2023 Türkiye Petrol Degerlendirmesi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 09:35:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türkiye'nin 2023 yılına dair petrol hedefleri
ENERJİYE DEĞİL, TÜRKİYE'NİN  KALKINMASINA KARÞI ÇIKIYORLAR

* Enerjide ustalık döneminde neyi gerçekleştirmiş olursanız usta olursunuz?

TEPKİ DEMOKRATİK EYLEM AMA...

Özel sektörün kendi içinde rekabet ettiği, o rekabetin kaliteye, fiyatlara yansıdığı gerçek bir hizmet aracı haline gelmesi benim temel hedeflerimden bir tanesidir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak. yenilenebilir enerji kaynaklarının daha da arttığı, petrolün bulunduğu bir Türkiye'yi hayal ederim

* Türkiye'de nükleer santrale tepki var, hidrolik santrallerin kurulmasına tepki var, maden arama çalışmalarına tepki var...

Rüzgara da var.  Bir insanın veya topluluğun bir tepkide bulunması demokratik bir eylemdir, ama her demokratik eylem makul olacak diye bir kaide yok. Ben herşeye karşı çıkan yapının aslında o enerji çeşidine değil, kasıtlı olarak Türkiye'nin kalkınmasına karşı çıktığını düşünüyorum. Çok makul, çok normal, çok doğru bulmuyorum. Bize hidrolik santraller yeşili bozduğu için, rüzgar kuşların uçuşunu engellediği için, güneş tarım arazilerini engellediği için, jeotermal yeraltı kaynaklarını bozduğu için, kömür kirli olduğu için, nükleer kötü olduğu için karşı çıktıklarını söylüyorlar.

* Enerji Bakanlığı'nın bir işi kalmayacak bu anlayışla.

Kalkınmayı hangi enerji kaynağı ile yapacağımızı gelip birisi bana tarif etsin. Bunu sorduğumda  "biz o işe karışmayız" diyorlar, o zaman müsaade edin biz karışalım. Bu sorumluluğu kendimizde hissediyoruz. Biz bu ülkenin büyümesini karşılayacak enerji yapılandırmasını sağlamakla görevli kişileriz. Ben bu sebeplerden dolayı "Kusura bakma elektrik var, ama 22 saat, 2 saat elektrik olmayacak" gibi bir mazeret üretemem. Bunu kimseye anlatamam, anlatsam kimse dinlemez. İnsanlar haklı olarak kazandıkları refah seviyesinden taviz vermek istemiyorlar, ama buna rağmen enerjilerini seçme hakkını bulmak istiyorlar.

* Çevreci değil misiniz?

Ben de çevreye duyarlı enerji yapılanmasından yanayım, "çevreyi katledelim" demiyorum. Bu ülkenin zenginlikleri arasında tabii ki çevresi, enerji kaynakları, turizmi, tabiat varlıkları, kültür varlıkları, denizi var. Herşey bizim zenginliğimiz. Herşey bizim zenginliğimiz oluyor da niye enerji kaynakları bizim zenginliğimiz olmuyor? Maden niçin bu ülkenin zenginliği olmasın? Ben bunları kasıtlı görüyorum.

GÜNDE 2,5 SAAT UYKU

* Günde kaç saat uyuyorsunuz?

Bugünlerde 5-6 saate çıkarttık, ama seçim döneminde 4 saatti. Ben İTÜ Elektrik Enerjisi bölümünden mezunum, çarpma bölme yapıp, günde kaç saat uyumam gerektiğini hesaplamıştım. Okulu bitirebilmek için günde 2,5 saat uyumam gerekiyordu, ben 1,5 yıl günlük 2,5 saat uyuyarak ders çalıştım, başka türlü yetişmesi mümkün değildi.

MADENCİLİK İÇİN YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

* Madenlerin geliştirilmesi konusunda temel politikanız ne olacak?

Özel sektör kanalıyla, gerçek yatırımcının önünü açarak mutlaka daha iyi sonuçlara ulaşacağız ve Gayri Safi Milli Hasıla içindeki payını artıracağız.

* Başbakan'ın kanal projesi Samsun Ceyhan projesini nasıl etkileyecek?

Ben olumsuz etkilemeyeceği kanaatindeyim.

* Çok yüksek fiyatlarla firmalar özelleştirme ihalelerini kazandılar, fakat şimdi finansman temin edemiyorlar. Bunun siyasi bir sonucu olmaz mı?

Hayır, bunun mevzuatı, prensibi, kuralları var. O kurallar çerçevesinde işliyor. Gerçekleştiği fiyat bizim için geçerli fiyattır, gerçekleşmediği fiyat geçerli fiyat değildir.

* Kazancı-Karamehmet ortaklığına kızgın mısınız? Yanıltıldığınızı düşünüyor musunuz?

Hayır, kamu bu tür konularda kızgınlık kavramını kullanmaz. Kamunun kızgın olmak gibi bir tavrı olmaz, kamunun her zaman ciddi, kabul edilebilir bir duruşu olur. Biz gerçekleşen her projenin muhatabını şartlarını yerine getirmek kaydıyla kabul ederiz.

TPAO Genel Müdürü 2023 yılına kadar Türkiye'nin petrol ihtiyacının tamamını  karşılayacağını ve ihracata başlayacağını söylemişti, bu gerçekçi hedef mi?

Yok, ben petrol bulunmadan bu cümlelerin kullanılmasını riskli görüyorum. Belki daha fazlası, belki hiçbiri... Biz şu anda bunu bilmiyoruz. Petrol varsa arıyoruz, arıyorsak buluyoruz. Þu anda bununla ilgili 2-3 boyutlu sismik arama verileri bizde var, ama bunların ne kadarının somut sonuç odaklı olacağını bilmiyoruz.

* Türkiye'nin dev bir milli petrol şirketi olması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Milli bir petrol şirketi var, TPAO büyüyecek. Teşkilatını yapılandırıyoruz.
Bugün Gazetesi Mesajı Paylaş
  • Gösterim 3,607 
  • Genel Konular
  • 5 Yanıtlar



Rüzgara da var.  Bir insanın veya topluluğun bir tepkide bulunması demokratik bir eylemdir, ama her demokratik eylem makul olacak diye bir kaide yok. Ben herşeye karşı çıkan yapının aslında o enerji çeşidine değil, kasıtlı olarak Türkiye'nin kalkınmasına karşı çıktığını düşünüyorum. Çok makul, çok normal, çok doğru bulmuyorum. Bize hidrolik santraller yeşili bozduğu için, rüzgar kuşların uçuşunu engellediği için, güneş tarım arazilerini engellediği için, jeotermal yeraltı kaynaklarını bozduğu için, kömür kirli olduğu için, nükleer kötü olduğu için karşı çıktıklarını söylüyorlar.

tek adres chape , hiçbirşey  yapmayıp herşeye karşı çıkan siyasi idarenin tek sahibi...  çözüm yok , proje yok , sadece muhalefet olmak var... Mesajı Paylaş

Türkün gücü Rize de petrol emaresi bulunmuş. Geliyo 10 milyar varil petrol inşallah

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu petrolü gazı aramayı mı bıraktılar neden Karadeniz'de Akdeniz'de yeni müjdeler yok. Karadeniz'de kocaman yatak bulduk bunun etrafında hiç mi bir şey yok Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Somali ve libya sahasında arama hakları alındı. arama filosu muhtemelen oralara kayar.  Hele bir de bulunursa libyadan italyaya ; somaliden de gemilerle lng şeklinde Türkiyeye gelip sisteme bağalanır. Hem bizim işimizi görür , hem para kazaniriz, hem oralar kazanır, hem avrupa kazanır.. ayrica yunan ile aramizdaki ege ve doğu akdeniz EEZ kavgası oralardaki arama faaliyetleri bitene kadar en az 5-10 yıl daha ötelenmiş olur.

Belki de kavga etmeyin oralara çökebilirsiniz denmiş olabilir. Yunan f-35 dışında ne aldı ben onu merak ediyorum. Mesajı Paylaş

Süper olur vallahi öyle bir şey varsa tüm gemiler Somali'ye gitsin bir an önce Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz