Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)

Başlatan SKYWOLF, 03 Nisan 2012, 13:50:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anka-3 tamam da, agresif manevra yapacak Kızılelma büyüklüğünde bir uçağa +15000 lb, hatta F-404 gibi bir motor lazım. Bir de Anka-4 iddiası var ki,.... Mesajı Paylaş

Türkiye de görünmezlik sağlayan radar dalgalarını emen kaplamaları artık uygulamalarını görmemiz lazım uçaklar hazır çünkü. Hep böyle boyayıp boyayıp mı uçuracağız bu uçakları Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: mehmet05 - 19 Ocak 2025, 06:52:15Anka-3 tamam da, agresif manevra yapacak Kızılelma büyüklüğünde bir uçağa +15000 lb, hatta F-404 gibi bir motor lazım. Bir de Anka-4 iddiası var ki,....

TF-6000 ile TF-35000 arası güçte bir motora ihtiyacımız olduğunu sürekli söylüyoruz...Insanlı-insansız platformlar için

Bir de 3000hp turbosaft motor ihtiyacı... Mesajı Paylaş

Benim daha önce okuduklarımda öift motor olacağı idi. Bilmiyorum ne kadar mümkün ama Baykar isterse yapar. Yeterki motor ilerlesin. 1 senedir bakalım TF-6000 ne kadar ilerledi. Mayısta Kıbrıs'ta Teknofest var. En geç orada duyarız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 19 Ocak 2025, 11:39:49Benim daha önce okuduklarımda öift motor olacağı idi. Bilmiyorum ne kadar mümkün ama Baykar isterse yapar. Yeterki motor ilerlesin. 1 senedir bakalım TF-6000 ne kadar ilerledi. Mayısta Kıbrıs'ta Teknofest var. En geç orada duyarız.

TF-6000'den ses yok...En son Kasım başında
60 adet testten geçtiği yeni testler için birkaç daha TF-6000 üretildiği ve artyakıcı çalışmalarının başladığı açıklanmıştı...

Testlerde istenilen güce ulaşırsa bile test edilen motorun sökülerek parçalarda oluşan değişiklerin , oluşan deformasyonlara göre parçaların yeniden tasarlanıp-denenmesi süreçleri işi uzatıyordur.

Umarım İ sınıfı gibi ilk gemi uzun süre bizi beklemişti sonra hızla 2,3,4 gemilere ulaştığımız gibi TF-6000 de seri üretimde hızlanması geçer...

Leblebi gibi TF-6000 lazım bize... Mesajı Paylaş

Keşke bu iş gizlilik seviyesi yüksek bir iş olmasaydı. İnsan her detayını merak ediyor.

Bu sene ya TF-10000'in kendisini yada TF-35000 taslak halini fuarda göreceğiz diyorum. Mahmut Bey önemli bir şeyi söyler gibi olduydu, sonra temkinli davranıp durduydu. Kesin ikisinden biri.

Sonrasında gelsin Kızılelma şov. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 19 Ocak 2025, 14:09:46Keşke bu iş gizlilik seviyesi yüksek bir iş olmasaydı. İnsan her detayını merak ediyor.

Bu sene ya TF-10000'in kendisini yada TF-35000 taslak halini fuarda göreceğiz diyorum. Mahmut Bey önemli bir şeyi söyler gibi olduydu, sonra temkinli davranıp durduydu. Kesin ikisinden biri.

Sonrasında gelsin Kızılelma şov.

Bu işin neresi gizli bende bunu merak ediyorum...
6000 ibf'lik bir turbofan motor yapıyoruz ki 80 yıl önce ortaya konmuş prensiplere dayanan bir güç sistemi...Hadi 35000 ibf'lik deseler onu anlarım.

Dünya güç sistemleri piyasasını alt üst edecek gizli bir teknoloji kullanıyorlardı orası başka...

Yaparsınız olur olmaz , çok da anlam atfetmeye gerek yok...Kimse başaramazsınız sizi linç etmez. Mesajı Paylaş

Basın toplantısını seyrettiyseniz artık motordan 36.000 lb olarak söz ediliyor, tf-36000 demek lazım Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 19 Ocak 2025, 16:43:45Basın toplantısını seyrettiyseniz artık motordan 36.000 lb olarak söz ediliyor, tf-36000 demek lazım

Peki neye dayanarak 36.000 diyorlar? Yoksa  prototip yapılmış ; yapılan prototip üzerindeki teorik değerler 36.000'i gösterdiği için mi? Bu işin bir mühendislik hesaplaması mı var?

Gerçi sayın Yaşar'ın dediği gibi bize maximum vereceği güç değil kuru itki 26.000 ibf güç yetiyor süpercruise için ama neyse , olmuşken en güçlüsü olsun... Mesajı Paylaş

Bu motorun geçen haftalarda parça üretimine başlandı haberi çıkmıştı. Ben onu kaçırdım bu haber birinci ağızdan çıkmış bir habermi bilen varmı. Çok önemli çünkü parça üretimine başlanması hesap kitap tamamlandı her an koca motoru karşımızda ateşlemeye denemeye hazır bulabiliriz demektir. Parça üretmeye başlamak demek biz lak lak ederken millet neler yapmış hiç haberimiz yok demektir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz