MİLGEM PROJESİ

Başlatan AVCI, 20 Nisan 2009, 14:25:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#990
Alıntı yapılan: fırtına06 - 03 Ağustos 2024, 08:28:06
İ sınıfındaki CENK-S radarını küçümsemeyelim. Ayrıca CENK-S GaN tabanlı bir AESA radarıdır ve 400 km menzili vardır.

Aynı anda 1000 adet izi takip edebildiği söyleniyor bu radarın ve yerli yapım tabiki. Bu radarı bu kadar gizli - açık ambargo altındayken yapabilmemiz bile başlı başına bir başarıdır

Herhangi bir bilgiye dayanarak değil sadece hissiyata dayalı bir yorum yapmak istiyorum. Sanırım Tsk S band aesa radarlardan hava aracı tespit, teşhis ve füze güdümleme alanında çok memnun. Bu yüzden siper sisteminin filo radarının s band aesa olmasına rağmen batarya radarıda s band ve tf-2000'de çafrad çfr ve ayr gözükmüyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Türk savunma sanayiinin öncü şirketi STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş, uluslararası arenada Türkiye'yi başarıyla temsil etmeye devam ediyor. STM, Malezya Kraliyet Donanması için LMS Batch-2 programı kapsamında inşa edeceği üç korvetin çalışmalarına başladı. STM ana yükleniciliğinde başlayan projede, korvetlerin sac kesim töreni İstanbul Denizcilik A.Ş. Tersanesi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Malezya'nın Türkiye Büyükelçisi Sazali bin Mustafa Kamal, Malezya Kraliyet Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral (ADM) Datuk Zulhelmy bin Ithnain, Malezya Savunma Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mohd Bakhari bin Ismail ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz katıldı.



Güleryüz: Üç Korveti Malezya Donanması'na 2027 yılında Teslim Edeceğiz

Törende konuşan Güleryüz, STM'nin Türkiye'de askeri denizcilik alanında lider firması olduğunu belirtti. STM'nin Türk Donanmasına modern ve milli savaş gemileri kazandırdığını kaydeden Güleryüz şöyle devam etti:

"Bununla birlikte, bayrağımızı dünya sularında başarıyla dalgalandıracak platform ihracatlarına imza atıyoruz. Dost ve kardeş Malezya Donanması için LMS Batch 2 projesi kapsamında, inşa edeceğimiz üç korvetin sac kesim törenini yapmaktan mutluluk duyuyoruz.



Uluslararası sularda güvenilirliğini ve etkinliğini başarıyla kanıtlamış olan ADA Sınıfı tasarımına dayalı olarak üç korvetin inşasına bu yıl başladık ve 2027 yılının sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu korvetler, Kraliyet Malezya Donanması'nın çok çeşitli görevleri etkili bir şekilde yerine getirmesini sağlayacak şekilde gelişmiş silah sistemleri, sensörler ve savaş yönetim sistemi ile donatılacak. İnşası Türkiye'de yapılacak bu savaş gemilerinde, Türk savunma sanayii firmalarımızın birçok milli sistemi kullanılacak."

STM LMS Batch-II Gemi Özellikleri

Türkiye ve Malezya arasında 'Savunma Ürünleri Tedarikine İlişkin G2G Mutabakat Muhtırası İmza Töreni ve Kraliyet Malezya Donanması için tedarik edilecek 'Kıyı Görev Gemisi (LMS) Batch 2 Projesi Kabul Mektubu (LoA) Teslim Töreni 10 Haziran'da Ankara'da gerçekleştirildi.

STM tarafından Malezya Kraliyet Donanması'nın gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmış ve özelleştirilmiş üç korvet, Kıyı Görev Gemisi İkinci Seri (LMSB2) Projesi kapsamında Türkiye'de inşa ediliyor. STM, tasarımdan performansa, inşadan gemilerin teslimine kadar projenin tüm aşamalarından sorumlu ana yüklenici oldu. STM, gemi tasarımı, proje yönetimi, inşaat yönetimi, malzeme/sistem tedariki, entegrasyon tasarımı ve montajı, testler ve Entegre Lojistik Destek (ELD) faaliyetleri ile projeye ilişkin tasarım ve ELD dokümanlarının hazırlanmasını üstlenecek.



Proje kapsamında, gemilerin inşası ve donatımı Türkiye'de, Türk Savunma Sanayii şirketlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilecek. STM ana yükleniciliğinde inşa edilecek gemilerde, ASELSAN tarafından geliştirilen, 30 mm MUHAFIZ (Smash) Uzaktan Komutalı Stabilize Top Sistemi, CENK 3D Arama Radarı, ARES 2D Su Üstü Radar ED sistemi, Akrep Atış Kontrol Radarı, Chaff Aldatma Sistemi, Dost-Düşman Tanıma Sistemi IFF ve diğer elektronik sensörler; ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi, HAVELSAN tarafından geliştirilen Savaş Yönetim Sistemi (SYS) ve 76 mm top atış kontrol sistemi yer alacak. 99,56 metre boya, 2500 ton deplasmana sahip olacak gemiler, 26 knot maksimum hıza, helikopter iniş platformuna ve 111 kişilik personel kapasitesine sahip olacak.

Ana Boyutlar

Toplam Uzunluk: 99.56 m

Maks. Genişlik: 14.42 m

Su Çekimi : 3.94 m

Deplasman: ~2500 ton

Hız & Dayanıklılık

Maks. Hız: +26 knot

Seyir Hızı: 14 knot

Menzil: 14 knot'ta +4000 nm

Personel & Dayanıklılık

Personel: 111

Dayanıklılık: 14 gün

Silahlar

1 x 76 mm Ana Top

2 x 4 SSM

1 x 30 mm İkincil Top

2 x 2 SAM

2 x Dekoy Fırlatıcı Sistemi (DLS)

Gemi Sistemi & Ekipman Yapılandırması

Ana Tahrik / Güç Üretimi

4 x Dizel Motor (CODAD Tahrik Sistemi)

2 x Devir Düşürücü Dişli

2 x Şaft

2 x CPP Pervane

4 x Dizel Jeneratör

Yalpa Sönümlendirme Sistemi

Sensörler

Savaş Yönetim Sistemi (CMS)

3D Gözetleme Radarı

IFF Sistemi (3D radar ile entegre)

1 x Atış Kontrol Radarı

Atış Kontrol Sistemi

2 x Hedef Belirleme Görüşü (TDS)

C-ESM Sistemi

Taktik Veri Link Sistemi (LINK-Y)

https://www.savunmasanayist.com/malezya-milgemda-kritik-gelisme-3-savas-gemisi-birden/ Mesajı Paylaş

http://x.com/Defence_Turk/status/1868699818320916975?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

İ sınıfı ikinci geminin son durumu
Büyük bir kısmı tamamlanmıs gibi tabi üsten görüntüsü yok şu an karinayı gördüm Mesajı Paylaş

Uzmanlar yine toplanmış, saclar yamuk, kaynakları olmamış diye. ;D Mesajı Paylaş

Bir macun,kaplama tarzı birşey çekerlerse belli olmaz o izler😁 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 17 Aralık 2024, 00:32:05Bir macun,kaplama tarzı birşey çekerlerse belli olmaz o izler😁

Üstat, biz takılıyoruz ama ne yazık ki bunlar okumuş cahil. 3 ülkeye satışsın, uluslara arası pek çok ihalede tüm dünyaya ciddi bir rakipsin. Tüm bunları araştırmaya bile tenezzül etmiyor yada bilen de unutuyor, sonra saclar yamuk olmuş diye, tam özgüvenle yazı yazıyorlar. Sosyal medyanın yayılmasının en kötü özelliklerinden biri artık bütün cahilleri duyabilmek. Mesajı Paylaş

#996
Gemiler denizde burum burum buruluyorlar arkadaşlar. Gövde tüm konsriksiyon ömrü boyunca sürekli malzeme çalışıyor esniyor buruluyor yani.
Videoya bakın geminin tüm zerresi hep böyle burum burum yaşıyor. Böyle sürekli çalışan bir konsriksiyonu nasıl rijit tutacaksın jilet gibi yapacaksın. Mühendisler o çabaya makul ölçüde giriyorlar bir anlamı yok çünkü otomobil gibi olması imkansız bir gemi gövdesinin estetik olarak. Olsa da kalmaz onu demek istiyorum.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bırak dalgalı denizi rüzgarlı havada betonarme binalar gökdelenler bile aynı şekilde büküme uğrarlar, o esneklik biraz da gerekliliktir kırılmaması için.
Gemilerde sorun hesaplanmamış bükülme nedeniyle arama radarı ateş kontrol radarı farklı yerde olup da klasik mühimmat kullanan silahların hedeften şaşmasıdır, örnek bizim MEKOlardaki seaguard sisteminin zayıf noktası Mesajı Paylaş

Uzun ve ince gemilerde bükülme ölçüsü olan yer değiştirime daha fazla olur Mesajı Paylaş

#999
http://www.facebook.com/share/p/1XqvUM9wT4/

Bir bunu arıyordum buldum

Merak edenler için 215 günlük Deniz seyiri yapan arleigh burke ne hale gelmiş...

Bizim milgemin eğik,büzüp saç görünümü arleigh burke ve İtalyan fransız üretimi horizonlarda'da var.

http://www.seaforces.org/marint/French-Navy/Destroyer-Frigate/Forbin-HORIZON-class.htm Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz