Mig-31 FOXHOUND

Başlatan kosavalı1989, 12 Nisan 2009, 10:45:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Uçağın iniş takımları gerçekten ilginç. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

Görseller gercekten müthis ayrıca bi Holywod filmi vardı sanki bir rus ucagını kacırıyorlardı ABD liler bunlardan birimiymi sanki... Mesajı Paylaş

Teşekkürler.
Bahsettiğiniz filmdeki uçak Mig-31 Firefox.

Mesajı Paylaş

Cok ucuk bir fikir ama bu ucak simdi Üretilemezmi. Bilgi icin ayrica tesekkürler... Mesajı Paylaş

Rusya'nın Sibirya bölgesinde, iki yıl önce yaşanan Mig-31 kazasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Askeri tatbikatta Mig-31 tipi avcı uçağı düşmüş pilotlar uçağı fırlatma koltuğu ile terk ederek sağ kurtulmuştu. Rus yetkililerden kazayla ilgili temel bilgilendirme dışında bir açıklama gelmemişti. İki yıl sonra kazanın raporuna ulaşan Rus Baza internet sitesi, Mig-31'in yanlışlıkla atılan bir füze ile düşüldüğünü açıkladı.

GERÇEK MÜHİMMAT KULLANIYORDU

Rusya'da yapılan tatbikatın hava bölümünde uçaklara gerçek mühimmat yüklenmişti. Dog fight yani hava savaşına giren iki Mig-31'den birinde diğer uçağı Zaslon-AM radarı ile tespit etti. Ardından Baget-55 silah sistemi ile kilit atıldı.

Hava savaşı sırasında pilot, sanal atış gerçekleştirmeye karar verdi. R-33 füzesini seçti. Simülasyon seçilmesine rağmen R-33 füzesi gerçekten ateşlendi. Pilot diğer uçağı uyarmasına rağmen kaçınma manevrası tamamlanamadan R-33 Mig-31'i vurdu.

SİSTEM ARIZASI MI

Baza internet sitesinin haberine göre, Ruslar yüksek irtifadan uçan keşif ve bombardıman uçaklarının önlenmesi için geliştirilen Mig-31'de dönemin gelişmiş hava savunma sistemleri yer alıyordu. Baza'ya konuşan ve adı gizli tutulan uzman, olayın Mig-31'de yer alan farklı sistemlerin uyuşmazlığı nedeniyle meydana geldiğine dikkat çekiyor. Uçağın Baget-55 silah sistemi, Mig-31'e entegre Zaslon-AM radarlarından gelen verileri etkin olarak değerlendiremedi.

DOST MU DÜÞMAN MI

Bu sebebten de pilotlar sistemin yükünü azaltmak İçin radar sisteminin düzenli aralıklarla açabilir kapatılıyor. Bu da dost düşman tanıma özelliğini devreden çıkarıyor. Bu da IFF Dost-Düşman tanıma sistemini de devredışı bırakıyor. Bu sebebten aynı filodaki uçaklar birbirini tanıyamamış.

Rus uzmanları için bir başka kaza nedeni de IFF sisteminin etkili çalışmaması. Böyle bir durumda diğer MiG-31 düşman uçağı olarak yansımış olabilir.
Bütün bu verilere rağmen yaşanan kaza ve Rus Hava Kuvvetleri'nde yaşanan sorunlarla alakalı bilinmeyen pek çok nokta var.

http://www.kokpit.aero/mig31-dost-atesi-vuruldu Mesajı Paylaş

Bu IFF meselesi çok önemli. Bakalım S-400'ler ile ne olacak. Suriyede gene dost atışıyla Il-20 düşürüldü. Bu S-400'ler Egede işimize yarıyacak ama orada olası bir Dog fight durumunda uçakları nasıl ayıracak. Bunlar çok önemli şeyler. Kendi uçaklarımızıda riske atabiliriz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz