Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Alıntı yapılan: putty - 08 Aralık 2024, 17:21:48marmara çatlıyon öfkeden ama yapacak bir şey yok kabul et artık gerçeği. Rusya soğuk savaşta bile bu kadar Akdeniz'de izole durumda kalmamıştı. Artık Akdeniz'de kahve içecek bile liman bulamayacak Rusya donanması. Türkün gücünü gördün inşallah

;D  ;D  ;D

Ne çatlaması, senin dediğin gibi bağımsız Kürt devleti kurulacak gibi, ben karşı çıktım buna ama sen yeter ki Esad gitsin Kürtlerin de devleti kurulsun dedin. Korkak Esad'ın kaçmasıyla, HTŞ gibi teröristin Şam'a girmesiyle Türkün gücüyle ne alakası var. Emevi camisinde namaz kılma vakti geldi mi diyorsun, sen ateist idin ama yine de kılmaya gidebilirsin. Namaz kılarken kelleni almasınlar Araplar, onlar arkadan vurma konusunda dünyanın 1 numarası. Mesajı Paylaş

Ben kürtlerin dünyada sınırlarımız dışında bir yerlerde bir devletleri olmasına öteden beri Türkiye nin menfaatleri gereği gerekli görüyorum burasıda Kuzey Irak olarak normalde görülüyor. Sen şimdi af edersin bokunda boncuk bulmuş gibi sevinip bunla beni sıkıştırmaya kalkma bu forumdakiler 15 yıldır bunu kaç kere duydu zaten benden artık cevap bile vermiyorlar.

Arapların bu vahşi savaş şeklide folklorik bir şeydir sonra taç giyen baş akıllanır normale dönecekler. Bu adamlar bölgedeki diğer devletlere benzer bildiğin biraz dindar bir devlet kuracaklar sonra oda hayatın gereklerine göre evrilecek. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Israil, Şam'daki askeri havaalanları ve muhimmat depolarına büyük bir hava saldırısı yapıyor bir süredir. Mesajı Paylaş

Bende Kürtler konusunda hemen hemen ilk defa fikrimi belirteyim

Tıpkı k.ıraktaki Barzani gibi otonomisi olan fakat merkezi hükümet bağını koparmayan yani bağımsızlık ilan etmeyen fakat Türkiye ile iyi ilişkiler kuran bir yapıda olan Kürt organizasyonlara ve bununla iyi ilişkilere evet derim.

Kürt devleti ister misiniz? Sorusuna cevabım ise hayır olur çünkü bu bizim için ilerde  bu durumumuzun kaşınma ve bize karşı kullanılma durumu var.Bu açıdan sn.putty ile faklı düşünüyorum
Ama k.ıraktaki gibi bir oluşuma evet. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 08 Aralık 2024, 17:10:39
Alıntı yapılan: th3 - 08 Aralık 2024, 16:47:10Esad'ı başta tutamayan Rusya ABD güdümündeki YPG'yi mi ayakta tutacak  :) Absürt ve gerçekleşmeyecek bir temenni. YPG'nin orada tutunması mümkün değil artık. YPG seviciliğini bırakıp biraz gerçeklere dönmek gerek

Kimse Kürtlerin kara kaşına ve kara gözüne aşık değil. Herkes kendi çıkarlarına bakıyor, HTŞ El Kaide dönmesi teröristlere karşı Kürtler ve gerekirse İsrail bile desteklenir, bu teröristlere karşı düşmanımın düşmanıysa o da desteklenir. Bu topraklarda Burkina Faso'lu birisi teröristlere karşı savaşıyor ise o da desteklenir.

HTŞ bölgede Yahudi varlığını kabul etmiyor, bundan dolayı İsrail onları havadan bombalıyor. Çıkarlarlar birleşirse Şii'ler de Yahudileri destekler. Kim olursa olsun yeter ki teröristlere karşı savaşanlar desteklenir, milleti, ırkı farketmez.

Herkes kendi çıkarına bakıyor dediğiniz gibi ve YPG geçici bir süre için kullanılan mayın temizleme hayvanı oldu bu süreçte. Herkesle iş yapmaya çalışıp sonunda herkes tarafından yüzüstü bırakılan/bırakılacak bir terör örgütü. Herhangi bir dini aidiyeti olmayan biri olarak HTŞ'ye gönülden başarılar diliyorum  :) HTŞ israil için de İran milisleri kadar bir tehdit değil. Buffer zone oluşturacaklar gibi görünüyor. Tahminen Lübnan sınırı boyunca bir miktar kuzeye de kayıp Hizbullah üzerinde kontrolü arttıracaklardır. Mesajı Paylaş

Yusuf Akbaba:

Rusya, Suriye'de konuşlu bulunan askeri unsurlarının Suriye'den güvenli bir şekilde çıkışı için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden destek talep etti.

Yusuf Akbaba:

İsrail Şam'da muhaberat (eski Esad rejimi istihbarat teşkilatına) binasını vurdu.

Esad rejimiyle yürüttüğü hangi faaliyetlerin dünya kamuoyu tarafından öğrenilmesini istemedi ve bu saldırıyı yaptı bilmiyoruz.

Sözde rejimin varlığı İsrail için tehditti. Meşru hükümetin unsurlarının eline kritik bilgi, silah ve döküman geçmemesi için İsrail yoğun faaliyet gösteriyor. Mesajı Paylaş

İsrail, Şam ve çevresi, güney Süriye'deki halkın evlerini terketmemesi çağırısında buluyor. Şu anda HTŞ teröristlerine karşı havadan bombalıyor. Irak ise Süriye sınırına zırhlı birliklerini kaydırmaya başlamış teröristlerin sızma harekatına karşı.

Bir yandan iyi oldu, HTŞ ile İsail uğraşsın, eskiden Esad'a karşı savaşıyordu. Aslında zamanında DAEŞ'e karşı koalisiyon oluşturulmuştu, şimdi de herkesin çıkarları birleşti ve HTŞ teröristlerine karşı eski düşmanlar bile birleşebilir. Düşmanımın düşmanı benim dostumdur...
Şam'da hala yangınlar devam ediyor, eskiden Batı Roma İmparatorluğu yıkıldığında da çok sevinmişlerdi. Sonra 10 asırlık karanlık orta çağ devrine girildi. HTŞ barbarları ülkeyi talan ediyorlar, merkez bankasından kamyonetler ile paralar çalınıyor. Ülkenin ekonomisi, sosyalleşmesi kimsenin umrunda değil.

İsrail Golan tepelerinde ilerlemesi devam ediyor.

Mesajı Paylaş

İsrail bu fırsatı kaçırmaz gidebildiği bir sonraki hedefe kadar gider... Mesajı Paylaş

Trump YPG/PKK temsilcisini yemin törenine davet etmişti, ancak SMO operasyonları devam ederse, yemin törenine kadar bir YPG kalmayabilir. Erken konuşmuş olmayayım ama, Şimdiye kadar ABD'nin has  müttefiklik açıklamalarına karşın ABD desteğinden yoksun YPG'nin bu kadar çabuk dağılması, ABD sahip çıksa bile YPGden cacık olmaz kanısı uyandırıyor. ABD de aynı şekilde mi değerlendiriyor acaba? Mesajı Paylaş

Sayın Marmara şimdi yine "git benimle uğraşma" diyeceksiniz ama galiba sıradaki devrilecek lider PUTİN olacak...

Rusya karışmış ; Suriye batağında binlerce tonluk malzeme kaybı  , yüzlerce askerin ölümü , milyarlarca dolar maddi kayıp , stratejik üs ve K.Afrika lojistik limanı elden gitti... Afrika faaliyetleri de aksayacaktır...

Çanlar kimin için çalıyor acaba?    Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz