Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (18%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
53 (53%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (24%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
5 (5%)

Toplam Oy Verenler: 100

Alıntı yapılan: marial - 16 Mayıs 2013, 15:26:30
sorun olmasında değil kullanmasında zaten hem bu haber sana yönelik değildi daha bu konulara yeni yeni aşina olmaya başlamış arkadaşlar içindi  :D

O sistemi süs olsun diye almadılar herhalde. Ülkelerine herhangi bir saldırı olduğunda kullanacaklar. Kullanılmaması diye birşey söz konusu değil. Kullanılamaması söz konusu. İsrail F-15'leri birkaç yıl önce Suriye'de bir hedefi vurup yakıt tanklarını Türkiye'ye bıraktığında ne Suriye radarları, ne de bizim radarlar uçakları farketmemişti. Çünkü elektronik karıştırma ve arazi yapısını kullanarak gizlenmişlerdi. O zaman bizde bazı dangalaklar da TSK'ya yükleniyordu. Nasıl farketmiyorlar diye. Sanki TSK elindeki sistemleri börtü böcek izlemek için kullanıyor. Sanki Barış Kartalı vs gibi sistemler TSK istediği için gecikiyor. Hesabı yanlış kişilere soruyorlar...

Bu konulara yeni yeni aşina olmaya başlamış arkadaşlara safsata anlatmaya gerek yok. Gerçek tekdir ve değişmez. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

bırakta ona onlar karar versin insanların aklına karartma ve katıksız bir şekilde sadece benim dediğim doğrudur gibisinden yaklaşımlar hiç hoş değil hem siyaset yapmayalım diyorsun hemde yorumlarımı siliyorsun neden acaba. Eğer siyaset yapmayacaksak sen niye işi bulanıklaştırıyorsun yok eğer siyaset yapacak ve tartışacaksak o zaman yorumlarımı silmekteki amacın nedir? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marial - 16 Mayıs 2013, 16:04:02
bırakta ona onlar karar versin insanların aklına karartma ve katıksız bir şekilde sadece benim dediğim doğrudur gibisinden yaklaşımlar hiç hoş değil hem siyaset yapmayalım diyorsun hemde yorumlarımı siliyorsun neden acaba. Eğer siyaset yapmayacaksak sen niye işi bulanıklaştırıyorsun yok eğer siyaset yapacak ve tartışacaksak o zaman yorumlarımı silmekteki amacın nedir?

Kıt aklın almıyor diye bir kere daha açıklıyorum. Gerçek tekdir. Siyah siyahdır, beyaz beyaz. Gerçek kişilere göre değişmez. Sen burada siyasi propaganda yapıp kendine göre gerçekleri insanların zihinlerine yerleştireceksin diye o gerçekler farklı hale gelmez. Seni uyarmıştım. İletilerin hiç biri silinmedi. Sadece senin göremediğin bölüme taşındı.  Burada asla ama asla siyasi propaganda yapamayacağını belirtmiştim.

Þimdi okuyacağını anlamayacaksın. Ama senin zihnini zehirleyen ağalarına, abilerine ilet, onlar anlarlar. Bu millet hiçbir zaman emperyalizmin ve siyonizmin tetikçisi olmayacak. Kuzu postu giymiş çakalların oyunlarını TÜRKLER çok yakında bozacaklar...

Uyarılara rağmen kuralları ihlal etmeye devam ettiğin için uzaklaştırıldın. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Bu Görüntüler Ortalığı Karıştıracak

İşte Suriye'de yaşanan iç savaşla ilgili ortaya çıkan yeni görüntüler.

'Bu Görüntüler Ortalığı Karıştıracak' Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız. >> http://www.haber365.com/Video/Bu_Goruntuler_Ortaligi_Karistiracak/

Suriye'de yaşanan iç savaşla ilgili ortaya çıkan görüntüler yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyecek gibi görünüyor.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının kullandığı askeri araçların İsrail malı olduğu görülüyor.

Suriye televizyonlarının da yer verdiği görüntüler, İsrail'in ÖSO'ya doğrudan araç desteği verdiğini ispatlıyor.

YARALI ÖSO ASKERLERİNİ TEDAVİ ETMİÞLERDİ

Daha önce de Suriye'de çatışmalarda yaralanan ÖSO militanlarının İsrail'in Hayfa kentindeki Rambam Hastanesinde tedavi edildiği ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan fotoğraflarda, İsrail'in tedavi ettiği askerleri tekrar Suriye'ye savaşmaya gönderdiği görülüyordu.
Yeni çıkan görüntüler de, Suriye tartışmalarını başka bir boyuta taşıyacak gibi görünüyor.

İsrail'i açıkça savaşın tarafı yapan bu eylemler uluslararası hukukun da ihlali olarak yorumlanıyor.

ABD'DEN SİLAH DESTEĞİ

New York Times'ın Amerikalı üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyaz Saray'ın Suriyeli muhalif gruplara silah sağlamayı düşündüğü, ABD Başkanı Barack Obama'nın bu konuda henüz karar vermediği, karar alınırsa direnişe ne tür silahların verileceğinin de belirsiz olduğu belirtildi.

http://www.haber365.com/Haber/Bu_Goruntuler_Ortaligi_Karistiracak/ Mesajı Paylaş

bu kadar da yanıltma olur mu pes doğrusu? israil verdi verdi de arazi aracı mı verdi? Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

ABD'den Suriye İçin Flaş Karar

22.05.2013 Çarşamba 12:40

ABD, muhaliflere yönelik silah yardımını sürdürecek... ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Suriyeli muhaliflere silah yardımı yapılmasını da içeren tasarıyı onayladı.
Komite Başkanı Demokrat Robert Menendez ile Cumhuriyetçi Bob Corker tarafından sunulan tasarı, komitede 3'e karşı 15 oyla kabul edildi.

Suriye'de 2 yıldır devam eden çatışmalar süresince ABD Kongre üyelerinin onayladığı bu türden ilk askeri adım niteliği taşıyan tasarının şimdi Senato Genel Kurulu'nda görüşülmesi bekleniyor.

"Suriye'nin Geçiş Sürecine Destek" adlı tasarı, ABD hükümetince kapsamlı bir inceleme sürecinden geçen Suriyeli muhalif gruplara sınırlı ölçüde silah ve silah dışı yardım ve askeri eğitimin verilmesi, Esed rejimine silah ve petrol ürünleri satışına yaptırımlar getirilmesi, Suriye halkına insani yardımlar sağlanması ve Esed sonrası bir Suriye için planlamaların yapılmasını içeriyor.

"Suriyeli silahlı muhalif gruplara, silahlar, askeri eğitim ve silah dışı malzeme sağlama" yetkisi tanıyan tasarıda, "ABD hükümetince kapsamlı bir inceleme sürecinden geçen, insan hakları, terörizm ve kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi konularında belirli kriterleri karşılayan grupların, bu yardımlara hak kazanabileceği" belirtiliyor.

ABD Kongresi'nin bazı üyeleri, Başkan Barack Obama'ya, Suriyeli muhaliflere yardım için daha fazla adım atması yönünde baskı yapıyor. Bununla birlikte, Kongre'deki her iki partiye mensup üyelerden, Suriyeli muhaliflere silah sağlanmasının, bu silahların El Kaide ile bağlantılı olanlar da dahil "yanlış ellere" ulaşması riskine dair endişeler de dile getiriliyor.

Tasarının Kongre'den geçmesi için önce Senato Genel Kurulu'nda, daha sonra da Temsilciler Meclisi'nde onaylanması gerekiyor ancak cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasına yönelik isteğin daha az olduğu biliniyor. Bu nedenle tasarının Kongre'den geçip geçmeyeceği ve imza için Başkan Obama'nın masasına gelip gelmeyeceği şu an için belirsiz.

http://www.haber365.com/Haber/ABDden_Suriye_Icin_Flas_Karar/ Mesajı Paylaş

Redhack'ten Reyhanlı ile ilgili flaş iddialar

22 Mayıs 2013

Reyhanlı ile ilgili flaş iddialar
Kızıl Hackerlar olarak da bilinen bilgisayar korsanları grubu Redhack bu kez 51 kişinin hayatına mâl olan Reyhanlı saldırılarıyla ilgili belgeler yayınladı.

Daha önce Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü hatta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitelerini hackleyen Redhack bugün öğlen saatlerinde Twitter'dan ellerine Reyhanlı saldırılarıyla ilgili Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait bir takım gizli belgeler geçtiğini duyurdu. Kızıl Hackerlar bu belgeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağını açıkladı.

Redhack yaklaşık 2 saat sonra ise "Reyhanlı'da ne oldu? Ne oluyor? İşte bu soruların cevabı" Tweet'i atarak, Jandarma  İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait olduğu iddia edilen belgeleri paylaştı. Saldırılardan sonra hazırlandığı öne sürülen belgelerdeki en dikkat çekici cümle ise, Türkiye'ye yönelik gerçekleşeceği belirtilen eylem hazırlığına ilişkin istihbaratın, 25 Nisan tarihinde alındığının ifade edilmesi.

SALDIRIDAN SONRAKİ BELGELER

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim_3/rh11.jpg

Reyhanlı saldırıları sonrasına ait olduğu iddia edilen belgelerde, Suriye'de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı gruplara ulaştırılmak üzere hazırlandığı öne sürülen bomba yüklü araçlara ilişkin detaylara yer verilirken bu araçların Suriye tarafından arandığı belirtiliyor.

Redhack'in yayınladığı belgelerde ayrıca, söz konusu planların Suriye'deki en etkili silahlı muhalif gruplardan El Nusra'nın üç araca, Türkiye'ye yönelik bir eylemde kullanmak üzere bomba düzeneği yerleştirdiği yönündeki 25 Nisan tarihinde elde edildiği belirtilen bilgilerle paralellik taşıdığı ibaresi dikkat çekiyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23342165.asp Mesajı Paylaş

Suriye Sınırında Çatışma

Genelkurmay, Hatay sınırında devriye timine ateş açıldığını, askerin karşılık verdiğini ve merminin zırhlı araca isabet etmediğini açıkladı.
30 Mayıs 2013 17:44
Haberler.Com

Edinilen bilgiye göre olay, mayınlı sahanın hemen yanındaki 1. derecede askeri yasak bölgede hudut tellerini kontrol amaçlı yapılan devriye görevinde gerçekleşti. Araç komutanının da içinde bulunduğu sırada açılan ateşi duyan askerler, angajman kuralları gereği siper alarak hudutun karşı tarafına ateşin geldiği yöne doğru misliyle karşılık verdi. Aynı zamanda olayın olduğu yere anında destek kuvvet de çağırıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hatay bölgesindeki Hacıpaşa Hudut Karakolu sorumluluk sahasına, Asi Nehri kenarında devriye faaliyeti icra eden Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlı Devriye Timine saat 13.10'da, Suriye tarafından 3-5 şahıs hedef gözetmeksizin 15-20 el hafif silahlarla ateş açmıştır. Devriye Timi tarafından, ateşin geldiği bölgeye derhal ateş açılarak karşılık verilmiş olup, şahıslar Suriye tarafına kaçarak gözden kaybolmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında aynı bölgeye Suriye'den ateşlenen 1 havan mermisi isabet etmişti. Olayda can ve mal kaybı yaşanmazken, olayın hemen ardından değişen angajman kuralları çerçevesinde Hacıpaşa Piyade Hudut Karakolu'ndan karşılık olarak havan atışı yapılmıştı.

http://www.haberler.com/suriye-sinirinda-catisma-4683253-haberi/ Mesajı Paylaş

Reyhanlı patlamasından 300 kat daha büyüğü olacaktı

A.A
31 Mayıs 2013

Reyhanlı patlamasından 300 kat daha büyüğü olacakt
ADANA polisince düzenlenen operasyonda yakalanan Suriye'de savaşan El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi'nin 6 üyesi adliyeye sevk edildi.

Operasyonda ele geçirilen kimyasal maddelerle yapılacak olan bombanın Reyhanlı'da patlatılan bombadan 300 kat daha etkili olacağı belirlendi.Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın, El Kaide'ye bağlı El Nusra Cephesi üyelerinin Adana'da eylem hazırlığında olduğunun belirlemesi üzerine, Terörle Mücadele Þube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 27 Mayıs'ta geniş çaplı operasyon düzenledi.

BOMBA OPERASYONU

Operasyonda, örgüt ile bağlantılı olduğu iddiasıyla 12 zanlı gözaltına alındı, aramalarda bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeler, eylem planları ve bir damlası dahi insanı öldürmeye ya da felç bırakmaya yeten 2 litre sarin gazı ele geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 12 zanlıdan 5'i dün sabah, sorgusu tamamlanan 1 kişi de akşam saatlerinde Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Þube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 6 şüpheli ise bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, zanlıların görüntülenmesini engellemeye çalıştı.

REYHANLI'DAN 300 KAT ETKİLİ

Örgüt üyelerinin sorgusunda, operasyonda ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddeleri bombaya dönüştürüp Adana'da patlatılmasının planlandığı ortaya çıktı. Bombaların hedefinin ise İncirlik Hava Üssü ile ABD Konsolosluğu olduğu ileri sürüldü. Hafif ticari araçlarla yapılması planlanan saldırıların, amacına ulaşması halinde 52 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı'daki patlamalardan 300 kat daha etkili olacağı iddia edildi.

HARD DİSKLERİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Operasyonda elde edilen bilgisayar, hard diskler, flash bellek taşıyıcılar ve yazılımlar Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Siber Suçlarla Mücadele (SSM) Þube Müdürlüğü'nde incelemeye alındı. Yüzlerce veri, SSM Þubesi'nde görevli polislerden oluşan 10 kişilik özel ekip tarafından 4 günden beri aralıksız olarak taranıyor. SSM Þubesi görevlilerinin, bu güne kadar gizli kalmayı başaran El Kaide'nin haberleşme sistemi ve hücre yapısını çözmeyi başardığı ileri sürüldü.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23406891.asp Mesajı Paylaş

psikopatlar bari atom bombasi patlatsalardi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz