Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Kocaman halebe girmiş 60, 70 bin muhalif bir ay mevzilendikten sonra onu aylarca çıkaramazsın. Muhalifler çok akıllıca davrandı. Rejim şuan çok güçsüz çünkü müttefikleri de güçsüz.

Rusya ukrayna için kuvvetinin yüzde 80 ini çekmiş, hizbullahın içinden israil geçmiş, milisi hala kalsa da tepe kadrosu yok artık. Ayrıca fark edilmedi ama bir kaç ay önce rejimin 3 seneden fazla askerlik yapanları yavaş yavaş terhis ettiği basına yansımıştı. Kısıtlı insan kaynağı olan rejim asker sayısı olarak diplerde.

Şuan rejimi belirli yerleri tutma konusunda iraktaki şii milisler ile iran destekli afgan milisler destekler. Rusya tarafından yapılacak çok büyük hava saldırısı olmadığı sürece rejimin halep veya idlibi geri alabileceğini zannetmiyorum.

Acaba bizim kontrolümğzdeki smo kuzeyden rejime ve pkkya girecek mi? Halebe giren, kontrolümğzde olmayan htş ve öso grupları halep şeyh maksuttaki pkk mahallesine girecek mi? Cevaplar evet olursa, abd pkkyı korumak için halepteki muhalifleri bombalar mı? Bu sefer işler değişir.

İnşallah fırsatı kaçırmaz büütn grupları pkk ve rejime salarız, esad da barış yapmak zorunda kalır. Mesajı Paylaş

Eski adıyla Nusra yeni adıyla Htş ve Selefi cihatçı bu örgütleri Batı'nın finanse ettiğini herkes biliyor...

Tel Abyad , Kobabi vs yerlerde rejim düştükçe sevinen bizim Sünni siyasal islamcı arkadaşlar buraların aslında pyd'nin  olduğunu anlayınca büyük bir şok geçirmişti. Hâlâ oraları alamadık.

Şimdi de Halep'te şii'ler kontrolü kaybediyor diye yine sünnicilik, mezhepçilik yapıyorlar ama  bu Halep olayının ne olacağı da belli değil...

Şiilik ve kürtçülüğe karşı sunni-selefi kartını oynamak sana 3 kazandırır, 13 kaybettirir...

İsrail'e saldırdırıp sonunda eldekilerden olunan gazze olayına benzemiyor bu olay çünkü ne rejimin ne de Rusların İsrail kadar gücü ve dış desteği yok...
İsrail iyice hırpaladı Hizbullah ve İran'ı.
Rusya dün " Suriye'ye askeri destek vereceğiz Halep'te " dedi ama Ukrayna işi malum... Mesajı Paylaş

Bu sefer güzel yazmışsın aferin sana Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Doğrudan bizim elimize geçmediği sürece kimin eline ne geçmiş farketmez...

A örgütünün yerine B örgütünün eline geçmiş...B örgütü bugün bize bulasmiyor diyelim, yarin parasini veren bulaş diyince bulaşır...

Bu işin tek çözümü var yineliyorum...

Yayladağından İran sınırına kadar bir çizgi çekip (icinde Halep, Rakka, Musul vs olan )o çizginin üstündeki herseyi doğrudan askerimizle tutmak..

O bölgede bize düşman bütün unsurlari hattın güneyine püskürtmek ve yerine bizle iyi gecinmedigi takdirde tutunamayacak nüfusu yerleştirmek...

Yarin öbür gün masaya oturduğunda çok büyük avantaj olur

Beğenin beğenmeyin dünyada bu iş böyle yapiliyor...

Bu işlerin ustasıda Ingilizler ve Ruslar  tarih boyunca..

Yoksa o koy A örgütüne geçmiş Rusya bunu demiş Trump onu yapacakmış daha bir 30 sene daha bekleriz..biz çizgi cizmezsek başkası çizer çok net Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Gökbörü buradaki amacın bize ne faydası var diye arıyorsan ben sana bir sebep söyleyim. Güneyimizde İran dan Akdeniz e kadar Şia koridoru oluşmasını istemiyoruz. Nusayri Suriye bir tür folklorik Şia motifidir ve İran ile eskiden değildi ama şimdi bir bağlılık oluştu. Bizim için Irak da ve Suriye de Sünni idare stratejik bir menfaattir ileriye dönük olarak. Bu aşırı kanatlar durulurlar değişirler ama şia oraya bir çöreklenirse kadim hinterlant ile kara bağımızı kaybederiz. Bağdat daki Suriye deki Sünni idarede 4. Murat ile bizim tarafımızdan Şia dan alındı ama şimdi Türkler coğrafyadan sökülünce bir asır ellerinde tutamadılar. Bu bizim bir politikamız olmalı. Ben dindar adam değilim ama bunlar ülkelere sıkıntı yaratacak ulusal meseleler böyle çözmek gerekiyor. Oraları Araplara verme politikasının da bir aklı mantığı var. Menfaatlerimiz sınırlarımız ile bitmiyor sınırların dışını milletin at oynattığı bir serbestlikte bırakırsak bir bakarız hinterlantlımız çıkmaza dönmüş bizim için. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 30 Kasım 2024, 12:30:48Gökbörü buradaki amacın bize ne faydası var diye arıyorsan ben sana bir sebep söyleyim. Güneyimizde İran dan Akdeniz e kadar Şia koridoru oluşmasını istemiyoruz. Nusayri Suriye bir tür folklorik Şia motifidir ve İran ile eskiden değildi ama şimdi bir bağlılık oluştu. Bizim için Irak da ve Suriye de Sünni idare stratejik bir menfaattir ileriye dönük olarak. Bu aşırı kanatlar durulurlar değişirler ama şia oraya bir çöreklenirse kadim hinterlant ile kara bağımızı kaybederiz. Bağdat daki Suriye deki Sünni idarede 4. Murat ile bizim tarafımızdan Şia dan alındı ama şimdi Türkler coğrafyadan sökülünce bir asır ellerinde tutamadılar. Bu bizim bir politikamız olmalı. Ben dindar adam değilim ama bunlar ülkelere sıkıntı yaratacak ulusal meseleler böyle çözmek gerekiyor. Oraları Araplara verme politikasının da bir aklı mantığı var. Menfaatlerimiz sınırlarımız ile bitmiyor sınırların dışını milletin at oynattığı bir serbestlikte bırakırsak bir bakarız hinterlantlımız çıkmaza dönmüş bizim için.

Iyi ya, bende elalem at oynatmasin doğrudan biz oynatalim demek istiyorum.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Eyvah;

Suriye rejim güçleri, Halep Uluslararası Havalimanı'nı terör örgütü PKK/YPG'ye bırakıp çekildi...

Sosyal medyada  hâlâ devlet aklı bu durumdan yararlanacak yorumları dolaşıyor...

ÖSO'da harekete geçti haberleri geliyor...

Domino taşı gibi taşlar sürekli diğerini oynatıyor...

Umarım bizim istemediğimiz tablolar oluşmaz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Gökbörü - 30 Kasım 2024, 11:59:15Doğrudan bizim elimize geçmediği sürece kimin eline ne geçmiş farketmez...

A örgütünün yerine B örgütünün eline geçmiş...B örgütü bugün bize bulasmiyor diyelim, yarin parasini veren bulaş diyince bulaşır...

Bu işin tek çözümü var yineliyorum...

Yayladağından İran sınırına kadar bir çizgi çekip (icinde Halep, Rakka, Musul vs olan )o çizginin üstündeki herseyi doğrudan askerimizle tutmak..

O bölgede bize düşman bütün unsurlari hattın güneyine püskürtmek ve yerine bizle iyi gecinmedigi takdirde tutunamayacak nüfusu yerleştirmek...

Yarin öbür gün masaya oturduğunda çok büyük avantaj olur

Beğenin beğenmeyin dünyada bu iş böyle yapiliyor...

Bu işlerin ustasıda Ingilizler ve Ruslar  tarih boyunca..

Yoksa o koy A örgütüne geçmiş Rusya bunu demiş Trump onu yapacakmış daha bir 30 sene daha bekleriz..biz çizgi cizmezsek başkası çizer çok net
+1 Mesajı Paylaş

Alakalı yaman bir arkadaş bu Suriye haberlerini saat başı vazife edinip foruma taşısın lütfen. Mesajı Paylaş

Savaş Güneye doğru sarkmaya başladı. Hama şehrinden Suriye askerleri çekiliyormuş. Nerdeyse Eset in Akdeniz ile bağı kesilecek gibi
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz