Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Alıntı yapılan: DelKu - 29 Ocak 2025, 19:20:07Osman Pamukoğlu ısrarla yeni bir ordu kurup ismini 6. Ordu koymalıyız diyor

Bunu izlemiştim sn. Delku söylencek çok şey varda neyse..

Askerlik sistemi mahfolduktan sonra
6.Ordu,Garb ordusu,Şark Ordusu adını ne koyarsan koy birşeyi değiştirmez.. Mesajı Paylaş

suriyede abd varsa ona karşı rusya nın da olması bizim için daha iyidir. zamanla bu anlaşmanın suriye ye ve bize ne artıları/eksileri olacak görücez. Mesajı Paylaş

https://x.com/RashaAlAqeedi/status/1884641862654251047

Suudilere yapacakmış ilk ziyareti. Benim için anlamlıydı bize yapılması. Daha karamsar bir hal aldım maalesef bu meselede. Suriye'de ardı ardına anasayal değişiklikler ile İslam devleti haline geliyor olması benim için yeterli bir done oldu. Müfredatta birçok şey İslam devleti şeklinde değiştiriliyor.

Kimse yazmadı ama Trump, askerleri çekeceğini İsrail hükümetine haber vermiş. Bunda İsrail ile normalleşme şartı getirdikleri söyleniyor.

Vallahi durum karışık. Umarım bu saçma coğrafyadan petrol ve doğalgaz pazarını en azından Batılılara kaptırmayız.  Mesajı Paylaş

Komünizme karşı yeşil kuşak , Şii'liğe karşı Sünni kuşak...

Tarih sadece tekerrürden ibaret...Hep aynı senaryo... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 30 Ocak 2025, 11:09:40Komünizme karşı yeşil kuşak , Şii'liğe karşı Sünni kuşak...

Tarih sadece tekerrürden ibaret...Hep aynı senaryo...

Ve lütfen Amerikan çizgisinden de çıkmıyoruz. Onu da altını çizelim. Bunun yüzünden Washington bizim kulaklarımızı çeke çeke kulaklarınızın uzunluğu eşeklerinkine döndü. Mesajı Paylaş

Ben 6. ordu meselesine takıldım. 5. ordumuz var mı ki 6. orduyu kuruyoruz? Mesajı Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'a geçmesinin ardından Suriye'de olanüstü gelişmeler yaşanmaya başladı. CENTCOM desteği ile son güne kadar PKK/YPG'ye destek veren Amerikan askerleri Suriye'deki üslerini tek tek boşaltıyor.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu'nun başarılı operasyonları ile Fırat'ın doğusunda köşeye sıkışan PKK/YPG'ye bir darbe de ABD'den geldi.

ABD RAKKA'DAN ÇEKİLİYOR

Trump'ın göreve gelmesiyle birlikte ABD'nin Suriye politikası topyekün değişti. Suriye'deki Amerika postalını çekmeye hazırlanan ABD, Deyrizor ve Haseke'den sonra Rakka'daki üssünü de boşaltmaya başladı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre Fırat Köprüsü yakınındaki ABD üssünün tahliye edildiği bildirildi. Aktarılan haberde iki helikopterin üsse inerek askerleri tahliye ettiği belirtildi.

HASEKE VE DEYRİZOR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere terör örgütü PKK/YPG'ye yıllarca destek veren Amerikan askerleri Haseke ve Deyrizor'daki üsleri de tahliye etmişti.

Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Haseke ilinde ABD'nin terör örgütüne tahsis ettiği ilde bulunan silahlar ve askeri malzemeler Irak'a sevk sevk edilmişti.

Irak'tan Haseke'ye getirilen boş tırlar ABD üssüne ulaştıktan sonra dolu biçimde yola çıkmış, yerel kaynaklar çok sayıda askeri aracın Irak'a sevk edildiğini doğrulamıştı.

Haseke'nin yanı sıra ABD Deyrizor'daki Koniko Gaz Sahası üssünden de çekilmişti. Amerikan askerleri Deyrizor'daki Koniko Gaz Sahası üssünde bulunan tüm ekipmanları Haseke üssünde olduğu gibi Irak'a sevk etmişti.

ABD KARARINI TEL AVIV'E BİLDİRMİŞTİ

Öte yandan düzey ABD yetkililerin, Başkan Donald Trump'ın şu anda Suriye'de bulunan binlerce Amerikan askerini geri çekmek istediğini İsrail'e bildirdiği iddia edilmişti.

İsrail devlet televizyonu Kann'ın iddiasına göre üst düzey ABD yetkilileri, Trump'ın şu anda Suriye'de bulunan binlerce Amerikan askerini geri çekmek istediğini Tel Aviv'e bildirdi.

Trump'ın Suriye'deki askerlerini geri çekme ihtimalinin İsrail'de endişe ve kaygıya yol açtığı ifade edildi.

ABD askerlerinin geri çekilmesinin Suriye'deki terör örgütü PKK/YPG'yi de etkileyeceği vurgulandı.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ASKERİ VARLIĞI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye'de bulunan ABD asker sayısının, uzun zamandır açıklanan 900 rakamı yerine yaklaşık 2 bin olduğunu öğrendiklerini duyurdu.

Son haftalarda Suriye üzerine önemli bir ilgi olması nedeniyle ABD asker sayısı bilgisine baktıklarını ve edinilen yeni bilgiyi güncellemek istediklerini öne süren Ryder, ayrıca bu yaklaşık 2 bin ABD askerinin Baas rejiminin devrilmesinden önce orada konuşlandığını savundu.

Ryder, Suriye'deki kuvvet artışının ABD'nin DEAŞ'e karşı operasyonlarını güçlendirmek için geçici olarak orada bulundurduğunu iddia ederek, Irak'taki ABD askeri sayısının güncel olup olmadığı yönündeki bir soruya ise "Bu konuda size geri döneyim." diye cevap verdi.

ABD, uzun süredir Suriye'de bulunan asker sayısını 900 olarak açıklıyordu.

https://www.haber7.com/dunya/haber/3500909-trump-duyurmustu-turkiyeyi-ilgilendiren-surpriz-gelisme-suriyede-sicak-saatler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 30 Ocak 2025, 18:08:50Ben 6. ordu meselesine takıldım. 5. ordumuz var mı ki 6. orduyu kuruyoruz?

Konu zaten ordu sayısı değil , yeni oluşturulan güce verilecek tarihsel isim. 6. Ordu isminin tarihi bir anlamı var, bu isimle ben buradayım bir yere gitmiyorum , gerekirse sonuna savaşırım anlamı taşıyor.

Bu sırada dünyadaki çatışmalarda olan biten gözünün önünde iken potansiyel tehdilere  önlem almayıp tekrar 2  tane zorlukla edindiğin obüsünü kaybetmek de bize mahsus. Kullanmayacaksan kullanamayacaksan habire çıkp televizyon ekranlarınaa sosyal medyaya ürün reklamı böbürlenmesi yapmanın alemi yok, komik oluyor sonra. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 30 Ocak 2025, 18:08:50Ben 6. ordu meselesine takıldım. 5. ordumuz var mı ki 6. orduyu kuruyoruz?
Sebebi şuymuş. Osmanlının bahsedilen yerlerde görevli 6. ordusu varmış onu tekrar faal duruma geçirmekten bahsetmiş. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz