IDEF 2013 7-10 Mayis

Başlatan Nutuk, 15 Ağustos 2012, 16:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IDEF2013 organizsayonunu beğendiniz mi?

Evet. Savunma sanayi ürünlerimizi gayet güzel tanıttık.
6 (30%)
Güzeldi ama daha iyi etkili bir tanıtım yapılabilirdi.
10 (50%)
Keşke daha fazla yabancı firma da katılsaydı.
3 (15%)
Hiç beğenmedim!
1 (5%)

Toplam Oy Verenler: 20

IDAS Denizaltından fırlatılan satıhtan havaya füze. Daha önceki resimlerde 214 sınıfı denizaltının yanında fırlama tüpü görülüyordu. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Mayıs 2013, 00:40:06

Üstad benim aklıma bu takıldı , burası dearsan standı sanıyorum.Baş topu , 2 stamp ve 2 stop ,ayrıca gemi savar füzesi olduğunu düşündüğüm lancerler...nedir , neyin nesidir , stand daki yetkiliyle görüşme şansınız oldu mu??? Mesajı Paylaş

Evet Dearsan standı. Malesef ben görüşemedim. Ancak o lançerler Otomat benzeri bir lançere benziyor.

Mesajı Paylaş

Fuardan izlenimlerim ve konuştuğum görevlilerle sohbetlerimden ortaya çıkan bilgileri parça parça aktarmaya çalışacağım ,ilk bölüm TAI projeleri...

FX projesinde deklare edildiği gibi ilk uçuşun 2023 ilk uçağın envantere girişi 2025 olarak belirtildi.Uçak için kuvvetin talepleri,mümkünse tek motorla 50-60 bin lb mtow ,(çift motor için beklenti 60-70 bin lb)500 mil harekat yarıçapı,süper cruise,yüksek manevra kabiliyeti ve gövde içi silah istasyonları ile düşük RCS.Benim fuarda konuştuğum tasarım ekibinde görevli mühendis arkadaştan aldığım bilgiler Kuvvetin istediği gibi tek motorlu uçak isterleri karşılamaya yetmiyormuş,çift motorlu olunca da maliyetler ve işletme sıkıntılarından dolayı kuvvet yanaşmıyormuş (!).Uçağın tasarımından görevli ekip yaklaşık 50 kişiymiş Saab'dan alınan destek sadece tecrübelerine dayanan bilgilerden oluşuyormuş (Mesela,kanadın şu açısını artırın canardları daha üste konumlandırın tarzında şeylermiş) . Uçağın boyunun 20m civarında ve ince yapılı Pakfa benzeri olacağı belirtildi.Ayrıca uçakta kullanılacak yerli AESA radar için bir Ar-Ge projesi gayri resmi olarak başlamış durumda.

Mesajı Paylaş

Þükür yani, teşrif buyurdunuz beyefendi.  :P

O kadar özellik o uçakta olacak, ayrıca boyu da 20m olacak, ama tek motorlu olacak. ::)
Bence öncelikle neyi istediklerine bir karar versinler. Mesajı Paylaş

Hürkuş projesinde önümüzde SSIK'te hava kuvvetleri için 15 adet sipariş verilmesi bekleniyor.uçağın silah paketinin (Silahlı C model için) Atak tan gayet memnun olduğu söylenen Kara kuvvetleri tarafından benzer silahları içermesi istenmiş.Kısaca cirit-umtas ile 20mm makinalı tüfek podları-Kanat içi 12.7 mm  makinalı tüfekler-Mk serisi bombalar-LGB'ler ve serbest düşüşlü bombalar.Silahlı  Hürkuş'un 3000 lb silah yükünü toplam 6 paylonda her birinde 500 libre olarak taşıyacağı söyleniyor. F 16'ya kıyasla ¼ oranında bir maliyetle operasyon yapacağı belirtildi.F-16 için saat başı yakıt maliyetinin yaklaşık olarak 6-7 bin USD olduğu Hürkuş'un ise 1 saatlik yakıt maliyetinin 1600 USD civarında olacağı söylendi.Hedefleme podu olarak Aselflir 300T Avcı kaskına entegre olarak çalışacağı belirtildi.Ayrıca Aselsan Aviyonik süiti ve kendini koruma sistemleri ile dost düşman tanıma sistemlerine sahip olacak.

Mesajı Paylaş

Yerli orta sınıf helikopter projesinde fazla gelişme olmamakla birlikte belki önümüzdeki SSIK te imzalar atılabilir.Burada öncelikle sivil versiyonun üretilmesi planlanıyor Hürkuş'ta olduğu gibi,sonrasında askeri versiyonun tasarım ve üretimine geçilecek.Bunun için starttan itibaren 5 yıllık bir time-line öngörüsü var TAI'nin,kısaca 2018 gibi ilk uçuş planlanıyor.

Mesajı Paylaş

Atak'ta gecikmenin doğal olduğuna her Ar-Ge projesinde benzer gecikmlerin yaşandığına dikkat çekilerek hazırda 5 adet EDH helikopteri olduğu ve teslimat bekledikleri bildirildi.Ayrıca yıl sonuna kadar sn Bayar'ın röportajında belirttiği gibi gerçekleşirse 13-14 (9 EDH + 4-5 Atak-A) adet helikopter teslim edilecekmiş.Lazer umtas'ın atış testlerinde mükemmel performans gösterdiği ancak IIR umtas için biraz daha zamana gerek olduğu söylendi.Pilotların ve Kara kuvvetlerinin helikopterden çok memnun olduklarını özellikle pilotların helikopterden bahsederken gözlerinin parladığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz