Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (16.8%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
59 (55.1%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.4%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.6%)

Toplam Oy Verenler: 107

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Nisan 2025, 00:16:36Ya biz İsrail'e tehdit değiliz ki tutupta İsrail'i yok edeceğiz yada haritadan sileceğiz şeklimde saçma sapan açıklamalarımız yok İran gibi

Ama İsrail'de biraz haklı mavi Marmara,one minute,hamas'ı destekleme gibi ofsaytlarımız var kabul ama bir İran kadar değil

Yani bize bu kadar düşmanlığın gereği var mı?

İsrail modern bir devlet değil, teknolojik üç beş oyuncağın var diye modern olmuyorsun tüm toplumunun zihinsel bir gelişmeyi tamamlamış olması gerekiyor, siyasal dinci bir devletin ise bu zihinsel başkalaşımı kotarması, aydınlanmayı yakalaması ise oldukça güç.
 2500-3000 yıl öncenin öğretilerini kendine rehber yaparsan bu amaçlar uğruna yaşarsan herşeyi herkesi düşman olarak görebilirsin.
Şansızlığımız tarihin bu döneminde birden çok devletin başında abuk subuk dinsel doğmalarla hareket etmeye çalışanların bulunması. Bir iki tane olsa tolere edilebilirdi ama tüm dünya siyasetinde hakimiyet bunlarda olunca bütünü ilgilendiren toplumsal yaşam çekilmez hal alıyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Nisan 2025, 00:16:36Ya biz İsrail'e tehdit değiliz ki tutupta İsrail'i yok edeceğiz yada haritadan sileceğiz şeklimde saçma sapan açıklamalarımız yok İran gibi

Ama İsrail'de biraz haklı mavi Marmara,one minute,hamas'ı destekleme gibi ofsaytlarımız var kabul ama bir İran kadar değil

Yani bize bu kadar düşmanlığın gereği var mı?

Hamas'ı desteklemek niye ofsayt orasını anlamadım. Adamlar yıllardır PKK ve YPG'yi destekliyor, bizim Hamas'ı desteklememiz mi ofsayt oldu? Mesajı Paylaş

http://m.airkule.com/default.asp?page=haber&haberid=5197

Bak burda İsrail'den alınan heronlardan bahsedeyim,hatırlatayım
Bunlar terörle mücadele için alındı İsrail'den

Hani ABD vermiyor diye bir türkü var ya....o vermeyince bizde İsrail'den aldık

Yani sözüm ona İsrail pkk'yı destekleseydi bize heron,f4 modernizasyonu ve m60T modernizasyonunu yapmazdı

Şimdi gelelim İsrail pkk'yı destekliyor kısmına buna pyd'yi de ekleyebilirdik ama o zamlar PYD yoktu

Biz ne zaman eyyyyyy İsrailllll,one minute ki buraya yada bu kısma dikkat kardeşim haniye ve TBMM'de haniye'yi alkışlattık o zaman İsrail'de sen benim terörist ilan ettiğim ile bağ kurarsan bende senin terörist ilan ettiğin ile bağ kurarım dedi.Buna mavi Marmarayıda ilave edebilirsin

Yani ezcümle ile Hamas ile ilişki kurmak basbaya ofsayt bir iş

Biliyorum toz kondurmak istemiyorsunuz bu yanlışı yapan iktidara ama bal gibide yanlış yaptılar...

Buyursun Destek verdiğiniz Filistinli hamaslılar gelsinler bizim düşman ilan ettiğimiz PKK ve PYD ile savaşsınlar tabi önce kendi topraklarını kurtarabilirlerse

aynı şekil biz PKK ve PYD'yi İsrailide yanına aldıklarını varsayarak biterebilirsek bitirelim bakalım

Bu son iki vurguyu yapılan politik yanlışlığa atfen yapıyorum. Mesajı Paylaş

Sırtında yumurta küfesi olanlarca yönetilen bir ülke PKKyı bitiremez, ek olarak da bu işi kökünden bitirmek ülkenin bir kesiminin  çıkarlarına feci ters düşer.
Bir çete 45 yıldır ayakta kalıyorsa bu işte bir tuhaflık olduğu kesindir. Pkk'yı kurulduğunda adamlar sgk primi yatırmaya başlasalardı simdiye kadar örgütten yaş haddinden emekli olmuşlardı. Şöyle bir baksak en başta A.Öcalan 77 yaşında, gerisini konuşmaya gerek var mı ? İRA bile ancak 35 yıl varlığını sürdürebildi

İsrail de PKK denen satılık örgütü direkt Türkiyeye saldırı için kullanmıştır, 31 mayıs 2010 İskenderun Deniz İkmal Üs Komutanlığına yapılan saldırının planlayıcısı yataklık edeni İsraildir. Mesajı Paylaş

31 Mart 2010 İskenderun saldırısı ile ilgili PKK-Mossad ilişkisi ve bağlantısı iddaa iken;

Öne minute olayı ve 31 Mart 2010 iskenderun saldırısı ile aynı gün yapılan mavi Marmara olayı açık ve alenen ve bizim tarafımızdan isteyerek ceyran etmiştir.

Birde ne hikmetse israil'lilere temizletilmek istenen sonra iptal edilen mayın olayını bile unutmamak lazım

http://www.kocaeligazetesi.com.tr/makale/10213763/mtanzer-unal/dogu-ve-guneydogu-sinirindaki-mayinlar-neden-temizlendi Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 18 Nisan 2025, 01:38:17http://m.airkule.com/default.asp?page=haber&haberid=5197

Yani sözüm ona İsrail pkk'yı destekleseydi bize heron,f4 modernizasyonu ve m60T modernizasyonunu yapmazdı

Şimdi gelelim İsrail pkk'yı destekliyor kısmına buna pyd'yi de ekleyebilirdik ama o zamlar PYD yoktu

Biz ne zaman eyyyyyy İsrailllll,one minute ki buraya yada bu kısma dikkat kardeşim haniye ve TBMM'de haniye'yi alkışlattık o zaman İsrail'de sen benim terörist ilan ettiğim ile bağ kurarsan bende senin terörist ilan ettiğin ile bağ kurarım dedi.Buna mavi Marmarayıda ilave edebilirsin

Biliyorum toz kondurmak istemiyorsunuz bu yanlışı yapan iktidara ama bal gibide yanlış yaptılar...

Buyursun Destek verdiğiniz Filistinli hamaslılar gelsinler bizim düşman ilan ettiğimiz PKK ve PYD ile savaşsınlar tabi önce kendi topraklarını kurtarabilirlerse

aynı şekil biz PKK ve PYD'yi İsrailide yanına aldıklarını varsayarak biterebilirsek bitirelim bakalım

Bu son iki vurguyu yapılan politik yanlışlığa atfen yapıyorum.

Alakaya maydanoz.

Söylediğin şeylerin tarihi 20-25 yıllık işler. Sen yapmazsan dışarıdan alacaksın elbette. Bugün alıyor muyuz? Bugün İsrail'e modernizasyon yaptırıyor muyuz?

Hani o sevmediğiniz hükümet var ya savunma sanayinde 20 yılda 80 yıllık iş yapan hükümet sayesinde bugün artık çoğu işi kendin yapıyorsun ya da kendin yapmak için projeler bahsediyorsun.

Hamas'ı desteklemeyelim İsrail'i destekleyelim değil mi? 50 binden fazla insan katledilmiş ama kalkıp utanmadan sıkılmadan diyorsun ki Hamas'ı desteklemek ofsayt. Kendi ideolojinize ters olan her şey size göre ofsayt zaten. Mesajı Paylaş

Biri terörist ülke , diğeri terörist grup.

İkisiylede sevişmek zorunda değiliz.

Ama görüşmek zorundayız. Devletlerle elçiler ve bakanlar vb vasıtası ile görüşülür. Örgütlerle ise istihbarat servisleri vasıtasıyla.

Terör örgütü sarayda ağırlanmamalıydı. Normalde devletimiz öyle uygun görmüş derdim ama; normal bir dönemde değiliz.

O yüzden evet , devlet yerine koyduğunuz hükümet siyasi görüşü sebebi nedeniyle bana göre de hata yapıyor. Ve demokrasiysek bedelini seçimde öder.

Durun bir dakika!!! Rakibi hapiste değil mi???? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - Bugün, 00:24:14Biri terörist ülke , diğeri terörist grup.

İkisiylede sevişmek zorunda değiliz.

Ama görüşmek zorundayız. Devletlerle elçiler ve bakanlar vb vasıtası ile görüşülür. Örgütlerle ise istihbarat servisleri vasıtasıyla.

Terör örgütü sarayda ağırlanmamalıydı. Normalde devletimiz öyle uygun görmüş derdim ama; normal bir dönemde değiliz.

O yüzden evet , devlet yerine koyduğunuz hükümet siyasi görüşü sebebi nedeniyle bana göre de hata yapıyor. Ve demokrasiysek bedelini seçimde öder.

Durun bir dakika!!! Rakibi hapiste değil mi????

Terörist olduğuna kim karar veriyor? Sen mi karar veriyorsun? Kafanıza göre herkesi terörist ilan ediyorsunuz sonra kalkıp yok ofsayt yok teröristlerin sarayda ağırlanması falan filan masal anlatıyorsunuz burada.

Seçimler normalde 2028'de. Daha ortada seçim yokken bir şahıs aday olmayı niye kafasına koyarak asli görevini boşlayıp şehir şehir gezmeye kalktı merak ediyorum? Hakkındaki açılan soruşturmalardan haberdar olup adaylık zırhı ile yırtmak için olabilir mi?

Rakibi diyorsun ne rakibi? Seçimlere 3 sene var, ortada bir dava var, delil, tanık vs. var. Hukuki bir soruşturma başlatıldı devam ediyor suçsuzsa aklanır niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz?

En azından yolsuzluk, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla tutuklandı eskiden şiir okudu diye hapse atıyorlardı değil mi ne demokratik ve hukukun egemen olduğu yıllardı ama(!) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - Bugün, 00:07:57
Alıntı yapılan: Denizci16 - 18 Nisan 2025, 01:38:17http://m.airkule.com/default.asp?page=haber&haberid=5197

Alakaya maydanoz.

Söylediğin şeylerin tarihi 20-25 yıllık işler. Sen yapmazsan dışarıdan alacaksın elbette. Bugün alıyor muyuz? Bugün İsrail'e modernizasyon yaptırıyor muyuz?

Hani o sevmediğiniz hükümet var ya savunma sanayinde 20 yılda 80 yıllık iş yapan hükümet sayesinde bugün artık çoğu işi kendin yapıyorsun ya da kendin yapmak için projeler bahsediyorsun.

Hamas'ı desteklemeyelim İsrail'i destekleyelim değil mi? 50 binden fazla insan katledilmiş ama kalkıp utanmadan sıkılmadan diyorsun ki Hamas'ı desteklemek ofsayt. Kendi ideolojinize ters olan her şey size göre ofsayt zaten.

Neresinden tutupta düzelteyim ki
Adamın terörist ilan ettiğini ilk sen dost ilan etmişsin ki adamda gidip senin terörist ilan ettiğini kendine dost edinmiş yani durduk yere ilk biz kaşınmışız

Ayrıca heron olayı alakaya maydonoz değil İsrail terörle mücadelen için o zamanki en teknolojik araçlarından birini yada senin ihtiyaç duyduğun en elzem şeyi veriyor çünkü sırf bunu düşünürsen bu teknolojiyi sana verenin senin PKK mücadeleni desteklediğini anlarsın

Eeee İngiliz ile bir olup bizi sırtımızdan vuran Filistin sevdasına düşer ve protein yerine makarna ile beyni beslersen bu bağlantılara ulaşamaman, alaka kuramaman gayet normal yani mesele benim zihniyetimin değil.(sözüm meclisten dışarı)

He bu arada g.kıbrıs ve Yunan ile iş tutan Filistin vurgusu yapmakta fayda var

Yada PYD ile savaşan Türk ordusuna işgalci diyen Filistin

=Birdaha yazayım anlaşılsın=

Filistinliler bizim için PYD ve PKK ile savaşırlar hatta ekleyeyim bu sefer şu cümleyi; kendileri gelmese bile teknoloji gönderirler bize savaşı kazandırırlar yani o derece gelişmiş bir medeniyet

Ha bu arada kendi topraklarından İsrail'i atmayı unutmasınlar

Şimdi yazarınız bendeniz demek istiyor ki ümmetçi ve siyasal İslam kafası ile bize hem düşman olan hemde kendine bile faydası olmayan Filistin dost ve dava ettik ya bunun içinde bize faydası olan ve tüm dünyada ki özellikle finans ve lobileri etkileme potansiyeli olan eski dost İsrail ile papaz olduk ya işte buna süper vizyon ve strateji denir heralde Davutoğlu'nun derin strateji anlayışı bu olsa gerek.

Gelelim büyük atılım yapan savunma sanayine

Kusura bakma savunma sanayinin adımları Kıbrıs ile başladı  ve san'lar ile bugün şu anki iktidar kaymağını yiyiyor

Artı hangi über süper savunma sanayiymiş bu... hani bilmesek amennah diyeceğiz

-Bitmeyen Altay
-Envantere girmeyen hürkuş
-Tamamlanmayan murad radarı
-Motora muhtaç Kaan,hürjet
-ABD motoru ile ihraç edilen atak
-ABD motoru ile envantere komik rakamlarda envantere alınan gökbey
-Geciken Reis sınıfı denizaltı
-Kaç yıldır sürünen özgür projesi
Herkezden dilendiğimiz savaş uçakları

İle;

Tier 1 savunma sanayi olmuşuz benim haberim yok

Pardon nükleer denizaltı ve emals'lı uçak gemilerimizi unutmuşum

TCG berk'i bilmezsek milgem'i de ilk Türk savaş gemimizde zannetmemiz normal.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - Bugün, 01:56:27
Alıntı yapılan: Archangel99 - Bugün, 00:07:57

Alakaya maydanoz.

Hamas'ı desteklemeyelim İsrail'i destekleyelim değil mi? 50 binden fazla insan katledilmiş ama kalkıp utanmadan sıkılmadan diyorsun ki Hamas'ı desteklemek ofsayt. Kendi ideolojinize ters olan her şey size göre ofsayt zaten.

Neresinden tutupta düzelteyim ki
Adamın terörist ilan ettiğini ilk sen dost ilan etmişsin ki adamda gidip senin terörist ilan ettiğini kendine dost edinmiş yani durduk yere ilk biz kaşınmışız

Ayrıca heron olayı alakaya maydonoz değil İsrail terörle mücadelen için o zamanki en teknolojik araçlarından birini yada senin ihtiyaç duyduğun en elzem şeyi veriyor çünkü sırf bunu düşünürsen bu teknolojiyi sana verenin senin PKK mücadeleni desteklediğini anlarsın

Eeee İngiliz ile bir olup bizi sırtımızdan vuran Filistin sevdasına düşer ve protein yerine makarna ile beyni beslersen bu bağlantılara ulaşamaman, alaka kuramaman gayet normal yani mesele benim zihniyetimin değil.(sözüm meclisten dışarı)

He bu arada g.kıbrıs ve Yunan ile iş tutan Filistin vurgusu yapmakta fayda var

Yada PYD ile savaşan Türk ordusuna işgalci diyen Filistin

=Birdaha yazayım anlaşılsın=

Filistinliler bizim için PYD ve PKK ile savaşırlar hatta ekleyeyim bu sefer şu cümleyi; kendileri gelmese bile teknoloji gönderirler bize savaşı kazandırırlar yani o derece gelişmiş bir medeniyet

Ha bu arada kendi topraklarından İsrail'i atmayı unutmasınlar

Şimdi yazarınız bendeniz demek istiyor ki ümmetçi ve siyasal İslam kafası ile bize hem düşman olan hemde kendine bile faydası olmayan Filistin dost ve dava ettik ya bunun içinde bize faydası olan ve tüm dünyada ki özellikle finans ve lobileri etkileme potansiyeli olan eski dost İsrail ile papaz olduk ya işte buna süper vizyon ve strateji denir heralde Davutoğlu'nun derin strateji anlayışı bu olsa gerek.

Gelelim büyük atılım yapan savunma sanayine

Kusura bakma savunma sanayinin adımları Kıbrıs ile başladı  ve san'lar ile bugün şu anki iktidar kaymağını yiyiyor

Artı hangi über süper savunma sanayiymiş bu... hani bilmesek amennah diyeceğiz

-Bitmeyen Altay
-Envantere girmeyen hürkuş
-Tamamlanmayan murad radarı
-Motora muhtaç Kaan,hürjet
-ABD motoru ile ihraç edilen atak
-ABD motoru ile envantere komik rakamlarda envantere alınan gökbey
-Geciken Reis sınıfı denizaltı
-Kaç yıldır sürünen özgür projesi
Herkezden dilendiğimiz savaş uçakları

İle;

Tier 1 savunma sanayi olmuşuz benim haberim yok

Pardon nükleer denizaltı ve emals'lı uçak gemilerimizi unutmuşum

TCG berk'i bilmezsek milgem'i de ilk Türk savaş gemimizde zannetmemiz normal....

Beğenmiyorsan savunma sanayi forumunda ne işin var birader?

Sana aylardır diyorum senin yerin burası değil gidip Ekşi Sözlük'te, Twitter'da takıl zaten forumu Twitter gibi kullanıyorsun. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz