Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

The Economist imiş kaynak. Onda da Colani'nin ağzından değil başka bir yetkili diyor.

Colani'nin ilk kimi ziyaret edecekse oradan anlarız durumu. Arabistan ve Türkiye'yi ziyaret edeceğim demiş. Arabistan daha yeni Filistin'in kurulmasına gerek kalmadan İsrail ile normalleşmeyi kabul etti. Dün Amerika'ya 600 milyar dolar yatırımı kabul etti. Bunlara güvenirseler ülkeleri paramparça olur. Yazık kere yazık. Mesajı Paylaş

Parayı Suudiler verecek yapılandırmayı Türkler yapacak bu kadar basit. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

http://t24.com.tr/yazarlar/cansu-camlibel/murat-yetkin-suriye-deki-uc-dis-guc-turkiye-israil-ve-abd-hts-ye-sartli-kredi-acti,47980

Burada Murat Yetkin Ortadoğu ve son yüzyılı aynı şekil Suriye olayı ilgili değerlendirmeleri var ve ilginç bilgiler veriyor okumanızı tavsiye ederim

Gelelim paylaştığım linkin doğruluğuna

Bende araştırdım bulamadım

Ama burda Murat Yetkinde deyinmiş

Suriye Muhalifleri destekleme konusunda Türkiye,Suriye,Katar ve ABD'nin ortak hareket ettiğine

Muhtemelen ya Suud'lardır yada Katar'dır.Kokusu ortaya çıkar Mesajı Paylaş

sdg hala Fırat'ın batısında mı?
Mesajı Paylaş

Alıntı YapSuriye Rusya nin Tartus limani anlasmasini iptal etti.

Mesajı Paylaş

Gözümüzden kaçmasın bu toplantıyı belirtmiştim Mesajı Paylaş

Geçmişten bugüne davet edilmediğimiz masaları şöyle bir düşünüyorum da,ne kadar büyük lokmaymışız,bir türlü yiyemediler diyorum.
 Bir Eastmed vardı sahi ne oldu o? Ziyafet masasıydı,zehir mi oldu? Kürt koridoru vardı kuzeyden,vaz gectik güneyden olsun,o da mı olmadı,yönler karıştı iyice bende."Maazallah Kızıl Ordu var" demisti Demirel,ne oldu sarardı mı o ordu? Daha durun Zengezur'u da açacak bu ülke.Abd "ol" dedi mi olurdu Ortadoğu'da değil mi? öyle derlerdi.Elimizde öyle bir çomak var ki,soktugumuz delikten hayır gelmedi bir daha.
 Zamanı iyi okuyalım,öyle tahlil edelim,kim vardı yanımızda doğru düzgün bu zaman akarken? O kadar rahatım ki,bildiginiz cahil rahatlığı,arkama yaslandım seyrediyorum kurulan masaları,takma dişlileri... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 25 Ocak 2025, 13:03:59Bizim ülkenin de bulunduğu coğrafyada kökleri çok geçmiş zamanlardan gelen birkaç kadim uygarlık vardır, bunlara "rağmen" bir düzenleme, sosyalojik ve  coğrafi şekillendirme zor yapılır, yapılsa bile ömrü ateşböceklerinin ömrü kadar kısa olur.
Bu uygarlıklardan biri persler diğeri ruslar ve sonuncusu türklerdir. Bu uygarlıkların ihtiyaç menfaat ve isteklerine tamamen zıt girişimler er ya da geç dağılmaya mahkumdur, bu planları yapanlar da tarih boyunca bakıldığında her seferinde hayal kırıklığına uğramıştır. Bu coğrafyada ancak bu uygarlıkların bir çeşit onayı, veya işbirliği ya da en fazlası göz yumması ile radikal değişimler olabilir.Sonuçta isteyen istediği masayı kurabilir de...
Mesajı Paylaş

Şam'da Süriye yeni hükumeti Rus delegesi ile görüşmesi sona ermiş. Süriye tazminat istemiş deniz ve hava üssü karşılığında, Rus tarafı da olumlu cevap vermiş. Yani, üs karşılığında para istemiş.

Değişen bir şey yok, Süriye'de Rus varlığı devam edecek, üslerini terk etmeyecekler.  PKK/PYD karşısında savaşmak için destek isteyecekler, malum onların arkasında batı var. Envanterinde çeşitli Sovyet/Rus yapımı yüzlerce tank, ZMA, farklı silahlar var, onların yedek parçası ve tamiratı için yardım,  yeni silah yardımı da sağlayacaktır Rus tarafı. Bir nevi üs karşılığında maddi ve silah envanteri açısından müttefik olacaklar kendi çıkarları için. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 29 Ocak 2025, 12:45:02Şam'da Süriye yeni hükumeti Rus delegesi ile görüşmesi sona ermiş. Süriye tazminat istemiş deniz ve hava üssü karşılığında, Rus tarafı da olumlu cevap vermiş. Yani, üs karşılığında para istemiş.

Değişen bir şey yok, Süriye'de Rus varlığı devam edecek, üslerini terk etmeyecekler.  PKK/PYD karşısında savaşmak için destek isteyecekler, malum onların arkasında batı var. Envanterinde çeşitli Sovyet/Rus yapımı yüzlerce tank, ZMA, farklı silahlar var, onların yedek parçası ve tamiratı için yardım,  yeni silah yardımı da sağlayacaktır Rus tarafı. Bir nevi üs karşılığında maddi ve silah envanteri açısından müttefik olacaklar kendi çıkarları için.

Hava üslerinden savaş uçaklarıyla , Mİ-8'lerle varil bombalarıyla halkı bombalayacaklar sonra tazminat karşılığında üs-Rus askeri orada kalacak öyle mi?
İlginçmiş...
Esad'ı da bize verin demişler midir üs karşılığında? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz