Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler

Başlatan kosavalı1989, 20 Nisan 2009, 00:00:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu son zamanlarda duyduğum ya da duymak için can paraladığım bir haber. Umarım doğrudur. Mesajı Paylaş

Beklediğimize değer inşallah vatanımıza milletimize hayırlı olur inşallah. Mesajı Paylaş


Güzel bir gövde gösterisi ama son dağlıca baskını ve Suriye krizinden sonra operasyonel halde küçükte olsa bir ANKA ve ATAK filosu olması gerek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: swat - 26 Haziran 2012, 19:26:30
Güzel bir gövde gösterisi ama son dağlıca baskını ve Suriye krizinden sonra operasyonel halde küçükte olsa bir ANKA ve ATAK filosu olması gerek.
Onun için çırpınıyorlar zaten  , acil ihtiyacların  tsk da farkında  , hepimizin umudu yeni  yerli teknolojiler , inşallah   yakın zamanda yetişecekler. Mesajı Paylaş

TUSAÞ GENEL MÜDÜRÜ MUHARREM DÖRTKAÞLI, YÜRÜTÜLEN PROJELER HAKKINDA TRT HABER'E ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.....

Mesajı Paylaş


#117


Türk savunma sanayisi atakta

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan silah sistemlerini üretmenin yanı sıra 60'a yakın ülkeye ihracat yapan yerli savunma sanayisi, ürettiği ürünlerle gücünü gözler önüne seriyor


Türk savunma sanayisi firmaları tarafından üretilen ve 60'a yakın ülkeye satılan askeri ürünler, Türk savunma sanayisinin gücünü gözler önüne seriyor.

Öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni modern ekipmanlarla donatma amacı taşıyan ulusal savunma sanayisi, amacını başarıyla gerçekleştirmenin yanı sıra 60'a yakın ülkeye 2012'de gerçekleştirdiği 1 milyar dolarlık ihracatla dikkati çekiyor.

İhracatını 2016 yılına kadar 2 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen Savunma Sanayi Müsteşarlığı, bu hedefine ulaşmak amacıyla ürünlerini ''Savunma Ürünleri Kataloğu''yla gözler önüne seriyor.

Uluslararası fuarlarla hedef ülkelere yapılan ziyaretlerde alıcılara sunulan katalogda, hava savunma ve roket sistemlerinden insansız hava araçlarına, savaş gemisi ve insansız deniz araçlarından zırhlı kara araçları ile elektronik savunma sistemlerine kadar birçok kategoride yüzlerce milli ürün yer alıyor.

ABD'YE ASKERİ ARAÇ SATIYORUZ
Katalogda yer alan bilgilere göre, Otokar tarafından üretilen farklı tip ve özelliklere sahip taktik tekerlekli araçların, Azerbaycan, Gürcistan, Bangladeş, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Pakistan, Kazakistan, Romanya, Türkmenistan, Türkmenistan, Cezayir, Irak ve İngiltere'nin yanı sıra ABD'ye de ihraç edildiği belirtiliyor.

BMC firması tarafından üretilen mayına karşı koruma araç ''Kirpi'', Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tercih ediliyor. SSM ile yapılan anlaşma çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 468 ''Kirpi''nin teslim edilmesi öngörülüyor.

Birçok başarılı taktik tekerlekli zırhlı araç imal eden FNSS firması tarafından üretilen yüksek hareket, yük ve koruma özelliklerine sahip ''Pars'' Malezya ordusu tarafından tercih ediliyor.

Geçtiğimiz yıllarda kamuoyuna tanıtılan ''Seyyar yüzücü hücum köprüsü'' ile savunma sanayisindeki önemli bir ihtiyaca cevap veren FNSS, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan zırhlı muharebe araçlarıyla da göğüs kabartıyor.

Ürettiği ''Arma'' ve '' Cobra'' adlı zırhlı araçları kısa sürede tercih edilmeye başlanan Otokar, ürünlerini bazı Türk Cumhuriyetleri ile Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra ABD, Maldivler, Nijerya, Slovenya gibi ülkelere pazarlıyor. Dünya genelinde 50'ye yakın ülkenin Türkiye'de üretilen zırhlı araçları kullandığı belirtiliyor.

Zırhlı araç üretiminde büyük mesafe kat eden Türk savunma sanayisi, ayrıca 2009 yılında başlattığı Ana Muharebe Tankı (ALTAY) Projesi çerçevesinde 2012 yılı sonbaharında ortaya konulacak ilk prototip ile bu alanda önemli bir dönemeci daha almış olacak.

İLKLERİN FÜZESİ CİRİT'E YOĞUN İLGİ
İlk ''Milli'' füze sistemi olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ''Cirit'' füzesi de katalogda yer alıyor.

Seri üretimine başlanan Cirit füzesi, kendi sınıfında en uzun menzile (8 km) sahip. Cirit füzesinin, başarılı performansı ile birçok ülkenin dikkatini çektiği, 2012 içinde ilk ihracatının yapılmasının öngörüldüğü ifade ediliyor.

Taarruz helikopterleri için geliştirilen ve Cirit füzesinin ATAK helikopterine entegrasyon faaliyetleri ise sürdürülüyor.

Roketsan'ın ürettiği Uzun Menzilli Tanksavar Silah (UMTAS) ve Orta Menzilli Tanksavar Silah (OMTAS), Denizaltı Savunma Harbi Roketi (DSH), 302 mm Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi (Kasırga), Orta Menzilli Topçu Roketi (Toros) ve 122 mm Çok Namlulu Roketatar Sistemi (Sakarya) diğer çarpıcı milli silah sistemlerinden.

Panter ve Fırtına obüsleri ile yıllardır birçok ülkeye ihracatını sürdüren ulusal savunma sanayisi, yakın dönemde ürettiği Uzaktan Komutalı Otomatik Silah Sistemi (STAMP) ve (SARP) ile Aselsan'ın yaratıcılığını ortaya koyduğu Kaideye Monteli Hava Savunma Sistemi (KMS) şimdiden birçok ülke tarafından talep ediliyor.

Bu arada, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen mühimmat ve silahlar da dış pazarda ilgi görüyor.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve 2012 sonuna kadar seri üretimine başlanacak Milli Piyade Tüfeği ile de Türkiye'nin, bu alandaki önemli bir ihtiyacını gidereceği kaydediliyor.

"UÇAK GEMİSİ YAPABİLECEK KAPASİTEDEYİZ"
Tamamı yerli tersanelerde üretilen, dünya standartlarında birçok gemi projesini hayata geçiren ve uçak gemisi yapabilecek kapasiteye sahip Türk savunma sanayisi, Milli Gemi Projesi çerçevesinde, 2028 yılına kadar 12 korvet sınıfı gemi üretecek. Bu doğrultuda, projenin ilk gemisi olan TCG Heybeliada Gemisi 2008'de, projenin ikinci gemisi TCG Büyükada 2011 yılında denize indirildi. Gemilerin savaş yönetim ve harp sistemleri de Aselsan ve Havelsan gibi yerli firmalarla geliştiriliyor.

Türk özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesi olan Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemileri Projesi kapsamında da TCSG Dost, TCSG Güven, TCSG Umut 2010 ve 2011 yıllarında denize indirilirken, TCSG Yaşam Gemisi'nin inşasının 2012 sonunda tamamlanması öngörülüyor.

Öte yandan, muharebe ve destek gemileri, ikmal ve lojistik tankeri, tank çıkarma gemisi inşa kabiliyetine de sahip olan Türk tersaneleri, ürettiği yeni tip karakol botu, arama-kurtarma ile diğer çeşitli tiplerdeki botları Türkmenistan, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Gürcistan, Mısır ve Pakistan'a ihracatını gerçekleştirdi. Ayrıca, Tuzla'da 5 tersanede 2 milyar dolarlık proje yürütüldüğü ifade ediliyor.

Türkiye, ayrıca denizcilik alanında su altı aracı, görüntüleme ve radar sistemlerini, bir çok deniz elektroniği ve sistemlerini ile eğitim simülatörünü de üretebiliyor.

GÖKTÜRK-2 UYDUSUNUN YIL SONUNDA FIRLATILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR
Hava savunma alanında da önemli ve modern projeleri yürüten Türkiye, bu yıl tanıtımını gerçekleştirdiği Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı (Hürkuş) ile bir ilki gerçekleştirdi.

Öte yandan, Kara Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan 59 taktik keşif helikopterini karşılamak üzere harekete geçen TAI, ATAK helikopterlerinden 4 adedini yıl sonunda teslim etmeyi planlıyor.

Dünyada insansız hava aracı üretebilen sayılı ülkeler arasında yer alan Türkiye, TAI'de üretilen ANKA'yı yıl sonunda kullanıma sokmaya hazırlanıyor.

TAI, ayrıca farklı ebatlarda insansız hava araçlarının yanı sıra uzaktan kumandalı hedef uçakları da üretebiliyor.

2023'te milli savaş uçağı üretimini gerçekleştirmeyi hedefleyen Türkiye, milli araştırma-geliştirme uydu projesi olan Göktürk-2 yıl sonunda fırlatmaya hazırlanıyor.

Bu arada, farklı amaçlara yönelik radar, görüntüleme ve haberleşme sistemleri ile simülatörü de imal ve ihraç eden Türk savunma sanayisi, üstün nitelikli askeri giyim, kuşam ve teçhizatıyla da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra başta Avrupa Birliği ülkeleri ordularının temel gereksinimlerini de karşılıyor.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/769541-turk-savunma-sanayisi-atakta Mesajı Paylaş


Türk savunma sanayisi kısmetini fuarlarda arayacak

23 Ağustos 2012
Kısmetini fuarlarda arayacak
Türkiye, üstün teknolojik özelliklere sahip askeri malzemelerin de yer aldığı geniş ürün kataloğu ile gelecek yıl en az 8 savunma ve güvenlik fuarında temsil edilecek.
Türk savunma sanayisinin, üstün teknolojik özelliklere sahip askeri malzemelerin de yer aldığı geniş ürün kataloğu ile gelecek yıl en az 8 savunma ve güvenlik fuarına katılması planlanıyor.

Yaklaşık 60'a yakın ülkeye, 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan Türk savunma sanayisi, uluslararası savunma ve güvenlik ürünleri pazarındaki payını genişletmek için çabasını sürdürüyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Lütfi Varoğlu, yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayisi ürünlerinin son dönemde uluslararası piyasada yoğun ilgi gördüğünü, bu nedenle 2012 yılında önemli satış anlaşmaları yaptıklarını belirtti.

Ulusal savunma sanayisinin satış ve işbirliği anlaşmaları yapmasında uluslararası fuarlara katılım ile ihracat temelli ziyaretlerin önemli rol oynadığına işaret eden Varoğlu, bu doğrultuda 2012 yılı yazına kadar, 8 uluslararası fuara katılımın sağlandığını ve 6 ülkeye ihracat amaçlı ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.
Varoğlu, bu ziyaretlerde başta bazı Körfez ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye ürün satışı yapıldığını anlattı.

İDEF-2013 Fuarı mayıs ayında İstanbul'da

Türk savunma sanayisinin, ihracat rakamlarının daha ileri düzeye taşınması için gayret ettiklerini dile getiren Varoğlu, bu doğrultuda Türk savunma sanayisinin, üstün teknolojik özelliklere sahip askeri malzemelerinin de yer aldığı geniş ürün kataloğu ile gelecek yıl en az 8 savunma ve güvenlik fuarına temsil edilmesinin planlandığını kaydetti.

Varoğlu, 2013 yılındaki savunma fuarları içinde en önemlisinin gelecek yıl mayıs ayında İstanbul'da düzenlenecek İDEF fuarının olduğunu, ayrıca şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapılacak İDEX Fuarı'nın da önemli fuarlardan biri olacağını ifade etti.

Varoğlu, Türkiye'nin İDEX Fuarı'nda 2 bin 500 metrekarelik yerinin bulunduğunu, bu fuarda Türkiye'nin önemli rol oynayacağını sözlerine ekledi.

Uluslararası savunma fuarları

Türkiye'nin gelecek yıl katılmasının öngörüldüğü uluslararası savunma ve güvenlik fuarları şunlar:
"IDEX (Birleşik Arap Emirlikleri) 17-21 Þubat 2013
LAAD (Brezilya) 9-12 Nisan 2013
Bu fuarlara Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) koordinasyonunda 'Milli Katılım' gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Defence&Security (Tayland) 4-7 Kasım 2013
Savunma Sanayi Müsteşarlığı katılımı ve Savunma ve Havacılık İhracatçı Birliği koordinasyonunda gerçekleştirilecek fuarlar:
BRIDEX (Brunei) 8-12 Ekim 2013
AUSA (ABD) 21-23 Ekim 2013
GODA (Umman) 8-10 Ocak 2013
F-AIR COLOMBIA (Kolombiya) 11-14 Temmuz 2013
DUBAI AIR SHOW (BAE) 17-21 Kasım 2013

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/21285630.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Türkiye silah satışında atağa kalktı
Son yıllarda atağa geçen Türkiye savunma sanayisi dünya silah satışı liginde 2011'de sekizinci oldu.
03.09.2012 - 08:26

ABD Kongresi'nin Araştırma Departmanı'nın dünya silah harcamaları üzerine hazırladığı bir rapor Türkiye açısından çok ilginç bir tabloyu da gözler önüne serdi. Savunma sanayisi kısa sürede 14 milyar dolara kadar fırlayan Türkiye ilk kez bir sektörde ilk 10'da yer alıyor. 2011'de dünya silah ihracatı listesine sekizincilikten giren Türkiye özellikle gelişmekte olan ülkelere silah satışı ile ön plana çıktı.

2016'DA 2 MİLYAR $ HEDEFİ

Sabah gazetesinin haberine göre; 700 milyon dolarlık kontrat imzalayan Türkiye, İsrail ve İspanya gibi devleri de koltuğundan etti. 2004-2011 arasındaki dönemde 8.7 milyar dolarlık ihracat yapan İsrail 2011'de 11'inciliğe geriledi. Türkiye dünyaya satışta ise yine sekizinci sırada yer aldı. Toplam satış miktarı ise 800 milyon doları buldu. Türkiye'nin savunma sanayisinde yerlilik oranı ise 2010 itibariyle yüzde 52'ye çıkmış durumda. Bu rakam 2004 yılında yüzde 15'ler düzeyindeydi. MarketResearch'ün "Savunma Sanayisi 2017" raporuna göre Türkiye'nin silah ihracatının 2016'da 2 milyar doları yakalayacağı öngörülüyor. Türkiye'nin iç siparişlerinin ise 8 milyar dolar olacağı belirtiliyor. Bilgi Üniversitesi STK Araştırmaları Birimi'nden Prof. Nurhan Yentürk'ün Askeri Harcamalar Raporu'na göre 2010'da sektörün göre cirosunun yüzde 35'ini özel sektör, yüzde 42'sini vakıf sektörü ve yüzde 23'ünü kamu kuruluşları gerçekleştirdi. Savunma Sanayisi İmalatçıları Derneği (SaSaD) üyelerinin 2010 yılı ciro büyüklüğü 2.73 milyar dolar olurken ihracatları da 634 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İRAN'LA SAVAÞ KORKUSU

Dünya silah pazarının 85.3 milyar dolarlık bir hacime ulaştığı 2011'de ABD pazarın dörtte üçüne sahip oldu. Rusya ise 4.1 milyar dolar silah satışıyla ikinci sırada yer aldı. 2010 yılında ABD'nin silah satışı sadece 21.4 milyar dolar olurken İran'la olası bir çatışmadan çekinen Körfez ülkeleri Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman rekor seviyelerde alım yaptı. Suudi Arabistan 84 adet F-15 jeti ve düzinelerce Apache ve Black Hawk türü helikopteri ABD'den alırken toplam silah alımı 33.4 milyar doları buldu. Bu sayı ABD'nin 2011'deki rekor satışının yarısını oluşturuyor.

AR-GE HARCAMALARI 2007'DE BAÞLADI

Firma sayısındaki artış ve Ar-ge harcamaları da Türkiye'nin bu hızlı yükselişinde en büyük nedenler olarak öne çıkıyor. Bilgi Üniversitesi STK Araştırmaları Birimi raporuna göre Türk firmalarının Ar-ge harcamaları 2007'de başladı. 2007'de 367 milyon dolar olan Ar-ge harcamaları 2010'da neredeyse ikiye katlanarak 666 milyon dolar olarak gerçekleşti.
http://www.ensonhaber.com/turkiye-silah-satisinda-ataga-kalkti-2012-09-03.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz