Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (18%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
53 (53%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (24%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
5 (5%)

Toplam Oy Verenler: 100

hollanda patriot gönderecek mi? Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

'Scud'lar Türkiye sınırına düştü'
Hürriyet Planet
15 Aralık 2012

'Scud'lar Türkiye sınırına düştü'
NATO'nun Avrupa'daki güçlerinin komutanı ABD'li Amiral James Stavridis, Suriye'de ateşlenen Scud füzelerinin bazılarının Türkiye sınırının "çok yakınına" düştüğünü ifade etti.

Stavridis, NATO'nun internet sitesinde yer alan blog'unda, Suriye'deki durumu "kaotik ve tehlikeli" olarak nitelendirirken, Scud füzelerinin Türkiye sınırının yakınlarına düştüğünü teyit eden ilk yetkili oldu.

ABD'li komutan yazısında, "Son birkaç günde Suriye topraklarında rejim tarafından hedefi muhalefet olan birkaç Scud füzesi ateşlendi. Bunlardan bazıları Türkiye sınırının çok yakınlarına düştü ki bu çok endişe verici bir durum. Son dönemde Türkiye'ye düşen havan topları ve mermiler ile hayatını kaybeden Türk sivilleri düşündüğümüzde Suriye'deki olası Scud hareketliliğinden dolayı kaygılıyız. Scud'lar özellikle endişe verici çünkü kimyasal başlık taşıyabilirler" ifadelerini kullandı.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22164331.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

İran'dan Patriot tehditi

İran: Suriye sınırına Patriot dünya savaşına zemin hazırlar.

15.12.2012 - 16:57

ISNA haber ajansına konuşan İran Genelkurmay Başkanı, Türkiye sınırına yerleştirilecek Patriot'ların "dünya savaşı"na zemin hazırlayacağını söyledi.
'DÜNYA SAVAÞINA NEDEN OLUR'

Reuters'in ISNA haber ajansından aktardığına göre General Firuzabadi, "Bu Patriot'ların her biri dünya haritasında bir kara lekedir ve dünya savaşına neden olmak anlamına gelir" dedi.
'İNSANLIK İÇİN ÇOK TEHLİKELİ'

Firuzabadi, "Dünya savaşı için plan yapıyorlar. Bu insanlığın geleceği ve Avrupa'nın geleceği için çok tehlikeli" diye konuştu.

'SIRA TÜRKİYE'YE GELECEK' DEMİÞTİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında da Ankara'nın Suriye politikasını eleştiren İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, "sıranın Türkiye'ye geleceğini" ileri sürmüştü.
http://www.ensonhaber.com/irandan-patriot-tehditi-2012-12-15.html Mesajı Paylaş

Rus Savaş Gemileri Akdeniz'e Yöneldi
Rusya, Suriye'nin vurulduğu anda kendi vatandaşlarını kaçırmak için savaş gemileri göndermeye başladı.
Haber: Rus Savaş Gemileri Akdeniz'e Yöneldi

Rusya muhtemel tahliye operasyonunda yer alacak savaş gemilerini Akdeniz'e gönderiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı iki Rus vatandaşının kaçırılmasının ardından, Suriye'ye seyahat edilmemesi konusunda vatandaşlarını uyardı.

RUS DIÞİÞLERİNDEN SURİYE'YE GİTMEYİN UYARISI

Bakanlığın internet sayfasından yapılan açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı bir kez daha güçlü bir şekilde tüm Rusya vatandaşlarının iç çatışmaların devam ettiği Suriye'ye gitmemeleri konusunda uyarıyor." ifadeleri yer aldı.

Rusya'nın Baltık Filosu'na ait bir grup savaş gemisi ve yardımcı gemiler ise Suriye sahillerine doğru yola çıktı. Baltık Filosu kaynakları Interfax'a yaptığı açıklamada, "Rus savaş gemileri Yaroslav, Kaliningrad, Aleksandr Þabalin, tanker Lena ve diğer yardımcı gemilerle birlikte Suriye sahillerine doğru yola çıktı. Muhtemel bir tahliye durumunda görev alacak." dedi.

Kaynak açıklamasında, "Hazırlıklar çok hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Çok donanımlı olarak yola çıkılıyor. Konu ile ilgili bilgi sadece birkaç gün önce geldi. Dönüşle ilgili ise henüz bir bilgi yok. Suriye'de ki gelişmelere bağlı olacak. Bir kısım gemiler tahliye edilen Rusya vatandaşlarını Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun yer aldığı Sivastopol deniz üssüne getirilecek." ifadelerini kullandı.

Yeni yola çıkan savaş gemilerinin Akdeniz'de bulunan Karadeniz Filosu'na ait gemilerden görevi devralacakları da gelen bilgiler arasında.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov daha önce yaptığı açıklamada, Suriye'de bulunan Rusya vatandaşlarının muhtemel tahliyesi ile ilgili plan hazırladıklarını söylemişti. Bogdanov, "Biz bugün tahliye hazırlık çalışmaları ile meşgul oluyoruz. Vatandaşlarımızın bulundukları yerleri tespit ediyoruz. Konsolosluk kayıtlarına göre bu rakam binlerce. Bunlar Rus bayanlar ile ortak ailelerden olan çocukları. Bunların yarısı muhalefeti destekliyor. Bunların çoğunluğu kayıtlı değil. Bunun dışında Moskova'ya gelen Suriye muhalif heyetinden Rus pasaportu taşıyan insanlar da var." bilgisini vermişti.

Rusya Þam Büyükelçiliği kayıtlarına göre Suriye'de 5 bin 300 civarında Rusya vatandaşı bulunuyor. Resmi olmayan rakamlara göre ise Suriye'de 25 bin Rusya vatandaşı yaşıyor.

Rusya Þam Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Sergey Markov, "Acil bir tahliye operasyonu henüz gündemde değil. Ancak, Suriye'den ayrılmak isteyen tüm Rusya vatandaşlarına büyükelçiliğimiz gerekli desteği sağlayacak." demişti.
http://www.haberler.com/rus-savas-gemileri-akdeniz-e-yoneldi-4179571-haberi/ Mesajı Paylaş

Patriot kurulumu için geldiler

Türkiye'nin, NATO'dan talep ettiği ve Almanya'da kabinenin onayladığı patriot sistemlerinin kurulumu için görevli Alman askerleri Adana'ya geldi.
Kayıt Tarihi: 18 Aralık 2012 Salı, 07:57 || Son güncelleme: 18 Aralık 2012 Salı, 07:57

Patriot kurulumu için geldiler.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağı, dün akşam saatlerinde Adana Havalimanı'na indi.

Uçakta, Türkiye'nin talebi üzerine Patriot Hava Savunma Sistemi'nin kurulması çalışmaları kapsamında görev alacak Alman askerinin bulunduğunu, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli askerlerin de onlara eşlik ettiği öğrenildi.

Askerlerin geceyi İncirlik Hava Üssü'nde geçirecekleri, yarın sabah saatlerinde Kahramanmaraş'a hareket edecekleri belirtildi.

http://www.stargundem.com/gundem/1297723-patriot-kurulumu-icin-geldiler.html Mesajı Paylaş

Patriot'larla ilgili şok iddia

'Hollandalılar'ın eğitimi ekonomik krize takıldı'

19 Aralık 2012 Çarşamba, 17:40:05
Patriot'larla ilgili şok iddia! Sonra Oku

Ekonomik kriz patriot'ları da etkiledi. NATO'nun Hollanda'da Türkiye'ye gönderilmesi kararlaştırılan Patriot füzeleri ve beraberindeki birliklerle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Ülkenin en büyük asker sendikası AFPM'nin başkanı Wim Van den Burg, Reuters'e "Patriot'larla beraber Türkiye'ye konumlandırılacak kara kuvvetleri personelinin hiçbiri hayatında Patriot füzesi ateşlemedi" diye konuştu.

'BÜTÇE KESİNTİLERİ NEDENİYLE  GEREKLİ EĞİTİM VERİLMEDİ'
Bütçe kesintileri yüzünden gerekli eğitimlerin verilmediğini savunan Van den Burg sözlerine " Bu silahlar kullanılması gerektiğinde askerler baskıyı kaldıramayabilir. Bu da vicdani olarak açıklanamayacak ölümlere sebep olabilir" diye devam etti.

Hollanda Savunma Bakanlığı ise iddialarla ilgili olarak 'yeterli eğitim verilmeden askeri hiçbir göreve göndermeyeceklerini' beyan etti. Buna rağmen 25.000 askeri personeli temsil eden Van den Burg görüşlerinin arkasında olduğunu belirtti.Hollanda Patriot'larla beraber 360 adet hava ve kava kuvvetlerine bağlı asker gönderiyor.

TASARRUF İÇİN HAVA VE KARA KUVVETLERİNİ TEK ÇATIDA TOPLAMIÞTI
Borç oranını düşürmek isteyen Hollanda devleti geçtiğimiz yıl bütçe kesintileri nedeniyle hava ve kara kuvvetlerini tek çatı altında toplamıştı. Sendikanın bahsettiği eğitimsiz askerler kara kuvvetlerinden göreve katılacak.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/804865-patriotlarla-ilgili-sok-iddia Mesajı Paylaş

Patriotların asıl hedefi İran

21 Aralık 2012

Patriotların asıl hedefi İran
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye sınırına yerleştirilecek Patriot füzelerinin İran'a karşı kullanılabileceğini de öne sürdü.

Lavrov, Moskova'nın ABD'nin Suriye'deki sorunun çözümü için attığı adımları kösteklediği eleştirilerine yanıt vererek, "Biz hiç rejim değişikliği işinde olmadık" dedi.

RT kanalına özel bir röportaj veren Lavrov, Suriye'ye acil müdahale isteyen Batılı hükümetlerin ülkedeki çatışmayı sona erdirmek için birçok fırsatı kaçırdığını ifade etti.

Rusya'nın şiddete barışçıl çözüm arayışında birçok teklif ortaya attığını hatırlatan Lavrov, bu girişimlerin anlaşmalara uymaya niyeti olmayan taraflar nedeniyle boşa çıkarıldığını belirtti.

"ASIL HEDEF İRAN"

Tamamı 24 Aralık Pazartesi günü yayınlanacak röportajda Lavrov, "Bazı bölgesel aktörler bize, 'Neden Başkan Esad'a git demiyorsunuz? Biz ona güvenli bir sığınak ayarlayacağız' dediler" diye konuşurken, aklında böyle bir fikir olanın bunu doğrudan Suriye lideri Beşar Esad'a götürmesi gerektiğini ifade etti.

Lavrov, "Bizi neden postacı olarak kullanıyorlar? Eğer Başkan Esad ilgilenirse bu durumun doğrudan onunla konuşulması gerekir" dedi.

NATO'nun Türkiye'nin korunması amacıyla Türkiye-Suriye sınırına göndereceği Patriot füzeleriyle ilgili de konuşan Rus Bakan, füzelerin asıl hedefinin İran olduğunu öne sürdü.

Lavrov, "Medyada yer alan haberlere dayanarak füzelerin konfigürasyonuna bakılırsa, Patriot'lar İran'a karşı kullanılabilir" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22207514.asp Mesajı Paylaş

Çok merak ediyorum bugüne kadar Patriotlarla hangi ülkeye saldırılmış. Görevi havadana gelen bir saldırıyı önlemek olan bir füze saldırı tehditi olarak görünüyor da, bahsettiği İran ikide bir yüzlerce, hatta binlerce kilometre menzili balistik füzeleri ateşlerken o füzeler tehdit olmuyor. Ruslar neden kendilerini salak durumuna düşürmek için can atıyorlar! Mesajı Paylaş

walla bizim okuldaki koministler patriotlara hayir savasa hayir diye bildiri dagitiyorlar belki aralarinda bir baginti olabilir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz