Sözleşmeli Er Alımları Başladı

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 06:35:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sözleşmeli Er Alımları Başladı
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, sözleşmeli er alımlarına başlandığı belirtildi.
Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığının resmi internet sitesinde bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacağı belirtildiği, 12 Temmuz 2011 tarihinde başlayan başvuruların 12 Ağustos 2011 tarihinde sona ereceği ifade edilerek, başvuracak adayların en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış askerliğini yapmış olması gerektiği ve terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde müracaat etmesi şartının arandığı belirtildi.

Halen askerlik vazifesini yapanların da müracaatta bulunabileceğinin kaydedildiği açıklamada, ön şartları uyan adayların sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askeri eğitimden geçirileceği bildirildi.

Açıklamada sözleşmeli erlerin, hudut birliklerinde görevlendirilecekleri, kışlalarda iskan edilecekleri, her türlü ihtiyacının Türk Silahlı Kuvvetler tarafından karşılanacağı, maaş alacakları ve hizmet süreleri sonunda ikramiye alabilecekleri de ifade edildi. - Ankara
(Anadolu Ajansı) 19.07.2011 15:40 [2878698] Mesajı Paylaş
  • Gösterim 8,197 
  • Forum Kuralları ve Duyurular
  • 4 Yanıtlar

sözleşmeli asker sayısının  daha  fazla  olması  ve  askerlik süresinin  düşmesini isterdim  , 15 ay  değilde    8 ~ 10 ay  askerlik süresi ve  100+ sözleşmeli er olması daha iyi olurdu  , hem sayıda ciddi bir azalma  yaşanmaz  hemde işsiz birçok  gencimiz  iş sahibi olurdu ,  düşen askerlik  nedeniyle  yapılacak kãrda  sözleşmeli askerin giderini karşılardı . Mesajı Paylaş

Dogru bir tespit katılıyorum.Sonuçta onlara yapılan masraf digerlerini karşılar da.Þimdi yakında ordu böyle böyle degişimler yapıcak ilk 5103 almış seneye daha fazla alıcaktır.Bu askerlerimizi tam profesyonel şekilde tehçizat verip konuçlandırabilcez mi?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Falcon - 20 Temmuz 2011, 10:53:45
Dogru bir tespit katılıyorum.Sonuçta onlara yapılan masraf digerlerini karşılar da.Þimdi yakında ordu böyle böyle degişimler yapıcak ilk 5103 almış seneye daha fazla alıcaktır.Bu askerlerimizi tam profesyonel şekilde tehçizat verip konuçlandırabilcez mi?

tehcizat verme konusunda kesinlikle  büyük sıkıntılar  çekilecektir...
tehcizat  derken  kurşun geçirmez yeleği  ,  gece ve  gündüz görüş dürbünü , telsizi  gibi birçok tehcizat  ankarada  depolarda    bekletiliyor  , yani varlık içinde yokluk  çektirmekte  bizim  üzerimize yok   , tehcizat var  ama kullandıracak bir yönetim yok
koskoca karakolda 1 tane  tek  taraflı gece  görüş dürbünü vardı  fiyatı  yaklaşık  6000 tl imiş  herkez bunu söylüyordu   10 yıldır  aynı dürbün kullanılıyordu ,  pardon korkudan hiçbir  asker eline  alamıyor , yürekliysen kaza ile  elinden düşür  ve  dürbün  bozulsun    hayatını karartırlar , burası  türkiye ve bahsettiğimiz  tsk , bugünün sıkıntıları  yarında devam edecektir. Mesajı Paylaş

Aynısını bende düşündüm enes38 sonuçta  biraz da öyle.Ama İnşallah biz yanılırız.Nediyim.Çıkıcaktır sorunlar inşallah atlatılır.Hayırlısı.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz