PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

bu nankörlere karsı uyanık olup kendi stratejimizi hazırlayıp uygulamamız lazım.birde bdp partisini kapatıp susturmamız lazım çok konusanları.gerçektende çok nankör millet.hepsi için demiyorum ama % 70 öyle.kesinlikle ve kesinlikle bir partileri olmamalı ve katili avkatlarıyla istediği gibi konusturmamamk lazım.artık çok oluyorlar.bizi istemeyen bu toprakları terk edip nereye giderse gitsinler.bu ne yahu besle kargayı oysun gözünü.çok sinirleniyorum bu olaya.bu hükümete bu olaydan dolayı çok kızıyorum.çok yüz veriyorlar çoook. >:( >:( >:( Mesajı Paylaş

Kapatsan ne fayda tekrar açılıyor ve şu durumda meclise girmemeleri içn bir şey yapamayız. Sonuçta sen ne yaparsan yap oyunu almış ve meclise girmiş. Seçimlende indirilemiyor çünkü biliyorsunuz kenilerini teker teker %10 a takılmamak için seçtirip mecliste grup kurdular. Tek çare anayasal değişiklik bari değiştirttiniz anayasayı şuna da çözüm bulsaydınız ama yok. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 22 Aralık 2010, 18:06:01
Kapatsan ne fayda tekrar açılıyor ve şu durumda meclise girmemeleri içn bir şey yapamayız. Sonuçta sen ne yaparsan yap oyunu almış ve meclise girmiş. Seçimlende indirilemiyor çünkü biliyorsunuz kenilerini teker teker %10 a takılmamak için seçtirip mecliste grup kurdular. Tek çare anayasal değişiklik bari değiştirttiniz anayasayı şuna da çözüm bulsaydınız ama yok.
mevcut anayasa  şu anda özerkliğe  karşı durumda  yani anayasa değişmeden özerklik olmaz,  anayasa değişikliği içinde ya anayasa mahkemesi oylamasından geçmesi lazım yada halk oylamasından  buda  şu durumda  halkın büyük çoğunluğu  buna karşı olduğundan  özerklik  çok zor görünüyor  ayrıca ikdidarın  3 milyon kürt oyu alacağım diye 6 milyon türk oyundan vazgeçeceğinide sanmmıyorum   kısacası özerklik  bu gün için  olması mümkün değilmiş gibi görünüyor  ama  ileride  yaparlarmı  bilemem  siyasilere (iktidar ve muhalefet)  bu konuda hiç güvenmiyorum...  Mesajı Paylaş

Arkadaş zaten mevcut anayasanın özerkliğe izin verdiğini söylemiyor. Mevcut anayasadaki yasal boşluklar nedeniyle terör örgütünün propagandasını yapanların her kapatıldıklarında başka isimlerle yeniden meclise girdiklerini anlatmaya çalışıyor. Öncelikle bu sorun giderilmeli. Teröriste demokratik hak vs hikaye bunlar. Başbakanın kendisi dağdakilere "silahı bırakın, siyasetle işi çözelim" diyerek teröristleri siyasete davet ederse pkk nasıl siyasallaşıp halk hareketi haline dönüşmesinki! Ne yazık ki demokratik açılım adındaki masal sonu çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesine neden oldu. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hissi davranmayi bi kenara birakip artik bazi radikal addimlari atmagin zamanni geldi bence.Su anda turk nufusu kurtlerden cok ola bilir.ancak artim hizina bakilirsa geci 40-50 yila cogunluk olacaklar.mesele cogunluk olmalarinda diyil. mesele su anda bile ciddi problemler cikartiyorlarsa o zaman ne olacak onuda dusunmek gerek.Ne kadar radikal cozum olsada bence tukmenleri buraya onlarisa Iraka yerlestirmek en koklu cozum gibi gozukuyor.
Fakat bunu yapmanin yoluda bir o kadar zor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 22 Aralık 2010, 18:37:05
Arkadaş zaten mevcut anayasanın özerkliğe izin verdiğini söylemiyor. Mevcut anayasadaki yasal boşluklar nedeniyle terör örgütünün propagandasını yapanların her kapatıldıklarında başka isimlerle yeniden meclise girdiklerini anlatmaya çalışıyor. Öncelikle bu sorun giderilmeli. Teröriste demokratik hak vs hikaye bunlar. Başbakanın kendisi dağdakilere "silahı bırakın, siyasetle işi çözelim" diyerek teröristleri siyasete davet ederse pkk nasıl siyasallaşıp halk hareketi haline dönüşmesinki! Ne yazık ki demokratik açılım adındaki masal sonu çözmek yerine daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesine neden oldu.

Evet demek istediğim aynen bu. Hükümet şuan için demokratik açılımdı, siyasetti lafları ile tek etkilediği AB ve yabancı ülkeler. Bence bu laflarının çözüm getiremeyeceğini kendileri de biliyorlar, yaptıkları çoğu şey biz medeniyiz tarzı avrupaya hoş görünmek. Ki bakarsak AB ülkeleri olumlu görüyor bu davranışları ama bunlar ile bir yere ulaşacağımız yok. Yani demokratik açılım nedir ya? Zaten İstanbulda verilen verginin %70 Anadoluya gidiyor daha nerelere açılıyon? Adamlara pozitif ayrımcılığa gidecek, o zaman Lazlara Lazca belediye hizmeti, keza tonla gayrimüslim varken onlara Yunanca,Ermenice hizmet verelim. Daha ne istiyorlar? Eğer ülkede eşitlik varsa herkese eşitlik. Aleviler için de adam gibi Cemevlerine ibadethane statüsü verin gitsin, din kültürü dersi kalkmamalı(bir şeyden nefret edeceksen önce ne olduğunu bil) isteyen girmez olur biter. Daha ne kastırıyorsunuz anlamadım? Mesajı Paylaş

Ben duydugum kadariyla Fransada bile orta okulda din dersleri geciriliyor.qaliba yeni baslamis.
ama ne kadar dogru bilmiyorum. Mesajı Paylaş

kendi fikrimce kendilerini cok akıllı zannediyorlar...dtp liler..acıklamalarında türk anavatanında özerklik ifadesi var.....özerk olacaklar ise ..kendi bankaları,kendi para birimleri,elektirik dağıtım şebekeleri..memurları,öğretim görevlileri,maaşları,kaynakları...bunları karşılayacak planlayacak,devlet birikimleri..kendi doktorları ve hastahaneleri...ve bunu türk halkının sırtına binmeden yapabilme şansları yok..var isede barzaniye yada kuzey ırakta olan aşiret devletine sıkı sıkı bağlanmak zorundalar...onuda aslında barzani istermi?? diktatör kukla ..yolsuzluk ..aşiret odaklı sacma sapan ne yapıcaklarını bilmeyen sonunda birbirlerine girecek olan iki akım olur..

biri barzani ve kuzey ırak ..diğeri özerkleşmeye çalışan ama kaynaklara sahip olmayan barzaniye göre daha cok devlet geleneğini, türk meclisinde, öğrenen kargalar..oy toplamak için kendi insanlarını kandıran bu dtp li kuklalar  koltuk sevdası ve hırs ile hareket ediyorlar..ülkedeki siyasi boşluk neticede iki partiye yarıyor ...biri akp diğeri dtp ..mevcut diğer siyasi yapılar kendilerini yapılandırmadıkca,temizlemedikçe şeffaflaşmadıkça..ab den ve abd den veya herhangi bir dış mihraktan destek almadan gercekçi siyaset yapmadıkça ...her genel secim öncesi dtp kendi tabanına göre mesajlar ,akp de kendi tabanına göre mesajlar vermeye devam edeceklerdir..burdaki asıl sorun dtp nin tabanının o bölgede  artan genç nufusla birlikte daha cok genişlemesidir..ülke icindeki göçler ile yayılmasıdır...türk halkını ise akp hattına itilmeye zorlanmasıdır..sorumluları siyaset yapamayan ve şimdiye kadar yapamamış olan bütün eski  yolsuzluk içine boğulmuş dinazor partiler ve kalıntılarıdır..siyasi planlama kültürümüzün halkın vergileri deniz yemeyen ker...z cercevesinde gelişmiş olmasıdır..bu tip siyasi ve ekonomik sonuclarında genelde nedense abd arka bahcesi olarak adlandırılan ülkelerde olduğuna dikkati cekerim..eğerki o ülkelerdede etnik kökenli ayrışmalar coğalır ,başlar ise ..domino etkisi topraklarımıza kadar ulaşabilir..

saygılar Mesajı Paylaş

PKK'nın Gazze planı

Abdullah Öcalan'ın Demokratik Toplum Kongresi Çalıştayı'nda tartışmaya açılan "Özerk Kürdistan", "Öz Savunma Güçleri" ve "İki Bayrak" gibi önerileri, sadece günümüzün değil seçim sürecinin en önemli gündem başlıkları arasında yer alacak gibi gözüküyor. Seçim takvimi yaklaştıkça tartışmanın dozu daha da artabilir.

Çünkü bu önerilere dair tartışmanın dozu ve seyri, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin akıbetini kayda değer ölçüde belirleyecek güce sahiptir. Terör ortamında en fazla siyasi rant devşiren MHP ve BDP'nin, terörün kısmen durduğu, ancak "bölücülük" tartışmalarının alevlendiği süreçten siyaseten daha kazançlı çıkma ihtimali yüksektir.  Kaldı ki BDP, siyasi tansiyonu arttırırken MHP'nin değirmenine su taşıdığının farkındadır.

BDP, özerklik ve iki bayrak esasına dayalı gelecek projeksiyonunda, MHP'li iktidar seçeneklerini daha uygun bulabilir. Zira, çatışma hali, bulunmaz fırsattır. Sözgelimi, bir askeri darbeyi en ideal yaşam alanı olarak görürler.

Böyle bir iklimde; halkı kalkışmaya zorlarlar, kan gövdeyi götürür, binlerce insan hayatını kaybeder, Irak'ta olduğu gibi BM bölgeye müdahale eder, Kuzey Irak'taki gibi yeni sınırlar belirlenir, önce özerk sonra bağımsız devlet projesi hayata geçirilir!

Basit hesap bu...

KCK yapılanması, bu hesabın ete kemiğe bürünmüş halidir. Yasama, yürütme ve yargısıyla alternatif devlet projesidir. Çalıştaydaki öneriler de planın kamuoyuna örtülü deklarasyonudur. Çoğunluğu ikinci cumhuriyetçi liberal aydınların çalıştaya daveti ise göstermeliktir, figüran olarak kullanılmak istenmiştir. Bunu fark ettikleri için aydınların bir kısmı toplantıyı erken terk etmiş veya tepki koymuştur.

Pilot bölge seçildi

Her ne kadar Selahattin Demirtaş "sadece tartışmayı amaçladık" dese de hadisenin arka planı bu basitlikte değildir. Bir süredir art arda toplanan güvenlik zirvelerinde bu tezi teyit eden çok önemli istihbarat bilgileri var.

Devletin zirvesinde masaya yatırılan bu raporlara göre; "Özerk Kürdistan" projesini çalıştaydan çok daha önce hayata geçirmek için Cizre ve Yüksekova arasındaki 40 kilometrelik hattın "pilot bölge" olarak seçildiğini anlıyoruz.

Kendi mahkemelerini kurdular, vergi topluyorlar. Bakırköy Adliyesi gibi, İstanbul Defterdarlığı gibi çalışıyorlar. Organizasyonun başında ise "Serdar Serhat" kod adlı bir şahıs var. Nitekim Hakkari Hacı Said Cami İmamı Aziz Tan, buradaki PKK mahkemesi kararıyla infaz edildi.

Organizasyonun yapıldığı iki ayrı karargah mevcut. Biri Hakkari'ye 35 kilometre mesafedeki Çeltik bölgesi, diğeri Durankaya-Üzümcü mevkii...

Başarırlarsa, bu bölgeyi devlet otoritesinin sıfırlandığı küçük bir "devlet parçacığı" haline getirecekler. Onların ifadesiyle bu pilot bölge, zamanla "Gazze" statüsüne kavuşacak ve dış dünyanın ilgi odağı olacak!

Burada altı çizilmesi gereken bir önemli nokta, "Gazze" tanımlamasıdır. Bu sürecin dış politikaya yansıması da olacak, hükümetin İsrail karşıtı Filistin politikası darbe yiyecek!

Bu durumda akla gelen soru şudur: Böylesine ayrıntılı bilgiler devletin elindeyse neden müdahale edilmiyor?

İşte, Yüksekova ve Cizre'nin il yapılması düşüncesi, bu bölgeye yönelik kaygılardan kaynaklanıyor. İl projesi, sadece bir öneri...

Bu önerinin ciddi olarak ele alınması, Yüksekova ve Cizre arasındaki hatta oynanmak istenen oyunun fark edildiğini gösteriyor.

İhanet çemberi
Neden şimdiye kadar farketmediler?

Kulislere yansıyan, hatta kimi komutanlara gönderildiği iddia edilen ihbar mektuplarında, devletin kimi güvenlik kurumlarına iletilen istihbarat bilgilerinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndaki bazı komutanlarla ile ilgili vahim iddialar dile getiriliyor.

PKK Yöneticisi Nizamettin Taş'ın AK Parti iktidarına karşı savaş açtırmak için 2004 yılında Öcalan'ın avukatlarının askeri helikopterle Kandil'e taşındığı iddiasında olduğu gibi; bazı komutanların "silahlı kuvvetler deli gibi terörle mücadele edeceğine biraz geri çekilse bakalım hükümet o zaman ne yapar?" dedikleri konuşuluyor.

Çok vahim iddia, yani, terör bilerek azdırılıyor!

Bu iddia, hala TSK içinde PKK terörünü siyaseti yeniden biçimlendirmeye yönelik enstrüman olarak kullanmak isteyenlerin varlığına işaret ediyor. Seçime doğru bu kozlarını oynamaya devam edecekler. Maalesef, bu kokuşmuşluk siyasi otoritenin en büyük handikabı...

Bu konuda gösterilecek zaaf, siyasi iktidarı güç durumda bırakabilir. Krizi fırsata çevirmek de mümkündür.

İstedim ki, meseleye bir de bu gözle bakalım. Aydınlara saygım sonsuz, ama hayatın gerçekleri her zaman kitapta yazdığı gibi yaşanmıyor.

Þamil Tayyar Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

sureceksin batidaki kurtleri evlerine ondan sonra soracaksin bakalim isteyeceklerimi yada kiviracaklarmi ?hem bizim nimetlerimizden yararlanacaklar hemde istedikleri gibide davranacaklar.biiz vereleim vergimizii onlar yesinler elektrigi bile calinti calinan eliktrigi bize odetiyorlar....saygilar Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz