Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Müdahil olmamakla tarafsız olmak başka şeylerdir. Tarafsız olmadığımızı herkes biliyor, bürokrasi trafiği de zaten bunu açıkça ortaya koyuyor. Haritacılığım fena degildir, mutevazılık yapmak istemiyorum. Bence son bir hafta oldukça lehimize cereyan etti. Grupların isimleri ve devletin o isimlerden bazilarina karsi olan resmi beyanı uzerine daha fazla yorumda bulunmak istemiyorum. Biraz da biz safa yatalım değil mi ?
 Arkadaslar Ortadogu'da varsanız boyle varsınız, bunu artık anlayalım. Burası dinamik bir cografya,sabit gorus ve ideolojilerin hicbir anlamı yok. Kimseye zorla kravat takacak halimiz de yok.
 Son olarak, Suriye'nin guneyinden çölleri gecip bizimle komsu olmak isteyenler varsa, bizim de onlara kendi Kuzey hatlarından ve Irak Kuzeyi'nden "Pence" lerimizle çok guzel bir karsilama ve ön hazirligimiz oldugunun da bilinmesini isterim. Yeni bir sayfa acilacaksa oraya da yazacaklarımız olur, kendimize guvenelim.    Mesajı Paylaş

Biz zeytin dalı harekatı yaptık 58 gün sürdü bir Afrini alabildik nasıl oluyor bu iş bizim karşımızda hepi topu piyade silahlı teröristler vardı tankla topla uçakla orduyla iki ayda aldık adamlar bizim afrin kadar kürt kesimini bir günde aldılar üstelik tepelerine Rusya bomba yağdırırken tankları uçakları filan yokken.  Üstüne de birde Kıbrıs kadar daha alanı tankı topu uçağı olan ordudan aldılar. Biz mi beceremedik onlar mı çok başarılılar anlamadım gitti.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Biri elma,digeri kiraz. Vitamin ve mineral farklılıklarına girmeden tek birşey soyleyim sadece. Afrin'de bir tek bina için 1 hafta beklemisligimiz var. 4 günde alın deselerdi 2 günde alırdık. 2 tank kaybedince savaş kaybettik motivasyonu yasayan bir milletiz. Malımız da canımız da kiymetli bizim,kıyas şeklini süreye baglamak hatalı yaklaşım olur. Mesajı Paylaş

Yarin öbür gün:

1. Ukraynada ateşkes ya da anlaşma olup, Rusya Suriye'ye külliyen yüklenirse

2. ABD, İsrail ya da Rusya'nin Suriye'de merkezi hükumetin kuvvetli olduğu ve onlara göre '"Islamci" lar tarafından yönetilen bir kurguya izin verme olasılığı sıfır.
ABD ve/veya Rusya adına ne derseniz diyin (Selefi, Cihatçı vs) bu muhalif gruplarının alan kazanması işimize gelmiyor diyip müdahale ederse ve/veya PKKya açtığı alanı genişletmeye kalkarsa..

3. Esad düşerse (düşük ihtimal ama belli olmaz) ve ortalık kim ne kaparsa moduna girerse..

Umarım büyüklerimiz ön alıcı askeri harekat planlarini hazirliyorlardir...

Diplomasi ile bitecek birşey olsaydı şimdiye kadar biterdi...

Önce savaşıp alan tutacaksın, sonra diplomasi de al ver yapacaksın bu işler böyle... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Size bu işin sonunda olacak hissiyatımı söyleyeyim mi?

Biz Suriye rejimi,İran milisleri ve Rusya'yı zayıflatacağız günün sonunda ise ABD ve AB destekli İsrail buralara sahip olacak.

Biz ise onlar için İran,Suriye ve Rusya'yı zayıflatacağız başka birşey değil bizim yaptığımız

Demişti dersiniz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 02 Aralık 2024, 13:53:26Biri elma,digeri kiraz. Vitamin ve mineral farklılıklarına girmeden tek birşey soyleyim sadece. Afrin'de bir tek bina için 1 hafta beklemisligimiz var. 4 günde alın deselerdi 2 günde alırdık. 2 tank kaybedince savaş kaybettik motivasyonu yasayan bir milletiz. Malımız da canımız da kiymetli bizim,kıyas şeklini süreye baglamak hatalı yaklaşım olur.
Ek olarak Afrin Ypg için müthiş bir öneme sahiptir. Hem yerel nüfusunun bir zamanlar kürt olması hem de akdenize ulaşma hedeflerinin en büyük parçası. TSK'yı hafife alma büyük bir ders verme gibi motivasyonları o zamanlar.

Bunların hiç biri Tel Rıfat da geçerli değil, zaten Halep düşmüş napacaklar direnip. Bir de üstüne öğrenilmiş bir çaresizlikleri var. Ben Münbiç de bile çok direneceklerini sanmıyorum. Kobani Rakka gibi yerlerde büyük direnç gösterebilirler, tabi SDG'ye bağlı arap aşiretler kazan kaldırmazsa. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/-wAfpLLVMCY?si=QBrBee1czzDtsuIK

Trump gelmeden ne yapıyorsak yapmalıyız

Kasım ayında NATO ve ABD li yetkililerin gelmesinden sonra yapılan bu operasyon işi bizim milli çıkarımız mı yoksa bop için mi diye şüphelendiriyor beni?

Mesajı Paylaş

İsrail'in Suriye ile ilgili en büyük hayali Ürdün gibi suya sabuna dokunmayan batı yanlısı bir devlet teşkil etmektir kanaatimce. Yıllardır minnacık Gazze'de debelenen, top tüfekle girdiği ufacık Güney Lübnan'da bir hakimiyet kuramayan İsrail'in Deraa'dan Rakka'ya kadar koridor açabileceği hayali bizim Altay'lardan Tuna'ya hayalimizle yarışır gibi geliyor bana. Ayrıca Amerika Çin'le meşgulken böyle uçuk bir hayale onlarca trilyon dolar akıtmaz.

Tabiki devletimizin üst aklı her olasılığı değerlendiriyordur hazırlık yapıyordur ama Suriye'de en büyük tehdit olarak Ypg ve Şii hilalcilerini görüyorlar diye düşünüyorum. Hayat ne güzel sürprizlerle dolu ki, bu iki grup da bugünün en büyük kaybedenleri ve rüzgar yanımızda. Yarın ne olur bilinmez tabiki ama buna biraz sevinelim. Biz toplum olarak böyle şeylere pek sevinmiyoruz hatta daha kötüsü olacak falan diye daha da bir korkmaya başlıyoruz.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz