Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (17%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
58 (54.7%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.6%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 106

Bunları ben size güzelce anlatırım en doğru entellektüel seviyeye sizi getiririm olayı çok güzel okur çok da huzur bulursunuz mutlu olursunuz ama ne zaman denesem bir iki kişi vatanseverliğimi sorgulayıp huzurumu bozuyor. Bu yüzden bağrıma taş basıp bu kirli faydasız kargaşada bocalamanıza razı geliyorum. Ben doğruyu pragmatik yanım ile görüyor huzur içinde takip ediyorum gelişmelerin hepsinden de çok memnunum sizde ne yaparsanız yapın ben daha önce çok denedim işe yaramıyor anlatmak. Herkes kendi doğrusunu kendi bulsun hiç karışmıyorum. Bu deli saçması çöp değerde tv cilerin en doğrusunu bulmaya çalışın ona inanın hak ettiniz bunu bana neler ettiniz zamanında anlatmaya kalkınca.
Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.putty görüşünden dolayı kimse seni hain ilan etmez fakat katılmıyorsa yada farklı bir argümanı varsa elbette ki görüşünü sunar

Ne yani sen yazmadan her dediğini kabul mü edelim yukarda yazdığın şey bunun psikolojik baskısı gibi birşey oluyor farkında mısın?

Bence şu an Kürtler Suriye'de merkezî yönetim ile işbirliği içinde olsalarda aslında tıpkı k.Iraktaki gibi federatif bir yapı sahibi oldular...

Suriye'de eskiden onlara kimlik bile verilmiyordu...

Yani kazançlılar...

Fakat onlara bağımsız devlet vaadedenler için ya satıldılar yada onlara verilen bu söz şu an tutulmayacak bu ortaya çıktı.

Irak tamam, Suriye tamam fakat İran ve Türkiyedeki kürtler için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil...Bağımsız kürdistana gidecek adımlar için...

Fakat bizde bu yönde çaba var,aponun bildiri okuması, serbest bırakılması şeklinde. Mesajı Paylaş

Bakalım smo ve Türkmenler ne olacak zafer mı yoksa hezimet mı ortaya çıkar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 11 Mart 2025, 21:59:58Suriye bizim de en büyük düşmanımızdı! Irakla beraber bizi az tehdit etmediler.

PKK destekçisi, Rusya uydusu baasçı biraderler bizi açıkça tehdit etmekteydi ve sırayla darmadağın oldular.

Sosyolojik ekonomik gibi konularda zorluklar çektik ama, daha güçlüyüz, bütünlüğümüzü koruyoruz, bedeller ödedik , 1,4 trilyon dolara nispeten huzur içinde geldik.

İstikamet İran, Güney Azerbaycan ve 2,5 trilyon dolar.

Enerji bağımsızlığı, 130 milyon Oğuz Türkü( kuzey ve Güney Azerbaycan ve Türkiye) kişi başına en az 25 bin dolar milli gelir.

Hocam o dediğiniz 2011'den çok önceydi.

Peki neden o zaman Suriye'de iç savaşı kışkırtmadı Abd-israil-batı? Çünkü Suriye , Btö'ye destek veriyordu.

Ne zaman ki Suriye-Türkiye ilişkileri düzeldi,Apo-kamplar dağıtıldı işte o zaman mayınları temizleme olayıyla birlikte parçalanma operasyonu başladı...

Mesajı Paylaş

Putty abim, ben severek okuyorum. Bazen katılmasam da dinlemek isterim.

Bir konuda herkesin kendi kafasında zafer ilan ettiği bir durum ilk defa görüyorum. Sadece doğru mudur bilmiyorum ama güya YPG sözcüsü maddeler doğru değil demiş. Hapishanelerin kontrolü merkezi güçlere geçmeyecek demiş. Bu maddeler doğru mu buradan anlarız. Bu çok kolay gerçekleşecek bir şey.

Mesajı Paylaş

Türkiye sınırlarında hak iddia etmeyen* ve Türkiye ile dost bağımsız bir Kürdistan bizim için iyimidir, kötümüdür? Bunu açıkça tartışabilmek lazım.

*(Türkiye'de hak iddia edemez çünkü devletin 80'ler sonrası başarılı bir göç operasyonuyla tüm Türkiyeye dağıldılar ve karıştılar. 3-5 ilde özerklik isterlerse istanbul, İzmir Bursa'daki Kürtler ne olacak. ayrıca Türkiye 40 senedir bedelini ödedi ve isteneni vermedi. Bizden toprak alamayacakları görüldü)

*Denize çıkışı sayemizde olamayan, bu çıkışı Suriye üzerinden değil serbest liman ve ulaşım şebekesi ile bizim vasıtamızla sağlanacak ; ve bu bakımdan da ekonomik ve jeopolitik olarak bizle iyi geçinmesi şart bir kürdistan bence konuşulabilmeli. Bizden toprak almadan bunu kabul ederlerse esas win win bu olur sanki.

*irana karşı beraber mücadele edebileceğimiz, enerji kaynakları ile bize ve Avrupa'ya yarar sağlayabilecek bir yapı kötü mü olur iyi mi tartışılabilmeli.

* bunun karşılığında mutlaka İran meselesinin halledileceği ve Güney Azerbaycan bağımsızlığı da masada olabilmeli.

Velhasıl, tüm yönleri ile tartışmadan reddetmek ve doğal düşmanlık sergilemek gereksiz olur.

Güney Azerbaycan bağımsız olursa, Kürdistan da bu şartlarla kurulursa tarihte ilk defa sınırlarımızdan itibaren ilk komşularımız bize kafa tutmayan, tehdit etmeyen, daha büyük ülkeler ve rakipler ile aramızda tampon görevi de gören ve işbirliği yapan ülkeler olabilir. Kuzeyden itibaren ; Gürcistan,(Ermenistan da tehdit değil) Azerbaycan,Güney Azerbaycan,Kürdistan, yeni Suriye.

Mesela?

Mesajı Paylaş

Yahu aklı başında her Türk vatandaşı veya yöneticileri bir Kürdistan kurulmasını ister, Kürtlerin de devlet kurmaya hakkı var.

Ancak bu devletin sınırları konusunda anlaşamıyoruz.

Biz bu coğrafyayı, Bizans'dan aldık, bu topraklarda biz geldiğimizde egemen bir Kürt devleti yoktu.

Aradan 500 yıl geçtikten sonra, Yavuz Sultan Selim zamanında, Safevilere karşı tampon bölge olması açısından Doğu Anadolu Bölgesine göç etmeleri sağlandı.

Kısacası bir bölgede sadece nüfusu çoğaltarak o bölgede hak iddia edilemez.

Sonuç olarak bizim Misak-i milli sınırlarımız dışında istedikleri yerde bağımsız Kürdistan kursunlar.

Mesajı Paylaş

http://youtu.be/gGj5blZ2g0c?si=WC49006tZLEFo6jE

Elimizdeki ağır silahları vermiyeceğiz demişler,bu bir niyet göstergesidir görene.... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz