MİLGEM PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 14:25:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#860
Geçen sene savunma sanayi ihracatı 4 milyar dolardı bu sene Ocak Þubat Mart aylarında 1.1 milyar dolar oldu. 2023 hedefi 6 milyar dolardı bakalım ne olacak. Doğrusu hedef tutsa da tutmasa da rakamlar süper. 4 milyar dolarda çok iyi 6 milyar dolarda çok iyi bu sektörün dış kaynak ile beslenmesi açısından. Bu sektörün ihracat performansı çok iyi en büyük başarımızda bu aslında çünkü ihracat olmadan bir sektörü işletemezsin devlet ittirmesi yetmez. Ürettiğimiz her şeyi nerdeyse TSK leri kullanmaya başlarken ihraç ediyoruz bu çok muhteşem bir performans. Böyle gidersek Amarikan ekolü Rusya ekolü Çin ekolü Fransa ekolüne birde Türkiye ekolü ekleriz bazı dünya orduları Türk silahları ile tercihen donatır kendisini. İsrail ekolü yok mesela dünyada daha. Türkiya itilmiş kakılmışlar dünyasına hitap eden bir ülke olarak bu boşluğu kullanma potansiyeline sahip. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hani şöyle bilgisayar oyunlarında bir uçak , araba vs seçiyoruz sonra da paramiz-zevkimiz doğrultusunda donatıyoruz ya....

İ sınıfı , ADA sınıfı , ADKG vs... seçilip o platforma uygun silah ve Elektronik ekipman tık, tık,tık seçilecek yakında SSB internet sitesi üzerinden. Tıpkı otomobil alırken jant,koltuk rengi , motor vb seçilebildiği gibi...

İşte esas mesele burası... Geminin üzerindeki radar,EO sistemler,silahlar mutlaka yerli üretilmeli ki para dış ülkelere kaymasın ya da ambargo yüzünden alınamayan silah nedeniyle müşteri kaçmasın... Mesajı Paylaş

ADA sınıfı beklentimin çok üstünde bir başarı sergiledi.Bu platform üstünden ADKG , İ Sınıfı Fırkateyn ve İstihbarat-test gemisi gibi çok fazla gemi türetebildik.Kendi ihtiyaçlarımız dışında farklı konfigürasyonlarla Pakistan'a ,Ukrayna'ya ihraç ettik.Þimdi Malezya'ya ihraç ediyoruz.ADKG versiyonunu Nijerya'ya ihraç ettik.Çok büyük bir başarı.Bu gidişle İtalyanların Fremm Fırkateyni ya da Amerikalıların Oliver Hazard Perry sınıfı fırkateyni gibi dünyada çok büyük sükse yapıcağa benziyor. Mesajı Paylaş

Radar sonar füze motor bunları mükemmelleştirmek gerek. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Biz Milgem'den İstif sınıfına hızlıca geçiş yapabildik. Þimdi tersine bir yolla Milgem'i biraz küçültüp 1500-1600 ton ağırlığa sahip gerçek bir korvet üretsek, böylelikle Burak'ları değiştirsek acaba nasıl olur? Mesajı Paylaş

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ, 2 Ağustos'ta törenle denize indirilecek. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AÞ (ASFAT) ana yükleniciliğinde devletten devlete anlaşma modeliyle Pakistan Deniz Kuvvetleri için Türkiye ve Pakistan'da eş zamanlı inşa edilen PN MİLGEM gemilerinde projenin son gemisi denizle buluşuyor.



Uzun menzilli etkin sensör ve silah sistemleriyle donatılan, düşük radar kesit alanı ve düşük akustik izi sayesinde izlenmesi zor, yüksek güvenilirliğe ve caydırıcılığa sahip yeni nesil korvetler, Pakistan donanmasının caydırıcılığını artıracak.

Pakistan MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi PNS TARIQ'ın denize indirilme töreninin 2 Ağustos'ta Pakistan'ın Karaçi kentinde yapılması planlanıyor.

ASFAT, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı ile 6 Eylül 2018'de imzaladığı sözleşme kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetlerine 4 PN MİLGEM korvetinin satışını yaparak o dönem Türkiye'nin savunma sanayisinde tek kalemde en büyük ihracat projesini gerçekleştirdi.

Kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak teknolojik gelişmelerin ışığında PN MİLGEM Projesi'nin inşa süreçleri, salgın koşullarına karşın planlanan takvime göre hızlı ve başarılı şekilde 2 gemi İstanbul Tersanesi Komutanlığında ve 2 gemi Karaçi Tersanesinde devam ediyor.

PN MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen birinci gemi PNS BABUR'ün denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'nin katılımıyla 15 Ağustos 2021'de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

İnşa edilen ikinci gemi PNS BADR'ın denize iniş töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video mesajının yayımlandığı, Pakistan Başbakanı Þahbaz Þerif, Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Pakistan Savunma Üretim Bakanı Israr Tareen'in katılımıyla 20 Mayıs 2022'de Karaçi Tersanesi'nde gerçekleştirilmişti.

Projenin 3. gemisi PNS KHAIBAR'ın töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Þahbaz Þerif'in katılımıyla 25 Kasım 2022'de İstanbul Tersanesi Komutanlığında yapılmıştı.

https://gdh.digital/pakistan-milgem-projesinin-son-gemisi-denize-iniyor-73522 Mesajı Paylaş

5 yılda 4 gemi

Samimi söylüyorum bizim ada sınıfından daha kısa sürede tamamlandı Mesajı Paylaş

Ukrayna'dan İlave 2 Korvet Siparişi Daha Geliyor

Ukrayna, Türkiye'ye ilave 2 adet daha MİLGEM Korveti siparişinde bulunmaya hazırlanıyor. Sipariş edilecek 2 yeni korvete değinen Ukrayna'nın Ankara büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Daha önce 4 korvet üzerinde imzalanmış bir memorandumumuz var ve bu cephedeki duruma bağlı. İnşaların nasıl devam edeceğini ve bizim nerede yapabileceğimizi göreceğiz. Ukrayna tersanelerinde de inşaya devam etme fikri vardı. Ancak bugün askeri faaliyetler ve tehlike nedeniyle büyük olasılıkla burada, Türkiye'de inşa edilecekler." dedi.

https://www.savunmasanayist.com/ukraynanin-milgem-korveti-siparisi-4e-yukseliyor/ Mesajı Paylaş

#868
DEARSAN çalıştığı projelere bir yenisini daha ekledi. 17 Kasım 2023 tarihinde Dearsan Ailesi olarak, Kazakistan Devlet Yetkilileri ile tersane yatırımı yapmak üzere bir sözleşme imzaladı.

💢Söz konusu tersanenin, 2024 yılı başından itibaren gemi inşa faaliyetlerine başlaması öngörülmektedir.


Gerçekten helal olsun Dearsan tersanesine önce Türkmenistan projeleri sonra Afrika'da aldığı ihaleler şimdi de Kazakistan. Malezya'da da kısa listeye kaldılar. Demekki bu tersanenin gemileri ve iş çözümleri iyi ki millet tercih ediyor. Tabiki politik durumda etkili oldukça ama platformlarının kalitesi de çekiyor.
Bu başarının şerefine Aziz başkanım bir kanatforvet transferi beklerim valla  ;D ;D Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.



ASFAT ekranında İ sınıfı ile TF-2000 arasında 124 metrelik 3600 tonluk bir fırkateyn tasarımı planlanıyormuş.... Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz