MİLGEM PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 14:25:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Aralık 2024, 23:11:46http://www.facebook.com/share/p/1XqvUM9wT4/

Bir bunu arıyordum buldum

Merak edenler için 215 günlük Deniz seyiri yapan arleigh burke ne hale gelmiş...

Bizim milgemin eğik,büzüp saç görünümü arleigh burke ve İtalyan fransız üretimi horizonlarda'da var.

http://www.seaforces.org/marint/French-Navy/Destroyer-Frigate/Forbin-HORIZON-class.htm
Bu gemiler panel panel, çelik bir iskelet üzerine kaynaklanarak inşa ediliyorlar.
Soğuk, sıcak ısı farkı ve materyal farkı ile metal, genleşme yaşar. Ayrıca üzerine gelen ışığın vuruş açısı dolayısıyla bu paneller daha abartılı olarak kedisini gösterir. (Bu panellerin kaynak işi çok özel eğitimli elemanlar tarafından ve özel kaynak elektrotlarıyla ve hassas birleştirme yöntemleriyle yapılır. "Submerged Arc Welding" ve "Tungsten Inert Gas Welding" yöntemleri kullanılır. Öyle her kaynak ustasının yapabileceği iş değildir bu) Mesajı Paylaş

Conflict
@ConflictTR

İstif Sınıfı Fırkateyn Projesi'nin 3. gemisi olan TCG İzmit'in 15 günde yaşadığı değişim.

https://x.com/ConflictTR/status/1876314076198105376 Mesajı Paylaş

Muazzam bir ilerleme tam bir savaş motivasyonu. Burada 24 saat usulüne göre çalışılıyordur. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTürkiye'nin Korvet Diplomasisi.

Hirvatistan ile yeni Savunma Isbirligi.

Mesajı Paylaş

Standart yanıtım...

Parasiyla herşeyin "ihracat modelini" mümkün olan en yüksek kar payi ile satmaliyiz...bakımından vidasina kadar kontrol bizde olmalı...

Ortak üretim, teknoloji transferi ise sadece birkaç ulke ile sınırlı kalmalı...

Savunma sanayimiz artık kendini dünya çapında kanıtladı, her ihaleyi teknoloji transferi ortak üretim  vs teklif ederek almak zorunda değiliz...birakalim daha iyisini aynı fiyata başka yerden bulabiliyorsa alsınlar...

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Doğru söylüyorsun. Bir iki konu hariç,  yeterliliğimiz çoğu Avrupa ülkesinde veya Rusyada yok. 5-10 sene içinde onlar da çözülür. Her malı mümkün olduğu kadar yerli girdiler ile üretip pazar gücünü de politikaya çevirmemiz lazım. Pakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Endonezya gibi ülkeler de, ayrı ayrı  bazı alanlarda üretim ortağımız olmalı.  Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz