MİLGEM PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 14:25:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Trt-1 kanalında yayınlanan Anadolu kartalı programında Milgem tanıtılırken ilgimi çeken bir cümle oldu!Milgemin tonajının bildiğimiz 2000 değilde 2300 ton olduğunu söylendi.Boyutlar uzunluk 99,genişlik 14.40 olarak bildiğimiz gibi ama tonaj 300 ton fazla verildi.Milgem tonaj olarak korvet boyutunu aşıp neredeyse fırkateyn sınıfına girdi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: nightraven - 26 Eylül 2011, 18:21:12
Trt-1 kanalında yayınlanan Anadolu kartalı programında Milgem tanıtılırken ilgimi çeken bir cümle oldu!Milgemin tonajının bildiğimiz 2000 değilde 2300 ton olduğunu söylendi.Boyutlar uzunluk 99,genişlik 14.40 olarak bildiğimiz gibi ama tonaj 300 ton fazla verildi.Milgem tonaj olarak korvet boyutunu aşıp neredeyse fırkateyn sınıfına girdi.
savaş yükü  ile  2300  demeleri  normaldir  ,  fırkatynlerimizdede  tıpkı  bu  haberdeki  gibi  farklı  tonajlar  görürsünüz  ,  birisi  standart  yükleme  bir  diğeri  ise  savaş yükü  diye  tabir  edilinen  ful   yüklemedirki  genelde  gemilerimiz  savaş yükü  ile  yüklenmez  , tasarruf  için  standart  yükleme  ile  yüklenirler ,  korvet  yada  fırkateyn  tanımlamaları  gemilerin  tonajı ile  değil  üslendiği  görevlerle  belirleniyor  sanırım ,  milgemin devamı  tf-100 ile  ada sınıfı  arasında  tahmini  pek bir  tonaj  farkı olmamasına  rağmen  tf-100  fırkateyn  olarak  tanımlanmasıda  sanırım  ada sınıfı  korvetlere  ek  olarak  essm eklenmesi sınıf  atlatmış  oluyor Mesajı Paylaş

TV'de yayınlarlar mı acep? Mesajı Paylaş

f512 sorunsuz  bir  şekilde  denize indirildi   f511 ise  donanmaya  resmen  katıldı  hayırlı uğurlu olsun  , korvet sayımız  artık 7  oldu.
http://www.posta.com.tr/video?VideoID=6081 Mesajı Paylaş


Bugün hizmete giren Heybeliada ile bugün suya indirilen Büyüada arasında tonaj, boy, silah v.b. açılardan ne gibi farklılıklar mevcut? Mesajı Paylaş

Arasında benim bildiğim kadarıyla bir fark olmayacak.İkisininde görev tanımı aynı.İkiside ada sınıfı korvet.Yalnız 8. gemiden sonraki gemiler fırkateyn sınıfına geçecek. Mesajı Paylaş
Kuvvete dayanamayan adalet aciz;Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.

Alıntı yapılan: Stryker - 27 Eylül 2011, 20:22:31
Arasında benim bildiğim kadarıyla bir fark olmayacak.İkisininde görev tanımı aynı.İkiside ada sınıfı korvet.Yalnız 8. gemiden sonraki gemiler fırkateyn sınıfına geçecek.
+ Mesajı Paylaş

Hmm. Yani 8. gemiye kadar hepsi aynı olacak.

Birde merak ettiğim birşey var. Bu gemiler suya indirildikten sonra niye 3 sene boyunca donanmaya katılmıyor? 3 sene boyunca kontrol filan mı yapıyorlar? Mesajı Paylaş

#169
Başbakan Erdoğan "Türkiye artık o 10 ülkeden biri"
İlk türk savaş gemisi hizmete girdi
27 Eylül 2011 Salı, 15:00:30
Başbakan Erdoğan "Türkiye artık o 10 ülkeden biri"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye artık dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirebilen 10 ülke arasına girmiş bulunuyor'' dedi.

Preveze Deniz Zaferi'nin 473'üncü yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, dizaynı ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirilen Heybeliada Gemisi'nin hizmete girişi, Büyükada Gemisi'nin de denize indirilmesi amacıyla Pendik'teki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Erdoğan, bugün Cumhuriyet tarihinin ilk milli savaş gemisi Heybeliada'yı ülkeye kazandırmanın heyecanını ve gururunu paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, ''Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun'' dedi.

Heybeliada'nın 2004 yılında hayata geçirilen Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında inşa edildiğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bugün MİLGEM Projesi ile ne kadar haklı ve doğru bir adım attığımızı ispat etmiş olmanın da ayrıca memnuniyetini yaşıyorum. Milli savunma, ancak milli bir sanayi ile milli bir anlayışla etkin ve mümkün olur.

Ben bu vesile ile MİLGEM Projesi içerisinde yer alan ve Heybeliada gemimizin yapımında mühendislerimizden akademisyenlerimize, işçi ve teknisyenlerimizden bürokratlarımıza kadar emeği geçen herkesi kutluyor, kendilerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bugün denize indireceğimiz Büyükada'nın da şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Hatırlayacaksınız, Heybeliada'yı bundan tam 3 yıl önce fırtınalı, yağmurlu bir günde denize indirmiştik. Ama hamdolsun, 3 yıl önce o rüzgarlı günde denize indirdiğimiz bu gemi, şimdi bütün fırtınalara dayanıklı bir şekilde ülkemizin bayrağını denizlerde gururla taşıyacak, bu aziz vatanın savunmasında önemli bir vazife ifa edecektir.

Türkiye'nin aydınlık yarınları için bütün gücümüzle, bütün direncimizle alın teri dökmeye, eserler kazandırmaya, gücümüze güç katmaya devam edeceğiz. Herkes bilsin ki Türk bayrağı denizlerde de okyanuslarda da barışın sembolü olmaya devam edecektir.

Burada şu müjdeyi de sizlerle özellikle özellikle paylaşmak istiyorum. Türkiye artık dünyada savaş gemisi tasarım ve inşasını gerçekleştirebilen 10 ülke arasına girmiş bulunuyor. Ekonomimiz sağlam bir şekilde hedeflerine ilerlerken, dış politikada Türkiye her mecrada barışın bayraktarlığını yaparken, savunma sanayisinde de tarihi bir eşiği bugün aşmış oluyoruz.''


"CUMHURİYETİMİZİN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ OLAN 2023 YILINDA YENİ TÜRKİYE VİZYONUNU HEP BİRLİKTE BAÞARACAĞIZ"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü olan 2023 yılında kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye vizyonunu hep birlikte başaracağız, bu hedefe birlikte ulaşacağız'' dedi.

Erdoğan, Preveze Deniz Zaferi'nin 473. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, dizaynı ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirilen ''Heybeliada'' gemisinin hizmete girişi, ''Büyükada'' gemisinin de denize indirilmesi amacıyla Pendik'teki İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hangi alanda olursa olsun artık dünya üzerinde ülkelerin dışarıya bağımlı bir şekilde güçlerini idame ettiremediklerini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

''Günümüz şartlarında evrensel değerlerle yerel zenginliklerinizi buluşturamadığınız takdirde tabii olarak uluslararası rekabetin gerisinde kalmaya mahkum oluyorsunuz. Demokrasinizi en ileri standartlara ulaştıracaksınız. Ekonominizi güven ve istikrar zemininde sağlam bir konuma getireceksiniz. Kalkınma hedeflerinizden asla taviz vermeyeceksiniz ve bunları yaparken eş zamanlı olarak özellikle savunma sanayisinde kendi projelerinizi hayata geçirerek farkınızı ortaya koyacaksınız.

İşte bu anlayışla son 9 yılda hükümet olarak savunma sanayisine yeni bir anlayış getirdik ve bir vizyon farklılığını ortaya koyduk. 'Dünyanın gelişmiş ülkeleri kendi silahını, kendi helikopterini, kendi savaş gemisini inşa edebiliyorsa, Türkiye neden bunu yapamasın?' dedik.

Mühendislerimizin, bilim adamlarımızın, teknisyenlerimizin uluslararası çapta gerçekleştirdikleri başarıları kendi ülkeleri için de hayata geçirebilecekleri bir ortamı sağladık ve 9 yılda bu alanda önemli mesafeler kat ettik.''

Türk Silahlı Kuvvetlerinin silah ve teçhizat ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranına dikkat çeken Erdoğan, ''Yüzde 50'ye çıkardık. Bu sektörümüzdeki kararlı çalışmalarımız neticesinde ihracatımız 1 milyar dolara, ciromuz ise 2,3 milyar dolar seviyesine çıkmış durumdadır'' dedi.

ASKERİ TEÇHİZATTA İHRACATA YÖNELİM
Türkiye'nin 2004-2010 yılları arasında dünyada en çok askeri teçhizat ithal eden ülkeler arasında 6'ncı sıradan 14'üncü sıraya indiğini ve dışarıya bağımlılığın önemli ölçüde azalma gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, aynı süre içerisinde askeri teçhizat ihracatında 27'nci sıradan 21'inci sıraya yükseldiğimizi söyledi.

Erdoğan, ''Bu da demek oluyor ki sadece kendimiz için üretmedik, ürettiğimiz askeri teçhizatlar noktasında dışarıya olan satışlarımızı da artırdık'' dedi.

Askerlerin kullanacağı piyade tüfeğinin ülkede tasarlandığını ve testlerine başlanıldığını da anımsatan Erdoğan, şunları ifade etti:

''Milli tankımız olan 'Altay'ın konsept tasarımını da tamamladık ve ülkemizde ilk defa modern bir tankın üretimi için bütün altyapıyı hazır hale getirdik. 10 bin metre yükseklikte uçabilen ve 24 saat havada kalabilen 'Anka' isimli insansız hava aracımızın da deneme uçuşlarına başladık. Altını çizerek ifade ediyorum; Anka ile birlikte inşallah stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracı üreten 3'üncü ülke Türkiye olacaktır. İlk savaş helikopterimiz olan 'Atak' helikopterinin de tüm yazılım ve tasarımlarını tamamladık ve şu anda prototip üretim safhasındayız. Ayrıca, bu süreç içerisinde Türkiye F-16 modernizasyon merkezi olmuştur. Elbette bunlarla yetinmiyoruz. İnşallah daha fazlasını başaracağız ve bunu başaracak iradeye, kabiliyete, bunu gerçekleştirebilecek imkanlara fazlasıyla sahibiz.

Cumhuriyetimizin 100;üncü yıl dönümü olan 2023 yılında kendi milli tüfeğini, topunu, tankını, helikopterini, uçağını, insansız hava araçlarını, uydularını tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye vizyonunu hep birlikte başaracağız, bu hedefe birlikte ulaşacağız.''

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >> http://video.haberturk.com/ekonomi/video/ilk-turk-savas-gemisi/54337

AA

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/673650-basbakan-erdogan-turkiye-artik-o-10-ulkeden-biri-video Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz