mart konusu yanlış anlaşılmamalıdır. Ben, mart ayında gelişmeler ışığında çok kapsamlı bir değerlendirme yapacağım. Bu konuda Kandil de mart aylında değerlendirme yapacağını belirtmişti. Benim marttan kastım budur. Mart ayında önemli değerlendirmelerimiz olacak, süreci tekrar ele alacağız. Nihai karar tarihi, haziran ayıdır. Bunlar bu şekilde anlaşılmalıdır.

KANDİL TEK BAÞINA GERİ ÇEKEMEZ
Yasal, anayasal güvenceler sağlanırsa silahsızlanma sürecinin önü açılır. Ben silahsızlanma konusunda tek yetkili olurum. Kandil bile bu konuda tek başına tek bir PKK'lıyı geri çekemez, tek başına yetkili değildir. Ben Kandil'le gelişmeleri tartışırım ve bu doğrultuda adımlar atarız. Ben zaten daha önce verdiğim Yol haritamda da bu konuyu işlemiştim.

PKK'LILAR ÇATIÞMADAN UZAK DURSUN
Zorunlu ihtiyaçlar dışında, hayati şeyler olmadıkça çatışma riski doğuracak alanlara girmemelidirler. Çatışma riski taşıyan ortamlardan uzak durmalıdır. İşte Hakkari'deki yaşanan çatışmalar gibi olmamalıdır. Biliniyor orada bir imam öldürüldü, sonra 9 gerilla (PKK'lı) katledildi, daha sonra da 9 köylü katledildi. Çatışmasızlık posizyonuna uyulmazsa bu tür olaylar tekrar yaşanabilir.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK
KCK'nın (Kürdistan Topluluklar Birliği) ve PKK'lının bu dönemdeki en önemli görevi, yeni özerklik statüsü dönemine uygun olarak demokratik siyasi çalışmalara, bulundukları yerlerde güç vermek ve katkı sunmaktır. Herkes süreç karşısında rolünü ve görevini oynamalıdır. Son dönemde işte bu Miroğlu (Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu) ismi de geçiyor, tehdit edildiği söyleniyor. KCK, bireyleri tehdit etmez. Daha çok Türk İntikam Tugayı gibi oluşumlara bu tür bireyleri hedef yapıyorlar. Buna dikkat edilmelidir. Geçmişte de buna benzer birçok olay oldu. Öyle bizde bir bireyi hedef gösterme, tehdit etme olmaz. Biz eleştirilere her zaman açığız, eleştirinin gerekliliğine de inanıyoruz.
Bu arada Abdullah Öcalan'ın avukatları Ömer Güneş, Mehmet Sabır Taş, Mahmet Sani Kıkılkaya ve Erdal Safalı, bu haftanın görüşmesini yapmak üzere bu sabah İmralı Adası'na gitti.

http://www.ensonhaber.com/ocalanin-son-istegi-belgeselinin-yapilmasi-2010-12-08.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

National Geographic hayvanlar hakkinda cekdiyi belgesellere bir yenisini ekler.
Zararverici mahlukatlar bolumune. Mesajı Paylaş

Oyle olsaydi simdi en iyi halde unicefin tum harcamalarini Turkiyeye odettiriyorlardi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: QRI - 09 Aralık 2010, 11:10:44
National Geographic hayvanlar hakkinda cekdiyi belgesellere bir yenisini ekler.
Zararverici mahlukatlar bolumune.
çok bile  vatansız  maymuna... Mesajı Paylaş

Þimdi mi aklına gelmiş? Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Polat Alemdar birde 'Kurtlar Vadisi Þaron' filmi çeker, filmde bi ton sopa atar Þaron'a olur biter. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz