Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

http://youtu.be/zZWu2k3lBYI?si=WaeNPPqu3n5Yhq_D

Suriye milli Ordusu tel rıfatı PYD ve ypg'den geri almış Mesajı Paylaş

Sn.Doğu biz her ne kadar Suriye rejimini etkisiz hale getirdiğimizi veya getirceğimizi düşünsekte...

Bölgede Suriye,İran,Rusya gibi ülkelerin düşmesi demek lübnan ve hizbullahınının,gerek militan gerek silahlandırma olarak zayıflaması demek, çünkü militan ve silah Suriye üzerinden gidiyor..

Yani bu işin sonunda lübnan İsrail'i tutamazsa,karşılayamazsa ve bunun sonucu İsrail toprak olarak bize yakınlaşırsa kimse kızmasın ve hayıflanmasın.

Benim için İsrail'in bize komşu olmasında sorun yok,Araplardan bu zamana kadar ne gördük ki. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 02 Aralık 2024, 15:50:32İsrail'in Suriye ile ilgili en büyük hayali Ürdün gibi suya sabuna dokunmayan batı yanlısı bir devlet teşkil etmektir kanaatimce. Yıllardır minnacık Gazze'de debelenen, top tüfekle girdiği ufacık Güney Lübnan'da bir hakimiyet kuramayan İsrail'in Deraa'dan Rakka'ya kadar koridor açabileceği hayali bizim Altay'lardan Tuna'ya hayalimizle yarışır gibi geliyor bana. Ayrıca Amerika Çin'le meşgulken böyle uçuk bir hayale onlarca trilyon dolar akıtmaz.

Trilyon dolar akıtmasına gerek yok! İsrail için ne kadar tehdit varsa sırayla gidiyorlar. Saddam, Kaddafi vs ile karşısındaki örgütlerin liderleri hep gitti! En büyük tehdit şu an İran ve İsrail'e ulaşmak için kullandığı Suriye. Bunları da birbirine düşman hale getirmekle trilyonlarca dolar harcamaktan kurtulmuş oluyor. Milyonlarcası öldü, bir o kadarı da kaçtı. Kalanı da birbirini yiyor. Uzun vadeli planın son bölümleri...

Meydanı boş bırakırsak, meydanı boşaltanlar hemen kurulacaklar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Aralık 2024, 16:25:48Sn.Doğu biz her ne kadar Suriye rejimini etkisiz hale getirdiğimizi veya getirceğimizi düşünsekte...

Bölgede Suriye,İran,Rusya gibi ülkelerin düşmesi demek lübnan ve hizbullahınının,gerek militan gerek silahlandırma olarak zayıflaması demek, çünkü militan ve silah Suriye üzerinden gidiyor..

Yani bu işin sonunda lübnan İsrail'i tutamazsa,karşılayamazsa ve bunun sonucu İsrail toprak olarak bize yakınlaşırsa kimse kızmasın ve hayıflanmasın.

Benim için İsrail'in bize komşu olmasında sorun yok,Araplardan bu zamana kadar ne gördük ki.

Tuzunuz kuru ondan böyle konuşuyorsunuz filistinlilerin olduğu yerde yaşasaydınız acaba böyle konuşurmuydunuz..
Asla bir israillinin ne komşum ne arkadaşım nede sınırdaşım olmasını asla istemem... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Aralık 2024, 16:25:48Sn.Doğu biz her ne kadar Suriye rejimini etkisiz hale getirdiğimizi veya getirceğimizi düşünsekte...

Benim için İsrail'in bize komşu olmasında sorun yok,Araplardan bu zamana kadar ne gördük ki.

Sayın Denizci, siyaset gereği devletin söylem ve eylemleri genellikle farklı olduğu için asıl amacımızın ne olduğu tam net görünmüyor. Bence bizim amacımız Suriye'nin kuzeyinde bize dost bir toplum yaratmak, bunun yolu da o bölgenin mümkün olduğunca sünniliğini koruması ve zamanla yavaş yavaş türkleştirilmeleri. Suriye'nin kuzeyinde Hatay kadar bir alanda şu an 500'ün üzerinde türkçe'nin zorunlu olduğu eğitim kurumu açıldı, köy meydan mahalle isimlerini türkçeleri ile değiştiriyoruz, sorun çıkartan grupları daha dost gruplarla ikame ediyoruz. Amacımız Esad ya da Filistin olsa bunlarla niye uğraşalım? Smo neden güneye değil de doğuya ilerliyor? Bir aralar küçümsenen ama şu an 100 bin kişilik ve 3 kolordusu olan Smo güneyde Htş'ye destek verse, Hama Humus çok daha hızlı düşmez Esad çok daha zor durumda kalmaz mıydı?

Ben bir süre Lübnan'da bulundum ve İran'ın Suriye'yi şiileştirme çabalarının neden bizim için büyük bir tehdit olduğunu anladım. Ordaki Şii nüfus (seküler olan küçük bir tabaka hariç) İran hayranı olmaları yanında nerdeyse Burj Hamud bölgesindeki Ermeniler kadar Türkleri sevmiyorlar. İran bu tip toplum mühendisliklerinde uzman. Bir çok Suriyeli'den duyduğuma göre İran para ve diğer yollarla Suriye'de şiiliği yaymaya çalışıyor. Sünnilik şiilik tabiki mesele değil ama güneyimizde bizi sevmeyen İran'a gönülden bağlı bir toplum yaratılmaya çalışılması bizim için büyük bir tehdit değil mi? Bence bundan dolayı Şii hilali bizim için İsrail'in genişlemesinden çok daha büyük bir tehdit ve devlet aklı da bence buna göre hareket ediyor. Mesajı Paylaş

12 milyonluk israil bugün böyle sağa sola pervasızca saldırıyorsa sınırımıza komşu 40-50 milyonluk bir israil acaba bizi rahat bırkırmı pkk'yı mum ile ararsınız.....
Bugün askerlerinin kolundaki peçte ARZI-MEVUD diye uydurmuş oldukları bir haritanın peşinde koşan bir ülke ne yapar acaba... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Aralık 2024, 16:54:17Trilyon dolar akıtmasına gerek yok! İsrail için ne kadar tehdit varsa sırayla gidiyorlar. Saddam, Kaddafi vs ile karşısındaki örgütlerin liderleri hep gitti! En büyük tehdit şu an İran ve İsrail'e ulaşmak için kullandığı Suriye. Bunları da birbirine düşman hale getirmekle trilyonlarca dolar harcamaktan kurtulmuş oluyor. Milyonlarcası öldü, bir o kadarı da kaçtı. Kalanı da birbirini yiyor. Uzun vadeli planın son bölümleri...

Meydanı boş bırakırsak, meydanı boşaltanlar hemen kurulacaklar.
Düşman haline getirmek için daha az para gerekiyor olabilir ama amaçları Deraa'dan Rakka'ya geniş bir bölgeyi ele geçirip İsrail'e katmak ve orda hüküm sürmekse kesinlikle trilyonlarca dolar gerekiyor.

Dediğiniz gibi kesinlikle boşaltmamalıyız, bence boşaltmıyoruz da.

Mesajı Paylaş

Nasipse inşallah ATAMIZIN en büyük hayali olan MISAKI MİLLİ SINIRLARIMIZIN SURİYE KISMINI FAZLASIYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM ZİRA hükümet trup'ı beklediğini düşünüyorum ondan sonra asıl genel harekat başlayacak ve esed gidecek ondan sonra suriye milli hükümeti HATAY misali bir seçim apıpı TÜRKİYE'ye ilhak olacaklar tabi olup olmayacağını zaman gösterecek.
Sonra biz GOLAN TEPELERİ ve sonrada halkın isteği ile en az KUZEYDOĞU LÜBNAN ülkemize ilhak olacak.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 02 Aralık 2024, 19:08:27Nasipse inşallah ATAMIZIN en büyük hayali olan MISAKI MİLLİ SINIRLARIMIZIN SURİYE KISMINI FAZLASIYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM ZİRA hükümet trup'ı beklediğini düşünüyorum ondan sonra asıl genel harekat başlayacak ve esed gidecek ondan sonra suriye milli hükümeti HATAY misali bir seçim apıpı TÜRKİYE'ye ilhak olacaklar tabi olup olmayacağını zaman gösterecek.
Sonra biz GOLAN TEPELERİ ve sonrada halkın isteği ile en az KUZEYDOĞU LÜBNAN ülkemize ilhak olacak....

https://bakirkoyruhsinireah.saglik.gov.tr/

https://erenkoyruhsinireah.saglik.gov.tr/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - 02 Aralık 2024, 19:34:28
Alıntı yapılan: aydındurmus - 02 Aralık 2024, 19:08:27Nasipse inşallah ATAMIZIN en büyük hayali olan MISAKI MİLLİ SINIRLARIMIZIN SURİYE KISMINI FAZLASIYLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM ZİRA hükümet trup'ı beklediğini düşünüyorum ondan sonra asıl genel harekat başlayacak ve esed gidecek ondan sonra suriye milli hükümeti HATAY misali bir seçim apıpı TÜRKİYE'ye ilhak olacaklar tabi olup olmayacağını zaman gösterecek.
Sonra biz GOLAN TEPELERİ ve sonrada halkın isteği ile en az KUZEYDOĞU LÜBNAN ülkemize ilhak olacak....

;D  ;D  ;D  ;D

kendinizi ne kadar güzel özetlemişsiniz...

https://bakirkoyruhsinireah.saglik.gov.tr/

https://erenkoyruhsinireah.saglik.gov.tr/
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz