IDEF 2013 7-10 Mayis

Başlatan Nutuk, 15 Ağustos 2012, 16:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IDEF2013 organizsayonunu beğendiniz mi?

Evet. Savunma sanayi ürünlerimizi gayet güzel tanıttık.
6 (30%)
Güzeldi ama daha iyi etkili bir tanıtım yapılabilirdi.
10 (50%)
Keşke daha fazla yabancı firma da katılsaydı.
3 (15%)
Hiç beğenmedim!
1 (5%)

Toplam Oy Verenler: 20

Alıntı yapılan: AVCI - 13 Mayıs 2013, 17:55:03
Atak'ta gecikmenin doğal olduğuna her Ar-Ge projesinde benzer gecikmlerin yaşandığına dikkat çekilerek hazırda 5 adet EDH helikopteri olduğu ve teslimat bekledikleri bildirildi.Ayrıca yıl sonuna kadar sn Bayar'ın röportajında belirttiği gibi gerçekleşirse 13-14 (9 EDH + 4-5 Atak-A) adet helikopter teslim edilecekmiş.Lazer umtas'ın atış testlerinde mükemmel performans gösterdiği ancak IIR umtas için biraz daha zamana gerek olduğu söylendi.Pilotların ve Kara kuvvetlerinin helikopterden çok memnun olduklarını özellikle pilotların helikopterden bahsederken gözlerinin parladığını belirtmeden geçemeyeceğim.

yani haziranda helikopter teslimati yok mu ? Mesajı Paylaş

Muhtemelen var. Helikopterler şu an hazır haldeler. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Anka için aşağıdaki haberle ilintili olarak kuvvetin seri üretim fazında tedarik etmeyi planladığı araçlarda Satcom ve daha hafif ve yeni nesil bir flir isteği varmış.Aselflir300T üzerindeki sistemlerden IR sensörünün gücünün artırılması ve görüntü çözünürlüğünün HD kayıta imkan verebilmesinin istenildiği haberleri var.Anka'nın satışı konusunda Mısır ile neredeyse sözleşme aşamasında olunduğu Suudi Arabistan'ında Anka istediği konuşuluyor.Ayrıca Libya ve Ürdün'ünde Anka ile ilgilendiği haberleri var.Mısır'ın alacağı Anka'lar  için bir Eximbank kredisi sözleşmesinin dahi imzalandığını da ekleyelim,yani neredeyse imzalandı diyebiliriz.SİHA için 2015 yılında tasarımının tamamlanması düşünülen MQ-9 Reaper benzeri 5 ton max Mtow ile 1 Ton faydalı yük kapasitesine sahip bir uçak planlanıyor.

Alıntı Yapİki yıllık gecikmenin ardından ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi'nde seri üretime geçiş aşamasına bir sürprizle gelindi. Araç uydudan kontrol edilecek, kumanda menzili de 1.000 km'ye kadar çıkacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ (TUSAÞ) tarafından geliştirilen ve 2011'den bu yana uçuş testlerine devam edilen ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi (İHA), seri üretime hazır hale geldi. En az 2 yıllık gecikme yaşanan projede son anda sürpriz bir karar alındı. İlk Türk İHA'sı uydudan kontrol edilecek. Bunun için de mevcut ANKA'ya SATCOM adı verilen uydu kontrol sistemi yerleştirilecek. TUSAÞ ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında imzalanacak seri üretim anlaşmasının ardından, 10 adet ANKA'nın 2 yıl içinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi öngörülüyor.

ANKA'nın uydudan kontrolüyle birlikte kumanda menzilinin de 1.000 km'ye kadar çıkacağı dile getiriliyor. Zaman'a konuşan Savunma kaynakları, "Þu ana kadar ANKA hangi şehirde uçurulacaksa yer kontrol istasyonunun da en azından o bölgeye yakın bir yere kurulması gerekiyordu. Fakat uydu sistemiyle birlikte, Batman'da keşif ve gözetleme görevi icra edecek uçağa, Ankara'daki Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden komuta edilecek. Uçağın şekli ve görüntüsü de bir parça değişecek." ifadelerini kullandı.

Büyük oranda karbon kompozit malzemeden yapılan uçağın gövde ve kanatlarıyla radar görünürlüğünün düşük olması, gece/gündüz her türlü hava şartlarında keşif, gözetleme ve hedef tespiti yeteneklerine, jet yakıtı kullanan 155 beygirlik dizel motora ve uçuş süresi boyunca çalışabilen buz önleme sistemine sahip olması, ANKA'nın ayırt edici özellikleri arasında yer alıyor. TUSAÞ yetkilileri, 2013 yılında en az iki bölge ülkesi ile satış ve ihracat sözleşmesi imzalanmasının hedeflendiğini dile getiriyor. Zaman daha önce, kritik sistemleri yerli olarak sunulan ANKA'nın uçuş kontrol bilgisayarının İsrail'den alındığını ortaya çıkarmıştı. Savunma bürokratları, bu sorunun aşılacağını ve söz konusu bilgisayarın Türkiye'de üretileceğini belirtiyor.

http://www.zaman.com.tr/gundem_ankada-b ... 88993.html

Mesajı Paylaş

ROKETSAN

Alçak ve orta irtifa hava savunma füze sistemlerinin adı HİSAR olarak açıklandı.Hisa-A = Alçak isrtifa Hisar-O = Orta irtifa.Bu füzelerin menzil ve max irtifa limitleri konusu hala daha netleşmiş değil anladığım kadarıyla çünkü Roketsan kaynaklı olanlar dahil bir kaç değişik bilgi var bu konuda.Umtas üzerinden geliştirilen mini akıllı mühimmat ve Azerbaycan'a satışı yapılan Kasırgalardan başka fazla ilgi çeken birşey yoktu roketsan standında.MAM kısaca Umtas'ın motorsuz hali diyebiliriz.Umtasta kullanılan harp başlıklarını ve umtas seekerlarını kullanabiliyor.1m den az boyda ve 25 kg dan düşük ağırlıkta itkisiz bir mühimmat.İHA'ların ve Hürkuş gibi uçakların baş tacı olabilecek bir silah.25kg'den düşük ağırlık 1m'den kısa boy ve irtifaya bağlı olarak 8 km menzile sahip olacak MAM.

Roketsan standında bulunan sabir tesis korumaya yönelik cirit ise medyada bulduğu havayı fuar ziyaretçilerinde bulamadı benim dolaştığım sırada kimse ilgilenmedi bu taretle.
Mesajı Paylaş

Yeni flirlerle ilgili aselsan'da bir yetkiliye soru sordum ''ağırlık yapan flirler değiştirilecekmi diye'' hafif gülerek ajanmısın sen dedi bilgide vermedi.. :) Dalgasına vurdu sonra konuyu kapatmaya çalıştı... Bilgi alamadımla kaldım işte.. :)

Satcom eklenicekse Anka'nın menzili yakıtla sınırlanacak artık demek ki.., + olarak uçakta ufak bir tapısal değişikliğede gidilecektir... Mesajı Paylaş

Satcom anteni ve aviyonikleri için Reaper'da olduğu gibi bir bombe eklenecektir.Ancak bunun uçağın dengesine olan etkisinide göz önüne alıp gerekirse ağırlık merkezinin sabitlenmesi için bazı değişikliklerde yapılabilir.Flir konusu sır değil iki yolu var ya 300T üzerindeki componentlerin gelişmiş versiyonları küreye eklenecek yada Aselflir 335-345 gibi yeni tasarım bir flire geçiş yapılacak. Mesajı Paylaş

Bu arada ÇAFRAD'ın balistik füze savunmasındaki yeri sorusu şöyle bir karşılık buldu...

'' Kara konuşlu bir sistem üzerinde çalışılıyor... '' Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz