Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Alıntı yapılan: putty - 08 Aralık 2024, 14:50:59Akdeniz kıyıları da ele geçince tablo çok değişecek bölgede her açıdan. Rusların Suriye macerası bitecek, İran Suriye den uzaklaştırılacak. Bu durumda ABD için Rusya ile ilgili öncelikler ortadan kalkacağı için Kürtlerin önemi de azalacak.

İsrail için bir yaşam alanı oluşması ikincil bir öncelikti Ruslar ile ilgili ön almalardan ortaya çıkan ikincil faydaydı ama hiç bir zaman ABD için İsrail menfaatleri Suriye özelinde birinci öncelik olmadı.

Şimdi Kürtlerle Arapların savaşında Kürtlerin eli Rusya faktörü ortadan kalkınca çok zayıflayacak. ABD Kürtleri bırakıp gidecektir büyük ihtimal ile. Ülkenin büyük nüfusu iktidar olacağı için Kürtlerle mücadelede daha kuvvetli olacak.

İsrail içinde denize ulaşmamış ve kara bağı tesis edilememiş Kürt bölgesi üzerine çok beklenti oluşmayacaktır.

Şimdi Deniz kıyıları da ele geçince ilk etapda Fırat ın doğusunda son bir kaç günde Kürtlerin eline geçen yerler el değiştirirken ABD nin tutumu sonrası için bir işaret olacaktır. Büyük ihtimal ile çatışma bile olmadan Kürtler son haftada ele geçirdikleri yerleri sessizce geri verecekler. Menbic de çatışma olacaktır orada ABD sessiz kalır ise bu demektir ki ABD Kürtleri desteklemekten vaz geçecek demektir.

Bu yeni Suriye gerçekleri Türkiye yi de İsrail in yayılmacı politikaları konusunda bu güne kadar izleyici olarak uzaktan görüş bildirdiği protesto ettiği konfor alanından çıkartıp cephe ülke durumuna sokabilir. Golan ve İsrail in son dönemde aldığı güvenlik şeridi olan bölgeler deki gerilimler direk arka plandaki aktör olarak bizi cephe ülkesi yapacak. Bir anlamda İran ın Hizbullah ile İsrail savaşında rolüne benzer bir durum bizim için olacak. Bu süreci dikkatli idare etmek lazım

Bölgede yaşayan Kürtler uyuyan hücrelerine geri çekilirler artık... Ta ki bir sonraki emperyalist güç kendilerini nasıl kullanacaklarına karar verene kadar... Kullanılmaya doyamadılar...Her seferinde aynı şekilde kullananlar tarafından satıldılar ki en güzel yaşam şartlarını da sadece Türkler sağladı onlara... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 07 Aralık 2024, 13:08:40SMO,Munbic'e kapsamlı operasyon baslattı.  Deyr Ez Zor'da ise Arap asiretler pyd ye karsi ayaklanıyor. Suriye'nin geleceginde nüfus, hakim oldugu yerlerde yabancı silahlı güç istemiyor. Muhalif ilerleyisini sadece silahlı bir hareket olarak okumayalım, burada artık bir bıçak-kemik iliskisi var. Dera bolgesi yani Golan'in hemen karsisi da muhalif kontrolunde, bu kısım önemli.

İsrail, Türkiye ile kapışabilecek kalibrede bir ulke degil. Yıllardır dilimde tüy bitti. Hinterland,tarih ve nüfus konusunun jeopolitik ustundeki belirleyici hakimiyetini artık okuyup, öğrenelim. Çok paranoyak bir milletiz, haklı gerekcelerimiz var elbet lakin bu durumu özgüvensizlige büründürmek bizim geleceğimiz acisindan sakıncalı. Türkiye çok güçlüdür, sessizce de iş bitirebilir çok gerekirse... Mesajı Paylaş

Ateş edilmesin diye koordinat veren Türk askerlerini kahpece şehit eden moskoflar kaçıyor. Bundan sonra sıra amerikada.

İsteyen istediği planı kursun, paint haritalar çizsin. Hodri meydan.

Bu coğrafyada biz hancıyız, onlar yolcu.

Mesajı Paylaş

Kürtlerin Suriye deki nüfusları çok azdır ve bu aldıkları toprak büyüklüğü nerdeyse ülkenin yarısı kadar toprak akıl karı iş değil. Bunu ABD Kürtleri sevdiğinden değil Rusya yı bloke etmek için yaptı ama şimdi tablo çok değişti. Kürtler bir daha yüz üstü bırakılacaklar güvendikleri dağlara yine kar yağacak bu kesin yani. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Ruslar Ak denizde varlığını sürdürmesi için az da olsa donanmasının bir kısmı Libya'ya kaydırılır. 2.raund Libya'da devam edecek gibi Ukrayna savaşı bittikten sonra. Ukrayna savaşı bittikten ordu sonra Süriye'ye kaydırılacaktı ama olmadı.

Zamanında Sovyetler Afganistan'dan çekilirken batıda havai fişekler atılıyordu. NATO'ya 20 senede kök söktürdükten sonra Taliban Rusya ile iyi ilişkiler kurmaya başladı, resmi Moskova Talibanı terörist makamından bile çıkrattı.

PYD ile cihatçılar arasında geçecek savaşı dışarıdan izleyecek. Kürtleri ABD destekliyor ve bundan dolayı onlarla pek de muhattap olmak istemiyor. Diğer yandan Doğu Türkistanlı Uygurlar ve Orta Asya'lı kafa keserler de var HTŞ'nin arasında. Bunların Orta Asya'ya kadar yayılmasını önlemek için Çin-Rusya-ABD arasında geçici de olsa anlaşma sağlanabilir ve istemeyerek de olsa Kürtlere yardım etmek daha mantıklıdır. Cihatçılar yok edilmeli, bunun önemli olduğunu Çin ve Rusya farkında. Cihatçiların yayılmasından Çin de oldukça rahatsız. Yakın zamanda bir çözüm üretilir...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KARACI - 08 Aralık 2024, 15:02:28
Alıntı yapılan: KARACI - 07 Aralık 2024, 13:08:40SMO,Munbic'e kapsamlı operasyon baslattı.  Deyr Ez Zor'da ise Arap asiretler pyd ye karsi ayaklanıyor. Suriye'nin geleceginde nüfus, hakim oldugu yerlerde yabancı silahlı güç istemiyor. Muhalif ilerleyisini sadece silahlı bir hareket olarak okumayalım, burada artık bir bıçak-kemik iliskisi var. Dera bolgesi yani Golan'in hemen karsisi da muhalif kontrolunde, bu kısım önemli.

İsrail, Türkiye ile kapışabilecek kalibrede bir ulke degil. Yıllardır dilimde tüy bitti. Hinterland,tarih ve nüfus konusunun jeopolitik ustundeki belirleyici hakimiyetini artık okuyup, öğrenelim. Çok paranoyak bir milletiz, haklı gerekcelerimiz var elbet lakin bu durumu özgüvensizlige büründürmek bizim geleceğimiz acisindan sakıncalı. Türkiye çok güçlüdür, sessizce de iş bitirebilir çok gerekirse...

Bende sana katılıyorum İsrail köpeksiz köyde çomaksız gezmeye alışmış bir ülke. Şu Suriye yi savaşta yendi diye adamları bir şey sandık bunu yenmeye ne var ki bu Suriye nin şimdiki hali böyleyse 70 lerkeki hali nasıldı kim bilir. Mısır biraz güçlü rakipti ondada yenildi yendi gidip geldi savaşları. İsrail bizim karşımızda muma döner o şımarıklığını kontrol etmek zorunda kalır.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

THS Haber
@temmuzhaber

Türkiye, SMO ile birlikte YPG/PKK'ya büyük bir taarruza hazırlanıyor.

— Güvenlik Kaynakları.

https://x.com/temmuzhaber/status/1865729761223561411 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 14:07:54
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 08 Aralık 2024, 11:57:04
Alıntı yapılan: aydındurmus - 08 Aralık 2024, 10:35:34Laiklik dinsizlikse  ben laik değilim.
Siz ister kabul edin ister etmeyin bu ALLAHIN kesin hükmüdür eğer bir kimse bunu kabul etmiyorsa müslüman değildir.
ŞERİAT ALLAHIN KANUNU DEMEKTİR KURAN HÜKÜMLERİ DEMEKTİR sen bunu inkar etmekle zaten müslümanlıktan çıkmış oluyorsun bunu ister kabul et ister etme bu kesin hükümdür.
Yazdıklarınızdan din konusunda ne kadar cahil olduğunuz belli oluyor. yazdıklarınızı tekrar tekrar okuduğumda aslında size cahil demekle cahile hakaret etmiş olduğumu görüyor ve cahillerden özür diliyorum....
Bu sebepten dolayı benimle hiç bir konuda muhatap olmayın lütfen.

Sayın Aydın Durmuş,

Konuyla ilgisi olmayan iletilere, özellikle de uzmanmış gibi yazdığınız iletilere devam ederseniz süresiz uzaklaştırılırsınız!

Uzman değilim fakat çok iyi bildiğim bir konuda yorum yapıyorum.Kimsenin İSLAMİYETE üstü kapalı hakaret etmesinide görmemezlikten gelmem bu konuda yorum yaptım diye uzaklaştıracaksanız uzaklaştırın.
Hiç umrumda bile değil her nerede olursa olsun islam dinine açık veya gizli hakaret edilmesine asla sessiz kalmam.

Siz hiç zahmet etmeyin ben kendim kaydımı silerim islamiyete hakaret edilmesini görmüyor veya gördüğünüz halde musade ediyorsunuz ama beni savunduğum ve gerçekleri yazdığım için uzaklaştırmak veya atmakla tehdit ediyorsunuz.
Bu yazıyı sileceğinizi biliyorum ama GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ....

Kimse İslam'a hakaret falan etmiyor. Seninle aynı düşüncede olmayanları, seninle aynı şekilde yorumlamayanları münafık olarak etiketleme hakkın da yok. Sen kim oluyorsun da kendini Allah yerine koyup yargıda bulunuyorsun!
Oku bakalım bu başlık boyunca millet nelerden bahsediyor, sen neden bahsediyorsun! Burada konuları provoke etme hakkın yok! Bu son uyarımdır! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Putty, orası da karışık, orada da Rusların ipine guvendiler. Savas oncesi ve devaminda Araplara gelen Kgb istihbaratlarının cogunlugunun yalan yanlis oldugu hep döküldu ortaya, okundu o raporlar yani. Çölün ortasında yanlış yerlere yollanıp keklik gibi avlandılar. Israil'de savas kazandım zannetti. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz