Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (18%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
53 (53%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (24%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
5 (5%)

Toplam Oy Verenler: 100

Walla?? Bu ne demek?

Bugün televizyonda haberlerde Suriye sınırındaki kamplardan birini gösterdiler. Savaştan kaçan insanların sığındığı bu kampta durum içler acısı. Bu soğuk havada insanlar o çadırlarda yaşamaya çalışıyorlar. Çocukların ayakkabıları bile yok. Yiyecek ve su yok denecek kadar az. Genelde kadınlar ve çocuklar var. Pek çok yakınını kaybettikleri için kaçıp bize sığınmışlar. Biri ağlıyordu içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle. Ölümden kaçtık ama burası da ölüm gibiymiş diyordu. Hani büyük devlettik biz! Hani kucak açıyorduk bize sığınan mazlumlara! Meydanlarda nutuk atanlar, kendilerine sığınan insanların ne durumda olduklarını bilmiyorlar mı? Þartların iyi olduğunu düşünüyorlarsa buyursunlar o kamplarda geçirsinler bu kışı. Gösteriş için insanlık yapılmaz. >:( >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Suriye, İran füzesi kullanıyor
30 Aralık 2012

İran füzesi kullanıyor
Suriye'nin Scud füzelerinin dışında İran yapımı füzeler kullandığı belirtildi.
CNN kanalına konuşan ABD'li askeri yetkililere göre, Suriye bu hafta muhaliflerin kontrolündeki bölgelere en az iki adet İran yapımı kısa menzilli Fetih A-110 füzesi fırlattı. CNN'e göre yeni füzeler, Suriye ordusunun geçen haftalarda kullandığı eski SCUD füzelerinden daha isabetli. İran Savunma Bakanı Vahidi, ağustosta 300 km menzilli dördüncü nesil Fetih 110 füzelerini başarıyla denediğini açıklamıştı.ABD'li yetkililere göre, Suriye daha önce ikisi muhalifler tarafından düşürülen uçaklarını korumak için balistik füzeleri ateşliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22260920.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alın size bir Suriye gazetesinden komik bir iddia. ;D ;D

El Vatan: Türk pilotlar Suriye'de yakalandı
Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA
31 Aralık 2012

Genelkurmay'dan ilk açıklama
Suriye'de rejim yanlısı "El Vatan" gazetesi, dört Türk savaş uçağı pilotunun Halep şehri yakınlarındaki bir askeri havaalanına sızmaya çalışırken gözaltına alındığını iddia etti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iddiaların "gerçek dışı" olduğu bildirildi.

Suriye gazetesinde yayımlanan haberi aktaran Rusya'nın resmi haber ajansı RIA, Türk pilotların askeri bölgeye silahlı muhalif grup eşliğinde geldiğini bildirdi.

Silahlı grubun dört Türk pilotla birlikte Halep yakınında "Koerc" askeri havaalanına gizlice sızmaya çalıştıkları sırada havalimanı güvenlik görevlileri tarafından fark edildiği öne sürüldü.

Gözaltına alındığı iddia edilen dört Türk pilotun isimleri ve akıbeti hakkında açıklama yapılmadı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA: İDDİALAR GERÇEK DIÞI
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askeri bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı" iddialarının gerçek dışı olduğu bildirildi.

"Basın Yayın Organlarında Yer Alan Haber Hakkında" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1.   Bugün yabancı bir gazetede ve buna bağlı olarak çeşitli yayın organlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup dört savaş uçağı pilotunun Halep yakınlarında askerî bir havaalanına sızmaya çalışırken yakalandığı iddia edilmiştir.

2.   Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır."

Dışişleri kaynakları da böyle bir olayın kesinlikle söz konusu olmadığını ifade etti.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22266653.asp Mesajı Paylaş

Suriye için bir ekmek, bir battaniye

AA
3 Ocak 2013

Suriye için bir ekmek, bir battaniye
Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası kapsamında, yurt içinden ve dışından birçok kurum ve kuruluş Suriye'ye yardım malzemesi yollamaya başladı.

300 kadar sivil toplum kuruluşu, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Suriye'de yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan ve mülteci konumunda bulunan halka yönelik düzenlediği "Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyası çerçevesinde yardımlar yapılmaya devam ediyor.

KARDEÞLİK ZAMANI

Adana'da özel bir okulun öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği'nin "Kardeşlik Zamanı" sloganıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Suriye'ye battaniye, halı ve çeşitli giyim eşyası gönderdi.

SURİYE İÇİN BİR EKMEK BİR BATTANİYE KAMPANYASI / FOTO GALERİ

Kimse Yok Mu Derneği Adana Þube Başkanı Kemal Elibal, Özel Burç Okulları'nın bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de 1 yıldan fazla süredir dram yaşandığını belirterek, "Sınır komşumuz olan kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun dindirebilmek istiyoruz" dedi.

KİYAD'DAN BİR TIR DOLUSU YARDIM

Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) tarafından toplanan kuru gıda ve giyecekler, bir tıra yüklenerek Suriye'ye gönderildi.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen tören öncesinde gazetecilere açıklama yapan KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal, bazı insanların ülkelerinde çadır bulmakta bile zorluk yaşadıklarını ifade ederek, kendilerinin 15 gün önce Suriye'ye yardım göndereceklerinin duyurusunu yaptıklarını dile getirerek, halkın duyarlılığı sayesinde malzemelerin kısa sürede toplandığını bildirdi.

Tırda, kuru gıda, battaniye, un, kahvaltılık gıda ve kışlık giyecek eşyalarının bulunduğunu belirten Yeşildal, malzemeleri Suriye halkına ulaştıracakları için mutlu olduklarını anlattı.

16 KAMYON UN

Kampanya kapsamında, Kahramanmaraş Belediyesi'nce temin edilen bin 200 adet battaniye ve iş adamları tarafından sağlanan 16 kamyon un, Suriye'ye gönderildi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, malzemelerin yola çıkması dolayısıyla İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

SURİYE'YE 'DOST ELİ'

Konya'da bulunan Dost Eli Derneği'nin organizesinde esnaftan toplanan yardım malzemeleri de dün Suriye'ye gönderildi. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık 8 aydır Suriyelilere yardıma devam ettiklerini söyledi.

Konyalı hayırseverlerin desteğiyle bu yardımları hazırladıklarını ifade eden Seçer, yardımların bir kısmının Suriye'deki ihtiyaç sahibi insanlara, bir kısmının da Hatay Reyhanlı'daki Suriyelilere ulaştırılacağını bildirdi.

Yardımlara destek veren Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerine teşekkür eden Seçer, yardım kolilerinde un, patates, bakliyat, battaniye, yatak, soba ve muhtelif gıda maddeleri bulunduğunu, önümüzdeki hafta da tekrar aynı şekilde organize edip belki 3-4 kamyon daha malzeme göndermeyi düşündüklerini kaydetti.

İHH'DAN 33 TIRLIK YARDIM

İHH İnsani Yardım Vakfı ise "Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye" kampanyası kapsamında Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 850 ton unu, 33 tırlık bir konvoy ile yola çıkardı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın, kendi topraklarında mülteci konumuna düşen, "bir ekmek", "bir battaniye"ye muhtaç Suriyeli sivil halk için, Büyükçekmece'de bir fabrikadan aldığı un, tırlara yüklendi. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla, fırın önlerinde, soğuk ve yağmur altında, ekmek kuyruğunda bekleyen Suriyeli siviller için tam 850 ton un alındı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22277697.asp
Mesajı Paylaş

Geçenlerde o kamplardan birinde bir çadır yandı ve yanlış hatırlamıyorsam 5 çocuk öldü. Türk mantığı; birşeyler yapmak için ille birilerinin zarar görmesi gerekiyor. O kadar afet görmüş bir ülkede yaşıyoruz, 2013 yılındayız ve halen afet yönetimi nedir bilmediğimizin gerçeği ortada. Halen çağ dışı çadırlarla, sapmasapan sistemlerle zorda kalan insanlara yardım ettiğimizi sanan bir yönetim anlayışımız var. Devlet olarak mağdur insanlara malesef yardım edemiyoruz ve yine milletten yardım bekliyoruz. Sözde büyük devletiz ya! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Ocak 2013, 15:00:17
Geçenlerde o kamplardan birinde bir çadır yandı ve yanlış hatırlamıyorsam 5 çocuk öldü. Türk mantığı; birşeyler yapmak için ille birilerinin zarar görmesi gerekiyor. O kadar afet görmüş bir ülkede yaşıyoruz, 2013 yılındayız ve halen afet yönetimi nedir bilmediğimizin gerçeği ortada. Halen çağ dışı çadırlarla, sapmasapan sistemlerle zorda kalan insanlara yardım ettiğimizi sanan bir yönetim anlayışımız var. Devlet olarak mağdur insanlara malesef yardım edemiyoruz ve yine milletten yardım bekliyoruz. Sözde büyük devletiz ya!

o da birşey mi?

'99 depreminden sonra İstanbul'da, olası bir deprem sonrası çadırkentlerin kurulabilmesi için milli emlak'a tahsis edilen arsalar bugün ne oldu acaba?

Sovyetler yıkıldı Çavuşesku sokak ortasında linç edildi. İstanbul yıkılırsa kimler linç edilecek sizce? Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Yakalanan Türk Pilotların İsimleri

CHP'li Metin Lütfi Baydar, Suriye'nin elinde tuttuğu iddia edilen Türk askerlerinin isimlerini açıkladı.
Haber: Yakalanan Türk Pilotların İsimleri

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Suriye'nin elinde tutulduğu iddia edilen kamu görevlileriyle ilgili olarak Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

CHP Aydın Milletvekili Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, Suriye Parlamentosu mensubu ve Abhazya Suriye Temsilcisi Dr. Þeref Marsan tarafından yapılan bir açıklamada 2 Türk generali, 6 subay ve 4 MİT görevlisinin esir durumda olduğunun iddia edildiğini belirtti.

Baydar, soru önergesinde, "Suriye'nin elinde esir Türk kamu görevlisi bulunmakta mıdır? Yüzbaşı Yasin K., Teğmen Sinan T, Teğmen Fuat Y., Teğmen Mustafa H., Asteğmen Hasan G., Tarık T., İbrahim M., Yusuf C, Murat Y., Harun M.'nin Özgür Suriye Ordusu'na yardım halindeyken yakalandıkları doğru mudur? Yine Suriye içerisinde ölen kamu görevlimiz bulunmakta mıdır? Bu iddialar konusunda Başbakanlığa, Dışişleri tarafından iletilen herhangi bir bilgi bulunmakta mıdır?" sorularını yöneltti.

GENELKURMAY YALANLAMIÞTI

Þam rejimine yakınlığıyla bilinen El Vatan gazetesinde 31 Aralık günü yer alan ve Suriye'de bir hava üssünde Türk pilotların tutuklandıklarını öne süren haber Genelkurmay Başkanlığı tarafından, aynı gün yalanlanmıştı.
http://www.haberler.com/yakalanan-turk-pilotlarin-isimleri-4221999-haberi/ Mesajı Paylaş

Türk jetleri Suriye savaş uçağını Adana'ya indirtti
Suriyeli pilot bombalama emrine uymayıp Türkiye'ye sığınmak istedi.Türk jetleri özel operasyonla jeti Adana'ya indirdi.
05.01.2013 - 10:44

Halep'e bağlı Azez'i bombalama emri alan Suriyeli pilot, görevi reddedip Mig-23 savaş uçağıyla Türkiye'ye sığındı. Suriyeli pilot için anında harekete geçildi ve TSK tarafından 'kortej' kodu verilen bir harekat planı yapıldı.

HAVADA TÜRK YETKİLİLERLE BAĞLANTI KURDU

Yenişafak Gazetesi'nden Cihat Arpacık'ın haberine göre, Suriye'de sivil halka ateş açmak istemeyen askerlerin Türkiye'ye kaçışı sürüyor. Bunun son örneği önceki akşam yaşandı. Suriye'nin Türkiye'ye yakın şehirlerinden Azez'de bombardıman emri alan bir pilot, katliamı reddedince uçağıyla birlikte Türkiye'ye kaçtı. Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinden hastane ve ekmek fırınlarına 'varil bombası' atma talimatı alan Suriyeli pilot, katliam yapmak yerine Azez'i geçerek Türkiye'ye yöneldi ve havada Türk yetkililerle temas kurdu. Türkiye'ye sığınmak istediğini belirten Suriyeli pilot için anında harekete geçildi ve TSK tarafından 'kortej' kodu verilen bir harekat planı yapıldı.

OPERASYON 35 DAKİKA SÜRDÜ

Saat 20.40'ta Türkiye'ye sığınmak istediğini bildiren Suriyeli pilot havada Türk yetkilileriyle temasa geçti. Türkiye savaş uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından değiştirilen angajman kurallarının ardından sürekli sınırda devriye görevi yapan iki Türk F-4 jeti, Rus yapımı MIG-23 tipi Suriye uçağının bulunduğu bölgeye yönlendirildi. Suriye uçağını ortaya alan Türk jetleri MIG-23'ü güvenli bir şekilde Adana'daki hava üssüne indirdi. 20.40'ta başlayan 'kortej harekatı' 35 dakika sonra 21.15'te başarılı bir şekilde sonlandırılmış oldu.

HELİKOPTERDEN SONRA MIG DE GELDİ

Suriye'de çatışmaların başladığı 15 Mart 2011'den bu yana, sivil halka ateş açmayı reddeden çok sayıda Suriyeli asker Türkiye'ye sığındı. Aralarında generallerin de bulunduğu askerler sığınmacılar için kurulan kamplarda kalıyor. Geçtiğimiz mart ayında da Suriyeli bir helikopter pilotu sivil halka ateş açmayı reddetmiş, bulunduğu üsse ateş açarak helikopteriyle birlikte Türkiye'ye kaçmıştı. Helikopter olayından sonra Suriye'ye ait Rus yapımı MIG savaş uçağı da Türkiye'ye inmiş oldu.
http://www.ensonhaber.com/turk-jetleri-suriye-savas-ucagini-adanaya-indirtti-2013-01-05.html Mesajı Paylaş

Suriye'den iki flaş haber

Hürriyet Planet
10 Ocak 2013

Suriye'den iki flaş haber
Suriyeli muhaliflerin İdlib'deki bir helikopter havaalanının büyük bölümünü ele geçirdiği ve kuşatma esnasında 25 pilotu esir aldığı bildirildi. Öte yandan Suriye hükümeti, Halep kentindeki fabrikaların yağmalanmasına destek vermekle suçladığı Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentine bağlı Taftanaz ilçesinde yer alan Taftanaz helikopter havaalanının büyük bir bölümünün muhaliflerin kontrolüne geçtiği belirtildi.

AA muhabirine bilgi veren bölgedeki askeri kaynaklar, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı muhalif İslam Cephesi ile Nusra Tugayı'nın uzun süre devam eden ortak saldırıları sonucunda Taftanaz askeri havaalanın içindeki ana binaların kontrolünün ele geçirildiğini ve havaalanında çok sayıda helikopterin imha edildiğini söyledi.

Kuşatma esnasında 25 pilotun esir alındığını belirten kaynaklar, havaalanının içerisinde ÖSO birlikleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Kaynaklar, havaalanında çok sayıda mühimmat ve askeri araç ele geçirildiğini bildirdi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin, havaalanının muhaliflerin eline geçmemesi için ağır silahlarla saldırılar düzenlediğini ancak muhaliflerin havaalanının denetimini ele geçirdiğini öne sürdü. Savaş uçaklarının Taftanaz'ı bombaladığını da bildiren SRGC, bölgede iki ordu arasında çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Muhaliflerin eline geçen üsteki en az bir helikopterin imha edildiği görüldü.

TÜRKİYE'YE YAĞMA SUÇLAMASI

Bu arada Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Güvenlik Konseyi'ne gönderilen mektupta, "Halep'te yaklaşık 1000 fabrika yağmalandı ve bu fabrikalardan çalınan mallar Türk hükümetinin yardımıyla ve bilgisi dahilinde Türkiye'ye transfer edildi" denildi.

Açıklamada, "Bu, korsanlığa kadar uzanan yasa dışı bir saldırı eylemidir. Suriye halkının rızkını hedef alan bir eylemdir" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin bu tavrının BM Güvenlik Konseyi'nden bir karşılık görmesi gerektiğini belirten Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi "yağmalanan malları sahiplerine geri vermeye ve bu olaylarda zarar görenlere tazminat ödemeye" çağırdı.

Suriye Sanayi Odaları Federasyonu Başkanı Faris Þihabi, Salı günü Suriye Dışişleri Bakanlığı'na yazdığı mektupta, silahlı grupların Halep'ten vinç, taşıt, makine, malzeme ve ham madde çaldığını iddia etmişti. Þihabi, çalınan malların da muhaliflerin kontrolündeki sınır kapılarından Türkiye'ye kaçırıldığını öne sürmüştü.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22333894.asp Mesajı Paylaş

Þanlıurfadaki bir çadır kentte yine yangın çıkmış ve 3 Suriyeli ölmüş. Geçenlerde de elektrik sobasından yangın çıkmıştı, 5 çocuk yanarak yaralanmıştı ve 2'sini kurtaramadılar. Bu konuda hiçbir yetkilinin birşey yapacağı yok anlaşılan. Sadece Suriye'den gelenlere şu kadar para ayırdık diye hava atmayı biliyorlar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz