Türkiye - ABD İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 02 Aralık 2012, 11:59:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 14 Kasım 2024, 23:02:25
Alıntı yapılan: SH - 14 Kasım 2024, 21:00:21
Alıntı yapılan: putty - 14 Kasım 2024, 17:44:07Dünyanın burasında Kudüs e hep o günün süper gücü geçici olarak sahip olmuştur. Kudüs asla yerel halkın olmamıştır. Kudüs bir mücevherdir yerel halkın sahip olabileceği alelade bir şehir değildir. Batı Roma, Bizans, Araplar, Türkler, İngilizler ve şimdide dünyanın süper gücü ABD Kudüs ün sahibidir. Amarika kendi hakkı olan toprağı sahipleniyor bunu anlamanız gerek. ABD süper güç sahnesinden inmeden oraların sahibi değişmez.  Kudüs ü Filistinlilere vereceğiz dersek bünyeye aykırı bir istek olur bu tarihte olmamış böyle bir şey. Oraları Filistin e vermek Topkapı sarayını oranın emektar bekçisine çok emeği var onun hakkı deyip hediye etmek gibi bir şey bu. Kavganın sebebi bu Filistin in sahibi İsrail görüntüsü altında devrin süper gücü olan Amarikadır bu hep böyle olmuştur şaşcak bir şey yok. Oraları ne Osmanlı Edirne gibi yönetti ne Bizans Bursa gibi yönetti ne İngiltere Londra gibi yönetti ayrı statüsü vardı Amarikada kendi şehri gibi yönetmiyor İsrail eliyle sahip çıkıyor. Velhasıl Trump kendi vatanını savunuyor İsrail de. Çok koyuyor bu hepimize ama Bizans da koymuştu Roma da koymuştu İngiltere de koymuştu zamanında hatta Osmanlıda koymuştu. 

Putty Allah'ını seversen Kudüs bizim olsa ne olmasa ne. Eğer dert buysa buyursun alsınlar. Biz işimize bakalım. Politika yapmak demek çıkarları korumayı gerektirir. Bizim saçma bir şey uğruna savaşmamız kadar aptalca bir şey yok. Filistin, Suriye, Ürdün, Lübnan'dan toprak mı istiyorlar? Buyursunlar alsınlar. Zaten alıyorlar. Bu ümmetçi politikalardan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik. Biz önce Türk'üz.

Bakiniz Avrupa Birligine, yada Amerika Birlesik Devletlerine. Ikisinde kurulma prensiplerinde jUDEO CHRISTIAN dini degerleri mevcuttur.

Biz Türküz, Ümmet bizi ilgilendirmez demenizle bir yalnizlik tuzagina ve kücük ve degersiz kalma tuzagina düsüyor chp zihniyeti.

Evet bizi Avrupa birligine almazlar ama biz Islam Devletleri birligine, Teknolojik, Hukuki ve Bilimde/siyasette önderlik yapabilme potansiyelimiz var. Bunu Atatürk öngörmüstür. Bu potansiyel ile Türkiye Cumhuriyet Ümmet devletlerinin Parlayan Yildizi olacaktir.

Yahu İslam ülkeleri bilgiden, bilimden ne anlar? Bilimin olmadığı, insana değer verilmediği coğrafyalarda ne işimiz var? Bunlara önderlik etsek ne olur etmesek ne olur?

Bu birlik kuralım dediğiniz ülkeler ile 500 sene beraber yaşamamıza rağmen ilk fırsatta İngiliz'e bizi sattılar. Bugün de para için kendi kardeşlerini, Filistin'i satıyorlar.   

Eğer bir birlik arıyorsanız o birlik Türk Birliği olmalıdır. Ayrıca İslam ülkelerini çok seviyorsanız neden bu ülkelerden birinde yaşamıyorsunuz?  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 14 Kasım 2024, 23:22:23Ben dindar değilim ama ülkelerin kaderi olan işlerden çok uzak durmaması gerektiğine inanıyorum. Bu coğrafya ile bağ din temelli olsada sadece dindarlık bağı olarak görmemek gerek. Tarihi kaderimiz bize bir savunulması gereken mevcuriyetler dayatmış ve bu ortak bir faydaya dönüşüyor. Görüyoruz işte en ataist iskandinav ülkeside din temelli bir taraf olma durumu takınıyor ikilemde kaldığında. Ben dindar değilim ama bırak İslam coğrafyasını Sünni coğrafyanın bile tarafıyım Sia nın yayılmasını Bağdat ı almasını istemiyorum. Solcu olduk diye budala olmaya gerek yok bu dindarlık konusu değil. Ben hiç bir şekilde İsrail i tutmam Filistin i tutarım. Ama 2000 yıllık realite işliyor Kudüs ün sahibi devrin süper gücü olur gerçeği şimdide işliyor onu demek istedim. Ama bu Filistin i tutmuyoruz anlamıan gelmesin Roma varkende romayı tutmayan taraflar vardı Osmanlı varken de osmanlıyı tutmayan Müslümanlar vardı bizim tarafımız coğrafyanın bize dayattığı Filistin dir bu kesin yani. Ama Filistin in Kudüs ün sahibi olması son 2000 yılın gerçekleri ile çok aykırı malesef. 500 yada 1000 yada 1500 yıl önceki adamlara Kudüs ü Filistinlilere verdik desek adamlar kıçları ile güler

Ne yapalım yani? Sırf tarihsel hakkımız var diye önce Suriye'yi sonra da İsrail'i mi işgal edeceğiz? Kudüs'ü savunmak için ne öneriyorsunuz?

Valla inanılmaz laflar duyuyorum Putty Abi senden. Bir yanın bu işin mantıksızlığını söylüyor ona eminim ama bir yanın da böyle felsefi hatta ulvi bir şeyin peşinde.

Ben size asıl olanı söyleyeyim. Doğanın kanunu bu. Büyük balık, küçük balığı yer. Eskiden de yerdi, şimdi de yer. Bu iş boşuna bu kadar uzuyor. Kabul etmek gerekiyor artık gerçekleri. İsrail ve ABD artık süpergüç olmanın verdiği istediğini alacaktır. Bu işi yokuşa sürmek bize ve milyonlarca insana zarar verecektir. Bu işi daha fazla insan öldürmeden temizce yapmak en sağlıklısı olacak. Öyle de alacaklar bu işi böyle de alacaklar. Biz de bize verilen zarara üzüleceğiz. Ne oldu Gazze mücadelesi? Almadı mı İsrail istediğini? Binlerce masum öldü. Şimdi çok mu iyi oldu? Filistin çoktan yok olmuştu. Arap Kardeşleri onu sattığında çoktan ölmüştü. Doğusu ayrı batısı ayrı ülke mi olur? İsrail ile bir anlaşma yapıp, master bir plan belirleyip bunu uygulamak lazım. Bize de Misak-ı Milli toprakları haktır. Orada yaşayan insanları da artık diğer Arap coğrafyalarına göndermek gerekiyor. Bu satılmış ülkeler zaten İsrail için bunu çoktan kabul edeceklerdir.

Mesajı Paylaş

Tam anlatamıyorum belki düşüncemi. Bu coğrafyadaki olaylarda bir taraf seçmek zorundasın bana ne demek pek normal olmaz. Taraf seçince İsrail i tutmak bizim kotlarımıza uymuyor tabi ki karşı tarafı seçeceğiz. Bu kesin bir kere ama ondan sonra politika seçilebilir. Ben olsam Gazze'dekileri değil Batı Şeria'daki meşru idareyi tutardım mesela solculuğum orada ortaya çıkardı. ama İsrail'i tutmazdım af edersiniz de bir Türk ne olursa olsun İsrail i tutmamalı bu anlaşmazlıkta. Prensip meselesi bu Araplar bize şunu yaptı bunu yaptı ile izah edilemez. Araplar mesela bizimle araları hiç iyi değildi ama Kıbrıs savaşında bizi tuttular. İsrail i tutmamak için başka bir sebepte onların büyümesi bizim için iyi bir şey değildir. İtalya da Yunanistan'ın büyümesini istemez Fransa da İspanyanın büyümesini istemez. İsrail ile zıtlaşmak bizi bir çözümsüz sıkıntıya sokar diye endişeniz olabilir ama oda gerçek değil. Bir yerden sonra bir orta yol bulunur ve daha hayırlı olur o düzey ilişki inşallah. İsrail için kolay bir ülke olmak iyi bir durum değildir o zaman o güçler seni o seviyede beslerler bu başımıza geldi bizim hiç şımartılmadık eskiden. Türkün çağdaş gücünü herkes görecek bu yüzyılda. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: SH - 15 Kasım 2024, 00:30:05
Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 14 Kasım 2024, 23:02:25
Alıntı yapılan: SH - 14 Kasım 2024, 21:00:21
Alıntı yapılan: putty - 14 Kasım 2024, 17:44:07Dünyanın burasında Kudüs e hep o günün süper gücü geçici olarak sahip olmuştur. Kudüs asla yerel halkın olmamıştır. Kudüs bir mücevherdir yerel halkın sahip olabileceği alelade bir şehir değildir. Batı Roma, Bizans, Araplar, Türkler, İngilizler ve şimdide dünyanın süper gücü ABD Kudüs ün sahibidir. Amarika kendi hakkı olan toprağı sahipleniyor bunu anlamanız gerek. ABD süper güç sahnesinden inmeden oraların sahibi değişmez.  Kudüs ü Filistinlilere vereceğiz dersek bünyeye aykırı bir istek olur bu tarihte olmamış böyle bir şey. Oraları Filistin e vermek Topkapı sarayını oranın emektar bekçisine çok emeği var onun hakkı deyip hediye etmek gibi bir şey bu. Kavganın sebebi bu Filistin in sahibi İsrail görüntüsü altında devrin süper gücü olan Amarikadır bu hep böyle olmuştur şaşcak bir şey yok. Oraları ne Osmanlı Edirne gibi yönetti ne Bizans Bursa gibi yönetti ne İngiltere Londra gibi yönetti ayrı statüsü vardı Amarikada kendi şehri gibi yönetmiyor İsrail eliyle sahip çıkıyor. Velhasıl Trump kendi vatanını savunuyor İsrail de. Çok koyuyor bu hepimize ama Bizans da koymuştu Roma da koymuştu İngiltere de koymuştu zamanında hatta Osmanlıda koymuştu. 

Putty Allah'ını seversen Kudüs bizim olsa ne olmasa ne. Eğer dert buysa buyursun alsınlar. Biz işimize bakalım. Politika yapmak demek çıkarları korumayı gerektirir. Bizim saçma bir şey uğruna savaşmamız kadar aptalca bir şey yok. Filistin, Suriye, Ürdün, Lübnan'dan toprak mı istiyorlar? Buyursunlar alsınlar. Zaten alıyorlar. Bu ümmetçi politikalardan çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik. Biz önce Türk'üz.

Bakiniz Avrupa Birligine, yada Amerika Birlesik Devletlerine. Ikisinde kurulma prensiplerinde jUDEO CHRISTIAN dini degerleri mevcuttur.

Biz Türküz, Ümmet bizi ilgilendirmez demenizle bir yalnizlik tuzagina ve kücük ve degersiz kalma tuzagina düsüyor chp zihniyeti.

Evet bizi Avrupa birligine almazlar ama biz Islam Devletleri birligine, Teknolojik, Hukuki ve Bilimde/siyasette önderlik yapabilme potansiyelimiz var. Bunu Atatürk öngörmüstür. Bu potansiyel ile Türkiye Cumhuriyet Ümmet devletlerinin Parlayan Yildizi olacaktir.

Yahu İslam ülkeleri bilgiden, bilimden ne anlar? Bilimin olmadığı, insana değer verilmediği coğrafyalarda ne işimiz var? Bunlara önderlik etsek ne olur etmesek ne olur?

Bu birlik kuralım dediğiniz ülkeler ile 500 sene beraber yaşamamıza rağmen ilk fırsatta İngiliz'e bizi sattılar. Bugün de para için kendi kardeşlerini, Filistin'i satıyorlar.   

Eğer bir birlik arıyorsanız o birlik Türk Birliği olmalıdır. Ayrıca İslam ülkelerini çok seviyorsanız neden bu ülkelerden birinde yaşamıyorsunuz? 

Türkiye sanki cok deger veriyordu bilime ve Insan haklarina AKPartiden önce. Neyiniz vardi ey cehapeliler?! Ekmegi kuponla aliyodunuz ve her 10 sene yeni bir Darbe juntasina boyun egiyodunuz!!!

Kemalizmi sizler bitirdiniz. Bunu hic unutmayin, ruhunuza yansin bu kara leke! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 15 Kasım 2024, 14:08:23Türkiye sanki cok deger veriyordu bilime ve Insan haklarina AKPartiden önce. Neyiniz vardi ey cehapeliler?! Ekmegi kuponla aliyodunuz ve her 10 sene yeni bir Darbe juntasina boyun egiyodunuz!!!

Kemalizmi sizler bitirdiniz. Bunu hic unutmayin, ruhunuza yansin bu kara leke!

MINUTEMAN,

Forumda siyasi tartışmalardan kaçınıyoruz. Siyasi propagandaya izin vermiyoruz. Tekrar edersen ceza alırsın.

Bu arada cevap vermeden yapamayacağım. 48 yaşındayım. AKP yaklaşık 20 yıldır var. Bu ülkenin vatandaşıyız. cehapeli mehapeli vs değilim. Dünyalıyım. Hiç ülke dışına çıkmadım ve bunca senedir hiç karne ile ekmek almadım! Bu boş söylemlerle forumu kirletmeyiniz!
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu kadar büyük bir cehaleti giderecek eğitim sistemini kurmak bizim kabiliyetimizi hayli aşıyor. Bu millet ikinci cihan harbinde tıpkı Polonya'nın çektiği acıları çekmeliydi. Bunu hak ediyordu. Yıllar süren gözlemlerim sonucunda en nihayetinde bu sonuca vardım. Maalesef o zamanlar başbakan Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanı ise Recep Tayyip Erdoğan değildi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Kasım 2024, 15:03:49
Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 15 Kasım 2024, 14:08:23Türkiye sanki cok deger veriyordu bilime ve Insan haklarina AKPartiden önce. Neyiniz vardi ey cehapeliler?! Ekmegi kuponla aliyodunuz ve her 10 sene yeni bir Darbe juntasina boyun egiyodunuz!!!

Kemalizmi sizler bitirdiniz. Bunu hic unutmayin, ruhunuza yansin bu kara leke!

MINUTEMAN,

Forumda siyasi tartışmalardan kaçınıyoruz. Siyasi propagandaya izin vermiyoruz. Tekrar edersen ceza alırsın.

Bu arada cevap vermeden yapamayacağım. 48 yaşındayım. AKP yaklaşık 20 yıldır var. Bu ülkenin vatandaşıyız. cehapeli mehapeli vs değilim. Dünyalıyım. Hiç ülke dışına çıkmadım ve bunca senedir hiç karne ile ekmek almadım! Bu boş söylemlerle forumu kirletmeyiniz!

Ben sizi cok iyi takip ediyorum senelerdir. Burda iktidara saldiran herkese izin veriyorsunuz ve bunu ifade özgürlügü olarak pazarliyorsunuz, ama Gercekleri anlatmaya calisanlari hemen Siyaset yasak diye forumdan kovuyorsunuz. Allaha sükür Türkiyede sizin gibilerin juntalari tükenmistir ve InsAllah hic birdaha geri dönmeyecek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 15 Kasım 2024, 15:56:10Ben sizi cok iyi takip ediyorum senelerdir. Burda iktidara saldiran herkese izin veriyorsunuz ve bunu ifade özgürlügü olarak pazarliyorsunuz, ama Gercekleri anlatmaya calisanlari hemen Siyaset yasak diye forumdan kovuyorsunuz. Allaha sükür Türkiyede sizin gibilerin juntalari tükenmistir ve InsAllah hic birdaha geri dönmeyecek.

Senelerdir nereyi takip ediyorsun bilemiyorum ama kimse iktidara saldırmıyor burada. İktidar demek ülkeyi yönetmeye gönüllü olup demokrasiyle halk tarafından görevlendirilmiş siyasi yapı demektir. Gönüllü  oldukları görevde ona görevi veren halk tarafından  eleştirilmesi, denetlenmesi bazı ilkel zihniyete sahip olanların kavrayamayacağı şekilde son derece insani ve demokratik bir durumdur!

Yukarıdaki örnekte ortaya sürmüş olduğun palavranın gerçek olmadığına 48 yıllık ömrüm boyunca şahit olmayarak gayet güzel cevap verdim! Benim yaptığım ifade özgürlüğü ama senin yaptığın ifade özgürlüğü değil, iftiranın daniskasıdır! Bazılarını bu yöntemlerle kandırabilirsin ama bizleri değil! Beni hiç değil! Aptal değilim!

İftiran ve bunu daha da kötü bir şekilde pazarlamaya çalışman nedeniyle bir hafta süreliğine uzaklaştırıldın! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kendisinden olmadın mı hemen ötekileştir, CHP'li de vatan haini de. Atatürk'ü bile ümmetçi yaptı ya daha diyecek laf bulamıyorum. Kendisi Almanya'da yaşıyor. Gelmiş oradan buraya laf yetiştiriyor. Gel o zaman ülkende yaşa. Mesajı Paylaş

Trump'ın ABD başkanlık koltuğuna oturunca ilk iş olarak ; İsrail'e yapılan silah kısıtlamasını tamamen kaldıracağı konuşuluyor.

ABD konsolosluğunu Kudüs'e taşıyan kararı da Trump bir önceki başkanlığı döneminde imzalamıştı...

Şimdiye kadar ki açıklamaları, atadığı bakanlar ve ulusal güvenlik danışmanları tamamen Yahudi çıkarları için atanmış ; Çin-Iran gibi ABD'nin geleneksel düşmanlarına karşı şahin politikayı savunan isimler...

Ben bizim Cumhurbaşkanı'nı az biraz tanıdıysam 2 ay , bilemedin 3 aya kadar Trump ile kavgaya başlar... Bizim F-110/F-404 işi de heç olur gider... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz