Milli Savunma Sanayinden Genel Haberler

Başlatan kosavalı1989, 20 Nisan 2009, 00:00:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türk savunma sanayi şahlandı



2018 küresel ticaret raporu Türkiye'nin savunma sanayindeki atağının sürdüğünü ortaya koydu. Dünya genelinde silah ticareti yüzde 4.6 arttı. Türkiye'den ise ilk 100 şirket arasında Aselsan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii yer aldı. İki şirketin satışları yüzde 22 arttı, 2.8 milyar dolara çıktı.

İSVEÇ merkezli Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) raporuna göre, 2017 yılında dünyanın en büyük 100 silah şirketi arasına girmeyi başaran iki Türk şirketi, hem listedeki yerlerini korudu hem de silah satışlarını yüzde 22 oranında arttırdı. ASELSAN ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketlerinin geçen sene yaptığı satışlar 2018'deki artışla 2.8 milyar dolara ulaştı.



TÜRKİYE VURGUSU

SIPRI'nin raporunda, "Büyük bir bölgesel güç olmayı hedefleyen Türkiye, son yıllarda askeri harcamalarını artırıyor ve kapsamlı bir milli askeri-endüstri merkezi geliştiriyordu. İlk 100'de yer alan iki şirket Türkiye'nin bu hedeflerinden fayda sağladı. Toplam silah satışları yüzde 22 artışla 2.8 milyar dolara ulaştı. Askeri elektronik üreticisi ASELSAN (54'üncü sıra) 2018'de satışlarını yüzde 41 artırarak 1.7 milyar dolar ciro yaptı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii şirketi (84'üncü sıra) ise yüzde 0.5 artışla 1.1 milyar seviyesine erişti" ifadeleri yer aldı.

KÜRESEL TİCARET ARTTI

SIPRI raporuna göre, sektördeki en büyük 100 şirket 2018'de toplam 420 milyar dolar silah ve askeri hizmet satışı yaptı. Buna göre, söz konusu şirketler satışlarını geçen yıla göre yüzde 4.6 oranında arttı. Satışlar, raporun tutulmaya başladığı 2002'den itibaren yüzde 47 yükseldi.



İLK BEÞ ÞİRKET ABD'DEN

2002'den bu yana ilk defa 100 şirketin ilk beş sırasına ABD şirketleri yerleşti. Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman, Raytheon ve General Dynamics firmalarından oluşan şirketler, 148 milyar dolarlık cirolarıyla listedeki tüm ülkelerin yaptığı satışların yüzde 35'ini gerçekleştirdi. Listede toplam 43 ABD şirketi bulunuyor. Toplamda 246 milyar dolarlık satış yaparak geçen yıla göre 2 puanlık artış sağladılar. ABD böylece savunma sanayi piyasasının yüzde 59'unu kontrol eder hale geldi.

ARTIÞTA TRUMP ETKİSİ

ABD Başkanı Trump'ın daha agresif bir satış izleme çabasının artışta etkili olduğu belirtiliyor. Amerikan Lockheed Martin şirketi, satışlarını yüzde 5.2 oranında arttırdı, toplam pazarın ise yüzde 11'ini elinde tutuyor. Þirketin artışında F-35 savaş uçaklarının satışları etkili oldu.



RUSYA'DA S-400 FARKI

Küresel silah endüstrisinde 2018'de ABD şirketlerinin ardından ikinciliği Rus şirketler elde etti.

Rus şirketleri, 2017'de tüm satışların yüzde 9.7'sini gerçekleştirirken 1.1 puanlık düşüşle bu rakam 2018'de yüzde 8.6 olarak gerçekleşti.

Rusya'nın ilk 10'da yer alan şirketi Almaz-Antey satışlarını yüzde 18 oranında arttırdı. SIPRI, bu artışın sadece iç taleple değil S-400 hava savunma sistemleriyle de alakalı olduğunu vurguladı.

AVRUPA'DA LİDER İNGİLTERE

İngiltere 2018'de 35.1 milyar dolar silah satarak önceki yıla göre yüzde 4.8 düşüş kaydetse de Avrupa'da bir numaralı silah üreticisi olmayı sürdürdü.

BAE Systems adlı İngiliz şirketi, 2017'ye göre yüzde 5.2 düşüş yaşadı. Ancak 21.2 milyar dolarlık satışla ABD'li şirketlerin ardından dünyanın en büyük silah üreticisi olma konumunu korudu.

İlk 100'de yer alan 6 Fransız şirketi, 2018'de 23.2 milyar dolarlık satış yaparak satışların arttırırken, Alman şirketlerinin satışları yüzde 3.8 düştü.

SIPRI RAPORU NEDİR?

1966 yılında kurulan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) 2002'den beri her yıl silah satışlarını raporluyor. SIPRI'nin istikrarlı barışın önkoşullarının ve barışçıl çözümlerin anlaşılması hedefiyle çalıştığı belirtiliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turk-savunma-sanayi-sahlandi-41393600 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

]

#272

#273
Alıntı YapSavunma Sanayii Baskanlıgı.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİ 2019'DA HIZ KESMEDİ
30.12.2019
Türk savunma sanayisi güvenlik güçlerinin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019 yılında yoğun bir çalışma yürüttü.

Yurt içinde ve dışında güvenlik operasyonları ve sınır ötesi harekâtlar gerçekleştiren güvenlik güçlerinin en önemli destekçisi Türk savunma sanayisi ekosistemini oluşturan kurum ve kuruluşlar oldu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı şirketleri, TÜBİTAK SAGE, özel sektör şirketleri, KOBİ'ler ve üniversitelerin birlikte yürüttüğü çalışmalarla hem mevcut ürün ve ekipmanların sürekliliği, bakım ve idamesi sağlandı hem de yeni teknolojiler güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. Bunun yanında bir dizi yeni ürünün geliştirilme sürecindeki kritik aşamalar başarıyla geride bırakıldı.

Türkiye'nin yeni İHA'ları ilk kez uçtu

Alanında Türkiye'yi dünyadaki 4 ülkeden biri arasına sokan Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ilk uçuşunu yaptı.

40 bin fit yüksekliğe kadar uzun süreli operasyonlar gerçekleştirebilecek Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İHA Aksungur, ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Milli uydular üzerinden kontrol edilebilen ve görev menzili binlerce kilometreye ulaşan ilk Anka-S'ler teslim edildi.

Sürü İHA Projesi başlatıldı. İHA'ların GPS olmayan ortamda da görev yapacağı KERKES-Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi Projesi hayata geçirildi.

Yeni teslimatlar ile Atak helikopteri sayısı 55'e, İHA sayısı 120'ye ulaştı.

Helikopter projeleri emin adımlarla ilerliyor

Atak helikopterinin lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleriyle donatılmış Faz-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi başlatıldı. Gökbey helikopterinin ilk sertifikasyon uçuşu yapıldı.

Genel Maksat Helikopteri Programı kapsamında, toplamda 109 adet üretilecek T-70 helikopterinin ilki hangardan çıkarıldı.

A400M Projesi kapsamında 8 ve 9'uncu uçakların teslimatı tamamlandı.

"Mavi Vatan"ın yeni koruyucuları

Türk savunma sanayisi, deniz platformları alanında aldığı sorumluluklar kapsamında 2019'a önemli başarılar sığdırdı.

MİLGEM'in 4'üncü gemisi TCG Kınalıada hizmete girdi ve 5'inci geminin inşasına başlandı.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu denize indirildi.

Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk denizle buluştu.

Yeni Tip Denizaltı Projesi'nin ilk denizaltısı Pirireis havuza çekildi, 5'inci denizaltı Seydialireis'in ilk kaynağı yapıldı.

Güvenlik güçlerine 8 süratli devriye botu teslim edildi.

Preveze Sınıfı Denizaltı Yarı Ömür Modernizasyonu Sözleşmesi SSB ile STM, ASELSAN, HAVELSAN, ASFAT İş Ortaklığı arasında imzalandı.

Kara kuvvetlerine yeni araçlar

Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında ilk araçlar teslim edildi.

Fırat M60T Modernizasyonu kapsamında 169 tankın modernizasyonu tamamlandı.

Hafif sınıf insansız kara araçlarında prototipler geliştirildi.

Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (ÖMTTZA) Projesi'nin sözleşmesi SSB ile FNSS arasında imzalandı.

Yeni zırhlı kara aracı Vuran, envantere girdi.

Hava savunmada önemli adımlar

Alçak İrtifa Hava Savunma Sistemi Hisar-A'nın nihai testleri tamamlandı, sistem seri üretim aşamasına hazır hale geldi.

Korkut Hava Savunma Sistemi envantere girdi, 13 sistem teslim edildi. Sistemin deniz platformlarında kullanımı için Gökdeniz hazır hale getirildi.

Türkiye'nin uzun menzil hava savunma sistemi ihtiyacını karşılamak amacıyla tedarik edilen ilk S-400 sistemi ülkeye geldi.

İlk hava-hava füzesi, lazer silahı, elektromanyetik top

Türkiye'nin ilk milli deniz füzesi Atmaca, milli gemi TCG Kınalıada'dan atıldı.

İlk yerli ve milli hava-hava füzesinin üretilmesi amacıyla yürütülen Göktuğ Projesi kapsamında TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Bozdoğan görüş içi ve Gökdoğan görüş ötesi füzelerinin güdümlü atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.

Ardışık delici harp başlıklı SOM-B2 füzesinin geliştirme, yer ve uçuş testleri tamamlandı.

TÜBİTAK BİLGEM'in tasarlayıp geliştirdiği milli lazer silahı Armol kabul testlerini başarıyla geçerek Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdi.

Bombaları akıllı hale getiren güdüm kitleri HGK/KGK/LGK, yerli mühimmatlar MAM-C/MAM-L, UMTAS/LUMTAS teslimatlarına devam edildi.

Hürkuş-C uçağından TÜBİTAK SAGE'nin geliştirdiği çok hafif ve düşük maliyetli Togan mühimmatı ilk kez atıldı.

ASELSAN Elektromanyetik Top Sistemi Tufan ile yapılan atışta namlu çıkış enerjisi rekoru kırıldı.

"20 mm Top Geliştirilmesi Projesi" SSB ile TR Mekatronik Sistemler arasında imzalandı.

Yeni elektronik sistemler

MİLGEM Savaş Sistemi Tedariki Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı ARMERKOM ile HAVELSAN'ın geliştirdiği Yeni Nesil Milli Savaş Yönetim Sistemi (Advent Savaş Yönetim Sistemi) ilk kez Kınalıda'ya entegre edildi.

Radar Elektronik Destek (ED)/ Elektronik Taarruz (ET) Sistemleri Projesi kapsamında ilk ED sistemi envantere girdi.

Türkiye'yi bu kabiliyetlere sahip sınırlı sayıda ülke arasına sokan Çok Amaçlı Faz Dizinli Radar (ÇAFRAD) Sistemi'nin ilki teslim edildi.

Muhabere Karıştırma ve Aldatma Simülatörü (MUKAS) Sistemi kullanıma sunuldu.

Çeşitli tiplerde karıştırıcı, köreltici, İHA önleyici sistem ile telsiz teslimatları yapıldı.

İlk T70 helikopter motoru

T70 Genel Maksat Helikopteri için üretilen ilk T700-TEI-701D motoru teslim edildi.

Türkiye'nin ilk Parçacık Radyasyonu Test Altyapısı ODTÜ-Saçılmalı Demet Hattı'nın kurulumu tamamlandı.

ULAK Haberleşme AÞ tarafından ürünleştirilen Milat Yazılım Tanımlı Ağ Yönetim ve Analiz Sistemi'nin (MAYA) ilk satışı Türksat'a yapıldı. Ayrıca milli baz istasyonu ULAK, ilk kez GSM operatörleri tarafından kullanılmaya başlandı.

SSB'nin kuruluşu SSTEK'in de iştiraki olan TRBOR AÞ'nin faaliyet göstereceği Bor Karbür tesisinin temeli atıldı.


https://www.ssb.gov.tr/Website/contentList.aspx?PageID=2334&LangID=1
Mesajı Paylaş
]

]

#275
Alıntı yapılan: カメせ - 07 Ocak 2020, 19:38:19
Alıntı Yap

https://mobile.twitter.com/SavunmaSanayii


Ne yazık ki bu projelerin arasında İ-sınıfı fırkateynin denize indirilmesi yok. 2023'e ötelenmişti ama bu gemiye çok ihtiyaç var önümüzdeki sene. TCG Anadolu nun yanına iyi olurdu.
Mesajı Paylaş

]

Alıntı YapTürk mühendisi 'tankların gözünü' yerlileştirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki M60T tankları için yerli olarak üretilen Nişancı Görüntüleme Birimi yaklaşık 50 tanka takılarak göreve başladı.
Yurt dışından temininde güçlükler yaşanan M60T Tankı Nişancı Görüntüleme Birimi'nin yerlisi üretilerek tanklara entegre edildi.

SAHA İstanbul üyesi DIGITEST Savunma ve Havacılık, kümelenmenin de desteğiyle savunma sanayisinde önemli bir yerlileştirmeye imza attı.

Yeni teslimatlar yolda.
Görüntüleme biriminin yaklaşık 50 tankta aktif olarak kullanıldığı bilgisini veren Erseven, ikinci parti üretimlere başladıklarını ve kısa süre içinde bunları da teslim edeceklerini söyledi.
http://ehamedya.com/turk-muhendisi-tanklarin-gozunu-yerlilestirdi_35016.html
Mesajı Paylaş
]

Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan 17 kritik imza



Savunma sanayi arge projeleri, arge projeleri, savunma sanayii başkanlığı arge, Ar-Ge Sözleşmeleri İmza Töreni, savunma sanayii başkanlığı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan 17 Ar-Ge projesinin sözleşmesi. Savunma Sanayii Başkanlığı'nda düzenlenen törenle imzalandı. Savunma Sanayii Başkanlığı'nda icra edilen Ar-Ge İmza Törenine; SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, üniversiteler, araştırma merkezleri, kamu ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Konuyla ilgili olarak Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında, % 1,8 Ar-Ge yoğunluk hedefi bulunmaktadır. Savunma Sanayii Başkanlığı, Ar-Ge projelerinin bu hedef doğrultusunda daha dinamik bir süreç ile başlatabilmek adına mevzuatımızda "SSB Ar-Ge Paneli" tanımlanmıştır.

SSB Ar-Ge Panelinde, TSK ve diğer kurumların mevcut ya da planlı sistem ve platformlarının ihtiyacı olan veya geleceğe dönük yeni teknoloji alanlarındaki projeler için başlatma kararları alınmakta;  aynı zamanda son ürün teslimatı içermeyen teknik gösterim ağırlıklı projeler için geniş alan çağrıları yapılmasına karar verilmektedir.

SSB Ar-Ge Paneli ilk toplantısını, 22 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirmiş olup, bugüne kadar yapılan 5 panelde 29 projenin başlatılmasına, 16 alanda da geniş alan çağrısı (SAGA) yapılmasına karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.



Ar-Ge İmza Töreni'nde imzalanan sözleşmeler ise şöyle sıralandı:

Seramik Zırhlarda Kullanmaya Yönelik Alümina Tozu Geliştirilmesi (Alumina)
Havacılık İçin Alüminyum Döküm Proseslerinin Geliştirilmesi (Aslan)
Nano Katkılı Prepreg Malzeme Geliştirilmesi (Atlas)
Bor Karbür Silisyum Karbür Hafif Seramik Zırh Malzemelerin Geliştirilmesi (Borkar)
Karbon Ve Cam Elyaf Epoksi Prepreg Geliştirilmesi (Kartal)
Bilişsel İş Yükünün Ölçülerek Uçuş Simülatör Eğitimlerinin Kişiselleştirilmesi (Genıus)
Radar İle Tespit Edilen Su Üstü Hedeflerin Sınıflandırılması Ve Kimliklendirilmesi (Görü)
Hareket Tarzı Geliştiren Yapay Zekalı Komutan Asistanı (Hamle)
Kara Araçları İçin Yapay Zekâ Destekli Atış Kontrol Ve Otonom Sürüş (Karagöz)
Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi (Kerkes)
Sosyal Medya Analizi Performans Geliştirme (Pergel)
İşbirlikçi Robotlar İle Otonom Keşif, Güdüm Ve Seyrüsefer (Robo-Tim)
Veri Etiketleme Platformu (Veri Kovanı)
Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) 2.Dönem
Kimyasal Ve Biyolojik Savaş Ajanlarına Karşı Yeni Nesil Koruyucu Tekstil Teknolojisi Geliştirilmesi (Kafes)
Kokristalizasyon Yöntemi İle Enerjik Malzeme Geliştirilmesi (Kokristal)
Mikrobolometre Kızılötesi Dedektör Takımı Geliştirilmesi (Mikrobolometre)


KARGU Kamikaze İHA

Bahse konu projelerde; yüklenici modeli KOBİ-Sanayi-Üniversite iş birliğine dayalı olarak oluşturulmuş, üniversiteler, enstitüler ve KOBİ'ler başta olmak üzere, 21 yüklenici veya alt yükleniciye yer verilmiştir.

Türkiye'nin yurt dışı bağımlılığını büyük oranda gidermek amacıyla, ALUMİNA Projesi kapsamında, mevcut durumda yurt dışından temin edilen Alümina tozlarına muadil balistik isterlerde yerli ve milli Alümina tozu geliştirilmesi sağlanacaktır.

Yine yurt dışı bağımlılığını ortadan kaldırmak amacıyla, KARTAL projesi ile ihracat lisansına tâbi epoksireçine emdirilmiş cam elyaf ve karbon elyaf takviyeli prepregve dar şerit (slit tape) malzemelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Öte yandan ASLAN Projesi ile insansız hava araçlarında kullanılan TEI-PD170 pistonlu motorun Alüminyum blok döküm ve imalat proseslerinin geliştirilmesi, ATLAS Projesi kapsamında, entegre edildiği malzemenin mukavemet, tokluk ve darbe dayanımı özelliklerini geliştirerek ağırlık kazancı sağlayan nano katkılar ile güçlendirilmiş 120°C'de kürlenen epoksi reçineli prepreg malzeme geliştirilmesi ve BORKAR Projesi kapsamında, zırh uygulamalarında kullanılmaya yönelik düşük yoğunluklu, maliyet etkin ve yüksek balistik performansa sahip Bor Karbür – Silisyum Karbür kompozit zırhların üretilebilmesi için proses koşullarının geliştirilmesi hedeflenmektedir.

GENIUS Projesi kapsamında geliştirilecek yöntemlerin simülatörlere entegre edilmesiyle nörofizyoloji temelli, kullanıcı-merkezli yeni nesil uçuş simülatörlerinin geliştirilmesine imkan sağlayacak bilgi, deneyim ve teknoloji alt yapısı ile gelecek nesil insan-makine ara yüzlerinin tasarımında avantaj sağlayabilecek altyapının oluşturulması; HAMLE Projesi kapsamında ise  "Pekiştirici Öğrenme" yöntemi ile harp oyunlarını öğrenebilen, eğitici rolü üstlenebilen ve hareket tarzı belirleme ve değerlendirme yaparak karar desteği sağlayabilen Yapay Zekâlı Komutan Asistanı geliştirilmesi hedeflenmektedir.



Ayrıca GÖRÜ Projesi ile SAR sensörlerinden su üstü hedeflerin yapay zekâ ile tespiti, sınıflandırılması ve kimliklendirilmesine yönelik algoritma geliştirilmesi; KARAGÖZ Projesi kapsamında ise kara araçlarına yapay zekâ destekli atış kontrol ve otonom sürüş yetenekleri kazandırılması hedeflenmektedir.

GPS bilgisine ulaşılamayan veya GPS'in karıştırıldığı/aldatıldığı muharebe ortamlarında İHA Platformlarına görüntü destekli otonom seyrüsefer yeteneği kazandırılması amacıyla KERKES Projesi; açık kaynak veriler üzerinde derin öğrenme yöntemleri ile yüksek performanslı algoritmalar için PERGEL Projesi yürütülecektir.

VERİ KOVANI Platformu ile yapay zekâ içeren projelerde ihtiyaç duyulan etiketlenmiş veri setlerinin kitle kaynaklı olarak elde edilmesi hedeflenmekte olup, ROBOTİM Projesi ile İHA ve İKA'ların eş güdümlü görev icrası için yapay zekâ destekli bilişsel sürü yeteneği geliştirilmesi planlanmaktadır. Bu doğrultuda, yenilikçi teknolojilerde bugünün yazılımlarını yarıştırmak ve geleceğin yazılımlarını teşvik etmek hedefiyle Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor- Y³ 2. Dönem Projesi gerçekleştirilecektir.

KAFES Projesi kapsamında, Metal Organik Kafes (MOF) ve Membran teknolojileri kullanılarak kimyasal ve biyolojik savaş ajanlarına karşı üstün koruyuculuk ve konfor özelliklerine sahip KBRN Koruyucu Tekstil'in milli imkanlarla geliştirilmesi planlanmakta olup, KOKRİSTAL Projesi ile yüksek detonasyon hızı ve yüksek duyarsızlık özelliğine sahip yeni nesil enerjik malzemelerin ülkemiz Savunma Sanayiine kazandırılması ve ülkemizin yeni nesil enerjik malzeme teknolojilerine sahip ülke konumunda olması hedeflenmektedir. Mikrobolometre Projesi kapsamında, milli imkanlarla termal silah dürbünleri ve keşif gözetleme sistemlerine yönelik 12 mikrometre Mikrobolometre tipi kızılötesi dedektör takımı ve alt sistemlerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

Ar-Ge Sözleşmeleri İmza Töreni ile açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR, "İmzaladığımız ve imzalayacağımız projelerimizle, güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında yurt dışı bağımlılığın azaltılması, özgün, yerli ve milli çözümlerin hayata geçirilmesi ve ülkemiz Ar-Ge ve teknoloji yetkinliğinin artırılmasına önemli katkılar sunulacaktır." dedi.

https://www.savunmasanayist.com/ssb-ar-ge-sozlesmeleri-imza-toren/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#279
Savunma sanayimizin lokomotif firmalarının kuruluş yıllarına bir bakalım:
(Bunların hepsinin %50 den fazlasının sahibi TSKGüçlendirme Vakfı)
ASELSAN 1974
Tusaş 1984
Roketsan 1988
Havelsan 1982
İşbir AÞ  1977
Aspilsan AÞ  1981

Bugünkü iktidara sorsanız bu şirketleri kendileri kurmuşlardır.

https://www.savunmasanayist.com/soylesi-tskgv-genel-mudur-vekili-sadik-piyade/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz