Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Başka sansı mı var?
Bir taraftan İsrail topraklarını işgal etmiş Golan tepeleri hariç, diğer taraftan PYD'ye  karşı savaşacaklar. Ülke harabeye dönmüş, petrol yataklarının bir kısmı Kürtlerin elinde. Batı Marşal yardımı gibi para akıtmayacağına göre elinde ne varsa ondan suyunu sıkmaya çalışıyorlar.

ABD Japonya'ya atom bombası bile atmış ama sonra müttefik oldular, Rus - Süriye ilişkileri onların karşısında bal gibidir. Duygusallık, romantizm ile ülke yönetilmez. Mesajı Paylaş

Soru!

Rus'larla müttefiklik yapmak İsrail'in ekstradan işgal ettiği yerlerden çıkmasını sağlar mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Alp - 29 Ocak 2025, 16:14:45Soru!

Rus'larla müttefiklik yapmak İsrail'in ekstradan işgal ettiği yerlerden çıkmasını sağlar mı?

Sağlamaz. Ancak eldekinin de kaybını azaltmaya fayda sağlayabilir. Gerçi Esad'a fayda sağlayamadı. İsrail'e sınırsız destek sağlayan ABD, aynı zamanda yeni Suriye yönetiminin çatışmakta olduğu PYD'ye de destek sağlıyor.

Dengeyi korumak için bir adım. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya şu taraf bu taraf diye seçtiği daha iyi adamlar yok onların desteği Suriye devleti mevcut rejimineydi bunu anlamak lazım. Rejimin değişmesi Suriye nin kendi iç meselesi oldu bitti buradan Rusya ya düşmanlık üretmeye gerek yok mevcut rejim açısından. Devletin muhatabı devlettir tahta kim geçtiyse artık yeni muhatabı oldur. Sonuçta bu Rusya da İsrail ile ve Kürtler ilede meselesi var yani mevcut yeni rejimle ortak paydası var. Kabul etmesi zor tabi acılar çekilmiş ama savaşın gerçeği budur. Suriye de rejim değişti tamam yeni rejim Rusya ile yine ilişki kurabilir. Yeni idarenin mideleri kaldırırsa yani ahlaki bir zemini var. Rusya yı kovup Kürtleri İsrail'i destekleyen ABD yemi meydanı bıraksınlar tamamen o daha da saçma bence

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Eğer ki Türkiye bu Suriye'de yönetim değişikliğinin ana mimarı olup Rusya'yı tekrar Suriye'ye sokarsa yazıklar olsun...Daha da birşey demiyorum...

Benim teorime göre Türkiye; Rusları bir daha Suriye'ye sokmamak kaydıyla  PYD'nin ortadan kaldırılması karşılığında bu rejim değişikliği için Batı'dan yeşil ışık aldı...

Kazanan: 70 senelik en büyük düşmanını parçalayan İsrail , Ortadoğu'daki tek donanma üssünden ezeli düşmanı Rusya'yı defeden ABD , Kendi yanlışlarıyla hiç yoktan PYD oluşumunu kucağında bulan ama sonunda PYD'yi kovacak olan ve Suriye'yi yeniden imardan pay alacak  Türkiye...

Kaybeden: Rusya , İran-Şiilik , Filistinliler. Mesajı Paylaş

Esad zamanındada İsrail hertürlü operasyonu yapıyordu,havadan bombalıyordu,Suriye ve şam'ı hiç İsrail uçağının karşısına hümeyim'den kalkan bir Rus uçağı çıkmış mı?

-Yo Hayır

Aynı şekil Rus birlikleri ile birlikte devriye atan PYD birlikleri vardı

Yani PYD için Rusya şu an ki Suriye hükümetine yardım etmez

Aynı şekilde Şu anki Suriye Hükümeti Pyd'ye karışmaz Mesajı Paylaş

Zengezur meselesi çözülene kadar çok adamları daraltmayalım diye diyorum. Sonuçta Suriye adamların umrunda değildir zaten ama Akdeniz'de başka limanları kalmayacak adamların bunu kenara yazarlar Zengezur'da hesabı keserler mazallah Bakü ye girerler kuzeyden.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Orada herkes için kritik nokta Abd askerinin varlığıdır, abd askerini çekerse kimse Rusya'yı istemez, çekmezse Şam yönetimi de kalsın ister.En başından beri bu denge tahtasında oynuyor herkes.Rusya uslu uslu duracaksa kürtlere falan yol açıp iş peşinde koşmayacaksa orada bir limanı olsun zararı yok bize.Aksi durumda yine Ruslarla papaz oluruz her şey başa sarar,kimseye yaramaz.Biraz geniş düşünelim,yarın Akdeniz karışırsa ki mutlaka karışacak Rus varlığı yine orada da işimize gelebilir.Akdeniz meselesi bizi ötelemeden sulh içinde halledilecekse ve Abd Suriye'den çıkıp bir daha karışmayacaksa Rusya'da gitsin isterim.Her şey istediğimiz gibi olursa bizde durmayız ne yapacağız 50 bine dayandı orada ordu.Bir büyük üs anlaşması yapar çıkarız yani,o olmazsa bizde çıkmayız göreceksiniz. Mesajı Paylaş

Osman Pamukoğlu ısrarla yeni bir ordu kurup ismini 6. Ordu koymalıyız diyor

Mesajı Paylaş

Tarihte 6.ordular pek de başarılı olamamıştır.

Osmanlı 6.ordusu Irak cephesinde İngilizlere karşı dayanmaya çalıştı ama teknolojik ve sayısal üstünlük karşısında varlık gösteremedi.

Alman 6.ordusu Stalingrad muharebesinde tamamen yok oldu, milyon askerden ölenleri çok fazla idi kışın donarak öldüler, 91 bin askeri esir düştü. Stalin öldükten sonra sadece 6 bin askeri evine geri dönmüştür. Milyon askerden 6 bini canlı kurtulması, denizin damlası. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz