Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Alıntı yapılan: Gökbörü - 16 Aralık 2024, 22:19:30Binlerce yıldır istiyordu ne demek ya..

1. Dünya savaşının sonuna kadar bizdeydi zaten..

Orijinal basin toplantısı izledim adamın herhangi bir konuda her zaman söylediği iki şey var:

1. Hiç böyle birşey görmedim
2. Kimse böyle bir şey görmedi..

Adam aynı basin toplantısında Ukrayna toprağı dümdüz olduğu için kurşunları ancak insan bedenleri durduruyor ondan çok insan ölüyor dedi..

Ağa sırrı ne ise bize de şöyle bizde aynı mertebeye ulaşalım :)

Trump'ın konuşma tarzı bu. Buna zaten 2017-2021 arası alışmış olmamız lazım.

Bin yıldır istiyor dediği bir mübalağa. Türkiye'nin Esad'ı uzun zamandır devirmek istediğini kastediyor.

Daha önce de Türklerle Kürtler yüzyıllardır savaşıyor demişti. Yine onlar (Kürtler) bizimle Normandiya çıkarmasına katılmadılar, sürekli onları destekleyecek değiliz dedi.

Trump'ın konuşma şekli bu. Abartarak konuşmayı seven bir yapısı var. Abartıp dikkat çekmeyi seviyor. Mesajı Paylaş

Çeşit çeşit MAM mühimmat üretiyoruz son bir kere daha bir geliştirme yapmamız şart.
Şöyle olacak mühimmat;
Flir yada SAR radar birden çok hedefi seçilecek mesela 6 hedef ve 6 mühimmat salınacak aynı anda tüm hedefleri vuracak. Bu JDAM ın yapabildiği bir iş haliyle duran hedeflerde INS güdüm ile bu kolayca yapılabilir. Konvoy gibi hareketli hedefler içinde bu çok daha zor ama çalışmak lazım. Bunun içinde INS + IIR güdüm ve hareketli hedefin tahmin algoritması gerekiyor. IIR sensör INS ve bu tahmini buluşma hesabı ile hedefe terminal mesafede ortadaki hareketi ayırt edip vuracak. Böyle tek tek hedef vurma işi siha için kolay olmuyor hedefler kaçışıyor sürpriz etkisi toplu yakalama etkisi azalıyor ilk atıştan sonra bu yüzden tüm mühimmatları toplu salmak gerek. Lazer yani SAL güdüm yerine INS güdüm çalışılmalı.

Şu da yapılabilir yine sal güdüm olsun yani lazer güdüm olsun ve bir nokta referans olarak işaretlensin sal güdümlü bombalar bu referans noktaya göre kendi sapmalarını yaparak hedefe yönelsin lazerin merkezine değil. SAL güdümün prensibine donanım olarak pek uymayabilir bu şaşırtmacalı atış şekli bu yüzden IIR sensörler ile SAL güdüm filan olabilir. Yani SAL güdümde mühimmatın lazer işaretlemenin 10 metre bu yanındaki hedefe gitmesi sağlanmalı

Velhasıl ekonomik şekilde çoklu hedefe aynı anda atış yapma başarılmalı yeni mam mühimmatlarda bu sabit hedefe kolay iş ama konvoyada toplu atış başarılmalı Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 17 Aralık 2024, 22:07:34Çeşit çeşit MAM mühimmat üretiyoruz son bir kere daha bir geliştirme yapmamız şart.
Şöyle olacak mühimmat;
Flir yada SAR radar birden çok hedefi seçilecek mesela 6 hedef ve 6 mühimmat salınacak aynı anda tüm hedefleri vuracak. Bu JDAM ın yapabildiği bir iş haliyle duran hedeflerde INS güdüm ile bu kolayca yapılabilir. Konvoy gibi hareketli hedefler içinde bu çok daha zor ama çalışmak lazım. Bunun içinde INS + IIR güdüm ve hareketli hedefin tahmin algoritması gerekiyor. IIR sensör INS ve bu tahmini buluşma hesabı ile hedefe terminal mesafede ortadaki hareketi ayırt edip vuracak. Böyle tek tek hedef vurma işi siha için kolay olmuyor hedefler kaçışıyor sürpriz etkisi toplu yakalama etkisi azalıyor ilk atıştan sonra bu yüzden tüm mühimmatları toplu salmak gerek. Lazer yani SAL güdüm yerine INS güdüm çalışılmalı.

Şu da yapılabilir yine sal güdüm olsun yani lazer güdüm olsun ve bir nokta referans olarak işaretlensin sal güdümlü bombalar bu referans noktaya göre kendi sapmalarını yaparak hedefe yönelsin lazerin merkezine değil. SAL güdümün prensibine donanım olarak pek uymayabilir bu şaşırtmacalı atış şekli bu yüzden IIR sensörler ile SAL güdüm filan olabilir. Yani SAL güdümde mühimmatın lazer işaretlemenin 10 metre bu yanındaki hedefe gitmesi sağlanmalı

Velhasıl ekonomik şekilde çoklu hedefe aynı anda atış yapma başarılmalı yeni mam mühimmatlarda

Yapılabilir aslında, termal kamera kilitlediği hedef dışındaki hedeflerin tanımlamasını ve konum yenilemesini, kilitlediği hedef bilgilerini referans alarak yapabilir. Hareketli toplu hedeflerde başarı oranı düşse de, başarılı bir yazılım ile gerekli yüksek etkinlik bence sağlanabilir. Mesajı Paylaş

ben merak ediyorum SAL güdüm de lazer işaretlemenin merkezine giden mühimmat o orjinin aşırı değilse de lazer işaretlemeyi orjin kabul ederek mesela 30 m ötesine istenen kordinata sapması sağlanabilir mi. Bu olursa sadece yazılım ile bu başarılabilir. Ama benim bildiğim SAL güdüm ile bu çok zor olabilir gibime geliyor.

Bunu INS ile yapmaya kalksak el kadar bombaya fiber optik ataletsel navigasyon sistemi filanmı koymak gerekir aşırı gibi yani. Daha ucuz ins ler ile de olurmu acaba. Birde yaptığın bomba hareketli hedefi de sabit hedefide vurmalı iki çeşitte bomba olmaz yani sadece INS yapalım dense hareketli hedefe farklı bomba gerekir iyi olmaz.

Öyle bir bomba yapmalı ki hem ucuz olacak hem hareketli hem sabit hedefe nokta atış kabiliyeti olacak hem de bu hedeflere çokluda atış yapılabilecek ve bu işleri tek mühimmat tipi ile yapacak.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Onun yerine

Balistik füzelerdeki mırv yani çoklu başlık teknolojisi uygulansa,mesela bu başlıklar laçin gibi serbest düşümlü ıır başlıklı olsa veya ins,gps'li olsa çoklu hedefleri vurmak açısından başarılı olmaz mı?

Veyahut

Aslında bir diğer yol sdb tarzı mühimmatları Akıncıdan çoklu salan ile taşıyıp yollamak burda Murad radarı ve Aslelflır500 veya600 gibi sistemlere çok iş düşüyor.hedefin kordinatını belirlemek için Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz