Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 07 Aralık 2024, 18:59:04BOP ile ilgili detaylı bir bilgi kaynağı olan var mı? 20 senedir duyuyoruz ama nedir ne değildir? Wikileaks tarzı belgeler falan var mı? Interneti taradım biraz pek bir şey yok gibi, bizim bir iki gazete yazarı dışında. Bana kimsenin detayını bilmediği bir plan gibi geliyor. Belki de rafa kalktı tırt plan diye.

Hükümeti karalamak için muhalefetin anlamından uzak kullanarak tepki çekmeye çalışılan bir argüman olmuştur.
BOP kısa olarak islamifobinin önüne geçmek ve dinlerin birbirine hoşgörü ile bakmalarını sağlamak için kurulmuş bir oluşumdur.
Bazı kesimler bunu ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilmesi amacı ile kurulduğunu sanmaktadır.
Sorarım size hangi devlet kendi toprak sınırlarının tekrar çizilmesine müsade eder müsade edecek olan tek bir devlet vardır oda israildir (ARZI MEVUD HAYALİ DOLAYISIYLA) ONADA TÜRKİYE ASLA MÜSADE ETMEZ EE GERİYE NE kaldı ben söyleyeyim ortalığı karıştırmak iyi giden şeyleri sabote etmeye çalışmaktır.
Bunu bazı kesimler yıllardır yapmaya çalıştılar ve çalışıyorlar fakat osmanlı arşivleri açılınca onlarında sonu gelecek inşallah....

Konumuz dışı fakat bazı yorumcular bu konuya dokunduğu için cevap yazma gereği duydum ""ŞERİATI KALBİYLE İNANIP DİLİYLE TASDİK ETMEYEN KİŞİ MÜSLÜMAN DEĞİLDİR. HZ.ALİ (R.A) Mesajı Paylaş

suriye ile ilgili gelecek hakkında yorum yaptığımda bana bazı adresleri gösteren arkadaşımız ilerde bu dediklerim olduğu zaman lütfen ilkokul 1.sınıftan itibaren tekrar okusun....GELECEK HER ŞEYİ EN İYİ GÖSTERENDİR... Mesajı Paylaş

Deyri Zor hava üssündeki Rus ve Esad ordusu PYD eşliğinde Kamışlıya doğru ilerliyor. Bu bölge Kürtlere devredildi, Esad ordusu bazı bölgeleri Kürtlere devretmeye başladı. Ruslar yakın zamanda Süriye'den tamamen çekilebilir. Bir tarafta cihatçı kafa keserler-Türkiye destekli gruplar ve diğer tarafta PYD ABD destekli gruplar arasında savaş devam edecek. Rusya Ukrayna'da tam gaz ilerlerken buraya odaklanmış durumda. Kürtlerle cihatçılar birbirlerini yesinler artık deyip çekilecek.

https://x.com/WarMonitors/status/1865428057453908276 Mesajı Paylaş

Afganistan'da Amerikalılar nasıl Afganları yüzüstü bırakıp kaçtılarsa aynısını Suriye'de Ruslarla, Acemler yapmak üzereler. Esad Ruslarla, Acemlere sırtını dayamanın ne büyük hata olduğunu iş işten geçtikten sonra anlamıştır. Mesajı Paylaş

Esad ticaret ve güvenliğini Türkiye ile yapmaya tercih etseydi şimdi bu durumlar olmazdı. Kendi iktidarı için kendi devletine ihanet eden magolaman köpektir esad.... Mesajı Paylaş

Türkler kadar güvenilir başka bir millet yoktur. Kıbrıs'ta bile halen bunca tantanaya rağmen anlaşmalara sadık kalıyoruz. Esad maalesef yanlış ata oynadı. Mesajı Paylaş

Galiba iş bitti. Esad efendi ABD ve Trump'tan yardım istemiş. Mesajı Paylaş

Bundan sonra İsrail'in kuzeydoğu'ya, PKK/YPG'nin batı ve güneybatıya hamlelerine dikkat ederek, temas hattı kurmalarının engellenmesi önemli. HTŞ gibi yapılar da çok fazla güvenilemeyecek dikkat edilmesi gereken yapılardır. Türkiye proaktif ve tetikte olmak durumundadır. Demografik avantajı yönlendirebilirsek PKK/YPG oluşumunu engellememiz olası olabilir.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 07 Aralık 2024, 19:10:35
Alıntı yapılan: Prof. Doğu - 07 Aralık 2024, 18:59:04BOP ile ilgili detaylı bir bilgi kaynağı olan var mı? 20 senedir duyuyoruz ama nedir ne değildir? Wikileaks tarzı belgeler falan var mı? Interneti taradım biraz pek bir şey yok gibi, bizim bir iki gazete yazarı dışında. Bana kimsenin detayını bilmediği bir plan gibi geliyor. Belki de rafa kalktı tırt plan diye.

Hükümeti karalamak için muhalefetin anlamından uzak kullanarak tepki çekmeye çalışılan bir argüman olmuştur.
BOP kısa olarak islamifobinin önüne geçmek ve dinlerin birbirine hoşgörü ile bakmalarını sağlamak için kurulmuş bir oluşumdur.
Bazı kesimler bunu ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilmesi amacı ile kurulduğunu sanmaktadır.
Sorarım size hangi devlet kendi toprak sınırlarının tekrar çizilmesine müsade eder müsade edecek olan tek bir devlet vardır oda israildir (ARZI MEVUD HAYALİ DOLAYISIYLA) ONADA TÜRKİYE ASLA MÜSADE ETMEZ EE GERİYE NE kaldı ben söyleyeyim ortalığı karıştırmak iyi giden şeyleri sabote etmeye çalışmaktır.
Bunu bazı kesimler yıllardır yapmaya çalıştılar ve çalışıyorlar fakat osmanlı arşivleri açılınca onlarında sonu gelecek inşallah....

Konumuz dışı fakat bazı yorumcular bu konuya dokunduğu için cevap yazma gereği duydum ""ŞERİATI KALBİYLE İNANIP DİLİYLE TASDİK ETMEYEN KİŞİ MÜSLÜMAN DEĞİLDİR. HZ.ALİ (R.A)

Son paragrafa hitaben:

Dedi şeyh molla Suud el bin Aydın Durmuşettin hazretleri....

İyide biz demokratik,laik ve hukuk devletiyiz,bizim şeriatla vesaire ile işimiz olmaz...

Anayasının değiştirilemez maddelerini yazmaya gerek yok heralde...

Bunu şunun için belirtiyorum sizin bu zihniyetinize göre ayyıldızlı bayrak yerine,hilafet bayrağı taşımamız lazım

Türkiyede selefi-vahabbi cihatçı kitlelere neden sempati olduğunu şimdi dank ettim.

Mesajı Paylaş

Konuya bu açıdan müdahil olmak istemiyorum. Lakin belirtmek isterim ki selefi-vehhabi zihniyeti tehlikelidir. Ülkemizde ortalama dindar kesim bu akımlara sempati duymaz, duyamaz. Bu akımlar tabiatı itibariyle benim ortalama dindar diye tanımladığım sünni kesime ve öğretiye düşmandırlar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz