Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Ölmüş eşek kurttan korkmaz demiş atalarımız.

Türkiye Suriye'yi silahlandırmaya devam etmeli ve YPG'nin üstüne sürmeli. Suriye'ye daha ne yaptırım yapabilir ki Amerika?

Suriye'nin bahanesi de hazır: Ülkemizin sınırları içindeki tüm terör yapılanmalarını yok etmek için mücadele ediyoruz. Son terörist ölene ya da teslim olana kadar devam edeceğiz.

Siz ABD'ye bakmayın. Dünyanın en iyi satıcısıdır. 3 yıl önce Afgan hükümetini nasıl sattı hatırladınız mı? Trilyon dolar gömdüğü Afganistan'ı 2 günde ne var ne yok terkedip gitti. Tüm silahlarını, ekipmanlarını bile yanına almadan kaçtı. İşine gelirse 2 günde YPG'yi satacaktır. Tam saha prese devam edelim yeter. Mesajı Paylaş

Buda bir seçenek sn. Archangel ama Suriyelileri silahlandırıp ABD'nin hamilik yaptığı bir örgütün üzerine salmak yerine Suriyelileri uluslarası alana dahil etmek,meşru göstermek daha mantıklı yoksa batı Suriyelileri şeytanlaştıracaktır.
Buda Suriyelileri daha doğrusu içinizdeki Suriyelileri tekrar ülkelerine göndermek için dezavantaj.

Sn.kdg de fıratın doğusuna geçen smo güçlerimizin gecişteki köprülerinin vurulduğunu,fırat doğusunda kalan birliklerin ise abd hava saldırısı ve YPG güçleri tarafından telef edildiğini söylemişti.

Benim önerim daha öncede belirttiğim gibi TSK+ SMO güçleri kabul ederse HTŞ şeklinde Suriye'nin doğusuna bir harekat düzenlemek.Bizim dahil olduğumuz operasyona ABD karşı askeri operasyon düzenleyemez yani hava saldırısı düzenleyemez bunun yerine sesini yükseltir,ambargo ve yaptırım kozunu oynar en fazla bence bunu göze almalıyız.

İşin özü lafın kısası el arttırmalıyız. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/YEv_YftU3WM?si=071qA3xL8lagmHuE

Dışişleri bakanımız kararlı konuşmuş.İnşallah dediği gibi olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 15 Aralık 2024, 01:41:01Buda bir seçenek sn. Archangel ama Suriyelileri silahlandırıp ABD'nin hamilik yaptığı bir örgütün üzerine salmak yerine Suriyelileri uluslarası alana dahil etmek,meşru göstermek daha mantıklı yoksa batı Suriyelileri şeytanlaştıracaktır.
Buda Suriyelileri daha doğrusu içinizdeki Suriyelileri tekrar ülkelerine göndermek için dezavantaj.

Sn.kdg de fıratın doğusuna geçen smo güçlerimizin gecişteki köprülerinin vurulduğunu,fırat doğusunda kalan birliklerin ise abd hava saldırısı ve YPG güçleri tarafından telef edildiğini söylemişti.

Benim önerim daha öncede belirttiğim gibi TSK+ SMO güçleri kabul ederse HTŞ şeklinde Suriye'nin doğusuna bir harekat düzenlemek.Bizim dahil olduğumuz operasyona ABD karşı askeri operasyon düzenleyemez yani hava saldırısı düzenleyemez bunun yerine sesini yükseltir,ambargo ve yaptırım kozunu oynar en fazla bence bunu göze almalıyız.

İşin özü lafın kısası el arttırmalıyız.

Hakan fidanın son açıklaması ile Türkiyenin süreçte nasıl ilerleyeceği kesinleşti. Ypg kesinlikle suriyede varolamayacak, bu stratejik hedef dendi. Hatta suriyeli veya suriyeli olmayan tüm kadrolarının surşyeyi terk etmesi lazım, ya kendilerini feshederler yada fesh olunurlar(ederiz) dedi. Bunlar çok net, kararlı ve olası aksi gelişmelerde insana hani demiştin diye hesabı sorulacak laflar.

Şuan için ypg ye yeni suriye yönetiminin müdahele edeceğini söyledi. Anladığım şu, bizimkiler ambargo, yaptırım ve baskı gibi tehditler yüzünden bu işi yeni yönetim üzerinden götürecekler. Örgütün ele geçirdiği yerlerdeki ayaklanan aşiret ve halk ikilisine smo/htş saldırıları da eklenince pkknın çekileceği görüşü hakim. Ayrıca bizimkiler abd den kararlı sertlik görse kesinlikle bu şekilde net konuşmazlar, abd ile görüşülürken bile ihalar ile hava harekatları yapıldı demek ki abd belirli yerlere kadar bu sefer bizi zorlamayacak.

Htş lideri dün ypg den başkente gelen heyetle görüşme yapmadı, bugün ypg ve kürtler ayrıdır, ypgnin şehirlerde gösteri bastırma olaylarındaki baskıları sadece araplara değil kürtlere de yapılmaktadır dedi. Bu da pkknın suriyede kısa veya uzun vadede asla barınamayacağının net göstergesi.

Tabi bir de rus üsleri meselesi var. Ruslar gün boyu suriyeden libyadaki hafter kısmına seferler düzenledi. Bence yeni suriye yönetimi ruslara üsler için izin verirse abd bize rağmen kesinlikle pkkyı ezdirmeyecek ve şam a karşı elinde koz olarak tutacak. Ruslar çekip giderse belirli kazanımlar karşılığı ypgnin tasfiyesine ve diğer oluşumların hükümet içerisinde erimesine izin verebilirler.

Mesajı Paylaş

ABD'nin Suriye'de IŞİD bittikten sonra 2 hedefi kalmıştı

1- İran'ın Irak ve Suriye üzerinden İsrail'e kadar uzanan bir hat kurmasını engellemek
2- ABD YPG'yi IŞİD'e karşı kullanıp sonra sattı dedirtmemek.

Esad'ın devrilmesiyle 1. Mesele ortadan kalktı. Biden iktidarı için 2. Mesele hala önemli, Obama zamanından gelen ilişkiler sebebiyle. Ancak Trump o kadar önemsemiyor. 2019da kuzey taraftan çıktı zaten.

Muhtemelen şu an Biden ve Blinken kendileri bastayken Türkiye Fırat'ın doğusuna gecmesin diye uğraşıyorlar. Türkiyedekiler de nasıl olsa Trump gelince hallederiz diye çok zorlamiyorlar.  Tabi bu arada Türkiye hiç bir şey yapmasa bile rakka ve zor gibi yerlerde Arap nüfus sdf gitsin yeni yönetim buraya da gelsin diye onları kovabilir. Mesajı Paylaş

🚨Suriye Milli Ordusu, Rakka Operasyonu için çok sayıda birliği cephe hattına sevk ediyor.

https://x.com/ConflictTR/status/1868306886203703303

https://x.com/savunma_trhaber/status/1868325156084408616

Yakında fırtına kopar. Türkiye gerek istihbarat, gerek hava desteği ile PYD'nin yok edilmesi için her türlü desteği sağlamalı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Karga - 15 Aralık 2024, 10:32:04ABD'nin Suriye'de IŞİD bittikten sonra 2 hedefi kalmıştı

1- İran'ın Irak ve Suriye üzerinden İsrail'e kadar uzanan bir hat kurmasını engellemek
2- ABD YPG'yi IŞİD'e karşı kullanıp sonra sattı dedirtmemek.

Esad'ın devrilmesiyle 1. Mesele ortadan kalktı. Biden iktidarı için 2. Mesele hala önemli, Obama zamanından gelen ilişkiler sebebiyle. Ancak Trump o kadar önemsemiyor. 2019da kuzey taraftan çıktı zaten.

Muhtemelen şu an Biden ve Blinken kendileri bastayken Türkiye Fırat'ın doğusuna gecmesin diye uğraşıyorlar. Türkiyedekiler de nasıl olsa Trump gelince hallederiz diye çok zorlamiyorlar.  Tabi bu arada Türkiye hiç bir şey yapmasa bile rakka ve zor gibi yerlerde Arap nüfus sdf gitsin yeni yönetim buraya da gelsin diye onları kovabilir.

Trump gelene kadar bizimkiler bizimkiler çok bir şey yapmak istemiyor bu çok net. Trump'ı bir görelim, ona göre pozisyon alacağız.

Öte yandan SMO ile YPG'yi tamamen olmasa da ciddi anlamda etkisizleştirmek mümkün. YPG'nin artık bir varlık amacı kalmadı. IŞİD ile mücadele falan fasa fiso. Türkiye'nin 2016 ve 2018'deki operasyonlarıyla IŞİD büyük oranda yok edildi ve küçük bir grup haricinde etkisi kalmadı. YPG'nin amacı devlet kuramazsa ki çok zor bu durum, tıpkı Irak'ta olduğu gibi Kuzey Suriye Bölgesel Kürt Yönetimi adı altında özerk hale gelmek. Türkiye'de sonuna kadar buna engel olma hedefinde. Irak'ta 33 yıl önce bir oldu-bitti yaptınız ama bugün buna izin verilmeyecek duruşuna sahip. Mesajı Paylaş

Kürt nüfusun çoğunluk olduğu bölgeler Afrin, Aynel Arap, Kamışlı ve çevresi olmak üzere 3 ayrı cep ve birbirinden kopuk bunlar Toplasanız Suriyenin yüzde 7 si 8 i yapar yüzölçümü olarak. Burada pkkcılar dışında onların sindirdiği muhafazakar Kürtler ve Barzanici Kürtler var. Türkiye pkkcı organizasyonu tamamen yok etmek istiyor. Diğer gruplara bu 3 cepte özerklik verilmesine Türkiyenin karışacağını sanmıyorum. Mesajı Paylaş

SON DAKİKA — Donald Trump:

🚨TÜRKİYE BÜYÜK GÜÇ
🚨ERDOĞAN ÇOK AKILLI VE ÇETİN BİR ADAM
🚨ERDOĞAN İLE ÇOK İYİ ANLAŞIYORUM
🚨SURİYE'DE İŞİN ARKASINDAKİ GÜÇ TÜRKİYE
🚨ERDOĞAN ÇOK GÜÇLÜ ORDU İNŞA ETTİ
🚨SURİYE'DE ASKERLERİMİZİN ÖLDÜRÜLMESİNİ İSTEMİYORUM

•Türkiye büyük bir güç ve Erdoğan, benim çok iyi anlaştığım biri,

•Erdoğan'ın çok güçlü bir askeri gücü var ve bu ordu savaşlarla yıpranmamış. Savaşlarla ve diğer şeylerle tükenmemiş.

•Erdoğan çok güçlü, etkili bir ordu inşa etti.

•5 milyon kişilik bir orduyla 250.000 kişilik bir ordu arasında, arada 5000 askerimiz vardı. Generale sordum, "Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye. O da, "Hemen yok edilirler," dedi. Ve onları oradan çıkardım, bu yüzden çok eleştiri aldım.

•Ama ne oldu? Hiçbir şey. Hiçbir şey olmadı. Birçok hayat kurtardım. Şimdi 900 askerimiz var, bazılarını geri gönderdiler, ama 900. Şimdi taraflardan biri neredeyse tamamen yok edildi.

•Ama diğer tarafın kim olduğunu kimse bilmiyor, ben biliyorum, o Türkiye.

•Evet, Türkiye işin arkasındaki güç. Erdoğan çok akıllı bir adam. Türkiye bunu binlerce yıldır istiyordu ve o aldı.

•Askerlerimizin öldürülmesini istemem. Zaten artık olmaz diye düşünüyorum çünkü bir taraf yok edildi.

https://x.com/yunuspaksoy/status/1868710334040523032 Mesajı Paylaş

Binlerce yıldır istiyordu ne demek ya..

1. Dünya savaşının sonuna kadar bizdeydi zaten..

Orijinal basin toplantısı izledim adamın herhangi bir konuda her zaman söylediği iki şey var:

1. Hiç böyle birşey görmedim
2. Kimse böyle bir şey görmedi..

Adam aynı basin toplantısında Ukrayna toprağı dümdüz olduğu için kurşunları ancak insan bedenleri durduruyor ondan çok insan ölüyor dedi..

Ağa sırrı ne ise bize de şöyle bizde aynı mertebeye ulaşalım :)

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz