Suriye Krizi

Başlatan Falcon, 20 Temmuz 2011, 18:41:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sizce Türkiye Suriye'ye yapılacak bir askeri müdahaleye katılmalı mı?

Katılmamalı. Bizi hiç iligilendirmez.
18 (16.8%)
Kesinlikle katılmalı. Çünkü müdahale sonrası Suriye'de söz sahibi olmamız için şart.
59 (55.1%)
Engel olmalı. Çünkü Suriye'den sonra sıra İran'a, ondan sonra da sıra bize gelecek.
24 (22.4%)
Başka bir düşüncem var. Aşağıda paylaşıyorum.
6 (5.6%)

Toplam Oy Verenler: 107

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Nisan 2025, 20:52:00Tabiki sayın inca

Hoşunuza gitmeyebilir yada vatan sevginizle ters düşebilir veyahut işinize gelmiyebilir yada bir seçenek daha birşeye baktığımızda Aynı şeyi görmüyor olabiliriz

Benim size tavsiyem okumak zorunda değilsiniz,cevapta vermek zorunda değilsiniz böyle bir seçeneğiniz ve opsiyonunuz olduğunu hatırlatmak isterim,saygılarımla

Burası askeriye değil öncelikle herhangi bir devlet kurumu da değil kimse kimsenin astı yada üstüdeğil,kimsede herkezin tektip halde hareket etmesini bekleyemez ve beklememeli. kimsede kimseye yorumları için balans ayarı vermeyede kalkışamaz,haddinede değildir,işin kakafonik yada lağım kısmı tam olarakda bu olmaktadır.
Tekrar saygılarımla

Sevgili Denizci16 kardeşim
  Verdiğiniz tepkiden söylediklerimin bir kısmını anladığınızı görüyorum.Siz tavsiye etmeden çok uzun zaman öncesinden beri sizin paylaşımlarınızı takip etmediğimi söylemek isterim ama maalesef bazen gözden kaçırıp okuyorum.

Ben sizin aksinize buranın BİLGİ paylaşımında bulunulan bir mecra olduğunun gayet farkındayım. Ben sizin tavsiyenize uyup sizi mümkün olduğunca takip etmiyorum sizdende benim ricamı gözden geçirmenizi ve paylaşımlarınızın içerik kalitesini ve seviyesini orta okuldan yukarılara taşıma gayreti içinde olmanızı istirham ediyorum malum bazen farkında olmadan okunuyor.
   Hitabımdan üstenci bir tavır algıladıysanız,amacım öyle bir davranışta bulunmak değil üzgünüm yanlış anlaşılmışım. Mesajı Paylaş

Tamam sn inca her yazıma baktığınızda bu ilkokul mezunu idi derseniz ve bunu hatırlayıp okumazsanız sorun olmaz

Tavsiyenizide bilhare duydum okudum Ortaokul mezunu gibi paylaşım yapma diye; kendimi değiştirmek gibi bir niyetim yok,çünkü bu sizin belirttiğiniz seviye tespit teoriminize katılmıyorum,çünkü tamamen sizin düşünceniz ve bunun beni ilgilendirmez,ciddiye alabilceğim durum değil deyip okumama ve cevap vermeme özgürlüğünüzü ve hakkınızı hatırlatmış olayım

Ayrıca sizin belirttiğiniz üniversite mezunu ve doktora yapmış arkadaşlarınız varsa buraya yönlendirebilirsiniz onlarında fikirlerini ve bilgilerini görürüz,aydınlanırız yada tartışırız yada seviye ve kapasiteleri konusunda fikir sahibi oluruz

Tekrar saygılarımla. Mesajı Paylaş

Sayın Denizci16 nın söylediklerinin hepsine %100 katılıyorum,
  İsrail soykırımcı ve katil bir devlet ama evimizin heryeri cam ile kaplı iken İsrail gibi bir devlete bu kadar badoslama evine taş atmak doğru mudur..(DoğuAkdeniz, pkk, yahudi lobisi vb) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kurdu - 19 Nisan 2025, 23:03:56Sayın Denizci16 nın söylediklerinin hepsine %100 katılıyorum,
  İsrail soykırımcı ve katil bir devlet ama evimizin heryeri cam ile kaplı iken İsrail gibi bir devlete bu kadar badoslama evine taş atmak doğru mudur..(DoğuAkdeniz, pkk, yahudi lobisi vb)

Teşekkürler anlatmak istediğim şeylerden biri bu

ABD,Rusya,İran,Suriye,Ab ülkeleri bu ata(PKK) binmişken birde buna İsrail'i ekleyerek elimize ne geçti

Üstelik Dünya finansına yön veren Yahudilerin gözbebeği İsrail yada adına her ne derseniz deyin İsrail'in bu finansal güce olan etkisi diyelim bunu dışlıyarak,düşmanlaşarak  şu anki İsrail-Türkiye ilişkisiyle ne kaybettik? Mesajı Paylaş

Pkk terör örgütü, Bekaa Vadisi'nde Filistinlilerden askeri eğitim almış ve İsrail'e karşı savaşmış bir örgüttür. Bugün "pkk" diye bir örgüt varsa, bunda Filistinlilerin ve Suriyelilerin çok emeği var. 90'lı yıllarda pkk'ya karşı savaşacak bazı özel birimlerimizin İsrail tarafından eğitildiğini burada bilenler bilir. İsrail ile pkk terör örgütünün aralarında tarihi olarak büyük sorunlar vardı. Ta ki hükümetimiz İsrail'e cephe alıp, hamas terör örgütü ile iyi ilişkiler kurana dek.

İsrail terör devleti midir? Evet öyledir. Bu ayrı bir konudur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - Bugün, 01:04:40Pkk terör örgütü, Bekaa Vadisi'nde Filistinlilerden askeri eğitim almış ve İsrail'e karşı savaşmış bir örgüttür. Bugün "pkk" diye bir örgüt varsa, bunda Filistinlilerin ve Suriyelilerin çok emeği var.
Bekaa vadisindeki Pkk kampları Suriye-Lübnan sınır kapısına (ve doğal olarak Şam'a) çok yakın bir yerde, bizzat gördüm, oralarda apo'nun bir havuzlu villası var, hala duruyor. Lübnan iç savaşına Suriye'nin müdahalesiyle, o zamanlar Bekaa bölgesi tamamen Baba Esad'ın kontrolünde. Baba Esad'ın konağından çıkıp apo'nun havuzunda çimmesi yarım saati bulmaz. Pkk'nın Bakaa'daki varlığından Baba Esad suçlanmalı bence Filistinliler değil. Diyebilirsiniz pek tabi olarak Pkk kurucuları Filistinlilerden eğitim almıştır diye, evet ama bizdeki sol marjinal gruplardan Filistin'de eğitim almamış bir grup var mı, Gezmişler Çayanlar falan dahil?

Bence İsrail-Pkk ilişkisini bizim hatalarımızda değilde iki kutuplu dünyanın çöküşünde aramak daha iyi olabilir. Öküz (sovyetler) ölmeden önce dünyadaki sol örgütler arasında genellikle doğal bir ittifak var, buna pkk ve filistindekiler dahil. Öküzün ölümüyle bu ittifak çatlıyor ve Pkk-İsrail arasında yakınlaşma başlıyor. Bizim hatamızdan olmuş olsaydı, bu yakınlaşma 2005 sonrası falan olmalıydı 1990'lardan itibaren değil.

Bir de merakımdan soruyorum: Pkk İsrail'e ne gibi bir saldırıda bulunmuş o zamanlar?

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Prof. Doğu - Bugün, 01:50:37Bir de merakımdan soruyorum: Pkk İsrail'e ne gibi bir saldırıda bulunmuş o zamanlar?

1982 Lübnan savaşında.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Kapgan - Bugün, 02:05:511982 Lübnan savaşında.

Terörist duran kalkan'ın 1982 savaşıyla ilgili bir röportajını okudum pkk sitesinde (link aşağıda). İsrail'e saldırmadıklarını, sadece İsrail bombalamasında bir kaç pkk'lının öldüğünü falan söylüyo. Direniş yaptık falan diye süslemiş.

https://firatnews.com/guncel/kalkan-kurt-ve-filistin-halklarinda-savas-kardesligi-olustu-48381 Mesajı Paylaş

BOP tıkır tıkır işliyor...

ABD , Batı için tehlikeli tüm rejimler teker teker devriliyor...

BOP'çular her ülkenin kendi iç-dış dinamiklerine göre farklı farklı enstrümanları kullanarak o ülkeyi Batı'ya sadık hale gelene kadar oyar da oyar.

Suriye'yi de önce sınırindaki mayınları temizleterek kıvama getirdiler daha sonra radikal sünni dincilerin bu noktalardan ülkenin içine akıttılar.

İsrail'in en büyük düşmanını tek kurşun atmadan parçalattılar. Suriye 50 sene kendine gelemez. Kendine gelirse de bu sefer şii'leri ayaklanma için kullandırırlar ...

ABD-İsrail , İran ile işbirliği içinde diyenler de , bu Bop'çular gerekirse bunu da yapar İran'ı da kullanır işi bittikten sonra onu da çiğner tükürür.

İran da bu hatasını yakın zamanda öder..

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz