Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Trump tam bir siyonist kabine kuruyor.

Ulusal Güvenlik Danışmanı siyonist, PKK destekçisi ve Suriye'den çekilmeyi ABD'nin çıkarına olmaz diyen Mike Waltz oldu.

BM daimi temsilcisi adayı Elise Stefanik oldu. Elise Stefanik'te tam bir İsrail destekçisi.

Trump'ın Dışişleri Bakanlığına da Marco Rubio'yu atayacağı iddia ediliyor. Rubio yakın zamanda Hamas'ı hayvan olarak ilan etmiş ve İsrail'in hepsini öldürmesi gerektiğini dile getirmişti. Ölen sivillerin de Hamas yüzünden öldüğünü iddia edip İsrail'in sonuna kadar arkasında olacaklarını ve Hamas'ı yok edene kadar savaşa devam etmeleri gerektiğini söylemişti.

Lakin düşmanın görünmeyeni değil görüneni makbuldür. Cumhuriyetçiler en azıdan demokratlar gibi saman altından su yürütmüyorlar açık şekilde İsrail'e ve Siyonizme kölelik yapıyorlar.

Tabii Trump'ın önüne çok daha başka meseleler var. Ortadoğu meselesinin yanında Çin, Rusya ve elbette önemli ölçüde iç sorunlar var.

Bir de Trump çok dengesiz birisi. İlk başkanlığında da önemli görevlerdeki bakanları görevden almıştı. Göreve gelip birkaç yıl sonra tekmeyi yiyen de olabilir.

Lakin kabineye bakarsak İsrail-Filistin savaşının öyle kolay kolay bitirileceğini sanmıyorum. Allah mazlumların yardımcısı olsun. Mesajı Paylaş

Trump döneminde savunma bakanı olacak adam Peter Hegseth. Katolik hristiyan ve tutucu dindar adam.
Dövmesinde Roma İmparatorluğu, Kudüs krallığı simgesi ve ilk haçlı seferde kullanılan slogan latince "Deus vult"(tanrının isteği) yazısı da var. İsrail'i kutsal toprak olarak görüyor.
ABD hayranlarına kötü haber, Türkiye için de öyle ballı dönem olmayacak. Afganistan ve Irak'ta askerlik yapmış, müslümanlardan hazmedemeyen birisi.

Mesajı Paylaş

Taç giyen baş akıllanır der atalarımız ama bu kabine bakalım akıllanacak mı?

Bu kadar Şahin ve savaş yanlısı isimle savaşı durduracağını iddia ediyor Trump.

Kabineyi Netenyahu yapsa bu kadar olurdu. Nerede Siyonist Yahudi ya da İsrail aşığı varsa bakan yapıyor Trump. Mesajı Paylaş

Trump'ın ilk döneminde de aynı konuşmalar olmuştu. ABD sistemi içerisinde soytarıda koysan, yapacakları belli. Daha önlerinde ağız dolusu sözler verdikleri Amerikalılar var. Önce onlara verdikleri sözleri tutsunlar da, sonra dünyaya bakarlar. Çin kapıyı tekmeliyor, Trump bunun farkında. Önce yurtiçi konulara yönelmek için dışarıda ABD'nin enerjisini sömüren, Ukrayna'nın işgali ve İsrail saldırılarının sönümlenmesi lazım. Bizde akıllı oynarsak ortak noktada buluşmak zor olmayacaktır. Fakat her zamanki gibi bizden gereksiz çıkışlar ve aptalca bir kriz bekliyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 14 Kasım 2024, 02:17:38Trump'ın ilk döneminde de aynı konuşmalar olmuştu. ABD sistemi içerisinde soytarıda koysan, yapacakları belli. Daha önlerinde ağız dolusu sözler verdikleri Amerikalılar var. Önce onlara verdikleri sözleri tutsunlar da, sonra dünyaya bakarlar. Çin kapıyı tekmeliyor, Trump bunun farkında. Önce yurtiçi konulara yönelmek için dışarıda ABD'nin enerjisini sömüren, Ukrayna'nın işgali ve İsrail saldırılarının sönümlenmesi lazım. Bizde akıllı oynarsak ortak noktada buluşmak zor olmayacaktır. Fakat her zamanki gibi bizden gereksiz çıkışlar ve aptalca bir kriz bekliyorum.
O çıkış olmuş bile.
RTE, bugün itibariyle İsrail'le tüm ilişkilerimizi kestik demiş. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 14 Kasım 2024, 02:53:15O çıkış olmuş bile.
RTE, bugün itibariyle İsrail'le tüm ilişkilerimizi kestik demiş.

Üstat, o bizim dişimizin kavuğunu doldurmaz. Ben Suriye'de ABD üssü vurulmasını, dron düşürülmesi filan bekliyorum. O tat da bir rezillik. Yaparız da yani. Türkiye, fırsat kaçırma ülkesidir. Tarih değişmez. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 14 Kasım 2024, 03:24:00
Alıntı yapılan: Yasar - 14 Kasım 2024, 02:53:15O çıkış olmuş bile.
RTE, bugün itibariyle İsrail'le tüm ilişkilerimizi kestik demiş.

Üstat, o bizim dişimizin kavuğunu doldurmaz. Ben Suriye'de ABD üssü vurulmasını, dron düşürülmesi filan bekliyorum. O tat da bir rezillik. Yaparız da yani. Türkiye, fırsat kaçırma ülkesidir. Tarih değişmez.

Tam tersini de düşünebiliriz...
Seçime doğru ekonomi düzelmezse seçimi kazanmak için ne adımlar atılabilir ne maceralara girilebilir düşünmek bile istemiyorum...

"Kasa her zaman kazanır"
"Milliyetçilik her zaman oy getirir" Mesajı Paylaş

İnsan Amerika'nın işi gücü bırakıp, İsrail için bu kadar emek harcamasına hayret ediyor. Belli ki bu işte biz zararlı çıkacağız. Bu adamlarla savaşamayacağımıza göre gerçek bir anlaşma yapılsa da bu iş çözülse:

1. Araplar Arabistan ve Suriye'ye gönderilse
2. İsrail'e istediği toprakların bir kısmını verilse
3. Biz de Suriye ve Irak'ın bir kısmını içindeki insanlar olmaksızın alsak

kulağa hoş geliyor. Benim için Kudüs, Gazze, Filistin falan artık bir anlam ifade etmiyor. Tarihsel manada da ifade etmiyor, duygusal manada da ifade etmiyor.

Şunu da hiç çekimneden demek istiyorum. Suriye ve Irak ile komşu olacağıma İsrail ile komşu olmayı tercih ederim. Bu zamana kadar zayıf komşularımızın olmasından ötürü de gelişmemiz yavaş olmuştur. Benim tek çekincem şu anda bizde yaşayan Arapları bir şekilde Arap devletlerine göndermek ve Kürt popülasyonunu daha da artırmamak.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 14 Kasım 2024, 11:33:393. Biz de Suriye ve Irak'ın bir kısmını içindeki insanlar olmaksızın alsak

Arapları bir şekilde Arap devletlerine göndermek ve Kürt popülasyonunu daha da artırmamak. 

O iş nasıl olacak, Arapları kendi devletlerine gönderdik ama toprağınız lazım ama kendiniz defolun gidin kendi topraklarınızdan mı diyeceksiniz. Sürgün edilip veya soykırım yapılmadıkça bu imkansız ve işgaldir sonuçta.

Ülkedeki 15-20 milyonluk Kürt nüfusun kimliğini belirleyip, cocuk doğurmayın, seks yapmayın veya ailede en fazla 1-2 cocuk olsun mu diyeceksiniz. Heinrich Himmler ve Adolf Hitler bile bu dediklerinize şaşırırdı.  Tamam güney doğuda nufüs artışı çok fazla ama diğer bölgelerde durgunluk var. Yaklaşık 30 sene sonra ülke nufusunun yarısı Kürt olması bekleniyor böyle giderse. Mesajı Paylaş

Türkiye'deki Kürt kökenli insanların %90 üstü ile kimsenin sorunu yok. Benim kast ettiğim Irak ve Suriye'deki teröristler. Bu kişilerin asla ve asla Türkiye topraklarına girişi sağlanmamalıdır.

İsrail'in iddiasının temelini oluşturan sebeplerin kat ve kat fazlası bizde var. Misak-ı Milli Toprakları bizim hakkımızdır. Ben kimseyi öldürelim demiyorum. Amerika, İsrail, Arap ülkeleri ile yapsın anlaşmasını ve bu coğrafyalardaki insanları diğer Arap ülkelerine dağıtsın. Bize gelmeleri kadar saçma bir şey yok. Suriye ve Irak dağıldığında zaten toprak ile ilgili bir sorun kalmayacak. İsrail şu anda Şam'ı konuşmaya başladı.

Amerika belli ki bu işin peşini bırakmayacak. Bizim de beş para etmeyecek insanlar için mücadele etmemize gerek yok. Bu insanlar bizi zamanında sattılar ve zerre kadar umurumda değiller. İyi bir anlaşma yapıp bu işin peşini bırakıp, biz de yolumuza bakalım.

Kürt sorunu da yapay bir sorundur. Türkiye'deki Türk tanımı anasayada belirtilmiştir. Bunun üzerine gerekli politikalar yapılırsa bütün sorun kökünden çözülecektir. Daha en başından insanların Kürt ve Türk kardeştir, gibi söylem ile başlaması zaten ayrılıkçı bir dil yaratıyor. Bunun bu şekilde değil de Türkiye'deki Türk kavramını oluşturan toplulukların neler olduğunu anlatarak, bunun üzerine politikalar yaparak bu sorun çözülebilir. Ötekileştirip, Türk değilsiniz ama Kürtsünüz ifadeleri ile bu sorunlar daha da büyür.

Ayrıca bunu sizin demeniz de çok ironik olmuş. Rusya'nın sivillerin geldiği mezuniyet törenini bombalamasını bile savundunuz ve zevk alarak paylaştınız. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz