Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)

Başlatan SKYWOLF, 03 Nisan 2012, 13:50:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İnsanlı bir Kızılelma yapana kadar Kaan'ın tek motorlusunu yapmak daha doğru olmaz mı? Benim şahsi düşüncem, Hava Kuvvetleri 2 değil 3 tip muharip uçak bulundurmalıdır. Kaan tek ve çift motorlu ile Hürjet muharip. Hürjet şimdiki ebatlarda hafif taarruz versiyonu ile özellikle terör hedeflerine karşı etkili olabilir. Maliyet etkin de olur. Satış potansiyeli de mümkün. Mesajı Paylaş

En kötü şartlarda başımızın çaresine bakmak gibi bir derdimiz var ise bizim zaten başarmak için yol haritamızda olan motoru F404 gücünde üretebilmemiz lazım. Bunu çabucak başarırsak kendimize çift motorlu ciddi bir geçiş dönemi uçak yapabiliriz. Biz savaş motivasyonunda işe girişsek bir senede bile çift motorlu muharip uçak havalandırabiliriz bir buçuk senedede onu donatabiliriz. Bu tabi F404 ayarında bir motoru yaptığımızı varsayılarak diyorum. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: sahin1 - 31 Temmuz 2024, 12:30:11
İnsanlı bir Kızılelma yapana kadar Kaan'ın tek motorlusunu yapmak daha doğru olmaz mı? Benim şahsi düşüncem, Hava Kuvvetleri 2 değil 3 tip muharip uçak bulundurmalıdır. Kaan tek ve çift motorlu ile Hürjet muharip. Hürjet şimdiki ebatlarda hafif taarruz versiyonu ile özellikle terör hedeflerine karşı etkili olabilir. Maliyet etkin de olur. Satış potansiyeli de mümkün.

Selçuk bayraktar insanlı kızılelma yapmayacağı konusunde netti, ayrıca tek motorlu KAAN da olmaz, maliyet meselesi sıkıntı, sen maliyetini düşürmek için ihraç edeceksin zaten KAANı, bunun üstüne bi uçak da ikisinin de maliyetini arttırır ve kaynak yok, ve emin ol 6. nesiller çıkınca özellikle NGAD, düşündüğüm şeyleri yaparlarsa yeni bir 6. nesil uçak tasarlamak gerekebilir yani şu an onla uğraşamayız.

Hürjetin muharipi de yapılır mı bilmiyorum çok şey değişmesi gerekecek müşteri çıkmazsa yapılmaz bence.

Onun dışında zaten KAAN - Eurofighter - F16 şeklinde 3 tip muharip uçağımız olacak gibi görünüyor.

Sihalar ve F16lar terör hedeflerini halleder ve güneydoğu cephesini koruyabilir, Eurofighter ve Kaan Yunan cephesine karşı güzel olur.

6. nesile precooler teknolojisini eklerlerse o teknoloji üzerinde çalışıp onunla beraber ilerde yeni bir uçak yapılabilir 6.5 nesil şekilnde Mesajı Paylaş

Eğer bilgi doğruysa,

Muharip Hürjet e zaten Deniz kuvvetleri talip diye biliyoruz...

Olası bir uçak gemisi demek ; 24-26 araç üzerinde,  bir de bunun eğitim , kara üstleri ve yedek filo dedik mi zaten 40-50 muharip Hürjet planlanıyordur minimumda... Mesajı Paylaş

Eğer bilgi doğruysa,

Muharip Hürjet e zaten Deniz kuvvetleri talip diye biliyoruz...

Olası bir uçak gemisi demek ; 24-26 araç üzerinde,  bir de bunun eğitim , kara üstleri ve yedek filo dedik mi zaten 40-50 muharip Hürjet planlanıyordur minimumda... Mesajı Paylaş

Typoon'un olacağı belli değil. Olursa da sayı zaten 40 civarı olacaktır. Çift motorlu Kaan üzerindeki teknolojilerle ciddi maliyetli olacaktır. Özellikle ihracatı sınırlı olursa bütün insanlı bir hava gücünü Kaan'la donatmak zor olur. Bize bugünün F-16'sı gibi her yere koşabileceğimiz tek motorlu bir uçak da lazım olacaktır. Mevcut Kaan'dan gelecek birikimle tek motorlu bir uçak zannımca yapılabilir. Mesajı Paylaş

Oradan buradan parasini vermemeize ragmen verilmeyecek uçaklar için  arayıp dolaşmaktansa bütün bu enerjiyi milli seferberlik ile birlikte Kaan ve Hürjet'e (tek-cift motorlusu, denize uyumlusu, STOL, VTOL gibi türevleri dahil) ve motorlarina ayırsak 8 senede hepsi envantere girerler...

Seferberlik derken gerçek anlamda seferberlikten bahsediyorum...ABD veya Sovyetlerin uzay yarışında yaptıkları seferberlik gibi örneğin Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Selçuk Bayraktar insanlı kızılelma istemeyebilir. F-16'yı tasarlayan ekipte uçağı sadece avcı uçağı olması için tasarlamıştı hatta projenin ismi Light Tactical Fighter'dı. Ama isterler ve gereklilikler F-16'yı şu çok etkili bir hava-yer taarruz özellikli multirole savaş uçağına çevirdi.

---
Diğer yandan bana donanmanın hürjet istese bile alabileceği pek olası gelmiyor. Çünkü dişimizden tırnağımızdan arttırdığımızla yapacağımız bir uçak gemisini savunmak için elimizdeki en iyi savaş uçağını kullanmak isteyeceğimizi düşünüyorum. Yoksa milli uçak gemisi diagramlarında hürjetin kalkış mesafesi şu an anadolunun pistinden daha az. Kaldırabilirsiniz. Hürjet hazır değilse getirin dost g.Kore'den bir fa-50 golden eagle deneyin.

Bence donanma Kaan'ı ister. Milli Uçak gemisi yapılana kadar da zaten kaan göreve başlamış olur. Ha illa hürjet olacaksa da o hürjet bu hürjetten çok daha başka birşey olur yönünde tahminim. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Kizilelma'da kullanilan motorun AI-322-30F oldugunu soyluyorlar. Bu da hemen hemen bizim TF6000 eslenegi bir motor gibi gorunuyor. 6600 kuru itki, 11000. Internette arastirma yaparken motora TVC'de eklendigi yazilmis.

Alıntı YapOne (1) Motor Sich AI-322-30F Derivative Afterburning Turbofan delivering 11,023 lbs st with Afterburner and 6,613 lbs st at Military Power. The powerplant is fitted with variable geometry, thrust vectoring and reversing 2D nozzle.

Mesajı Paylaş

Bence bugun bir yüksek hızlı taksi veya teker kesme videosu gelebilir Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz