Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Sayın Marmara, biz öyle Türk'ü, Türkiye'yi karşılaştırmalı yeren şekilde konuşan Türklere pek alışık değiliz. Kendi içinde eleştirebiliriz ama bir başka ülkeyi savunmak, oranın  çıkarları için bunu yapmayız. Bunun istisnası mesela Fetöcü grup var, ABD onların kıblesi gibi.Senin de benzer bir durumun anlaşılıyor. Hani Türk müsün diye sorgulandığında çok alınmış gibi yapma bence. Mesajı Paylaş

"İran, Suriye'ye asker gondermeyi dusunuyor" bir bilgidir. Aslinda ben bu bilgi ustunden konusmayi tercih ederdim. Asker mi gonderecek yoksa kabiliyetli bir kara gucu mu aktaracak, ne yollar en fazla vs. Milislerin icine sokulan ozel kuvvet birliklerini kastetmiyorum. Neye ne kadar etkisi olur kismini konusabiliriz.
  Fakat siz istiyorsunuz ki burada simdi oturup Suriye meselesini tartisalim, can mi dayanir buna ?
Yüzüne bulastirma kısmıyla ilgili kasıt askeri mi siyasi mi? Askeri ise belirtin ben size bir cevap daha vereceğim. Degilse, siyasi bir elestiriyse de konu bu değil, bahsettim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 03 Aralık 2024, 20:03:48Sayın Marmara, biz öyle Türk'ü, Türkiye'yi karşılaştırmalı yeren şekilde konuşan Türklere pek alışık değiliz. Kendi içinde eleştirebiliriz ama bir başka ülkeyi savunmak, oranın  çıkarları için bunu yapmayız. Bunun istisnası mesela Fetöcü grup var, ABD onların kıblesi gibi.Senin de benzer bir durumun anlaşılıyor. Hani Türk müsün diye sorgulandığında çok alınmış gibi yapma bence.
Aynen.. Mesajı Paylaş

Konuyu kişisel ve siyasi tarafa çekmeden tartışalım, Kürt, Türk veya Alaska'ya yakın yaşayan kızıl derilimiyim orası ayrı mesele...

Eksiksiz insan, devlet, toplum olmaz ve olamaz. Eleştirmek için milyon adet bahane bulunur.

Konumuza dönersek, eskiden de vardı Süriye'de Iran askerleri, hatta Halep yakınlarında cihatçılar tarafından generali öldürüldü. Şu anda ek kuvvet gönderiyor. Mesajı Paylaş

Her zamanki gibi; "başıma iş almayayım, benim görev sürem içinde bir şehit vermeyeyim" şeklinde düşünen ve bu düşüncesini saklayarak Irak ve Suriye bir bataklık, girmememiz lazım diyerek Siyasi erk'i manipüle eden bir gafil kadro var.

Bunlarla birlikte Amerikan ve Batı çıkarlarını özümsemiş ve kendi kafasında Ülke çıkarlarını, Amerika çıkarlarına evet demeliyiz şeklinde düşünen dalalet içinde bir zihniyet var.

Ama sorsan, Amerika'ya rağmen Kıbrıs harekatı yaptık, yok Barış pınarı harekatı yaptık derler.

Yumurta kapıya dayanmadan bir iş yapsak vallahi şaşacağım.

Bana soracak olursanız; Suriye'ye girelim, Misak-i milli sınırlarını zorlayalım.

İçimizdeki ve bölge Araplarını ister seve seve, ister zorla daha aşağıya sürelim, Buradaki boş alanlara Arabistan, Ürdün, Filistin gibi ülkelerdeki Türk etnik yapıları yerleştirelim yani Tehcir yapalım böylelikle Suriye Türkmenleri ile birlikte bölgede enaz 5-6 milyon Türkçe konuşan, kendini Türk bilen vatandaşımız olur.

Daha sonra aynı şekilde Irak için de, içimizdeki ayrılıkçı ve bölge Kürtleri ile Irak Türkmenlerini Tehcir edelim. Musul'dan aşağısı Kürtlerin olsun.

Bizim dahilimiz olduğu bir anlaşma ile bağımsız Kürdistan kuralım, varsın petrol Kürtlerin olsun.

Bitsin bu kardeş kavgaları.

Çok mu ütopik oldu?

Edit; imla hatası Mesajı Paylaş

https://www.defenceturk.net/rus-donanma-gemileri-suriyeden-cekiliyor

Suriye'deki içsavaşın son çarpışmalarının yarattığı bir etki daha:

Rus donanma gemileri Suriye'den çekiliyor iddiası!

Doğruysa, Ruslar'da Esad'ın üzerine bir çizik atmışlar demektir. Mesajı Paylaş

Asıl soru şu:

Ne oldu da Esad feda edildi? Durup dururken 4-5 günde Suriye'de işler neden ve nasıl değişmeye başladı?

Muhalifler saldırı üstüne saldırı başlatırken ABD, Rusya gibi güçler neden destek verdikleri grupları/yapıları asgari düzeyde bile desteklemiyor?

Acaba birileri Suriye'yi Türkiye'nin, Ukrayna'yı da Rusya'nın istediği noktaya mı getirmek istiyor? Mesajı Paylaş

Daha Esad bitti demek için  erken bence, bir görelim Rusya-Iran sahada ne yapacak...13 seneden beri Esad düştüğü düşecek diyorlar hala orada...

Asli astarı nedir bilmem ama PKK mumbicten de çekilip oralari SMOya bırakacak diye iddialar var...o kadar destek al ABD den sonra bir anda çekil..anca ABD çekil derse çekilir.  ABD  niye çekil desin? İmana geldiği ya da korktuğu için çekilin diyecek hali yok herhalde..

Eğer öyle olursa arka planda bir takim pazarlıklar olduğuna dair bende bir izlenim yaratacak...

Umarim Suriyede Firatin ne tarafinda olursa olsun K. Irak yerel yönetimi gibi bir oluşumu kabul etme gibi düşünce yoktur...karşılığında ne ABD ne Rusya, kim ne  güvence verirse versin çünkü o güvencelerin hepsi külliyen yalan olacaktır besbelli..

Herşey ic ice gecmis durumda, Ukrayna, Suriye, Kafkasya...açık kaynak  bilgisi ile analiz, tahmin zor...

Resmen dünyanın bir yerinde birisi hamle yapıyor cevabını dünyanın başka bir ucunda alıyor..

Bırakın yönetmeyi, takip etmesi bile zor..

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz