Zubr Hovercraft

Başlatan levo, 17 Ekim 2011, 12:04:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zubr Hovercraft

Krizdeki Komşu hoverkraft satın alacak

İkili ilişkileri sıkılaşan Ukrayna ve Yunanistan askeri çıkarma gemileri için anlaşma imzaladı.
Anlaşma doğrultusunda Ukrayna, Yunanistan'a hoverkraft çıkarma gemilerinden satacak.

Ukrayna Sanayaci ve Girişimciler Derneği Başkanı Anatoly Kinakh, Svoboda radyosundan yaptığı açıklamasına göre Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich'in Yunanistan ziyaretinin asıl neden belli oldu. İkili ilişkileri sıkılaştıran Ukrayna, Yunanistan'a çıkarma hoverkraftlarından satacak.

Ukrayna Sanayaci ve Girişimciler Derneği Başkanı Anatoly Kinakh'ın yaptığı açıklamada, "Ukrayna özellikle gemi inşa sektöründe olmak üzere bir çok alanda büyük bir tecrübe edindi. Özellikle ülkemizi hoverkraft üretiminde daha da güçlendirip dünyada tek otorite yapmak istiyoruz." dedi.

Birkaç sene önce Ukrayna, Yunanistan Savunma Bakanlığı'na bu saldırı araçlarından satmıştı. 2000-2004 arasında Yunanistan'a 4 adet saldırı hooverkraftı teslim eden Ukrayna'nın, tekrar Yunanistan'ın isteği üzerine Zubr sınıfı hoverkraft üreteceği belirtilirken daha önce aldığı çıkarma gemilerini de Ukrayna tersanelerinde yeniletip tamir ettirecek.

Zubr sınıfı hoverkraftlar, Kırım'da More tershanelerinde 80'lerin sonuna kadar üretiliyordu. Gemi özellikle malzeme sevkiyatı, kıyı çıkarma operasyonları ve çıkarma operasyonlarında ateş desteği sağlıyor. Ayrıca deniz mayını döşeme ve taşıması için de tasarlanmıştır.

http://www.denizhaber.com.tr/guncel/37869/ukrayna-yunanistan-hoverkraft-gemi-cikarma-gemisi-tekne-anlasma-kriz.html Mesajı Paylaş
  • Gösterim 10,200 
  • Yabancı Deniz Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 12 Yanıtlar

bu gemilerin  gerek  alım  masrafı  gerekse  bakımonarım masrafı  aynı  tonajdaki  bir  çıkarma  gemisinin  kat kat  fazlasıdır ,  bu  gemilerin  yaktığı  yakıt  ise  ciddi  oranda  fazladır  ,  bu  tür  gemiler  uzaklardaki   kıyılardan  ziyade  yakın  kıyılara  çıkarma  yapmak  amacıyla  kullanılır    kısacası  yunanlılar  bu  gemileri  sadece  türk  korkusundan  dolayı  alıyorlar
yunanluların  yerinde  olsam  bu  gemilerden  almak  yerine  havuzlu  çıkarma  gemisi  alırdım  ,  hem  daha etkili  hemde  bu  gemilerden  daha  pahalıya  gelmez,  rusya  alıyor  550~600 milyon  dolar  maliyet  çıkartıyorlar  ,   eminimki  yunanlar  bu  gemilere  çok  daha  fazlasını  ödeyeceklerdir. Mesajı Paylaş

Yunanistan'ın bu komik korkusu zaten nelere yol açtı şimdiye kadar. Siyasetçilerin oy uğruna kullandıkları Türk korkusu adamları iflasın eşiğine getirdi. Zaman içerisinde bu sanal korku gerçeğe dönüştü. Açlıktan kırılıyorlar ama halen Türkiye'ye karşı silahlanmaya devam ediyorlar. Bu güne kadar istese Yunanistan'ı defalarca işgal edebilirdik oysa. Kafaları basmıyor. Yunan milleti fakirleşirken, silah tüccarları daha da zenginleşiyor. Kısa sürede akıllanmalarını dilerim. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

siz guluyorsunuz ama bence bu meseleni ciddiye almak gerekir.anormal bir wekilde ve hizla silahlaniyorlar.coxunluguda tamamen saldiri makstali silahlar aliyorlar.bu isi gulupde ustunden gecmek yok bence ciddi-ciddi arasdirmak gerekir.adamlarin akli hic yokmu ki batikklari halde bile ciddi paralar harciyorlar silaha.hemde dahada fazla borclanarak.ve simdiye kadar harcarken bunun onlarin kapasitesinin ustnde oldugunu ve mutlaka ucuruma(ekonomik bakimdan) gotureceyini hesaplamamislarmidir?bence durumun boyle olacagini cok daha onceden biliyorlardi. savunmaya kalksalar zeten su an ellerinde olan silahlarla bunu  Turkiyeyenin olasi saldirisi karsiliginda dusmana cok buyuk kayiplar verdirerek yapa bilirler.amma adamlarin amaci savunma diyilde saldirmak san ki.
bu isin arkasinda baska is vardir mutlaka.hesaba katmadigimiz neler ola bilir? Turkiyeye vereceyi zarar karsiliginda eminin yunanlilarin su cesur addimini yeterince deyerlendiren ve hakkini odeyen bulunur.Turkiyenin orta doguda mevcudiyyeti(sinirlari) ve izlediyi politika coklarini memun etmiyor.ne avrupani ne rusyani nede amerikani.cinse daha cok irandan yana.
ben Azerbaycandan oldugum icin bazi yerlerde siz kullandim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: FREEWOLF - 17 Ekim 2011, 20:46:59
siz guluyorsunuz ama bence bu meseleni ciddiye almak gerekir.anormal bir wekilde ve hizla silahlaniyorlar.coxunluguda tamamen saldiri makstali silahlar aliyorlar.bu isi gulupde ustunden gecmek yok bence ciddi-ciddi arasdirmak gerekir.adamlarin akli hic yokmu ki batikklari halde bile ciddi paralar harciyorlar silaha.hemde dahada fazla borclanarak.ve simdiye kadar harcarken bunun onlarin kapasitesinin ustnde oldugunu ve mutlaka ucuruma(ekonomik bakimdan) gotureceyini hesaplamamislarmidir?bence durumun boyle olacagini cok daha onceden biliyorlardi. savunmaya kalksalar zeten su an ellerinde olan silahlarla bunu  Turkiyeyenin olasi saldirisi karsiliginda dusmana cok buyuk kayiplar verdirerek yapa bilirler.amma adamlarin amaci savunma diyilde saldirmak san ki.
bu isin arkasinda baska is vardir mutlaka.hesaba katmadigimiz neler ola bilir? Turkiyeye vereceyi zarar karsiliginda eminin yunanlilarin su cesur addimini yeterince deyerlendiren ve hakkini odeyen bulunur.Turkiyenin orta doguda mevcudiyyeti(sinirlari) ve izlediyi politika coklarini memun etmiyor.ne avrupani ne Rusyani nede amerikani.cinse daha cok irandan yana.
ben Azerbaycandan oldugum icin bazi yerlerde siz kullandim.

şu anda yunanistan nato görevlerine bile asker gönderemiyor parasızlıktan o hovercraftları nasıl ukraynadan atinaya getirecekler merak ediyorum demekki azda olsa benzin ayırmışlar yada ukrayna depoyu fulleyipde satıyo  ;D Mesajı Paylaş

yunanistanin yaptigi bos isler hesap zamani yakindir  ;D Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

Yunanistan Avrupanın birleşmesinden sonra sürekli sorunlu olan ortadoğunun sınır kapısı olmasının verdiği ajantajla oldukça silaha doyuruldu. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Zaten yunanistan avrupa birliğindne gelen sosyal hizmet amaçlı paralarla f-16 , füze vb. şeyler alarak bitirdi ve böyle krize girdi Mesajı Paylaş
Düşmanın karınca olsada onu fil gibi gör.

Ukrayna Çin için hava yastıklı gemi üretti
Kefe'de (Feodosya) faaliyet gösteren More gemi inşaat şirketi, 2008 yılında Çin ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Zubr sınıfından hava yastıklı paraşütçü iniş gemisi üretti.
29 Nisan 2013 / 00:14
Reklam

Kefe'de (Feodosya) faaliyet gösteren More gemi inşaat şirketi, 2008 yılında Çin ile imzalanan anlaşma çerçevesinde Zubr sınıfından hava yastıklı paraşütçü iniş gemisi üretti. Saatte 60 knot hızında gidebilen bu gemi, 500 asker paraşütçü veya 3 savaş tankı veya 10 zırhlı savaş araç veya 8 piyade savaş aracı taşıma kapasitesine sahip.

Çin ile yapılan anlaşmaya göre Ukrayna Çin için toplam 320 milyon dolar değerinde toplam dört Zubr gemisi üretecek. Kefe limanında Zubr gemisine römörkler eşlik etti sonrasında gemi dev vinçler sayesinde taşıyıcı gemiye aktarılarak Çin'e uğurlandı.

More şirketinin başı Vitaliy Krivenko, 958 numaralu projenin kendi sınıfında üretilen hava yastıklı gemilerin en büyüğü olduğunu dile getirdi. ''Gemi iskeletinin taşınması esnasında vinçlerin koptuğu ve iki kişinin hayatını kaybettiği kaza dahil olmak üzere tüm mevcut zorluklara rağmen, biz Ukrayna'nın eskisi gibi eşi benzeri olmayan gemilere hayat verdiğini ispatladık. 27'er kişilik üç Çin mürettebata eğitim verdik. Amfibi gemisi askeri mühimmat olmadan yola çıktı. Mühimmatları evine ulaşınca yerleştirilecek. İkinci Zubr gemisi Çin'e yine bu yıl içerisinde gönderilecek.

İkisi ise Çin Halk Cumhuriyetinde uzmanlarımızın desteği ile inşa edilecek. Feodosyalı gemicilerimizin başka siparişleri de mevcut. Bunlar: Ukraynalı askeri birlikleri için üretilen ve suya indirilen Marlin adlı küçük tekne ve ayrıca Orlan teknesi teslim edildi; Korall (mercan) sınır koruma gemisi için çalışmalar başlandı" şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.denizhaber.com.tr/dis-basindan/48364/ukrayna-cin-icin-hava-yastikli-gemi-uretti-denizhaber-insa-tersane.html

Mesajı Paylaş

Çin Ukrayna'dan Hovercraft Aldı

Çinli bir askeri yetkili Perşembe günü yaptığı açıklama ile Çin'in Ukrayna'dan bir hava yastıklı gemiyi ithal ettiğini açıkladı.

Çin Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü  Geng Yansheng; konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında soruları cevapladı. Yansheng, Ukrayna'dan alınan amfibik hava yastıklı çıkarma gemisinin Çin'e geldiğini ve yakın bir tarisadeceh de Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceğini belirtti. Ayrıca "Çin'in silah araştırma ve geliştirme çalışmaları sadece ulusal güvenlik için  ve herhangi bir ülke ya da bölge yönelik değil" dedi.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz