Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (18%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
53 (53%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (24%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
5 (5%)

Toplam Oy Verenler: 100

Alıntı yapılan: truman - 07 Ekim 2012, 12:57:04
Alıntı yapılan: çiğil42 - 07 Ekim 2012, 11:44:36
hükümet kürtlerden korkuyo çünki türkiyede kürt istilası var türkler en fazla 2 çocuk yaparken kürtler en az 5-6,
Nüfus artışı kırsalda olur.Ülkenin nüfusunu kırsal kesim artırır ve eskisi gibi bahsettiğiniz vatandaşlar 5-6 çocuk yapmıyor...

tüik sayfasından illerin nüfus artışlarına bakmanı tavsiye ederim, Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: truman - 07 Ekim 2012, 13:01:57
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 06 Ekim 2012, 15:16:17
Alıntı yapılan: truman - 06 Ekim 2012, 13:17:56
Operasyonlar devam ediyor aralıksız üstelik Barzani birkaç defa bdplileri Türkiyeden ayrılamazsınız bunu unutun diye uyardı çünkü aynı yargı ABD tarafından Barzaniye iletildi.Barzani gelip orada konuşturulursa baskı altına alınmış olur ve onun söylediklerini dinleyen bdpliler ile aralarına soğukluk girer yani siyaset budur sonuç bdp duruldu dikkat ederseniz .

Operasyonlar devam etse ne olur. Kaynağı kurutulmadıktan sonra. Kaynağı nerede? Kuzey Irak'ta değil mi? Barzaninin kontrolündeki bölgede değil mi? Burada onca insanı öldüren teröristler Barzaninin kontrolünde olan bölgede eğitiliyor. Buna hükümet ses çıkarmıyor.
Hükümet zenginleri çok mu seviyor finanstan yüklü vergi alacaklar bu paradan para kazanıp kimseye hayırı olmayanlardan... İran , Suriye , Rum kesimi , Yunanistan , İsrail , Ermenistan hepsinde kamp var veya eğitim alıyorlar size göre bu ülkelere savaş ilan etmeliyiz he ABD ile Rusya da var ... Başbakan ın söylediği gibi ilk önce yurt içindeki Kandilcikleri temizlemek gerekiyor.

yurt içinde istersen 10bin terörist öldür kandil temizlenmden bu pkk bitmezz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 07 Ekim 2012, 17:42:03
Alıntı yapılan: truman - 07 Ekim 2012, 12:57:04
Alıntı yapılan: çiğil42 - 07 Ekim 2012, 11:44:36
hükümet kürtlerden korkuyo çünki türkiyede kürt istilası var türkler en fazla 2 çocuk yaparken kürtler en az 5-6,
Nüfus artışı kırsalda olur.Ülkenin nüfusunu kırsal kesim artırır ve eskisi gibi bahsettiğiniz vatandaşlar 5-6 çocuk yapmıyor...

tüik sayfasından illerin nüfus artışlarına bakmanı tavsiye ederim,
Link verebilir misin nüfusla ilgili? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 07 Ekim 2012, 13:11:34
Alıntı yapılan: truman - 07 Ekim 2012, 13:01:57

Hükümet zenginleri çok mu seviyor finanstan yüklü vergi alacaklar bu paradan para kazanıp kimseye hayırı olmayanlardan... İran , Suriye , Rum kesimi , Yunanistan , İsrail , Ermenistan hepsinde kamp var veya eğitim alıyorlar size göre bu ülkelere savaş ilan etmeliyiz he ABD ile Rusya da var ... Başbakan ın söylediği gibi ilk önce yurt içindeki Kandilcikleri temizlemek gerekiyor.

Diğer ülkelerde kamplar Kuzey Irak'dakilerin yanında devede kulak gibi kalıyor. Herhalde bilgin yok bu konuda. Yurt içinde kandilcik falan yok. Teröristlerin çok büyük bir bölümü Kuzey Irak'daki kamplarda eğitilip Türkiye'ye gönderiliyor. Oradaki kampları sonsuza dek yok etmeden yurt içinde istediğiniz kadar temizlik yapın fayda etmez. Terörün sakalını kesmek onu öldürmez, kafasını kesmek gerekir. Kafası da Kuzey Irak'da Esad'ın yanıbaşında değil, Türkiye'nin gurur duyduğunu söyeleynelerin alkışladığı Barzaninin himayesinde.

Hükümet zenginlerden işine geleni seviyor, yandaşı olmayanı sevmiyor. Yandaşı olanlar da her ne hikmetse eskiden zengin değillerken şimdi milyonlarla oynuyorlar. Neredeyse hepsi gemicik sahibi. DÜrüst olalım. Hükümet yüklü vergi alacak diye biz terörün kafasını koparmayalım da aldığı verginin kat kat fazlasını terörle mücadeleye harcayalım öyle mi?
Tunceli ile Kandil in ne alakası var orası Þemdinli değil sınırın kilometrelerce içerisinde burada karakola saldıranlar sınırdan dışarıya mı kaçıyor yoksa Kandilciklere mi gidiyorlar? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: truman - 08 Ekim 2012, 14:14:23

Tunceli ile Kandil in ne alakası var orası Þemdinli değil sınırın kilometrelerce içerisinde burada karakola saldıranlar sınırdan dışarıya mı kaçıyor yoksa Kandilciklere mi gidiyorlar?

HErhalde anlaşılmayacak bir şekilde söylemiyorum. Anlamak için dahi olmaya gerek yok. O karakollara saldıranlar kandilciklerde eğitim görmüyorlar. Kuzey Irak'daki kamplarda eğitim görüyorlar. Sakal ve kafa ilişkisi. 66 aylıklar bile anladı! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 08 Ekim 2012, 15:31:23

Tunceli ile Kandil in ne alakası var orası Þemdinli değil sınırın kilometrelerce içerisinde burada karakola saldıranlar sınırdan dışarıya mı kaçıyor yoksa Kandilciklere mi gidiyorlar?

HErhalde anlaşılmayacak bir şekilde söylemiyorum. Anlamak için dahi olmaya gerek yok. O karakollara saldıranlar kandilciklerde eğitim görmüyorlar. Kuzey Irak'daki kamplarda eğitim görüyorlar. Sakal ve kafa ilişkisi. 66 aylıklar bile anladı!
İlk olarak kandilcikleri temizlemek lazım eğer kandilcikler temizlenmezse Büyük kandilde kafa tutar Barzani de kafa tutar ne demişler önce kendi kapının önünü süpür. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: truman - 08 Ekim 2012, 17:04:16
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 08 Ekim 2012, 15:31:23

HErhalde anlaşılmayacak bir şekilde söylemiyorum. Anlamak için dahi olmaya gerek yok. O karakollara saldıranlar kandilciklerde eğitim görmüyorlar. Kuzey Irak'daki kamplarda eğitim görüyorlar. Sakal ve kafa ilişkisi. 66 aylıklar bile anladı!
İlk olarak kandilcikleri temizlemek lazım eğer kandilcikler temizlenmezse Büyük kandilde kafa tutar Barzani de kafa tutar ne demişler önce kendi kapının önünü süpür.

Senelerdir o kandilcikleri temizlemeye çalıştığımız için hiç bir şey değişmedi. Kafa tutanın kafasını kopar bak, ortada kandil mi kalıyor, kandilcik mi? Boşa akan suyu kurtarmak için kovalara dordurmak çare değil. Ana vanayı kapatmak gerek. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Org. Necdet Özel Akçakale'de Suriye'ye mesaj
DHA - A.A
10 Ekim 2012

''Daha şiddetlisini yaparız''
Sınır bölgelerinde incelemelerini sürdüren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, bugün sabah erken saatlerde Akçakale'ye gitti. Org. Özel ziyaretinde vatandaşlarla kucaklaşırken yumruğunu havaya kaldırarak, "Buradayız, dimdik ayaktayız. Yapılan saldırılara karşılık verdik, devam ederse daha şiddetlisini yapacağız" dedi. Özel'in ziyaretinin ne anlama geldiğini ise Hürriyet Yazarı Sedat Ergin yorumladı.

Genelkurmay Başkanı Özel, Suriye tarafından atılan topların isabet ettiği sınır hattında da  incelemede bulunup askeri yetkililerden bilgi aldı.Özel, o sırada sınır hattında toplanan ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Özel'i karşılayan vatandaşlar "Biz buradayız dimdik ayaktayız" dedi.

SINIRDAKİ O SÖZLER NE ANLAMA GELİYOR

AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Suriye tarafından ateşlenen top mermisinin isabet ettiği evde eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin'e taziye ziyaretinde bulundu. Sabah saatlerinde helikopterle Akçakale'ye gelen Özel, eski sınır kapısının bulunduğu alanda nöbet tutan askerleri ziyaret etti.

Buradan dönerken vatandaşlarla sohbet eden Özel, yolda karşılaştığı bazı  vatandaşların "Ne mutlu Türküm diyene", "En büyük asker, bizim asker"  şeklindeki tezahüratlarına onları alkışlayarak karşılık verdi.

Top mermisinin isabet ettiği evi de inceleyen Özel ve beraberindekiler,  daha sonra evine top mermisinin isabeti sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden  Timuçin'e Bolatlar köyünde taziye ziyaretinde bulundu. Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindeki komutanlarla taziye çadırında  acılı aileye başsağlığı diledi. Okunan Kur'an- Kerim'i dinleyen Özel, Ömer  Timuçin'le de bir süre sohbet etti.

Acılı baba Ömer Timuçin, burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın kendisini telefonla araması ve Orgeneral Necdet Özel'in taziye  ziyaretine gelmesinin "acısını sıfıra indirdiğini" dile getirdi. Daha sonra Özel ve beraberindekiler İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek  buradan helikopterle ilçeden ayrıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21664006.asp Mesajı Paylaş

Suriye uçağı F-16'larla yere indirildi
Moskova-Þam seferini yapan Suriye uçağı F16'larla Ankara'ya indirildi.
10.10.2012 - 20:45

Türkiye-Suriye arasındaki gerilimi arttıracak yeni bir gelişme.. Suriye Havayolları'na ait yolcu uçağı Türk savaş uçakları tarafından Esenboğa Havalimanı'na indirildi.

SURİYE UÇAĞI F-16'LARLA ESENBOĞA'YA İNDİRİLDİ
F16'LARLA ANKARA'YA İNDİRİLDİ

Suriye'ye ait yolcu uçağın kargo bölümünde silah bulunduğu şüphesiyle Türk savaş uçakları ile Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirildi. 35 yolculu uçakta inceleme yapılıyor. Yolcuların ihtiyaçları gideriliyor.

TÜRKİYE'NİN TAVRI YASAL

Uluslararası havacılık kuralları gereği sivil uçaklarda silah taşınması yasak. Bu kural gereği Türkiye'nin tavrı yasal. Uçakta silah bulunursa Türkiye-Rusya arasındaki ilişkiler gerilebilir.

MİSİLLEME UYARISI

Gelişme yaşanırken Türk Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili 'acil' bir bildiri yayınladı ve Suriye hava sahasında bulunan Türk uçaklarını Suriye'nin misilleme yapma olasılığına karşı uyarıda bulundu.

http://www.ensonhaber.com/suriye-ucagi-f-16larla-yere-indirildi-2012-10-10.html Mesajı Paylaş

Suriye uçağından askeri malzemeler çıktı
Suriye yolcu uçağında yapılan arama sonuçlandı.
10.10.2012 - 22:15

Ankara Esenboğa Havalimanı'na Türk jetleri eşliğinde indirilen Suriye yolcu uçağında askeri amaçlı haberleşme cihazları bulundu.

Yetkililer, silah sistemi parçası olduğu anlaşılan malzeme bulunduğunu da bildirdi. Yapılan incelemeler sona erdi. Bulunan malzemelere el konuldu. Uçağın yolculuğuna devam etmesi için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "izin veriyoruz" dedi. Davutoğlu, el konulan mazlemelerin incelenmeye devam edileceğini de ekledi.

http://www.ensonhaber.com/suriye-ucagindan-askeri-malzemeler-cikti-2012-10-10.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz