IDEF 2013 7-10 Mayis

Başlatan Nutuk, 15 Ağustos 2012, 16:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IDEF2013 organizsayonunu beğendiniz mi?

Evet. Savunma sanayi ürünlerimizi gayet güzel tanıttık.
6 (30%)
Güzeldi ama daha iyi etkili bir tanıtım yapılabilirdi.
10 (50%)
Keşke daha fazla yabancı firma da katılsaydı.
3 (15%)
Hiç beğenmedim!
1 (5%)

Toplam Oy Verenler: 20

Yav uçağı tutup önümüze koycaklar demiyoruz ki. Bir konsept tasarım veya video bekliyoruz en fazla.
Hava-hava füzesi bir ihtimal olabilir fakat uzun menzilli hava savunma füzesi hayal açıkcası maketini bile göremeyiz  ;D Mesajı Paylaş

Füzeler konusunda Sage ve Roketsan ekiplerini iyi markaja almak gerek.Bu fuarda bu alanda çok bilgi ve doküman çıkar diye düşünüyorum.

Aslında sağlam bir ekip oluşturup konulara göre fuarda bilgi edinmeye çalışsak mı diye bir fikir geldi aklıma şimdi.Mesela ben Roketsan ve Sage'den füze çalışmalarıyla ilgili bilgi koparmaya çalışırım,bir başka arkadaş TAI'den milli helikopter,GIHA,FX vs bilgilerini edinmeye çalışır,bir diğeri başka bir şirketten ilgili olduğu konularla ilgili fazla ortada dolaşmayan şeyleri koprmaya çalışır vs. ne dersiniz olur mu böyle bir çalışma yapabilir miyiz ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 25 Ocak 2013, 22:39:47
Füzeler konusunda Sage ve Roketsan ekiplerini iyi markaja almak gerek.Bu fuarda bu alanda çok bilgi ve doküman çıkar diye düşünüyorum.

Aslında sağlam bir ekip oluşturup konulara göre fuarda bilgi edinmeye çalışsak mı diye bir fikir geldi aklıma şimdi.Mesela ben Roketsan ve Sage'den füze çalışmalarıyla ilgili bilgi koparmaya çalışırım,bir başka arkadaş TAI'den milli helikopter,GIHA,FX vs bilgilerini edinmeye çalışır,bir diğeri başka bir şirketten ilgili olduğu konularla ilgili fazla ortada dolaşmayan şeyleri koprmaya çalışır vs. ne dersiniz olur mu böyle bir çalışma yapabilir miyiz ?
Aynen mantıklı bence. Herkez dalında ödevine çalışıp gitse bir sürü bilgi alınabilir o adamlardan. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Destinyy - 25 Ocak 2013, 22:16:16
Hava-hava füzesi bir ihtimal olabilir fakat uzun menzilli hava savunma füzesi hayal açıkcası maketini bile göremeyiz  ;D

Belli olmaz.  8) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Olmaz olmaz... hiç belli olmaz :) Mesajı Paylaş

biraz daha meraklandiralim o zaman seni :)

neden bu kadari uzun hava savunma sistemlerinin ihalesi :)

sade para konusundami yoksa teknoloji transferindenmi dolayi... yada yüzde 50 iceride üretim sartimi diye saniyorsun...

:) hadi biraz daha meraklanalim Mesajı Paylaş

Fuarlarda sürprizler olabiliyor.  ;) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Yerli çözüme gidilmek için fakat bugün özellikle uzun menzilde ne kadar somut bir şey elde edilebilir şüpheliyim açıkçası. Uzun Menzil hava savunması mutlaka sonuçlanıcaktır fakat son zamanlardaki değişen zihinlerle projeden bir şeyler alınmak isteniyor. Proje HQ-9 Samp-T arasında dönücek gibi.

Fakat Uzun menzil Hava savunma en fazla maket yada video gibi bir şey görebiliriz ötesini düşünmüyorum açıkcası. En azından M.Bayar'ın ağzınada bakarsak. Mesajı Paylaş

Uzun menzilli hava savunma sistemi hazır alım olacak. Esas merak ettiklerim yerli sistemler. Yabancı sistemler hakkında o sistemleri üreten firmalar genelde bilgi veriyorlar. Ama yerli firmalar çok ketum. Yerli firmaların yaptıkları satışlar hakkında bile detaylı bilgi edinmek, hatta bırakın detaylıyı bilgi edinmek güç. Yabancılar herhangi bir anlaşma yapıklarında hangi ülkeyle, ne kadar sistemi ne kadar maliyetle satacaklarını, anlaşmanın bütün detaylarını duyuruyorlar. Bizde genelde tık yok. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz