IDEF 2013 7-10 Mayis

Başlatan Nutuk, 15 Ağustos 2012, 16:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IDEF2013 organizsayonunu beğendiniz mi?

Evet. Savunma sanayi ürünlerimizi gayet güzel tanıttık.
6 (30%)
Güzeldi ama daha iyi etkili bir tanıtım yapılabilirdi.
10 (50%)
Keşke daha fazla yabancı firma da katılsaydı.
3 (15%)
Hiç beğenmedim!
1 (5%)

Toplam Oy Verenler: 20

T129 Emre SONCAN kaynaklı.

Mesajı Paylaş

Bugün fuara girebilenler için bir haber,Atak helikopteri 16:00-16:30 arasında gösteri uçuşu yapacak.Takip edebilen olur umarım. Mesajı Paylaş

FUARA KATILMAK İÇİN DAHA ÖNCE DAVETİYE TALEBİNDE BULUNAN ARKADAÞLAR, YARIN YANİ 08.05.2013 ÇARÞAMBA 09:30'DA FUAR GİRİÞİNDE BULUÞUYORUZ. ÖZEL MESAJLARINIZI KONTROL EDİNİZ!

Edit:Tarih Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

SE Savunma'nın ürettiği dikey ve yatay özellikli insansız hava aracı Albatross, ne piste ne fırlatıcıya ihtiyaç duyuyor. Öncelikle sınır güvenliği ve konvoy takibinde kullanılabilen uçak, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda (IDEF) görücüye çıktı.

11. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) İstanbul'da başladı. 7-10 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek fuarda savunma sanayi alanında birbirinden ilginç projeler sergileniyor.

Bunlardan biri de genç mühendis Serkan Köse'nin daha Bilkent Üniversitesi'nde öğrenciyken kurduğu SE Savunma'ya ait olan Dikey ve Yatay Özellikli İnsansız Hava Aracı Albatross.

MEZUN OLMADAN ÞİRKET KURDU

Serkan Köse, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2005 yılında mezun olmasına karşın SE Savunma Þirketi'ni 2002 yılında kurmuş. İlk olarak savunma sanayi ve havacılık alanında yazılım, taşırım, donanım tedariki ve sistem entegrasyonu yapan Köse, Ankara'da 3 yıl üst üste en fazla bilişim ihracatı yapan firmalar sıralamasında yerini almış.

2009 yılından bu güne savunma sanayi alanında çalışmalar yapan Köse, önce insansız hava araçlarını kumanda etmek amacıyla otopilot yazılımı ile işe başlamış. Ardından bu yazılımı geliştirerek, hem yerden dik kalkabilen hem de düz ucan bir hava aracı ile kullanılabilir hale getirmiş.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile KOSGEB'den bu yazılımı kullanabilecek hava aracını yapmak için destek alan Köse, "Yaklaşık iki yıllık bir çalışma ile gövde tasarımından elektronik bileşenine ve kompozit gövde üretimine kadar tamamen kendi firmamızda yaptığımız uçağı ürettik. Hava aracının öncelikli kullanım alanı sınır güvenliği ve konvoy takibi. Uçak olduğu yerden kalkabildiği için piste veya fırlatıcıya ihtiyaç duymuyor. Düz uçuşa geçince de normal uçaklar kadar uzun uçuş menziline sahip. Otopilot sayesinde sadece koordinatları girip hiç bir pilotaj ihtiyacı duymadan görevini yapıp geliyor." dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23223373.asp Mesajı Paylaş

Katmerciler adında bir firma yeni bir TTA sergilemiş neyin nesi kokusu yakında çıkar.

Mesajı Paylaş

Aselsan standından görüntüler.

Mesajı Paylaş

FNSS standı

Havelsan Korsan eğitim similatörü

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz