Havadan taşınabilir obüsler geliyor

Başlatan lleo, 27 Eylül 2012, 00:09:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rusya Ukrayna savaşı gösterdi ki çekili topçunun modern savaşta pek şansı yok. Bunları mümkün olduğunca mobil hale getirmek lazım. Bu alet helikopterle taşındığı için o açıdan avantaj. Ama mesela mke nin geliştirdiği elektrikli Dağhan zma sı üzerinde bunu görmek isterdim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 03 Kasım 2024, 12:41:16
Rusya Ukrayna savaşı gösterdi ki çekili topçunun modern savaşta pek şansı yok. Bunları mümkün olduğunca mobil hale getirmek lazım. Bu alet helikopterle taşındığı için o açıdan avantaj. Ama mesela mke nin geliştirdiği elektrikli Dağhan zma sı üzerinde bunu görmek isterdim.

Rusya Ukrayna Savaşı ndan bize ne? Onların coğrafi konumu bizimkisinden tamamen farklıdır ve bizim kuvvetler boşuna boran havadan taşına bilinir obüse yönelmediler Mesajı Paylaş

Maşallah size silah bırakmadınız size kalsa drondan başka silahla savaşmayacak artık ordular. Helikopterin zamanı geçti, tankın geçti, insanlı uçağın geçti, geminin geçti, topun geçti... Silah bırakmadınız ordulara savaşacak. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Tigerfish - 03 Kasım 2024, 13:37:55
Rusya Ukrayna savaşı gösterdi ki çekili topçunun modern savaşta pek şansı yok. Bunları mümkün olduğunca mobil hale getirmek lazım. Bu alet helikopterle taşındığı için o açıdan avantaj. Ama mesela mke nin geliştirdiği elektrikli Dağhan zma sı üzerinde bunu görmek isterdim.

Rusya Ukrayna Savaşı ndan bize ne? Onların coğrafi konumu bizimkisinden tamamen farklıdır ve bizim kuvvetler boşuna boran havadan taşına bilinir obüse yönelmediler

Ne demek bize ne? O savaştan çıkarılacak milyon tane ders var. Yunan sınırımız da öyle dağlık değil, düz coğrafya. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 03 Kasım 2024, 13:51:50
Maşallah size silah bırakmadınız size kalsa drondan başka silahla savaşmayacak artık ordular. Helikopterin zamanı geçti, tankın geçti, insanlı uçağın geçti, geminin geçti, topun geçti... Silah bırakmadınız ordulara savaşacak.

Ben böyle birşey kast etmedim. Tank ,top, uçak, helikopter hepsi lazım.  Ama bunların da zamana ayak uydurması gerek. Mesajı Paylaş

Birincisi bu savaş çok durağanlaştı buda her iki tarafında karşıdaki askeri hedefleri katlanılamaz sayılarda vurmasına imkan veriyor. Savaşın bitiş tarihi açık olunca silah kaybını durdurabilmek tabi ki mümkün değil. Fırsat hedefleri bile değil düşünüp düşünüp sakin sakin izleyip planlayıp vuruyorlar. İki tarafında tükene tükene karşı başkenti ele geçirmeye tüm gücü ile yüklenilen bir savaşta her şey çok farklı olacak o zaman tanklarda helikopterlerde uçaklarda anlamlı olacaklar. Savaş bittiğinde kayıplar zaferle uyumlu olacak o zaman.
İkincisi de savaşlar tükene tükene kazanılır düşman yenilene kadar kendi kayıplarını telafi edip savaşı sürdürebilmektir esas olan. Silahlar çok vuruldu diye değeri kalmadı demek her zaman doğru değildir. Youtube da vurulan helikopter görüyoruz helikopterlerin devri geçti diyoruz yok bide vurulmasaydı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 03 Kasım 2024, 13:53:10
Alıntı yapılan: Tigerfish - 03 Kasım 2024, 13:37:55

Rusya Ukrayna Savaşı ndan bize ne? Onların coğrafi konumu bizimkisinden tamamen farklıdır ve bizim kuvvetler boşuna boran havadan taşına bilinir obüse yönelmediler

Ne demek bize ne? O savaştan çıkarılacak milyon tane ders var. Yunan sınırımız da öyle dağlık değil, düz coğrafya.

Arzu ediyorsanız kendimi tekrarlayabilirim. Rusya Ukrayna Savaşı ndan bir dirhem bile tecrübe kazanılacak bir durum yok. politik stratejik ve harekat konumu hiçbir başka ülkeyle Türk ordusunu kıyaslamayın. Onu birisine söyledim bu forumumda Ve bu şahıs kendimizi uzaylı konumuna yatırdı.

Merhum Atatürk'ün stratejisi sınırlarla belirlemesi müdafaa edilecek Ana vatandı. Ve bu strateji bu günlerimize kadar halen meyvelerini taşıyor onun üzerine sınır ötesi çıkarlarımız az da olsa olsa Müdafaa edebiliyoruz. Nokta. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 03 Kasım 2024, 13:51:50
Maşallah size silah bırakmadınız size kalsa drondan başka silahla savaşmayacak artık ordular. Helikopterin zamanı geçti, tankın geçti, insanlı uçağın geçti, geminin geçti, topun geçti... Silah bırakmadınız ordulara savaşacak.

Süper bir analiz ve değerlendirme sn.putty bizim foruma kalsa

-Hava savunmaları balistik füze karşısında dökülüyor kaldır.
-Tanklar antitank ve drone'lar karşısında dökülüyor kaldır.
-helikopterler manpads karşısında dökülüyor kaldır.

Bu zihniyet ile hiçbirşeye varamayız, Bu yasayı kaldır yasakla diyen milletvekili zihniyetine benziyor.

Halbuki panzehirini bul yada zayıf yönünü geliştir,şunu ekle bunu ilave et gibi konulara yaklaşan yok..

Bu yüzden sana büyük bir beyeni gelir sn.putty Mesajı Paylaş

Ben bu forumu çözemiyorum. Bu kadar yıllık terörle mücadele etmiş bir ülkede, sokaktan geçen vatandaşın sorsan %50 dolu dolu bilgi anlatacağı konular, ilginç kafalarda tartışılıyor.

Yıllardır menzili yetmeyen, tahrip gücü yetersiz, tarihi eser olmuş, 75 mm dağcı topu kullanıyoruz. 8 km menzil 17 km'ye, sapma oranları cm ile ölçülecek değerlere düşüyor. Bunu neyi tartışılıyor. Burada konuşulacak konu, neden üretim hızı bu kadar az, olmalı. Neyse MKE dron yapsın. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz