IDEF 2013 7-10 Mayis

Başlatan Nutuk, 15 Ağustos 2012, 16:17:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

IDEF2013 organizsayonunu beğendiniz mi?

Evet. Savunma sanayi ürünlerimizi gayet güzel tanıttık.
6 (30%)
Güzeldi ama daha iyi etkili bir tanıtım yapılabilirdi.
10 (50%)
Keşke daha fazla yabancı firma da katılsaydı.
3 (15%)
Hiç beğenmedim!
1 (5%)

Toplam Oy Verenler: 20

Bu silahın adı nedir?Yazmıyordu hiç bir yerde. Mesajı Paylaş

Beyler anladığım kadarıyla fotoğraf çekmek serbest. fotoğraf makinesini de götüreceğim.
Ben Fuara yarın sabah gidecem(şu an ankaradayım).1 saate kadar evden çıkaçağım.herhangi bi tavsiyesi olan var mı?
teşekkürler Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Destinyy - 08 Mayıs 2013, 21:48:16
SOM Turbojet motoru...

Geliştirmeler devam edicekmiş daha... Tam resim çektiğim sırada Tubitak yetkilisi geldi., tavsiyelerde bulundu motor konusunda mesela pervanelerin değiştirileceği konusunda kırılmalara yol açabilirmiş şu tasarım ile yetersiz gördü. İçinde ya ısıya dayanıklı çelik veyahut titanyum ama titanyum üzerinde duruyorlarmış... Hız yine 0.8-9 mach civarı...

Göz Boyama bunlar. Ben SOM denen cisima güvenmiyorum. Bu Resimdeki Alet güven verici birseye benzemiyor. Mesajı Paylaş

Haklısın Amerika'dan alsaydık daha güven verici olurdu... Alakasız yorumlar yapmaya bir nokta koy artık... Siyasi ideolojilerini kendine sakla burası askeri bir forum... Mesajı Paylaş

SOM Tübitak Görevlisinede Güven vermemis. Titandan felan bahsetmis. Demiyorki bu Palleri Titandan yaparsak bu Aletin Maaliyeti patlar ve Seri Üretim Imkansizlasir. Akil bedava. Mesajı Paylaş

Meteksan standini goren var mi? Ne oldu MMW radar gelistirmesi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 08 Mayıs 2013, 22:53:01
Meteksan standini goren var mi? Ne oldu MMW radar gelistirmesi?

O Proje Basariyla sonuclandi.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 08 Mayıs 2013, 22:53:01
Meteksan standini goren var mi? Ne oldu MMW radar gelistirmesi?
Nutuk senin içinde bir soru sordum... AİHSF ve OİHSF için füzenin güdüm kitleri dual mode veya trial mode değilmiş.. Single mode dedi...

Bu arada AİHSF'in kesin menzilleri..;
Menzil 10km
İrtifa 5km Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Dumlupinar99 - 08 Mayıs 2013, 22:45:50
SOM Tübitak Görevlisinede Güven vermemis. Titandan felan bahsetmis. Demiyorki bu Palleri Titandan yaparsak bu Aletin Maaliyeti patlar ve Seri Üretim Imkansizlasir. Akil bedava.

Bugün bu motor hakkında oradaki yetkiliyle görüştük. Cuma günü de aksilik olmazsa röportaj yapacağız. Motor üzerinde bir yıldır çalışıldığını, birkaç küçük eksiklik olduğunu, haklı olarak böyle bir motor üretmenin kolay olmadığını belirtti. Bu motor  SOM prototipinde kullanılan Fransız motorunun yerini alacak seri üretimde. Evet kimse demiyor bu palleri titandan yapsak maliyet yükselir vs. Gerek yok çünkü. Seyir füzesi saatlerce uçmayacak  çünkü. Hedefine ulaşıncaya kadar geçen kısa sürede güvenli çalışması yeterli. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paller titandan değil.. Paller titanyum değil onu hatırlamıyorum ama Titanyummu ısıya dayanıklı çelikmi karar verilememiş daha... Ancak titanyum daha ön plandaymış daha hafif kalacağından dolayı. Gövde ve hava giriş pallerinde değişiklikler olacak... Tubitak'dan bir yetkili biraz inceledi ve şey dedi neden bu kadar geniş gibisinden bir şeyler mırıldandı ve bunları inceltin gibisinden bir şeyler dedi yine ve yetkilide daha yeni üretildiklerini problemlerin hallediliceğini söyledi... Bu arada motor kısa zaman sonra test edilecek... Tubitak yetkilisine söyledi adam... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz