PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Dosya üç aydır ilgili dairede!

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Acar'ın 'olacak şey değil' dedirten açıklaması!
06 Ocak 2011 Perşembe, 08:43:18

Dosya üç aydır ilgili dairede, duruşma iki kez sudan sebeplerle erteleniyor ve Yargıtay 1 Ocak'ta tahliye olacağını bile bile 188 kişinin katili, 16 müebbet hapis sanığının duruşmasını 26 Ocak'a bırakıyor.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Mahmut Acar'ın 'olacak şey değil' dedirten açıklaması:

"Başsavcılıktan dosya bize 26 Ekim'de geldi. Tebligatlar çok uzun sürüyor. Postane 1 aydan önce tebligat alamıyor. Bizim kargo ile tebligat yapma imkanımız yok. Yeni avukatlarına tebliğname gönderilecek. Bunlar bizden kaynaklanan gecikmeler değil. Yasalar böyle.

"Hizbullah davası da 1 veya 2 bozma gördü. Yasalar değişiyor, dosyalara yasa bozmaları uygulanıyor. Her bozmadan sonra dosyanın yerel mahkemeye gidip gelişi 1-2 yılı alıyor. Bunların hiçbir dikkate alınmıyor. Eğer tebligatlar tamamlanırsa, 26 Ocak'ta duruşma yapılacak.

"2010 yılında 14 bin karar verdik. Maalesef 27 bin dosya devretti. Arkadaşlarım, insan üstü çabayla çalışıyor. Hak kaybı olmasın diye uğraşıyoruz. Ama dosyalara da belli bir sıra ile bakıyoruz. Herkes UYAP'tan takip ediyor. Sırayı bozmamız mümkün değil".

Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin'in köşesinden, konuya ilişkin yorumu:

9 YIL SÜREN BİR DAVA
Hizbullahçı katillerin tahliyesinin, evrensel hukuk çerçevesinde artık ertelenemez bir yükümlülük halien gelen tutukluluk süresini azaltma gereğini hiçbir şekilde gölgelememesi gerekiyor.

Peki çözüm ne? Tek bir çözüm var: Türkiye'de yargılamaların süratli bir tempoda görünmesini sağlayacak düzenlemeleri yapmak.

Bu açıdan baktığımızda, Diyarbakır'daki 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Hizbullah davasının tam 9 yıl sürmüş olması Türk yargısı için başlı başına mahcubiyet verici bir performanstır. Bunun 5 yılı mahkemenin yalnızca Adli Tıp'tan CD deşifrelerinin gelmesini beklemesiyle geçmiştir. Toplumun bu kadar hassasiyetle yaklaştığı bir davada Adli Tıp ve mahkemenin bu ölçülerde gecikmelerinin hiçbir inandırıcı izahı olamaz.

YARGITAY'DA ÖNÜNÜ GÖRME SORUNU
Gecikmenin diğer boyutu Yargıtay'la ilgilidir. Hizbullah dosyasının Yargıtay'da geçen mart ayından bu yana beklediği biliniyor. Dosya Yargıtay'daki ilk durağı olan Başsavcılık'tan 9'uncu Ceza Dairesi'ne geçen ekim ayında gelmiştir. Yargıtay yöneticilerinin her seferinde iş yükünden şikayet eden açıklamalarını biliyoruz, önemli ölçüde kendilerine hak veriyoruz.

Ancak iş yükü, neyin önemli neyin önemsiz, neyin öncelikli neyin ertelenebilir olduğu konusunda asgari bir muhakeme yürütme kabiliyetinin kaybolmasının mazereti olamaz.

31 Aralık 2010 tarihinde CMK 252'nci maddesinin yürürlüğe gireceği ve bu tarih adım adım yaklaşırken -ivedilikle bir karar alınmadığı takdirde- Hizbullah katillerinin serbest kalacağı bilindiği halde, bu sonuca kayıtsız kalınmasındaki feraset eksikliğinin hiçbir mazereti yoktur.

Bu sonucun toplumda adalet duygusuna olan inancı nasıl sarsacağını, ayrıca Yargıtay'ın saygınlığına nasıl bir darbe vuracağını 9'uncu Ceza Dairesi üyelerinin öngörmeleri gerekirdi. Yargıtay, bu dosyada ne yazık ki iyi bir sınav vermemiştir.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/588617-dosya-uc-aydir-ilgili-dairede Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

O da çıkıyor!
Gasptan girdi, aftan çıktı. Yine gasp yaptı, yine aftan çıktı. Sonra 5 kişi öldürdü, bir kadına tecavüz etti, bugün serbest!
06 Ocak 2011 Perşembe, 08:25:43

Gaspla girdiği cezaevinden 2 kez afla çıktıktan sonra iddia üzerine 5 kişiyi öldüren, bir kadına tecavüz eden seri katil Durmuş Anuçin'e de CMK 102'nci Madde piyangosu vurdu. Hakkında 5 idam cezasıyla açılan davada 9 yıldır karar çıkmadığı için Durmuş Anuçin serbest kalıyor.

Bülent CEYHAN - GAZETE HABERTURK

Seri katil Durmuş Anuçin'in, dosyası halen yargılamayı yapan mahkemece dün raftan indirilerek incelendi. İstanbul'da 5 cinayet, 1 tecavüz ve 4 ayrı gasp tutuklusu Durmuş Anuçin'in İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelemesi sonrasında CMK 102. Madde kapsamında olduğu görüldü. Ancak cezaevinden beklenen yazı dün yetişmeyince seri katilin tahliye işlemi bugüne kaldı.

İDDİAYLA SERİ KATİL OLDU
İstanbul'da 2002 yılında polisi 105 gün peşinden koşturduktan sonra Ümraniye'de yakalanan Durmuş Anuçin, sevk edildiği o dönemki İstanbul DGM'de adam öldürmeye, İstanbul'un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci ile girdiği iddia üzerine başladığını söyleyerek "Bu iddiayı kazandım" demişti.

'HABLEMİTOĞLU'NU BEN ÖLDÜRDÜM'
Hakkında 5 kez idam cezası istemiyle dava açılan seri katil, 2003 yılı Nisan ayında görülen ve 11'i tutuklu 13 sanıklı davanın ilk duruşmasında Ankara'da suikasta kurban giden Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nu da kendisinin öldürdüğünü söyledi. Seri katil, bu açıklaması nedeniyle Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e de ifade verdi.

Seri katil ayrıca, Giresun'daki bir cinayeti de itiraf edip, ''Bir işadamının oğlunu kaçırıp öldürecektim. Yanlışlıkla başka birinin oğlunu kaçırıp öldürmüştüm. Bununla ilgili de daha sonra konuşacağım" dedi.

İKİ KEZ AFLA ÇIKTI, 5 CAN ALDI
Kurbanlarını İstanbul Kartal, Ümraniye ve Maltepe'de katleden seri katil, cezaevinden ilk olarak 1991 yılındaki aftan yararlanarak çıktı. Kısa süre sonra gasptan ikinci kez tutuklandı. 2000 yılında bu kez de "Þartla Salıverilme Yasası"ndan yararlanarak serbest kaldı. Sonrasında ise cinayetler başladı. Seri katil, Ümraniye'de bir ağaçlık alanda Gazi Oral'ı öldürüp sevgilisi S.Y.'ye tecavüz etti.

'ÇIKINCA 4 KİÞİYİ DAHA ÖLDÜRECEĞİM'
Esma Baş ile sevgilisi Arif Arduç'u ise kadının, eşi Mustafa Baş'ı aldattığı için 30 bin lira karşılığı öldürdü. Azmettirici olmakla suçlanan koca Mustafa Baş ise Durmuş Anuçin'i tanımadığını söyledi.

Kurbanlarından müteahhit Aydın Özbey'i takip ederek öldüren Durmuş Anuçin, 5 milyon dolar (8milyon 250 bin lira) bulunan çantasını da aldı.

Seri katil, Maltepe'de askerden izne gelen Soner Kayabaş'ı da öldürdüğünü itiraf ederken cinayetleri 4 kişilik bir çetenin isteği üzerine para karşılığı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Durmuş Anuçin 4 ayrı gasp ve Ümraniye'de polis ekipleriyle silahlı çatışma olaylarından da yargılanıyor.

Seri katil Durmuş Anuçin, "Polis beni erken yakaladı. 4 kişiyi daha öldürmeyi planlıyordum. Cezaevinden çıktıktan sonra görüşeceğiz" demişti.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/588610-o-da-cikiyor Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Öcalan 2012'de çıkar
Hizbullah yöneticilerinin avukatı, Öcalan'ın 2012'de serbest kalacağını söyledi
06.01.2011 - 13:48

Tahliye edilen Hizbullah yöneticilerinin avukatı Sıdkı Zilan, Hizbullah davalarında bazı kurumların mahkemelere yardımcı olmadığını, bazı şeylerin mahkemelerden bile gizlendiği için; içinden çıkılamayan davaların uzun sürdüğünü öne sürdü.
'12 YIL YATIP ÇIKMASI LAZIM'

Zilan, müvekkilerinin tahliyesi için de "Tahliye edilen sanıklar da bu sürecin mağdurudur velev ki şu anda mahsumiyet karnesi esastır. İlerde Abdullah Öcalan'nın da bırakılmasını konuşacağız. Yapılan bu düzenlemeler aslında tam olarak uygulanırsa benim kendi görüşüm kendi yaptığım bir çalışmaya göre 12 yıl yatıp çıkması lazım Öcalan'ın. "

http://www.ensonhaber.com/ocalan-2012de-cikar-2011-01-06.html Mesajı Paylaş

Yetmez ama evet cezaevleri boşalana kadar evet... Mesajı Paylaş

kim neyi af ediyor ..katili sucluyu terrör estireni neden af ediyorlar ..neye dayanarak hangi uluslar arası hukuka dayanarak af ediyorlar ..cıkan affın kapsamını tam olarak araştıramadım ..ama bir vatandaş olarak rahşan affından dolayı kaç ailenin kaç ocağın kaç hayatın kaç masum ve sade insanın hayatının hayatını bir hiç uğruna  bir anda kayıp ettiğini cok iyi tahmin edebiliyorum..

Bu aflar kime ne kazandırıyor ..Rahşan affı kac oy kazandırdı..siyasi bir aftı..özal affı hadi diyelim darbe sonrası cıktı..kac oy kazandırdı..polis yakalıyor arkadaşlar sucluları....adalet oyle yada boyle işliyor ...sonra tak af .....kim af edebilir güney doğuda şehit düşen gencecik insanların katillerini..kim af edebilir hayatında silah ile işi olmamış insanları katl eden katilleri,tecavüzcüleri..bebek katillerini, yetim bırakılan insanlar adına hangi kurumun ve hangi mercinin sucu işleyenleri af etme yetkisi vardır..

Kaç kişi daha af ile serbest kalır bilmiyorum ..kaç kişi daha serbest kalmak icin aftan yararlanmak için baş vurur bilmiyorum..bu kısmi afların sonucu genel aflara gidilir ise bunun sorumlusu hükümettir ....kopyala yapıştır emret sam amca tabi AB abi afları allah bilir kaç kişinin daha hayatını yaşamının akışını ,geleceğini etkiler ..Allah yakınlarını, terrör ve afla cıkan insanların işlediği suclar yüzünden kayıp eden, tüm kardeşlerime sabır ve dayanma gücü versin

saygılar Mesajı Paylaş

Kıyametler koparan 252'nci madde "Kabul edenler, etmeyenler, edilmiştir" diye 30 saniyede geçmiş Meclis'ten. Bugün kıyamet koparan muhalefetin tek satır itirazı yok.. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

her hükümetin kendine özgü afları zaten talan etti toplumdaki düzeni özal affı ,rahşan affı,sıra tayyip affında ...şimdilik 57.000 kişi tahliye oluyor secimlerden önce genel af cıkarsa şaşırmayalım derim..30 saniyede dediğiniz gibi eller kalkar ve iner yargı sonra ne yapsın ? hukuk ne yapsın ? polis ne yapsın ??cem garip oğlu tahliye olursa kızını kayıp eden baba ne yapsın ?

saygılar Mesajı Paylaş

Rahşan affında durum şuydu sadece basit suçlara ve siyasi suşlara bulaşanlar afdan yararlanacaktı.Ama anayasa mahkemesi eşitliğe aykırı bulduğu için afda öngörülmeyen kişilerde(tecavüzcüler,katiller,teröristler vs..)de bu afdan yararlandı.

Eee affı hazırlayan hukuçu.................. bunu nasıl öngöremediler bunu anlamak güç.

Bu kanun da ise durum farklı kanun yapılırken herkesi kapsayacak şekilde yapıldı yani yüksek yargının suçu sıfırdır...

Rahşan affında suç anayasa mah. ve yasayı o şekilde hazırlayanlarda.(ama kasıt yok)

Bugünkü durumda kasıt var herşey bilerek yapıldı suçlu yüzde yüz siyasilerdir... Mesajı Paylaş

RAHSAN affindan sadace ulkuculer yararlanmadi 1980 once olayladan hala yatan ulkuculer var ama solcu yok buda ayri haksizlik ... nedense bu ulkede adaleti herkes icin istemiyor sadece kendileri icin istiyor asil mesele bu  herkes icin adalet olmadikca boyle olaylar olur herkes af cikarir,birde bu af olayi neden avrupada veya abd de yok?onuda dusunmek lazimm Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Referandumda Tunceli'de genel af çıkartaçağız diye meydanlarda söz veren parti lideri kimdi? Hatırlayın bakalım... GENEL AFFINDA ucu açık, kime değeceği belli değil!!!

http://www.internethaber.com/kilicdaroglu-genel-af-icin-soz-verdi--286361h.htm

Üç beş oy için af çıkartanlara, çıkartmak isteyenlere yazıklar olsun.

Hangi parti çıkartırsa çıkartsın, aflara şidetle karşıyım. Af çıkartan partiyede ASLA oy vermem.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz