Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Tanklar işe yaramaz dendiğinde bu savaş durağan bir savaş o yüzden hedefler vurulana kadar bekliyorlar, düşman başkentine hurra bir saldırıda tankların uçakların helikopterlerin anlamı farklı olur dediğimde işte bunu kastettim. Bu savaşa bakarak tankların devri kapandı denilebiliyor mu. Üstelik savunmadaki güçlerin içinde Rusya İran ve beğenirsin beğenmezsin bir devlet imkanları olan Suriye var. Tank savarlar uçaksavarlar varken tanklar toplar zırhlı araçlar bastı gitti düşman şehirlerine daldı. Kaç sene cephede bir birini kollar gözler seyredersen tank tabi ki eninde sonunda vurulur.

Başka bir gözlemimde şöyle arkadaşlar sizde kabul edeceksinizdir biraz futuristik geleceğe dönük ama o geleceğe gümbür gümbür koşuyor medeniyetimiz bence. Şehirleri görüyorsunuz bir kaç km çapında yerleşimlerden oluşuyor. Yani uzaktan erişimin çok kolay olduğu mesafeler söz konusu. Şu tablodaki savaşlarda gerçekten de insansız silahlar ve hatta bir tık ötesi robotlarla şehir ele geçirilebilir. Şehrin kıyısına tertiplendim mi 10 km yi bulmuyor haberleşme muharebe menzilin. Allah sonumuzu hayır etsin valla on yılı bulmaz şehri saatte 50 km koşarak işgal eden çevresel farkındalığı refleksleri saniseler mertebesinde atletik ligi ikinci kat balkonuna sıçrayabilen 2 metre duvarı hızını azaltmadan geçebilen absürt filmlerdeki gibi robot askerler görebiliriz. Çin ABD insansı robot yarışları öyle bir hal aldı ki gelişmeler üç ayda bir ikiye katlanıyor. Aselsan bu insansı robotlar işine mutlaka ciddi bir kadro ayırmalı. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Suriye şehirlerinin bu kadar kolay düşmesinin bir sebebi totaliter insanların kendi canını her şeyin üstünde tutmasıdır. Şam da kendini koruyacak askeri gücü cepheye süremiyor oraları güçlendiremiyor tüm yığınağı kendi şehrine saklıyor. Mesajı Paylaş

Koruyamıyor çünkü nüfus istemiyor bunları. Nüfusun icinde silahlı hücreler var, girilen her bölgede önce bunlar içeriden pusu kurarak bezdiriyor. Yerel halkta karsiligin yok, zaten büyük katliamlar yaparak çökmüşsün oralara, nasıl korkuyorlardır bir bilsen. İnsan ettigini bilir, rejim ordusu da çok iyi biliyor, bu hızlı geri çekilisin en buyuk sebebi psikolojik yani, korkuyorlar. Mesajı Paylaş

O daha önemli faktör bende öyle düşünüyorum. Bu şehirlerin ekseriye halkı Sünni. Hatta Şam da direnir diyorlar ama oranında ekseriye halkı Sünni dir orada da durum değişmeyecek.

Ben bu Sünni Nusayri işinden taraf tutmadan çok pişman olacağın sonradan biliyorum ama bu ailenin pkk yı başımıza musallat etmedeki gayreti ve bize çektirdikleri bu endişemin önüne geçiyor kendimi alıkoyamıyorum. Birazda dünyada görsün Türkün gücünü. Uslu uslu duran Türk cinini şişeden çıkartırsan ne olacağınıda dünya bir tatsın dersini alsın çok horladılar bizi 20 yy da. Doğru yada yanlış biraz sıkıntı kaynağı olmamız lazım. Köşemizde uslu uslu uyumlu uyumlu efendice oturduk diye kimse bizi bağrına basmadı aksine kıllığı bize karşı dibine kadar zorladılar her fırsatta. Pislik yapacaklarsa da bari hak edelim keyfi olmasın o çok koyuyor hak edersek koymaz o kadar Mesajı Paylaş

Humus'dan da geri cekiliyorlar, ben hic degilse orada bir direnc olur sanmistim. Bu durumda Rusya orada iyice kusatılmış bir hale düşer. Yarın Doha'daki gorusmeden önce bu gece Humus'u tamamen almayı isteyecekler saniyorum. Zaten dusecekti fakat gorusmeden önce olması şartları etkiler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 06 Aralık 2024, 12:03:44Suriye şehirlerinin bu kadar kolay düşmesinin bir sebebi totaliter insanların kendi canını her şeyin üstünde tutmasıdır. Şam da kendini koruyacak askeri gücü cepheye süremiyor oraları güçlendiremiyor tüm yığınağı kendi şehrine saklıyor.

Muhaliflerin başarısı bir yerden bu kaç gün içinde cephaneliğin iki mislisini sahip olmaları. Üstelik Ukrayna devleti bunları üç boyut yazıcılarla ve drone teknolojisi ile seneler boyunca eğitmişler bilhassa Ruslara karşı. Mesajı Paylaş

Smo Münbiç'i bırakıp Hama'ya yardıma koşuyor ama Htş hala halep'te pkklıları kolluyor. Bizimkilerin hiç acelesi yok, ne Münbiç için ne de bir sınır ötesi harekat için. Yarın bir ateşkes falan çıkarsa, hts ve ypg en karlı çıkan gruplar olacak, biz de Tel rıfat ile yetineceğiz. Neyse umarım bir planımız vardır. Mesajı Paylaş

İki tane düşman cephe ile aynı anda savaşmanın ne lüzumu var. Biri ile savaşıp onu yendikten sonra ikincisi ile gerekiyor ise savaşmak daha mantıklı. Bunlar birbirinden bağımsız hareket etmiyorlar ortak bir kurmay aklı var  mutlaka Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 06 Aralık 2024, 13:49:02İki tane düşman cephe ile aynı anda savaşmanın ne lüzumu var. Biri ile savaşıp onu yendikten sonra ikincisi ile gerekiyor ise savaşmak daha mantıklı. Bunlar birbirinden bağımsız hareket etmiyorlar ortak bir kurmay aklı var  mutlaka
O mantıkla Htş Şam'a girene kadar Münbiç'e falan hiç bir harekat yapmayalım, Ypg de güneyde alabildiği kadar toprak alsın. Şam düşünce Htş büyük olasılıkla Ypg ile anlaşır (halihazırda anlaşmadılarsa, Amerika'nın da gayretleriyle) namluları bize bile dönebilir, Smo'daki bize bağlılığı zayıf gruplar da başkaldırabilir ve sap gibi kalabiliriz. Biraz kötümser bir senaryo olabilir ama bence olasılığı dikkate değer. Mesajı Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"İdlib, Hama, Humus ve hedef tabii Şam. Muhaliflerin bu yürüyüşü devam ediyor. Temennimiz kazasız belasız bir şekilde Suriye'deki bu yürüyüş devam etsin. Terör örgütleri ile direniş devam ederken Esed'e çağrımız olmuştu. Gel Suriye'nin geleceğini beraber belirleyelim demiştik. Ancak olumlu cevap alamadık.

Altı çizili ifadeye dikkat...

Arap muhalifleri destekleme kararının sonucu inşallah vatanımız için hayırlısı olur. Devlet aklı kararını vermiş, tarafını seçmiş ilk ağızdan duyduk. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz