Türk İnsansız Savaş Uçağı Projesi (MİUS)

Başlatan SKYWOLF, 03 Nisan 2012, 13:50:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tanıtım videosuna niye Hürjet koydular ki?
Mutlaka Hürjet ile alakalı bir gelişme olacak 20 Temmuz'da... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 18 Temmuz 2021, 08:52:25
Tanıtım videosuna niye Hürjet koydular ki?
Mutlaka Hürjet ile alakalı bir gelişme olacak 20 Temmuz'da...

Video da MİUS'u ele verecek ayrıntılar özellikle paylaşılmamış. Kamufulaj ve kanat keskinliği de ilk bende hürjeti anımsattı.
Consept de değişiklikler olmuş.

Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Videodaki hava aracının kuyruk dikmesi 1 tane...

Ama gerçekten bu hava aracı MİUS ise Baykar adına büyük başarı...Bu kadar kısa sürede üretilmişse eğer(sadece konsept çizim de olabilir , yapılmış bir mock-up da olabilir) Mesajı Paylaş

Bu tip fragmanvari videoları sevmiyorum. Çocukça geliyor bana. Bir şey varsa gösterirsiniz, ucundan köşesinden görüntü paylaşmazsınız. Holywood değil burası , savunma sanayi.
Görüntülerdeki uçak hürjet değil bu arada. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ucak acigini Mius   ile kapatacagiz

Bazi ülkeler bizi takib edebilir ozaman abd ab rus boku yedi Mesajı Paylaş

Bekleyelim bakalım...Kanat yapısına bakınca gerçekten de Hürjet değilmiş...

Motoru nereden buldular acaba? Ukrayna üretimi  AI-25TLT motoru güç verecek deniliyor Mesajı Paylaş

Bu araçta, sensörler, EH yapma ve EH'e direnme yeteneği ile yapay zeka yazılımı kritik olacak. Uçağın gövde kısmını olabildiğince ucuz tutacaklarını tahmin ediyorum. TB-2 deki üretim felsefesi burada da takip edilecektir. Mesajı Paylaş

Motor AI25TL ise, 3800lbf itkili bir motor kullanilacak.
Bu motoru Albatros eğitim uçağı da kullanıyor.
Albatros'un maximum irtifa , maximum kalkış ağırlığı, maximum hız vs değerlerine bakınca:
3500kg boş ağırlık,
4700kg/5700kg??? (değişik sitelerde değişik değerler var)  tam yük ile kalkış.
750km/saat maximum hız (geçilmemesi gereken hız 980km/saat),
11000m maximum irtifa.
Bakalım bu uçakta nasıl bir sonuç verecek.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 18 Temmuz 2021, 13:57:05
Motor AI25TL ise, 3800lbf itkili bir motor kullanilacak.
Bu motoru Albatros eğitim uçağı da kullanıyor.
Albatros'un maximum irtifa , maximum kalkış ağırlığı, maximum hız vs değerlerine bakınca:
3500kg boş ağırlık,
4700kg/5700kg??? (değişik sitelerde değişik değerler var)  tam yük ile kalkış.
750km/saat maximum hız (geçilmemesi gereken hız 980km/saat),
11000m maximum irtifa.
Bakalım bu uçakta nasıl bir sonuç verecek.

Radar izi düşük kompozit ve ufak bir uçak olmasını bekliyorum; umut ediyorum. Tonluk bombalar yerine A-A füzesiyle veya Anti radyasyon füzesiyle iş yapmalı. Eğitim uçağını uçuran motor bu dediğimi de uçurur ama bir motor daha konulursa (+350kg) daha da bir uçurur.

Mesajı Paylaş

Gayet başarılı bir ön tasarım. Hayırlısı

Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz