Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (18%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
53 (53%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (24%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
5 (5%)

Toplam Oy Verenler: 100

Bunların ülkesinde hergün onlarca, yüzlerce masum insan ölüyor. Görünen o ki umurlarında değil.  >:( >:(

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/44224/22397660/1/bu-goruntuler-suriye-den-yeni-geldi.aspx Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İlk Patriotlar Türkiye'de

Türkiye'nin NATO'dan istediği Patriot füze savunma sistemlerini taşıyan ilk gemi, İskenderun Körfezi'ne geldi.

Türkiye'nin Suriye'den gelebilecek olası füze ve uçak saldırısı tehdidine karşı NATO'dan istediği Patriot füze savunma sistemlerini taşıyan ilk gemi, İskenderun Körfezi'ne geldi. Hollanda'dan gönderilen Patriot füze savunma sistemlerini taşıyan gemi, İskenderun Limanı'nın 4 mil açığına demirledi.

8 Ocak'ta Hollanda'dan yola çıkan Cebelitarık bandıralı 18 bin grostonluk Lovise Russ adlı gemi, bugün saat 16.00 sıralarında İskenderun Körfezi'ne giriş yaptı. 174 metre uzunluğundaki Ro-Ro gemisi, römorkörler yardımıyla İskenderun Limak Port Limanı'nın 4 mil açığındaki park alanına çekilerek demirledi.

'Lovise Russ' adlı geminin yarın limana giriş yapıp, öğle saatlerinde de iskeleye yanaşarak yükünü boşaltacağı öğrenildi.
http://www.haberler.com/ilk-patriotlar-turkiye-de-4263173-haberi/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Beklenen Gemiler Türkiye'de
Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sistemlerini taşıyan gemiler İskenderun Limanı'na ulaştı.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle sınır güvenliğini artırmak isteyen Türkiye, geçtiğimiz aylarda NATO'dan patriot füze sistemi talep etmişti. Bu talep de NATO tarafından olumlu değerlendirilmişti.

Türkiye'ye bu bağlamda askeri yardımda bulunan ülkelerden biri olan Almanya'nın patriotları bu sabah itibari ile İskenderun'a ulaştı.

İLK HOLLANDALILARIN GEMİSİ GELDİ

Hollanda hükümeti ve meclisinin daha önce NATO'nun talebi doğrultusunda gönderilmesine karar verdiği, Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırılacak patriot hava savunma sistemlerini taşıyan ve 7 Ocak'ta Hollanda'nın Groningen eyaletindeki Eemshaven Limanı'ndan yola çıkan Cebelitarık bandıralı 18 bin grostonluk "Louise Russ" adlı gemi, dün saat 16.00 sıralarında İskenderun Körfezi'ne giriş yaptı.

GEMİDEN İNDİRİLİYORLAR

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sistemlerinin parçaları, İskenderun Limanı'na demirleyen Suecia Seaways adlı Danimarka bandıralı gemiden indiriliyor.

Almanya'dan yola çıkan, Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği patriot hava savunma sistemlerini taşıyan 24 bin grostonluk 196 metre boyundaki Danimarka bandıralı geminin hangar kapağı açıldı. Liman ve gemi personeli askeri araçları titizlikle liman sahasına indiriyorlar. Limak Port görevlileri ise liman sahasına inen askeri araçların güzergahını belirliyor ve araçlara yön veriyor. İskenderun Körfezi'ne sabah saatlerinde giriş yapan gemi, 8 Ocak tarihinde Almanya'nın Lübeck kenti yakınlarındaki Travemünde Limanı'ndan yola çıkmıştı.

Geminin limana yanaşmasının ardından Almanya'da gemiye yüklenen askeri araçlarla, içerisinde silah teçhizatlarının bulunduğu 130'dan fazla konteynerin indirilmesi esnasında geniş güvenlik önlemleri alınıyor.

ALMAN ASKERLERİ ADANA'DA

Bu arada, patriot füze savunma sistemlerini taşıyan geminin İskenderun Körezi'ne geldiği saatlerde patriotların kurulumunda görev alacak Alman askerleri de İncirlik Hava Üssü'ne indi. Yaklaşık 270 Alman askerinin İncirlik'te bir süre dinlendikten sonra Kahramanmaraş'a gideceği öğrenildi.

YABANCI BASININ İLGİSİ BÜYÜK

Patriot füzelerinin İskenderun limanı'na gelecek olması ile birlikte birçok yerli ve yabancı gazeteci de buraya gelerek bu gelişmeyi canlı vermeye başladılar.

http://www.haberler.com/beklenen-gemiler-turkiye-de-4263582-haberi/ Mesajı Paylaş

Az önce gemileri limanda gösterdiler haberlerde. Muhabir füzenin özelliklerini saydı bir bir. 1000 km menzili var dedi. Uuuuuuuuu dedim.  :o :o
Füzeye bak be! Bunca yıldır savunma sanayine meraklıyım, bilmezdim bu füzesinin bu kadar muhteşem olduğunu!  ;D ;D ;D Mesajı Paylaş

Rusya tahliyeye başladı
Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA
22 Ocak 2013

Rusya tahliyeye başladı
Rusya, Suriye'yi terk etmek isteyen vatandaşlarını tahliye için Lübnan'ın başkenti Beyrut'a iki uçak gönderiyor.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü İrina Rossius, 100 kadar Rus için gönderilecek İL-76 ve YAK-42 tipi uçakların bugün Beyrut'ta olacağını söyledi. Bu ilk tahliyenin sadece Suriye'yi terk etmek istediğini ileten Rus vatandaşlarını kapsadığı vurgulandı. 100 kişilik grubun geçtiğimiz günlerde Halep'te kapatılan konsoloslukta çalışan personel ve yakınlarından oluşabileceği belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/22412092.asp Mesajı Paylaş

Rusya vatandaşlarını tahliye ediyor, Patriotlar yerleştiriliyor, Rus savaş gemileri tatbikat yapıyor...
Bakalım yakınlarda Suriye'ye müdahale için askeri yığınak yapılacak mı? Mesajı Paylaş

Hatay'da Alman askerlerine çuval

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)
22 Ocak 2013

Hatay'da Alman askerlerine çuval
HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Patriot hava savunma sistemlerin sevkıyatında görevli olan ve sivil olarak caddeye yürüyen Alman askerlerin başına çuval geçirme girişiminde bulundu. Tartaklanan askerler kuyumcuya girerek kurtulurken, 30 gösterici gelen polisler tarafından gözaltına alındı.
Olay saat 17.00 sıralarında Þehit Pamir Caddesi'nde meydana geldi. Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemlerin getirildiği Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde malzemelerin sevkinde görev yapan Alman askerler, sivil olarak Þehit Pamir Caddesi'nde yürüyüş yaparken saldırıya uğradı. TGB üyeleri, 1'i kadın 6 askerin başına çuval geçirmek istedi. Askerlerle eylemciler arasında arbede yaşandı. Askerler, hemen cadde üzerindeki kuyumcuya sığınarak kurtulurken eylemcilere de polis müdahale etti. Kısa sürede caddeye gelen çok sayıda çevik kuvvet polisi gösterilerini çembere aldı.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar de olay yerine geldi. Askerler, bir araçla hızla olay yerinden uzaklaştırırken 30 kişi de gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22418481.asp Mesajı Paylaş

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı? Mesajı Paylaş

Niye olmasin ki,ancak hava operasyonu gerceklestirir yerden mudahele edemez.Suriye`nin elinde rus silahlari ve hava savunma sistemleri mevcut  yine 1-2 tankerle ruslar silah gonderir bu sekilde silahlarini da denemis olur. Mesajı Paylaş

Ortada soğuk savaş var zaten. Kiminki daha büyük oyunu dönüyor bölgede bu noktada sıcak çatışmaya çevirmek kendimce büyük riskli olur, kaybımızda çok olur bu durumda. Soğuk savaşa devam yani el altından götürmeler filan sadece biraz daha sabır ve bazı noktalarda el uzatmak yeterlidir esad'ı indirme kuyruk acımız varsa. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz