Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Daha önce de demiştim. Yurtta sulh cihanda sulh, sözü yanlış anlaşıldı veya bir şekilde mecbur kılındı. Cüneyt Özdemir hayranı sayılmam ama bu video hoşuma gitti. Aynen dediklerimi söylüyor. Adamlar kapına dayanmış, sen birilerine bir şey beğendirmeye çalışıyorsun. Ya taraf olursun ya bertaraf olursun. Öyle ben ortada davranayım yok. Tarihin seni çağırıyor. Ülkenin bekası için bunu yapacaksın başka yolu yok.

https://x.com/HennaSanem/status/1871183731559657838 Mesajı Paylaş

Suriye olayları çok net şekilde göstermiştir ki bu kadar farklı etnik grupların olduğu bir ortamda hoşgörü üzerine politikalar gerekliymiş. Daha da önemlisi Batı'nın aşırılık üzerinden bölme politikalarına karşı en doğru politika buymuş. En güzeli de bunu Siyasal İslam'ın anlamış olmasıdır. Yılbaşı ağacı yakıldı Suriye'de dün. Tekrardan konulacağını söylendi. Farklılıkların aslında zenginlik olduğunu anlamaları belki on yıllarca yıl sürdü ama sonunda anlamış görünüyorlar. Ben kendi coğrafyamda hristiyan kardeşimin geleneklerinden utanmam, onunla paylaşırım bu mutlu günü. Beni daha az müslüman yapmaz, tam tersi sevgi ve saygı ikliminin yeşermesine sebep olur.

Bu kucaklayıcı politikanın zaten devlet ortamında vuku bulmuş hali seküler devlet yapısıdır. Seküler devlet bireyleri din ve ırk göz etmeksizin eşit görür ve birisinin inanış biçimini devletin yönetim biçimi yapmaz. Akıl ve mantık ile yönetimi sağlar. Atam'ı bir kere daha anmadan geçemeyeceğim. Adam öyle bir sistem seçmiş ki Batı'nın ayrıştırma ve radikalleştirmelerine rağmen ülkeyi yegane ayakta tutabilecek sistemmiş.

Mesajı Paylaş

Bu olayların başından beri şüpheci davranıyordum. Kimin bu işi yaptığı, organize ettiğini anlayamamıştım. Türkiye'nin parmağı olduğunu biliyorduk ama emin de olamıyordum kendimce. Son günlerde artan Türkiye etkisi Suriye'deki en büyük aktörün Türkiye olduğunu yavaş yavaş gösteriyor. Son 1 haftadır olanlar gerçekten takdir edilesi. Ben yönetimde Türkmenleri görmek isterdim ama Türkmenler oldu mu neden Kürtler yok denecekti.

https://x.com/ogzhn_uyg/status/1871473187365814559

Bu son halka. MEB alanları paylaşımı yapılacakmış. Bu benim için en önemli gösterge olacak.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 24 Aralık 2024, 12:08:50Bu olayların başından beri şüpheci davranıyordum. Kimin bu işi yaptığı, organize ettiğini anlayamamıştım. Türkiye'nin parmağı olduğunu biliyorduk ama emin de olamıyordum kendimce. Son günlerde artan Türkiye etkisi Suriye'deki en büyük aktörün Türkiye olduğunu yavaş yavaş gösteriyor. Son 1 haftadır olanlar gerçekten takdir edilesi. Ben yönetimde Türkmenleri görmek isterdim ama Türkmenler oldu mu neden Kürtler yok denecekti.

https://x.com/ogzhn_uyg/status/1871473187365814559

Bu son halka. MEB alanları paylaşımı yapılacakmış. Bu benim için en önemli gösterge olacak.

Türkmenlerin yönetimde olması  tabi hakları. Bu bizim önceliğimiz olmalı. Türkmenler SMO'nun ana güçlerinden, Kürtler gibi bölücü davranmadılar. Kürtler de üniter yapıdan yana bir siyasi oluşum gösterdilerse onlar içindeki bu oluşumun da desteklenmesi lazım. Mesajı Paylaş

Suriye de milli ordu çalışmaları başlamış 300 bin kişilik bir ordu düşünülüyormuş. Türkiye ile işbirliği çok önemliymiş.

Bu süreci çok merak ediyorum nasıl ilerleyecek. Benim tahminim Türkiye bu işi üstlenince Ortadoğu da Mısır da dahil hiç alışılmadık profesyonel bir askeri güç ortaya çıkacaktır. İsrail in kurulduğu günden beri ilk defa ciddi bir askeri tehdit ile karşı karşıya kalabilir. Golan tepeleri ve yakın zamandaki zorba işgaller görüşmelerde Suriye lehinde uzlaşılmak durumunda kalacaktır.

Hava savunma projelerimiz ilk etapta sahaya sürülecektir. Radarlar elektronik harp sistemleri komuta kontrol sistemleri ve ağ merkezli haberleşme sistemleri Suriye ordusuna sağlanacaktır. Bizim komando birlikleri gibi profesyonel piyade birlikleri oluşturulacaktır. Mekanize birlikler yeniden düzenlenecektir. Görüş ötesi mühimmatlar modern mühimmatlar sağlanacaktır. İha kabiliyeti sağlanacaktır

Burada mutlak tedarikçi olmamızı engelleyen tamamlanmamış projelerimiz var maalesef
Tank motoru olmadığı için Suriye'ye tank sağlayamayacağız. 
Helikopter motorumuz tamamlansa silahlı silahsız helikopterlerimizi yollayabiliriz
Uçak motorumuz olsaydı Hürjet ile ilk etapta bir hava gücü sağlanabilirdi.

General Electric F404 muadili bir motorumuz olsa çok işimize yarardı bu dönemde. TF10000 umut veriyor ama motor işini kısa sürede yetiştirmenin yolu yok gibi

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Putty videolar kulanılamıyor Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz